Jump to content
Speedy

Η Vw Θέλει Να Αγοράσει Την Alfa Romeo!

Recommended Posts

fiat-alfa-vw_223_152.jpg

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε έγκυρα ηλεκτρονικά μέσα του αυτοκινητικού Τύπου, η VW δείχνει πρόθυμη να προσθέσει την Alfa Romeo στην ατζέντα των υπό έλεγχο εταιρειών της, ωστόσο οι Ιταλοί υπεραμύνονται μιας τέτοιας κίνησης δηλώνοντας κατηγορηματικά πως η πώληση της μιλανέζικης φίρμας δεν είναι στις προθέσεις τους.

Το σίγουρο είναι πως οι… επεκτατικές διαθέσεις του γκρουπ VW στα πλαίσια του σύγχρονου αυτοκινητικού στερεώματος δεν πρόκειται να σταματήσουν, παρά την άρνηση των Ιταλών να «παραχωρήσουν» στον Νο1 κατασκευαστή της Γηραιάς Ηπείρου την πλέον ιστορική –μετά τη Ferrari- μάρκα τους. Ο λόγος; Η δεδηλωμένη πρόθεση της να ξεπεράσει το… εμπόδιο της Toyota και να καταστεί, το αργότερο έως το 2015, ως ο Νο1 κατασκευαστής σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, η (εξ)αγορά μιας εταιρείας με την αύρα, τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Alfa Romeo, δείχνει ως το ιδανικότερο θα λέγαμε σενάριο. Πολύ περισσότερο μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς πως το γερμανικό γκρουπ έχει ήδη εντάξει στις τάξεις του την επίσης ιταλική Lamborghini, πρόσφατα τον γνωστό σχεδιαστικό οίκο Italdesign Giugiaro (σ.σ.: πολύ σύντομα μάλιστα θα έχει υπό τον πλήρη έλεγχο της μια ακόμα διάσημη μάρκα με σπορτίφ χαρακτηριστικά: την Porsche), ενώ κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος του γκρουπ VW είναι ο γνωστός από τη θητεία του στην Alfa Romeo, Walter de Silva, ενώ τα ηνία του τμήματος μάρκετινγκ κατέχει μια πετυχημένη προσωπικότητα του είδους, ο Luca de Meo, που με αντίστοιχη επιτυχία θήτευσε στις τάξεις της Fiat…

Επιστρέφοντας στο ενδεχόμενο αγοράς της Alfa Romeo, ανώτατο στέλεχος του γκρουπ VW επιβεβαίωσε σήμερα και για μια ακόμα το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας για την ιταλική εταιρεία, όταν την ίδια στιγμή ανώτατο στέλεχος της Fiat δήλωνε πως οι ιθύνοντες της τελευταίας παραμένουν απόλυτα προσηλωμένοι στο 5ετές πλάνο ανάπτυξης της μιλανέζικης φίρμας, που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα ο CEO της Fiat, Sergio Marchionne και περιγράφει αναλυτικά και με συγκεκριμένες κινήσεις το στόχο των Ιταλών για 5πλασιασμό των πωλήσεων της εταιρείας έως και τα τέλη του 2014 (σ.σ.: από 102.000 μονάδες που ήταν πέρσι, σε 500.000, συμπεριλαμβανομένων και των ταξινομήσεων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου η Alfa Romeo θα δραστηριοποιείται πλέον και επισήμως).

Αν μη τι άλλο, το ενδιαφέρον των Γερμανών της VW για την απόκτηση της Alfa Romeo είναι πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένο. Το ίδιο δεδομένη όμως φαίνεται να είναι την παρούσα στιγμή και η πρόθεση των Ιταλών να μην απεμπολήσουν μια από τις πλέον θρυλικές μάρκες της παγκόσμιας αυτοκίνησης, παρά τα όποια προβλήματα βιωσιμότητάς της, τα οποία, όπως είναι φυσικό, καλλιεργούν το έδαφος για έξωθεν πιέσεις που έχουν στόχο την εξαγορά της. Δε μένει προς το παρόν παρά να δούμε ποια θα είναι τελικά η έκβαση της τόσο ενδιαφέρουσας αυτής διελκυστίνδας. _Χ.Α.

http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=11767

Link to comment
Share on other sites

Εγω ξερεις τι θελω. Να την αγοράσει και να βαλει την μασκα τις giulietta στο golf καλα θα πέσει πολυ γελιο

8):yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Στην VW, η Alfa Romeo θα πουλούσε 400.000 αυτοκίνητα το χρόνο

Οι νύξεις του προέδρου του γερμανικού ομίλου Ferdinand Piech σχετικά με το ενδιαφέρον της VW για την Alfa Romeo έχουν γίνει κάτι σαν εθιμοτυπικό στις τελευταίες διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου.

Ο ισχυρός άνδρας του γερμανικού ομίλου δεν μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία της ελβετικής έκθεσης να πάει χαμένη μην αναφερόμενος στο αγαπημένο του θέμα που είναι να αποσπάσει την Alfa Romeo από τον όμιλο Fiat.

Έτσι στην εκδήλωση του γερμανικού ομίλου αργά το απόγευμα της Δευτέρας 28/2/2011, ο Ferdinand Piech λίγο επιθετικότερος σε σχέση με προηγούμενες φορές δήλωσε ότι υπό την ιδιοκτησία του ομίλου VW η Alfa Romeo θα τετραπλασίαζε τις πωλήσεις της.

"Μέσα σε μια πενταετία, ο γερμανικός όμιλος θα μπορούσε να αυξήσει τις πωλήσεις της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις 400.000 μονάδες" δήλωσε αυτολεξεί ο Ferdinand Piech μια ημέρα πριν την πρεμιέρα της ελβετικής, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε πει παλαιότερα, όταν εισπράττοντας το πρώτο όχι από την Fiat, δήλωνε: "...η VW έχει την πολυτέλεια του χρόνου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη φορά που ο πρόεδρος του γερμανικού ομίλου είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να προσθέσει την Alfa Romeo στις δέκα που ήδη στεγάζει ο όμιλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Παρισιού το φθινόπωρο του 2010, ο ομόλογος του στην Fiat, Sergio Marchionne είχε απορρίψει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ιταλοκαναδός επικεφαλής των Fiat-Chrysler είχε μάλιστα σχολιάσει ότι: "… όσο είμαι διευθύνων σύμβουλος των Chrysler και Fiat ο κ. Piech δεν θα αποκτήσει ποτέ την Alfa Romeo" ενώ πρόσθεσε με το γνώριμο δηκτικό του στυλ ότι: "…θα ήταν καλύτερα o κ. Piech να επικεντρωθεί στην Seat".

auto.in.gr

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.