Jump to content
Peris__7

Porsche Panamera

Recommended Posts

Στην αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας Panamera προχώρησε η Porsche. Η κορυφαία γερμανική φίρμα κάνει την είσοδό της με το συγκεκριμένο μοντέλο στην αγορά των πολυτελών τετράθυρων σπορ σεντάν.

Click here to find out more!Η Porsche ξόδεψε περισσότερα από 1 δισεκατομύριο ευρώ, προκειμένου να εξελίξει το νέο της μοντέλο, για το οποίο ελπίζει πως την πρώτη του χρονιά στην αγορά οι πωλήσεις του θα ξεπεράσουν τις 20.000 κομμάτια.

Η επίσημη πρώτη της Panamera θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Μάρτη, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ η έναρξη των πωλήσεων τοποθετείται μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2009.

Σε πρώτη φάση, η Panamera θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις την Panamera S και την Panamera Turbo με κινητήρα 4.8 λίτρων, 8κύλινδρο σε σχήμα V που αποδίδουν 400 HP και 500 HP. Και οι δύο εκδόσεις μπορούν να συνδυαστούν με το PDK 7-speed dual-clutch κιβώτιο της εταιρίας.

Όπως είναι φυσικό, η κίνηση στην Panamera θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, ενώ στο μέλλον αναμένεται και έκδοση με κίνηση και τους τέσσερις τροχούς.

Αισθητικά το τετράθυρο σπορ σεντάν της Porsche έχει δανεισθεί στιλιστικά στοιχεία από τα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας. Για παράδειγμα η εμπρός προβολείς είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς της ανανεωμένης Cayenne ενώ το πίσω μέρος φέρνει προς την 911.

Το εργοστάσιο παραγωγής της Panamera βρίσκεται στην Λειψία και έχει την δυνατότητα παραγωγής 25.000 μοντέλων τον χρόνο.

porsche_panamera_sd_b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.