Jump to content
professor

Προβλημα Στον Εσωτερικο Φωτισμο.

Recommended Posts

Εδώ και 15 μέρες έχω το εξής πρόβλημα:πότε ανάβουν κανονικά,πότε αχνοανάβουν  κοι πότε καθόλου οι ενδείξεις  στον διακόπτη των φώτων,στο κουμπί του ηλεκτρικού χειρόφρενου,στον ρυθμιστή δέσμης φώτων, στον φωτισμό των ενδείξεων των κουμπιών της πλαφονιέρας και ο dimming φωτισμός.Επίσης ο φωτισμός στο τασάκι καθώς επίσης και τα κουμπιά του esp,auto hold και αισθητήρα πίεσης ελαστικών.

Από σήμερα όμως τέλος δεν ανάβουν πλέον καθόλου.Αλλάξα τον διακόπτη των φώτων αλλά το πρόβλημα παραμένει.Καμιά ιδέα κανείς???

Link to comment
Share on other sites

Έλεγξε τον ροοστατη φωτεινοτητας των φώτων καντράν, ρίξε του λίγο σπρέι επαφών για καθαρισμό ή γεφυρωσε τον για να δεις αν το επαναλάβει.

Link to comment
Share on other sites

Οκ ευχαριστώ θα το δοκιμάσω αλλά οι ενδείξεις των κουμπιών του rcd 510 και του καντράν του κλιματισμού ανάβουν κανονικά και μάλιστα αυξομειώνεται η ένταση φωτισμού τους από τον ροοστάτη φωτεινότητας.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις το ELSA πρόχειρο να δείς που πηγαίνει η καλωδίωση απο τον φωτισμό πχ των κουμπίων της πλαφονιέρας;

Δεν το έχω στημένο κάπου αλλα θα έλεγα πως η οδήγηση γίνεται απο το εγκεφαλάκι (CECM? -  central electronics control module) που είναι πάνω απο τον συμπλέκτη.

Τουλάχιστον εκεί σύνδεσα τα καλώδια απο τον φωτισμό στα πόδια. Προφανώς πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο εξόδους που ελέγχονται απο το ροοστάτη που ενεργοποιούνται κάτω απο διαφορετικές συνθήκες γι'αυτό στο RCD και το clima δουλεύει κανονικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστός Στέφανε!!!Ο διακόπτης των φώτων δίνει την εντολή  αλλά όπως λες και συ στη μια μπάντα δεν δουλεύει ο φωτισμός στα κουμπιά.

Εβαλα το διαγνωστικό και το σφάλμα που έχει καταγραψει είναι: short to ground.

Αύριο θα δω τη καλωδίωση και τη σύνδεση που έχω κάνει με τους φωτιζόμενους αεραγωγούς και μετά τις φίσες που κουμπώνουν στον εγκέφαλο.

Πριν ένα μήνα μου σύνδεσαν τα θερμαινόμενα καθίσματα και ίσως να ξεκουμπώθηκε ελαφρά κάποια φίσα.

Καλού κακού έχω πάρει και έναν highline εγκέφαλο και θα τον βάλω για να ενεργοποιήσω και τα προβολάκια να ανάβουν ως φώτα στροφής.

Link to comment
Share on other sites

Tελικά ηταν η καλωδίωση των φωτιζόμενων αεραγωγών.Καπου είχε τσακιστεί....μάλλον ο ηλεκτρολόγος το τράβηξε άθελά του και κάπου πίσω από το ταμπλώ ήταν φρακαρισμένο.Μόλις το απελευθέρωσα όλα μια χαρά.Με την ευκαιρία αλλάχθηκε και ο εγκέφαλος και έχω πλέον και προβολάκια τα οποία ανάβουν ως φώτα στροφής.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.