Jump to content
makar1le

Passat 1.4 Comfortline

Recommended Posts

Παιδιά γειά σας. Παρέλαβα και εγώ εδώ και μια εβδομάδα το δικό μου passat 1.4 tsi comfortline (μαύρο περλέ)

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλύτερες από τις προσδοκίες μου. Το μόνο μελανό σημείο είναι πως απογοητεύτηκα όταν διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ένδειξη πολλαπλών οργάνων (trip computer).

Για να είμαι ειλικρινής μπερδευτηκα με το cruise control το οποίο είναι στον standard εξοπλισμό. Πήρα αμέσως τηλέφωνο Filosidi (ο αντιπρόσωπός μου) και με παρέπεμψαν στα ανταλλακτικά. Μου είπαν ότι επειδή έχεις μικρή οθόνη (όχι MFA) πρέπει να γίνει αλλαγή οθόνης, φίσας και διακόπτης (υπολόγισε κανα 800€). Τρελάθηκα. Διάβασα όμως το manual ότι και στην απλή οθόνη (μισή lcd, μισή dot matrix) μπορεί να υπάρχει ένδειξη πολλαπλών ενδέιξεων.

Τι γίνεται ρε παιδιά; στο Forum παλαιότερα ένας ομοιοπαθής παρέλαβε το highline με μισή οθόνη όχι MFA. Πως είχε trip computer αφού είναι στον standard εξοπλισμό αυτής της έκδοσης;

Anyway, καλή χρυσή η VW (άριστη ποιότητα κατασκευής κλπ, γερμανική ποιοτητα) αλλά δεν επιτρέπεται σε αυτοκίνητο 22000 να μην υπάρχει trip computer και να υπάρχει cruise control που θεωρείται και είδος πολυτελούς εξοπλισμού ακόμα.

Τελικά τι πιστεύετε εσείς; δεν αναλαμβάνει ο Filosidis ή δεν γινεται πραγματικά χωρίς να αλλάξεις οθόνη.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είναι MFD και όχι MFA. Όσο για το cruise control, σε Ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Γερμανία) με τις ατελείωτες Autobahn, το cruise control είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένο, οπότε δεν είναι περίεργο που έχει αυτό και όχι ένα trip computer.

Τώρα όσον αφορά το πρόβλημά σου με την μικρή οθόνη, φαντάζομαι πως είναι κάπως λογικό να έχει ένα τσουχτερό κόστος, αφού πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα. Τώρα κατά πόσο μπορείς να εμπιστευτείς τον αντιπρόσωπό σου ή αν αξίζει τα 800€, αυτό είναι κάτι που μόνο εσύ το ξέρεις. Όσο για το αν υπάρχουν λύσεις με την μικρή οθόνη, κάτι έχω ακούσει αλλά δεν γνωρίζω...

Πάντως όταν σκοπεύεις να δώσεις 22.000€, καλό είναι να το ψάχνεις μέχρι αηδίας το θέμα, σχετικά με το τι είναι στάνταρ και τι όχι, για να μη βρεθείς στο τέλος προ εκπλήξεως... Δεν είναι πουκάμισο, να πάρουμε άλλο την άλλη μέρα... :)

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι επ' αυτού. Είμαι υποψήφιος αγοραστής ενός 1.4 comfortline. Δεν υπάρχει κάποιο πακέτο extras που να περιέχει και το trip computer το οποίο να μπορείς να προσθέσεις κατά την αγορά ??

Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας υπόθεση και χωρίς να το έχω διασταυρώσει, πιστεύω ότι μπορείς να έχεις trip computer αρκεί να το ζητήσεις ως έξτρα κατά την παραγγελία...

Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας υπόθεση και χωρίς να το έχω διασταυρώσει, πιστεύω ότι μπορείς να έχεις trip computer αρκεί να το ζητήσεις ως έξτρα κατά την παραγγελία...

Πραγματικά, αν το ζητήσεις στην παραγγελία μπορείς να το βάλεις με πολύ λογικό κόστος (μονο 190 ευρω). Εγώ συμβιβάστικα με τον εξοπλισμό comfortline γιατί το παρέλαβα ετοιμοπαράδοτο πριν δυο εβδομάδες απο τον filosidi (μέσα σε τρεις βδομάδες από την παραγγελία το παρέλαβα). Αν περίμενα τρεις μήνες σίγουρα θα έβαζα trip computer. Για εμένα η comfortline έιναι η καλύτερη έκδοση γιατί έχει cruize control και βασικά θυμίζει πιο λιμουζίνα από την sportline λόγω των νικελ στα πλαινά. Υστερεί στα bucket καθίσματα του sportline και στις sport αναρτήσεις αλλά και τα καθίσματα του comfortline είναι επίσης καλά (τουλάχιστον έχεις την αίσθηση ότι είσαι καλά δεμένος πάνω στην θέση). Κατά τα άλλα ο εξοπλισμός είναι ίδιος. Αλλά σίγουρα trip computer βάλε. Όταν φουλάρεις για πρώτη φορά και πληρώσεις 85 ευρω θα καταλάβεις. Θα θέλεις αν μη τι άλλο να βλέπεις τι καιει.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.