Jump to content
kostas_the

Intercooler

Recommended Posts

Τον τελευταιο καιρο εχω ερθει σε αντιθεση με εναν φιλο σχετικα με το πως λειτουργει το ιντερκουλερ.Η αποψη του ειναι,π.χ. στο ταξιδι πρεπει να κρατας μια χαμηλη πιεση 0.2-0.3 για να υπαρχει αερας στο κυκλωμα και να κρυωνει.Αυτος εχει subaru impreza που το ιντερκουλερ το εχει στο γνωστο σημειο,πανω απ την μηχανη.Μου λεει οτι εαν εχεις το κυκλωμα αδειο το ιντερκουλερ παιρνει την στατικη θερμοκρασια απο τον χωρο της μηχανης και ετσι ζεσταινεται!Στο δικο μου που εχω το ιντερκουλερ front mount ειναι μια ζωη κρυο,δεν εχει πιστευω να παρει την στατικη θερμοκρασια που συμβαινει στο impreza!Εγω παλι βλεπω στο ταξιδι δουλευοντας το υποπιεση παντα το ιντερκουλερ και οι σωληνωσεις(μετα απο αυτο) ειναι κρυες!Μολις αρχισω και το -τουρμπιζω- ζεσταινονται σχετικα.

Τελικα πως πρεπει να το δουλευουμε?Ποτε ανεβαζει περισσοτερη θερμοκρασια το κυκλωμα?Στις ζεστες μερες (30βαθμους εξωτερικη) πως πρεπει να οδηγαμε στο ταξιδι?Με πιεση η χωρις???

Link to comment
Share on other sites

Και εγω αυτο το πραγμα του ελεγα!Οταν σταματησει το αυτοκινητο φυσικα και θα παρει την στατικη θερμοκρασια,αλλα και παλι στα δικα μας εαν δουλευουν τα βιντιλατερ βοηθανε ως ενα βαθμο το ιντερκουλερ,στο impreza μπορεις να τηγανισεις και κανενα αυγουλακι!!Εγω του εχω πει οτι οταν δουλευεις υποπιεση με ταχυτητα 100km και η εξωτερικη θερμοκρασια ειναι 20 βαθμους ο αερας που περναει μεσα απ το ιντερκουλερ ειναι φυσιολογικο να εχει χαμηλη θερμοκρασια γιατι μπαινει σε εναν-χωρο- που ειναι κρυος,ε αυτος λεει τα δικα του!Μαλλον το subaru εχει αλλη λειτουργεια,αφου ολα ειναι στον χωρο της μηχανης,βραζουν τα παντα εκει μεσα,απο το ιντερκουλερ μεχρι το νερο στις πιτσιλιθρες!!!! :huh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.