Jump to content
AUDI7

Scoop: Audi Q6

Recommended Posts

Με το νέο Q6 η Audi τολμά να φέρει ένα πολυτελές Crossover-Coupe, γεμάτο τεχνολογία, δυναμισμό, πολυτέλεια, αλλά και με τονισμένα οικολογικά χαρακτηριστικά.

Με μια ματιά
Νέο πολυτελές Crossover-Coupe
Με δυναμικές γραμμές
Κινητήρες diesel και βενζίνης 3,0 λτ.
Στην παραγωγή το 2016

Με το Q6 η Audi μπαίνει για πρώτη φορά στην κατηγορία των Crossover-Coupe μοντέλων. Αυτό θα τοποθετηθεί στην γκάμα μεταξύ του Audi Q5 και του Q7, μοιραζόμενο πάντως πολλά από τα τεχνικά και μηχανικά του μέρη με το δεύτερο. Το νέο Q6, αναμένουμε να το δούμε στην παραγωγή μέσα στο 2016 και για αυτό το λόγο η Audi θα μας δώσει μια πρώτη γεύση του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Επιπλέον αυτού, το νέο Q6 θα έχει αργότερα και μια ηλεκτρική εκδοχή, η οποία θα τονίσει τα οικολογικά του χαρακτηριστικά. Μέχρι τότε βέβαια, εμείς, με τη βοήθεια των κατασκόπων μας σας αποκαλύπτουμε το πώς θα είναι το νέο μοντέλο, αλλά και πολλά από τα υπόλοιπα στοιχεία του.

Σε νέα πλατφόρμα
Η Audi θα βασίσει το Q6 πάνω στο νέο δάπεδο MLB 2ης γενιάς, το οποίο θα συμβάλει ώστε να μην εκτοξευθεί το βάρος σε… αστρονομικά επίπεδα. 
Πρόκειται άλλωστε για το ίδιο δάπεδο στο οποίο βασίστηκε η νέα γενιά του Q7, όπου, μαζί με τους νέους κινητήρες, κατάφεραν να εξοικονομηθούν πάνω από 300 κιλά βάρους.
Έτσι λοιπόν, το Q6 θα βασιστεί πάνω σε αυτό το δάπεδο, ενώ οι κινητήρες του θα είναι οι 3λιτροι TDI και TFSI του Q7 με ισχύ 272 και 333 ίππων, μαζί και με κάποιον ισχυρότερο V8 που θα δώσει ακόμη περισσότερο σπορτίφ στοιχεία. Οι καταναλώσεις θα ξεκινούν, όπως και στο νέο Q7, από χαμηλά, λίγο πριν δηλαδή τα 6,0 λτ./100 χλμ.

Με ηλεκτρική και υβριδική έκδοση
Εκτός των «συμβατικών» μηχανικών συνόλων του Q6 στόχος της Audi είναι να προσφέρει και άκρως οικολογικές εκδόσεις ειδικά για το μοντέλο της. 
Έτσι, αναμένουμε από το 2018 να δούμε μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Q6, με μεγάλη αυτονομία κοντά στα 500 χλμ. με μια φόρτιση. 
Σίγουρη είναι επίσης και μια υβριδική, plug-in (φόρτιση από πρίζα) έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία θα προκύψει από την αντίστοιχη του Audi Q7. Εδώ, θα υπάρχει 2λιτρος TFSI βενζινοκινητήρας που θα συνδυαστεί με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα για να φθάσει λίγο πιο πάνω από τους 370 ίππους ισχύος και παράλληλα, να έχει μειωμένη κατανάλωση λίγο πιο κάτω από τα 2,0 λτ./100 χλμ. 
Πιθανή τέλος είναι και μια ακόμη super οικολογική έκδοση, με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και εκπομπές ρύπων μόνο… νεράκι.

Η άποψή μας
Δεν θα μπορούσε να λείψει και η Audi από τη νεοσύστατη κατηγορία των Crossover, ιδίως από τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της είναι ήδη παρόν εκεί (BMW X4 & X6, Mercedes GLE Coupe). Το νέο Q6 λοιπόν ήταν κάτι που το περιμέναμε και με αυτό, η Audi θα δείξει την τόλμη της στην κατηγορία, εκφράζοντας παράλληλα παραδοσιακές αρχές των Γερμανών όπως είναι η υψηλή ποιότητα, ασφάλεια και τεχνολογία.

πηγή autotriti.gr

 

17715_Q6av.jpg17715_Q6b.jpg17715_Q7-Esot.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.