Jump to content
fanis83

Λύστε μου μία απορία

Recommended Posts

Πήγα σήμερα σε 2 συνεργεία να ρωτήσω αν τοποθετούν θολόμπαρα μπροστά σε golf iv.Ο ένας(fit'n'go) μου είπε ότι πρέπει να βγούν τα αμορτισέρ αλλά δεν το έχει ξανακάνει σε golf iv και μου είπε ''ρώτα καλύτερα στον Τσαούσση που κάνει τέτοιες δουλειές''.Πάω στο εν λόγω κατάστημα και μου είπαν ότι δεν κάνουν τοποθέτηση.Στην συνέχεια πήγα σε ένα εξουσιοδοτημένο και μου είπε ότι για να γίνει καλή δουλειά πρέπει να βγούν αμορτισέρ και το συνολικό κόστος θα ήταν το λιγότερο 120 με 130 ευρώ.

Ισχύουν τά παραπάνω που μου είπε ή είναι ''μπαρούφες'';Για τοποθέτηση τόσο παίρνουν;Πιό ακριβά και απο την αγορά της μπάρας;

Link to comment
Share on other sites

σιγα μη χρειαζεται να κατεβασουν και μοτερ μωρε!τι λενε τα ατομα!2-3 τρυπες σε καθε θολο χρειαζεται (υπαρχουν τα σημαδια) και εγινε η δουλεια....

Link to comment
Share on other sites

thanks παίδες γιατί μου πέσανε τα αρχ@#$@ με αυτά που άκουσα.

Φιλε μου εγώ ένα έχω να σου πω, ο Σταθάτος (fitngo γλυφαδα που πηγες) αν και ακριβούτσικος κάνει καλή δουλεια και αυτο που σου είπε είναι το πιο σωστό, βέβαια η τιμή τοποθέτησης είναι υπερβολική αφού μια απλη αλλαγή αμορτισερ σαυτόν κοστιζει 55 ευρά (εργασία). Η θωλομπαρα μπορεί να φαίνεται απλή βελτίωση αλλά δεν είναι. Κατα τη γνώμη μου θέλει αρκετό ψάξιμο με το πάχος τα σημεία επαφής, το υλικό κατασκευής, την τοποθέτηση και κυριότερα με την αντίδρασή της σε περίπτωση ακόμα και μικροσύγκρουσης. Υπάρχουν κορυφαίες λύσεις γύρω στα 200 + ευρά όπου σε τέτοιες τιμές η τοποθέτηση είναι δωρεάν. Ψάξτο και μη ψαρώνεις από τα φτηνά. Εγώ θα σου πρότεινα πάντως όχι θωλόμπαρα αλλά σε συνδυασμό με βελτιωμένα αμορτισέρ, να αλλάξεις ζαμφόρ και να φορέσεις πίσω αντιστρεπτική της HR με 400 ε + 50 εργασια (όχι ότι καλύτερο αλλά πολύ οικονομικό και ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ) και πίστεψε με καθάρισες με αμαξωμα και ακαμψία και παιζοντας με γεωμετρία και αποστατες θα νομιζεις ότι οδηγείς πορσε.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου την τιμή αυτή δεν μου την είπε ο κ.Σταθάτος (fitngo γλυφαδα).Αυτός απλά μου είπε να πάω στον Τσαούσση.Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων..... :blink:

Edited by fanis83
Link to comment
Share on other sites

μια ερωτηση...

την εχω τερμα κλειστη την μπαρα θολων και παλι δε χωραει...

οι θολοι μου δηλαδη ειναι ακομη πιο κοντα ο ενας με τον αλλο...ακομα πιο κλειστοι!

τι γινεται?

Link to comment
Share on other sites

Δεν σχετιζονται αυτα που λες.

Οι περισσοτερες μπαρες μοιαζουν μεταξυ τους.

Αυτη που ειναι για Golf IV μπαινει κανονικα σε ολα τα 4αρια,χωρις προβλημα.

Αρα για να μην σου ταιριαζουν οι τρυπες σημαινει οτι εχεις παρει λαθος μπαρα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν σχετιζονται αυτα που λες.

Οι περισσοτερες μπαρες μοιαζουν μεταξυ τους.

Αυτη που ειναι για Golf IV μπαινει κανονικα σε ολα τα 4αρια,χωρις προβλημα.

Αρα για να μην σου ταιριαζουν οι τρυπες σημαινει οτι εχεις παρει λαθος μπαρα.

δε τιθεται θεμα να ταιριαζουν οι τρυπες,αφου τις ανοιγεις εσυ,δεν υπαρχουν!

απλα σκεφτομαι οτι η μπαρα θολων "τραβαει τους θολους"? ή τους απωθει?...ή και τα δυο βαση δρασης και αντιδρασης?

Link to comment
Share on other sites

Guest Scorpio

Βασικά ούτε απωθεί ούτε τραβάει!

Τους κρατάει στην θέση τους!

Αν δεν κάθεραι στα σημάδια που έχουν επάνω οι θόλοι, τότε έχεις πάρει λάθος μπάρα και πήγαινε να στην αλλάξουν!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ μένω εδώ κοντά.

Επειδή φοράω μπάρα στο 4άρι μου ναι ... Πρέπει να κατεβάσεις αμορτισέρ για να την βάλεις σε εμάς γιατί θέλει τρύπες και εαν δεν βγάλεις ανάρτηση πώς θα χωρέσει το χέρι σοθ να σφίψει απο κάτω το παξιμάδι ???

Ο θόλος έχει προσημαδεμένες τις τρύπες...

Η θολόμπαρα δεν τραβάει ούτε αποθεί όπως σωστά είπε ο scorpio. Η δουλειά της είναι να τους ενώνει και με αυτό τον τρόπο να μοιράζετε και στους δύο θόλους η στρέβλωση. Καταυτό τον τρόπο η στρέβλωση είναι α ομοιόμορφη και β μικρότερη μιας και δεν τρώει στο στρίψιμο όλο το αγγοθρι ο ένας θόλος. Ετσι βελτιώνει γενικότερα την αναρτησή σου.

Εγώ την είχα τοποθετήσει με 30 ευρώ. Ενα ενδιαφέρεσε μπορώ να σε συστήσω σε άτομο να στην περάσει. Εγώ μένω Βούλα εσύ που μένεις ? Αμα θές πέρνα να δείς πως είναι τοποθετημένη και η δικιά μου γιατι απ'ότι κατάλαβα κάπου εδω κοντά μου μένεις ...

Εαν επίσης θέλεις εχω βρεί sparco με ρυθμιστή σιδερένια με 90 ευρώ. Πιστεύω είναι καλη΄τιμή. Ισως να στην αφήσει και 85 ... Και χοάνες με 40 ευρώ πέρνω απο εκεί ! Εχει κάποια πραγματάκια σε λογικές τιμές ο εν λόγω τύπος ... Βέβαια σε κάποια άλλα είναι λίγο butcher !!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι καλλιτεχνης δεν χρειαζεται να κατεβούν τα αμορτισέρ! Εγω την δικια μου την εβαλε ο Δημήτρης στο Carshop και μαλιστα σχετικα ευκολα. Tip: για κάθε θόλο, την μία βιδα τη βίδωσε κανονικά και την αλλη ανάποδα και χρησιμοποιησε δύο καστάνιες.

Link to comment
Share on other sites

Το καλυτερο τιπ ειναι να ξεβιδωσεις τα αμορτισερ απο τους θολους και μονον, να κανεις τις τρυπες, να βιδωσεις την μπαρα και ματα να βαλεις παλι τα αμορτισερ στους θολους. Ειναι πολυ πιο ευκολο βγαζοντας τα αμορτισερ. Το λεω γιατι προσπαθηα να την βαλω μονος μου στο 4αρι μου πεδευτηκα 2ωρες και δεν καταφερα να κανω τπτ, μονο να κανω τις τρυπες καταφερα. Και μετα πηγα σε μηχανικο που βαζει αποκλεστικα και μονο αναρτησεις και ελατηρια για μου την εβαλε.

Edited by Golf_Rider
Link to comment
Share on other sites

εγω την εβαλα μονος μου...απλα σηκωνεις με το γρυλο το αμαξι για να σου δινει χερι απο κατω...τοποθετεις τη μπαρα,περνας τα μπουλονια τα οποια πρεπει να ειναι μακρυα,βαζεις ενα παξιμαδι,το σφιγγεις λιγο...μετα απο καποιο σημειο για να καργαρει βαζεις στην κορυφη της βιδας δυο παξιμαδια και τα κρατας κοντρα και σφιγγεις το κατω...(για να μη γυρναει απο κατω ολοκληρη η βιδα)...οποιος καταλαβε καταλαβε...καλυτερα πως να το πω!!!???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.