Jump to content
archon_rc

Κόλλα Για Πλαΐνό Μασπιέ

Recommended Posts

Καλήσπέρα παιδιά. Ξέρει κάποιος να μου προτείνει τι κόλλα να χρησιμοποιήσω για να κολλήσω πολυεστερικό πλαΐνό μασπιέ? Και που μπορώ να τη βρώ άμεσα όχι από νετ. Λογικά από κάποιο μαγαζί που πουλάει χρώματα αυτοκινήτων? Γιατί σε γενικό hardware store δεν έχω βρει κάτι. Επίσης έχει κάποιος εμπειρία με ξεκόλλημα μασπιέ? Πώς να τα ξεκολλήσω χωρίς να κάνω ζημιά? Θέλω να το βγάλω τελείως, να καθαρίσω τις κόλλες, να τριμάρω λίγο γιατί έχουν σκευρώσει και να ξανακολλήσω. Τέλος υπάρχει κάποιο μαγαζί με χρώματα εδώ στα νότια (αττική), γιατί ένα που ήξερα στην Άνω Γλυφάδα που έμενα παλαιότερα, έχει κλείσει. Είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν πολλά. Ευχαριστώ. 

Edited by archon_rc
Link to comment
Share on other sites

εκεί που το έφτιαξες ίσως σου έβρισκαν κάποια λύση?...αλλά ίσως ψάχνεις κάτι τέτοιο? http://www.mercola.gr/page.aspx?itemID=CPG191... δεν έχω πολύ σχέση με φαναρτζοπολυεστερικα άλλα είναι κάτι που έψαξα γρήγορα στο ίντερνετ..!!!:D

Link to comment
Share on other sites

Για κάποιο λόγω μετά το edit μου τα έβγαλε όλα αλαμπουρνέζικα. Ας τα ξαναγράψω. Αρχικά ευχαριστώ και για την απάντηση και για τη μίνι έρευνα που έκανες και ασχολήθηκες. Αυτά που βρήκες στο λινκ είναι για επιδιορθώσεις και για δούλεμα του πολυεστέρα. Εγώ χρειάζομαι την κοινή κόλλα που βάζουν ακόμη και στα εργοστασιακά μασπιέ. Είναι μαύρη και ελαστική (δεν ξεραίνεται δηλαδή να γίνει ένα σώμα) και είναι σε σωληνάριο, κάπως έτσι . Ο λόγος που δεν το πάω είτε εκεί που τα έφτιαξα (το 2004 και έγινε και σκ@τοδουλειά και είναι και γνωστό όνομα) είτε σε οποιοδήποτε φανοποιό είναι ότι δεν αξίζει ως προς το οικονομικό, καθώς με τα διπλά χρήματα που θα ζητήσουν για αυτή τη σχετικά απλή εργασία, αγοράζω και βάφω έτοιμα για τοποθέτηση από ebay καινούρια ακόμη και abs (πλαστικό υλικό από το οποίο συνήθως είναι φτιαγμένα και τα εργοστασιακά). Πολλοί βάζουν και παχιά ταινία διπλής όψης για να κολλήσουν αεροτομές και sideskirts, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή λύση. Γιαυτό και ρωτάω μήπως κάποιος έχει κολλήσει μόνος του κάτι από τα παραπάνω και ξέρει κάτι καλό να μου προτείνει ή κάτι που πρέπει να προσέξω. Ευχαριστώ και πάλι.

 

Edited by archon_rc
Link to comment
Share on other sites

κατάλαβα!!ναι όντως δεν αξίζει εφόσον μπορείς και μόνος σου να κάνεις δουλειά..για σκατοδουλειά πάντως καλά κρατεί τόσα χρόνια..βέβαια τι να καταλάβεις από κάποιες φωτογραφίες..!!ένας φίλος μου πάντως πριν 3 χρόνια σε ένα golf 3 είχε κολλήσει την αεροτομή με παπριζόκολλα..δεν ξέρω αν είναι καλή συμβουλή και για μασπιέ άλλα 3 χρόνια τώρα δεν έχει κουνηθεί..!!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει η γνωστή μαύρη κόλλα (μπαρμπριζόκολα) σε διάφορες μάρκες (Wurth κτλ) που χρειάζεται

και το ανάλογο primer για να πιάσει καλά στα πλαστικά και στο σασί αλλά και ποιο ειδικές κόλες για

τέτοιες δουλειές όπως η 3Μ Scotch-Grip 4799 Industrial Adhesive για την οποία όμως δεν γνωρίζω

αν χρειάζεται και κάποιο ανάλογο primer..

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.