Jump to content
Panosz

Aυξηση Καταναλωσης Μετα Απο Firmware Update 1.2Tsi Golf

Recommended Posts

Γεια σας φιλοι ,

Τον Σεπτεβριο που μας περασε , πηγα το Golf VI μου για το προγραμματισμενο service των 30,000χλμ

Επισης με ενημερωσαν στην αντιπροσωπεια πως θα γινει και ενα firmware update & αντικατασταση στο λαστιχακι του wastegate της τουρμπινας.

Σε αυτο το σημειο να σημειωσω πως το αμαξι μου το χρησημοποιω καθημερινα εκτελοντας παντα την ιδια διαδρομη απο Πειραια προς Μαρουσσι (συνολικα 50-60χλμ την ημερα περα-δωθε) και γνωριζω πολυ καλα τις καταναλωσεις και τα χλμ που μου βγαζει σε καθε γεμισμα ντεποζιτου (οχι δεν ειμαι τσιπης :) απλα το παρακολουθω :) ).

Καταναλωση

Eδω και 3 μηνες παρατηρω πως το αυτοκινητο εχει αυξημενη καταναλωση. Χρησημοποιοντας παντα βενζινη απο το ιδιο βενζιναδικο ο μεσος ορος διανηθεντων χιλιομετρων (ανα γεμισμα) εχει πεσει απο 650-700χλμ σε 550-600χλμ (μιλαμε παντα απο full γεμισμα μεχρι που ΜΟΛΙΣ αναψει η ενδειξη ρεζερβουαρ).

Επισης η μεση καταναλωση του OBC δειχνει αυξημενη. Διαδρομες που μου εβγαζαν μεσο ορο 6,0-7,0 λτ/100χλμ , μου βγαζουν σταθερα 7,5 με 8,0 λτ/100χλμ!

Αλλαξα βενζιναδικο με καποιο αλλο που εμπιστευομαι επισης. Παλι τα ιδια...καμια διαφορα

Επιδοσεις

Αυτο ομως που παρατηρησα σχεδον αμεσως , ειναι η ελαφρα πτωση στην αποδοση. Δεν γινεται να ειναι η ιδεα μου...το αυτοκινητο εγινε λιγο πιο ράθυμο.

Εχει κανει καποιος update απο τον Σεπτεβριο και μετα ωστε να μοιραστουμε αποψεις επι του θεματος?

Link to comment
Share on other sites

Μήπως σου έχει αυξηθεί η κατανάλωση λόγω κρύου? Εμένα στην καθημερινή μου διαδρομή το καλοκαίρι μου γράφει κατανάλωση 5,5-6,0 και το χειμώνα 6,5-7,0.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλα Χριστουγεννα. Εγω εκανα αυτες τις εργασιες περυσι το Πασχα και αμεσως παρατηρησα τα ιδια με εσενα, ετσι παραπονεθηκα στον αντιπροσωπο μου. Μετα απο μερικες μερες μου τηλεφωνησε και μου ειπε πως τον ενημερωσαν οτι το αυτοκινητο χρειαζεται περι τα 1.000χλμ για να επανερθει.

Εκεινο που συνεβει ειναι οτι το αυτοκινητο χρειαστηκε περι τα 1.300χλμ για να επανελθει η αισθηση της επιταχυνσης που ειχα πριν αλλα και παλι στο 90%, οπως και η καταναλωση μου που ηρθε στην προταιρα κατασταση και μερικες φορες λιιιιγο πιο κατω.

Η ραθυμια που σωστα παρατηρησες ειναι η διαφορετικη εντολη στο ξεσπασμα της τουρμπινας που τωρα γινεται πιο ομαλα, παλι στις 1.700 στροφες που σε συνδιασμο με τη ροδελα στην wasegate λυνει το προβλημα που την αφηνε ανοικτη κανοντας το αυτοκινητο να χανει την πιεση του και να αναβουν λαμπακια στο ταμπλω.

Η αυξημενη καταναλωση εχει να κανει και με τις χαμηλες θερμκρασιες αλλα κατα τα αλλα πολυ σωστα παρατηρησες.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.