Jump to content
Alexkdef

Αγορά Νέου Golf

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την παρέα του VWClub!

Με το πρώτο μου ποστ έχω μία μεγάλη απορία εν όψει αγοράς νέου αυτοκινήτου. Μέχρι προσφάτως είχα ένα VW Polo 1.4 75ps (μοντέλο 2002) - το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον λόγω τράκας - από το οποίο δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένος λόγω των γνωστών προβλημάτων με τα λάδια που καίγονταν κάθε 1000χλμ. Τώρα πλέον σκέφτομαι πολύ και τείνω προς την αγορά ενός Golf VI 1.4 TSI 122ps Generation. Το αυτοκίνητο το λατρεύω όπως και την ποιότητα. Audi - VW όλη η φαμίλια. To θέμα μου είναι πως πολλά μου λένε διάφοροι για τα πολλά προβλήματα που τα Golf βγάζουν (σοβαρά και μη), και με αφορμή αυτό πήρα την απόφαση να σας γράψω, που ως έμπειροι και κάτοχοι VW έχετε μία γνώμη παραπάνω.

Αξίζει λοιπόν να σπαταλήσω τα 20.000Ευρω για την αγορά του αυτοκινήτου ή τα προβλήματα είναι όντως υπαρκτά και θα μείνω απογοητευμένος από την αγορά? Υπάρχουν όντως προβλήματα ή όλα αυτά περί μη αξιοπιστίας του αυτοκινήτου είναι ράδιο αρβύλα ?

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Tο φορουμ παρέχει ολη την πληροφορια που θέλεις, δεν ειναι κακό να κανεις μια βολτα απο τα προβλήματα.

Το θεμα ειναι πως ερμηνεύει ο καθε ενας το καθε πρόβλημα και αν πιστεύει ή οχι αν αυτο ειναι ή δεν είναι μεμονωμένο

Καλη τυχη.

Link to comment
Share on other sites

Tο φορουμ παρέχει ολη την πληροφορια που θέλεις, δεν ειναι κακό να κανεις μια βολτα απο τα προβλήματα.

Το θεμα ειναι πως ερμηνεύει ο καθε ενας το καθε πρόβλημα και αν πιστεύει ή οχι αν αυτο ειναι ή δεν είναι μεμονωμένο

Καλη τυχη.

Η αλήθεια είναι πως διάβασα πολύ πριν γράψω παρόλα αυτά θα ήθελα να έχω μία γενική κριτική οποιουδήποτε ευχαριστημένου ή δυσαρεστημένου από την δική του εμπειρία συγκεντρωτικά. Αναφορικά με τα προβλήματα εννοώ σοβαρά όπως πχ του παλιού μου polo το οποίο δεν θα ήθελα να έχω να αντιμετωπίσω ξανά, δλδ θέματα αναγνωρισμένα ...

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Να το θέσω λίγο διαφορετικό το περί προβλημάτων:

Προτιμάς να πάρεις ένα αυτοκίνητο που δεν σπάει, δεν χαλάει (καλά, δεν υπάρχουν τέτοια πλέον), αλλά να μην σου παρέχει σαφές τιμόνι, να είναι ποιοτικώς κατώτερο των σύγχρονων απαιτήσεων και σαφώς πιο "τσιγαρόχαρτο" και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή θα δουλεύει απροβλημάτιστα;

Πολλές φορές βγαίνουμε και κατηγορούμε ακόμη και το παραμικρό ενώ ελάχιστες φορές εκτιμάμε την ενεργητική και παθητική ασφάλεια που μας παρέχουν τα αυτοκίνητά μας. Σε μια δύσκολη στιγμή, εκεί που σε φρενάρισμα πανικού το Golf θα σταματήσει ακόμη και στο peak της στροφής, ένα αντίστοιχο Tiida ή δεν ξέρω κι εγώ πως τα λένε αυτά τα νέα ΚινεζοΓιαπωνέζικα θα σε προδώσουν...

Να πάω και στο καθεαυτό θέμα της αξιοπιστίας.

Οδηγώ επί τρία έτη ένα 18άρι TFSi. Πολλοί κάτοχοι του ίδιου κινητήρα λένε ότι καίνε λάδι, άλλοι με ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μου έχουν πιο σοβαρά προβλήματα, άλλοι άλλαξαν τουρμπίνα (ω ναι, ράγισαν Κ03 από TSI στις 40k km). Κι εδώ ρωτάω... Γιατί το δικό μου είναι άριστο; Γιατί το δικό μου δεν καίει λάδια; Γιατί από θέμα κινητήρα τουλάχιστον δεν είχα κανένα πρόβλημα;

Η απάντηση είναι απλή... Ο καθένας μας συμπεριφέρεται διαφορετικά στο αυτοκίνητό του και αυτός που θα μπει σε ένα forum να γράψει, θα το κάνει επειδή είχε πρόβλημα και ήθελε να το μοιραστεί με άλλους ανθρώπους που μπορεί είχαν βρεθεί ή πιθανόν και να βρεθούν σε αυτή τη θέση. Κανένας ή έστω ελάχιστοι θα μπουν σε ένα forum να γράψουν:

"μάγκες, τ δικό μου είναι άψογο, απροβλημάτιστο και αψεγάδιαστο σε όλα του"

Για να μην γενικολογώ, θα σου πρότεινα να δώσεις έμφαση σε άλλους τομείς, όπως η ενεργητική και η παθητική ασφάλεια. Μικρο-χαζό προβλήματα λίγο πολύ θα έχεις ότι κι αν πάρεις. Με ένα ποιοτικό αυτοκίνητο όμως, κερδίζεις σε εμπιστοσύνη προς το αυτοκίνητο και σιγουριά στις μετακινήσεις σου. Από εμένα, το Golf είναι μια αξιολογότατη λύση. Σε δεύτερη μοίρα, θα κοιτούσα το S40.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά την αξιοπιστία της VW δεν αμφιβάλω ούτε στο ελάχιστο. Το Polo που είχα και έχασα σε ατύχημα ήταν άριστο στην συμπεριφορά του και όπως ακριβώς το περίμενα παρότι 8 χρονών λειτούργησε ά-ψ-ο-γ-α ! Και το γεγονός πως δεν είχα την παραμικρή γρατζουνιά το οφείλω στην τρομερή ασφάλεια που μου πρόσφερε. Γιαυτό και είμαι φανατικός του συγκεκριμένου Group(Audi - VW από την αρχή).

Αν με ρωτούσες λοιπόν σε θέμα αξιοπιστίας ποιο θα επέλεγα, με κλειστά μάτια βλέπω προς την VW μεριά.

Άρα σε σχέση με τους υπόλοιπους τομείς (σχεδίαση - τεχνολογία - Ασφάλεια κλπ) είμαι υπερκαλυμμένος λόγω και προσωπικής εμπειρίας! Από εκεί και πέρα με προβλημάτισε αυτή η ενοχλητική αρνητική κριτική που μερικοί επιμένουν να κάνουν για τα αυτοκίνητα αυτά γιαυτό και πήρα την απόφαση να ρωτήσω. Σε σημείο που μου μπήκε η υποψία πως όντως πρέπει να υπάρχει κάποιο ουσιώδες εργοστασιακό πρόβλημα(όπως συνέβη με την μηχανή του Polo όπου και μου αλλάξανε τα ελατήρια της μηχανής για να σταματήσει να καίει λάδια). Ωστόσο η τεχνολογία των κινητήρων άλλαξε και όπως έχω διαβάσει καλυτέρεψε! Ήθελα απλά να εξασφαλίσω αυτά που γράφονται στα reviews! Μέσα από μια αναλυτική περιήγηση που έκανα στην ενότητα με τα προβλήματα στο Forum, κατέληξα πως αυτές οι κακές κριτικές είναι μόνο "ιστορίες".

Επομένως θα κρατήσω αυτό που μου είπες. Ουσιαστικός λόγος να μην αγοράσει κανείς αυτό το αμάξι δεν υπάρχει. (Αξιολογότατη επιλογή).

Σε ευχαριστώ για τον σχολιασμό σου.

Link to comment
Share on other sites

Σου εύχομαι να βρεις τις πληροφορίες που ζητάς και σύντομα να αποκτήσεις το αυτοκίνητο που επιθυμείς. :p

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.