mpoukou22 Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 (edited) ειχα δει ενα 6ν2 με τις ιδιες ζαντες στην Θηβων και ειχε σηματακι gti....... αλλα ηταν το απλο... Edited September 30, 2007 by mpoukou22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtse Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 πολυ ωραιες καλοφορετες Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drftoulis Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 γιατρε απο μαμα φοραγα 185/55/14.διαφορα με την τωρινη διασταση δεν εχω δει καμμια.ουτε σε ροπη εχει κοψει το αμαξι,ουτε σε πορεια.στις 3,100 στρ. μου εβγαζε ακριβως 100χλμ στο κοντερ,στις 3,900 στρ. μου εβγαζε ακριβως 120 στο κοντερ.ως μετρο υπολογισμου λοιπον το στροφομετρο και οχι το κοντερ εχω με την τωρινη διασταση ακριβως την ιδια αναλογια στροφων-ταχυτητας.μπορει να το υπολογιζω και λαθος και να μην ειναι σωστη αυτη η μεθοδος δεν ξερω.... αυτό που μέτρησες είναι τελείως άκυρο γιατί το κοντέρ παίρνει παλμό από τον άξωνα του διαφορικού και όχι από τον τροχό οπότε και 20άρα να βάλεις στο κοντέρ πάντα την ίδια αναλογία θα έχεις.Στην πραγματικότητα τί γίνεται όμως!Κανονικά τώρα πχ στα 100 έχεις παραπάνω χλμ/ω από πρίν αλλά θα σου έχει κώψει ρεπρίζ και δεν θα αναιβάζει τόσο εύκολα.Για την ακρύβια έχεις 2.93% μεγαλύτερο βήμα οπότε χάνεις άλογα έτσι.Αν έβαζες 195/45/15 θα ήσουν λίγο καλύτερα με -0.467% αλλά υπολογίζοντας την διαφορά κόστους σύγουρα τα 195/50/15 συμφέρουν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polo_6566 Posted September 30, 2007 Author Report Share Posted September 30, 2007 αυτό που μέτρησες είναι τελείως άκυρο γιατί το κοντέρ παίρνει παλμό από τον άξωνα του διαφορικού και όχι από τον τροχό οπότε και 20άρα να βάλεις στο κοντέρ πάντα την ίδια αναλογία θα έχεις.Στην πραγματικότητα τί γίνεται όμως!Κανονικά τώρα πχ στα 100 έχεις παραπάνω χλμ/ω από πρίν αλλά θα σου έχει κώψει ρεπρίζ και δεν θα αναιβάζει τόσο εύκολα.Για την ακρύβια έχεις 2.93% μεγαλύτερο βήμα οπότε χάνεις άλογα έτσι.Αν έβαζες 195/45/15 θα ήσουν λίγο καλύτερα με -0.467% αλλά υπολογίζοντας την διαφορά κόστους σύγουρα τα 195/50/15 συμφέρουν. γιαυτο και δεν ειμαι σιγουρος οτι ο τροπος που το μετρησα(στροφες κινητηρα-ενδειξη ταχυμετρου)ειναι σωστος. σαφως και εχει αλλαξει η συνολικη διασταση του τροχου(βαση του γνωστου μαθηματικου τυπου)αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα ισως επειδη ειναι 101 ps και δεν επιδρα η αλλαγη στο μοτερ τοσο οσο αν ηταν με 75ps.παντως ο κατασκευαστης στην ταπα ρεζερβουαρ προτεινει 195/45/15 οπως γραφεις σωστα και συ. το παραβλεψα για λογους καθαρα ανεσης και λιγοτερης καταπονησης των μερων του αυτοκινητου.στο κοστος ουτε που πηγε το μυαλο μου.ειναι μεγαλη η διαφορα με το μικροτερο προφιλ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drftoulis Posted September 30, 2007 Report Share Posted September 30, 2007 γιαυτο και δεν ειμαι σιγουρος οτι ο τροπος που το μετρησα(στροφες κινητηρα-ενδειξη ταχυμετρου)ειναι σωστος.σαφως και εχει αλλαξει η συνολικη διασταση του τροχου(βαση του γνωστου μαθηματικου τυπου)αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα ισως επειδη ειναι 101 ps και δεν επιδρα η αλλαγη στο μοτερ τοσο οσο αν ηταν με 75ps.παντως ο κατασκευαστης στην ταπα ρεζερβουαρ προτεινει 195/45/15 οπως γραφεις σωστα και συ. το παραβλεψα για λογους καθαρα ανεσης και λιγοτερης καταπονησης των μερων του αυτοκινητου.στο κοστος ουτε που πηγε το μυαλο μου.ειναι μεγαλη η διαφορα με το μικροτερο προφιλ; Η διαφορά στην τιμή της τεράδαν είναι περίπου 80-140€ ανάλογα το λάστιχο. Πάντως έχεις δίκιο για την άνεση και την καταπόνηση του αυτοκινήτου. Και πάλι με γειά και καλά χιλιόμετρα χωρίς απρόοπτα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...