Jump to content
AUDI7

Ανανεωμένο Audi A3-S3

Recommended Posts

Πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, εμφανίζεται με κινητήρα τόσο μικρού κυβισμού, κάτι που αναμένεται να κάνει όσους αναλογίζονταν τους μεγάλους κυβισμούς της γερμανικής μάρκας... να το ξανασκεφτούν

Το πιο καλοπουλημένο Audi ανανεώνεται, δίνοντας έμφαση στην τόνωση του τεχνολογικού του χαρακτήρα, τόσο σε ό,τι αυτό έχει να κάνει με την εμφάνισή του, το εσωτερικό και τα συστήματα ασφαλείας του, όσο και με την ενίσχυση της γκάμας των μηχανικών του συνόλων.

What is new
Πιο high-tech εμφάνιση και εσωτερικό
Ανανεωμένη γκάμα κινητήρων από 1,0 λτ.
Με 310 άλογα το ανανεωμένο S3
Διαθέσιμο από το καλοκαίρι

Η Audi ανανεώνει το A3 δίνοντας έμφαση στα στοιχεία τεχνολογίας του, αλλά και στην αλλαγή της γκάμας των κινητήρων του, ώστε να του προσδώσει ακόμη περισσότερα στοιχεία για να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία στη μικρομεσαία κατηγορία. Παράλληλα, το γερμανικό μικρομεσαίο διατηρεί μια από τις ευρύτερες γκάμες στην κατηγορία, αφού διατίθεται σε 4 διαφορετικά αμαξώματα (3θυρο, 5θυρο-Sportback, σεντάν και κάμπριο) μαζί με επιλογές βενζίνης, diesel, υβριδικό αλλά και με φυσικό αέριο.

Τέλος, η Audi προσφέρει και στο ανανεωμένο A3 τα πιο εξελιγμένα Συστήματα ασφαλείας, όπως π.χ. το νέο προσαρμοζόμενο Cruise Control, το οποίο στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο S tronic, μπορεί να επανεκκινήσει αυτόματα το αυτοκίνητο μετά από ένα σύντομο σταμάτημα.

Πιο high-tech και στην εμφάνιση
Σχεδιαστικά, οι κύριες γραμμές του Audi A3 διατηρούνται, όμως υπάρχουν αρκετές αλλαγές κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα, που προσδίδουν στο μικρομεσαίο μοντέλο της Audi μια πιο high-tech εικόνα. Έτσι, για πρώτη φορά το A3 αποκτά νέα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα με πιο «αιχμηρή» σχεδίαση, αλλά και στάνταρ τους εξελιγμένους λαμπτήρες Xenon Plus με προαιρετική επιλογή τα πλήρως LED φώτα.

Διαφορετική είναι και η μεγάλη γρίλια της μάσκας, που έχει πλατύνει και έχει αποκτήσει ακόμη πιο έντονες γωνίες, ενώ τις αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα ολοκληρώνει ο πιο σπορτίφ προφυλακτήρας. Στο υπόλοιπο αμάξωμα του ανανεωμένου Audi A3 διακρίνουμε τα «φρεσκαρισμένα» πίσω φωτιστικά και τον πιο σπορ διαχύτη, ενώ υπάρχουν πλέον 12 διαφορετικοί χρωματισμοί αμαξώματος, οι 5 εκ των οποίων είναι εντελώς νέοι.

Κινητήρες-Κιβώτια: Ανανέωση από 1,0 λτ.
Η γκάμα των κινητήρων του Audi A3 περιλαμβάνει 6 συνολικά κινητήρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι νέοι στη γκάμα του μοντέλου. Έτσι, ως αρχική επιλογή έρχεται ο νεότερος 3κύλινδρος 1.000άρης TFSI του VW Group με 115 άλογα ισχύος και 200 Nm ροπής, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Euro6 εκδοχή του 1,4 TFSI COD με σύστημα μερικής απενεργοποίησης των κυλίνδρων και 150 άλογα (250 Nm ροπής). Νέας γενιάς είναι ο 2λιτρος TFSI των 190 ίππων και 320 Nm, τα οποία προσφέρονται σε ένα ευρύτατο φάσμα λειτουργίας του (από 1.500 έως 4.200 σ.α.λ.). Στους diesel, η γκάμα ξεκινά με τον 1,6 TDI των 110 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό ή S tronic 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο. Ακολουθεί ο 2λιτρος TDI των 150 ίππων και 340 Nm, με την γκάμα να ολοκληρώνεται σύντομα με την έκδοση των 184 ίππων και 380 Nm ροπής. Διαθέσιμα θα είναι και τα Audi A3 Sportback e-tron και g-tron, με το πρώτο να έχει υβριδικό σύστημα κίνησης 204 ίππων (1,4 TFSI + ηλεκτροκινητήρας) και το δεύτερο, να χρησιμοποιεί τον 1,4 TFSI με 110 ίππους και δυνατότητα κίνησης με φυσικό αέριο.

Εσωτερικό: Ένεση τεχνολογίας
Στο θάλαμο των επιβατών του ανανεωμένου Audi A3 το πιο σημαντικό νέο στοιχείο είναι η παρουσία του high-tech πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit μεγέθους 12,3 ιντσών, που έχουμε γνωρίσει μεταξύ άλλων στα Audi TT και A4. Ο πίνακας αυτός ο οποίος είναι προαιρετικός, προσφέρει δύο διαφορετικές απεικονίσεις, προσαρμόζοντάς τες στα θέλω του οδηγού. Από εκεί και πέρα, δεν συναντούμε περαιτέρω διαφοροποιήσεις σε σχέση με το προ-ανανέωσης μοντέλο, εκτός από το νέο σπορ τιμόνι των εκδόσεων S Line και τον νέο επιλογέα για το κιβώτιο S tronic. 
Η ποιότητα των υλικών αναμένεται και πάλι να είναι από τις κορυφαίες της κατηγορίας, ενώ οι χώροι, ανάλογα και με τον τύπο του αμαξώματος (3θυρο, 5θυρo-Sportback, σεντάν, κάμπριο) θα διατηρηθούν στα ίδια, πολύ καλά επίπεδα.

Με 310 άλογα το ανανεωμένο Audi S3
Το κορυφαίο Audi S3 ακολουθεί και αυτό τις αλλαγές που περιλαμβάνει η ανανεωμένη γενιά του A3 σε αμάξωμα και εσωτερικό. Παράλληλα, η Audi έχει αναβαθμίσει και τον 2λιτρο TFSI κινητήρα του προσθέτοντάς του 10 περισσότερα άλογα ισχύος (310 συνολικά) και 20 Nm ροπής (400 Nm), τα οποία απλώνονται σε ένα φάσμα στροφών από τις 2.000 μέχρι και τις 5.400. 
Αλλαγές έχουν γίνει και στη λειτουργία του ESP, αλλά και στον πολύδισκο συμπλέκτη που μεταφέρει την αναλογία της τετρακίνησης quattro, ώστε το ανανεωμένο S3 να προσφέρει ακόμη περισσότερο κράτημα, αλλά και οδηγική ευχαρίστηση.

Η άποψή μας 
Το Audi A3 ισχυροποιεί τη θέση του στην αγορά με την ανανέωσή του, χωρίς να χάνει τα στοιχεία που του έχουν προσδώσει πολύ καλά νούμερα πωλήσεων. Ευπρόσδεκτες λοιπόν οι αισθητικές του αναβαθμίσεις, αλλά κυρίως, τα νέα του μοτέρ, με τα φορολογικά οφέλη του νέου 1.000άρη turbo και την έξτρα δύναμη στο κορυφαίο S3 να ικανοποιούν και τους λάτρεις της οικονομίας, αλλά και τους λάτρεις της απόδοσης και των επιδόσεων.

πηγή autotriti.gr

7.jpg

71.jpg

72.jpg

73.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.