Jump to content
AUDI7

To Ηλεκτρικό Crosssover Της Audi

Recommended Posts

Κυκλοφόρησαν επίσημα σκίτσα της Audi που μας δίνουν μια πρώτη γεύση από το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover της, Ε-Tron.

Το πρωτότυπο E-Tron Quattro concept αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο, αποκλειστικά ηλεκτρικό, όχημα μαζικής παραγωγής από την Audi. Μάλιστα η γερμανική εταιρεία έχει προγραμματίσει να κάνει το ντεμπούτο του στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον επόμενο μήνα.

Αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής είναι πως το ηλεκτρικό crossover ακολουθεί τη φιλοσοφία «Aerosthetics» της Audi, δηλαδή τεχνικά μέτρα για τη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης με ταυτόχρονες δημιουργικές ιδέες για το σχεδιασμό.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο το E-Tron θα έχει κινητά αεροδυναμικά στοιχεία σε όλο το αμάξωμα με σκοπό τη βελτίωση της ροής του αέρα περιμετρικά του αυτοκινήτου. Μάλιστα σε συνδυασμό με το κλειστό πάτωμα, οι μηχανικοί της Audi κατάφεραν να πετύχουν συντελεστή οπισθέλκουσας 0,25 που σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία των SUV.

Η κίνηση θα παρέχεται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, ένα στον εμπρός άξονα και δύο στον πίσω, συνεπώς θα πρόκειται για ένα τετρακίνητο crossover, ενώ η απαιτούμενη ενέργεια θα παρέχεται από μια μεγάλη μπαταρία, ιόντων λιθίου. Αυτή θα είναι τοποθετημένη ανάμεσα στους δύο άξονες και κάτω από την καμπίνα των επιβατών ώστε να συνεισφέρει στο όσο το δυνατόν χαμηλότερο κέντρο βάρους, αλλά και στη σωστή διανομή του μεταξύ των αξόνων. Συνολικά το E-Tron θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη των 500 χλμ.

Η Audi ισχυρίζεται ότι το αμάξωμα του concept βασίζεται στη δεύτερη γενιά σπονδυλωτής πλατφόρμας, με το μήκος του να τοποθετείται μεταξύ του Q5 και του Q7. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ονομαστεί Q6, αλλά φυσικά αυτό δεν είναι επίσημο. Τέλος όπως μπορείτε να δείτε από τις επίσημες απεικονίσεις, το γερμανικό μοντέλο συνδυάζει ένα τυπικό σώμα SUV με μια επίπεδη, τύπου coupe καμπίνα που προσφέρει χώρο για τέσσερα άτομα.

πηγή autotriti.gr

 

post-12738-0-79394100-1440419320_thumb.j

post-12738-0-88493800-1440419329_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.