Bon Viveur Posted August 12, 2013 Report Posted August 12, 2013 Καλησπέρα σε όλους. Μόλις γράφτηκα στο VW Club, αν και έχω ένα VW Touareg 4,2 lit εδώ και 3 χρόνια. Δεν βρήκα κάτι σχετικό στους τίτλους των υπαρχόντων θεμάτων, γι αυτό ανοίγω καινούριο θέμα και θα χαρώ αν κάποιος φίλος έχει να συνεισφέρει κάποια άποψη: Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί δεν έχω συναντήσει κανένα Touareg να φοράει πλαινά σκαλοπάτια όπως τα περισσότερα σχεδόν SUV (BMW X5, Mercedes ML), που δίνουν σίγουρα μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση σε κάθε 4Χ4. Στη VW που ρώτησα μου έδειξαν στον Υ/Η κάτι σκαλοπάτια σαν στρογγυλούς σωλήνες, που δεν με ενθουσίασαν, με κόστος περίπου 750 €. Πρόσφατα ψάχνωντας στο διαδυκτυο βρήκα στο e-bay κάποια που μου αρέσουν εμφανισιακά (μοιάζουν με των Χ5 και ML) αλλά δεν μπορώ να ξέρω τίποτα για την ποιότητά τους. Τα κατασκευάζει μια βρετανική εταιρεία "DIRECT 4X4" και είναι σχετικά οικονομικά στα 220€. Παραθέτω και την διεύθυνση αν κάποιος θέλει να ρίξει μια ματιά. Έχει στο τέλος της σελίδας και πολλές φωτο. http://www.ebay.co.uk/itm/VOLKSWAGEN-TOUAREG-ALUMINIUM-SIDE-STEPS-RUNNING-BOARDS-/290582899222?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM& fits=Car+Make%3AVW|Model%3ATouareg&hash=item43a817 2a16#vi-ilComp Αν κάποιος έχει γνωρίζει κάτι περισσότερο ή έχει άποψη για το θέμα, ας μας πεί σχετικά. Ευχαριστώ Quote
cjgeorgio Posted December 27, 2013 Report Posted December 27, 2013 Σε ML εδώ στην Γερμανία που έχω δει που δεν φοράει τα γνήσια αλλά τα πήρε από το ebay το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα. 3 χρόνια τα έχει. Τα γνήσια τον είχαν πει 1000€ και κάτι και αυτός τα πέρασε όλα μαζί 300€. Quote
Guest hellenic vanagon Posted December 27, 2013 Report Posted December 27, 2013 Καλησπέρα σε όλους. Μόλις γράφτηκα στο VW Club, αν και έχω ένα VW Touareg 4,2 lit εδώ και 3 χρόνια. Δεν βρήκα κάτι σχετικό στους τίτλους των υπαρχόντων θεμάτων, γι αυτό ανοίγω καινούριο θέμα και θα χαρώ αν κάποιος φίλος έχει να συνεισφέρει κάποια άποψη: Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί δεν έχω συναντήσει κανένα Touareg να φοράει πλαινά σκαλοπάτια όπως τα περισσότερα σχεδόν SUV (BMW X5, Mercedes ML), που δίνουν σίγουρα μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση σε κάθε 4Χ4. Στη VW που ρώτησα μου έδειξαν στον Υ/Η κάτι σκαλοπάτια σαν στρογγυλούς σωλήνες, που δεν με ενθουσίασαν, με κόστος περίπου 750 €. Πρόσφατα ψάχνωντας στο διαδυκτυο βρήκα στο e-bay κάποια που μου αρέσουν εμφανισιακά (μοιάζουν με των Χ5 και ML) αλλά δεν μπορώ να ξέρω τίποτα για την ποιότητά τους. Τα κατασκευάζει μια βρετανική εταιρεία "DIRECT 4X4" και είναι σχετικά οικονομικά στα 220€. Παραθέτω και την διεύθυνση αν κάποιος θέλει να ρίξει μια ματιά. Έχει στο τέλος της σελίδας και πολλές φωτο. http://www.ebay.co.uk/itm/VOLKSWAGEN-TOUAREG-ALUMINIUM-SIDE-STEPS-RUNNING-BOARDS-/290582899222?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM& fits=Car+Make%3AVW|Model%3ATouareg&hash=item43a817 2a16#vi-ilComp Αν κάποιος έχει γνωρίζει κάτι περισσότερο ή έχει άποψη για το θέμα, ας μας πεί σχετικά. Ευχαριστώ Είναι κρίμα, σε ένα αυτοκίνητο 4x4, (γενικά μιλάω), που γίνεται μεγάλη προσπάθεια για ισορροπία ανάμεσα στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και την μικρότερη δυνατή αρνητική επίδραση της συμπεριφοράς, αυτού του στοιχείου, εντός δρόμου, να βάζουμε αυτό το αξεσουάρ που ανατρέπει τις κατασκευαστικές προδιαγραφές. Ιδιαίτερα στο TOUAREG, που εκτός των άλλων διαθέτει και μία πανέμορφη σιλουέτα, είναι λάθος. Quote
diMake Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Μα ισα ισα η λογικη μου λεει οτι τα σκαλωματακια βοηθανε στ χαμηλοβαρος.. Quote
cjgeorgio Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Τα τζιπ πρέπει να έχουν σκαλοπάτια. Έχουν κάποιο λόγο για να υπάρχουνε χώρια την ομορφιά. Στης χώρες που έχουν πόλεμο μπορούν να κάθονται έξτρα 4 άτομα στα εξωτερικά σκαλοπάτια με τα ΑΚ47... 2 Quote
Guest hellenic vanagon Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 (edited) Μα ισα ισα η λογικη μου λεει οτι τα σκαλωματακια βοηθανε στ χαμηλοβαρος.. 1)Η αναλογία του βάρους τους προς το βάρος του αυτοκινήτου είναι τέτοια που ελάχιστα συμβάλουν στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους, αν αυτό εννοείς, ιδιαίτερα σε ένα τόσο βαρύ αυτοκίνητο, που, σε όλες του τις εκδόσεις, ξεπερνάει κατά πολύ τους δύο τόννους. 2)Σε ένα 4x4 γίνεται μεγάλος αγώνας για την αύξηση της απόστασης από το έδαφος. Ακόμα και 1 cm θεωρείται σημαντικό. Επίσης, κάτω από το πάτωμα δεν επιτρέπεται να εξέχει τίποτα! Ο κίνδυνος "κουρέματος" η παγίδευσης του αυτοκινήτου στα δύσκολα, καραδοκεί. 3)Σε περίπτωση πλάγιας σύγκρουσης μεταφέρουν τις δυνάμεις με τρόπο που δεν έχει προβλεφθεί. Edited December 29, 2013 by hellenic vanagon Quote
chilli Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Τα τζιπ πρέπει να έχουν σκαλοπάτια. Έχουν κάποιο λόγο για να υπάρχουνε χώρια την ομορφιά. Στης χώρες που έχουν πόλεμο μπορούν να κάθονται έξτρα 4 άτομα στα εξωτερικά σκαλοπάτια με τα ΑΚ47... χαχαχαχαχα.....πεθανα λεμε!!!!!! Quote