Jump to content
rookie1958

Εντοπισμός κλειδιού passat 1.6 tdi

Recommended Posts

Παρακαλώ μήπως έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να εντοπίσω το κλειδί καθώς το αυτοκίνητο δουλεύει κανονικά αλλά δεν το βρίσκουμε πουθενά.  

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω το πρόβλημα.

1) Θα πω πρώτα την απάντηση και μετά θα πάρω την βοήθεια του κοινού.

Το κλειδί έπεσε απο την δεξιά τσέπη στον σιδηρόδρομο του καθίσματος ανάμεσα στο κάθισμα και την κεντρική κονσόλα.

2) Ερώτημα(τα) είναι κλειδί (Α) press-to-start ή απλά (Β) πρέπει το κλειδί απλά να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο (KESSY?) για να μπορέσεις να βάλεις μπροστά;

Αν το Β τότε για να σιγουρευτείς πως δεν είναι εκτός αυτοκινήτου αλλα πάρα πολύ κοντά (απο κάτω ας πούμε ή στην εμβέλεις του δεύτερου κλειδιού) πήγαινε 10-20 μέτρα οδηγώντας και δοκίμασε να σβήσεις και να προσπαθήσεις να βάλεις πάλι μπροστά. Σε περίπτωση που το κλειδί δεν βρίσκεται εντός εμβέλειας τότε θα πρέπει να υπάρχει το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου διαθέσιμο να το φέρει κάποιος στο σημείο που θα βρίσκεσαι.

Γενικά τα συμβατικά κλειδιά με immobiliser δεν εκπέμπουν παρά μόνο όταν μπούν μέσα στην πηνίο/κεραία του immobiliser στην κλειδαριά και αυτό μόνο κατά την διάρκεια της εκκίνησης παίρνοντας παθητικά ενέργεια απο την εκπομπή της κεραίας του immobilizer έτσι δέν χρειάζονται καν μπαταρία. Την μπαταρία την έχουν μόνο για το remote άνοιγμα, συναγερμό κλπ.

Στην περίπτωση του κλειδιού που δουλεύει και μέσα απο την τσέπη δουλεύουν κάπως σαν το e-pass στην Αττική οδό.

Δηλαδή, όταν το κλειδί δεχθεί το κατάλληλο σήμα απο τον ελεγκτή του αυτοκινήτου απαντάει με το κωδικοποιημένο του σήμα για να σε αφήσει το αυτοκίνητο να πατήσεις το κουμπί για να πάρει μπροστά ο κινητήρας. Φαντάζομαι θα υπάρχει και κάποια σχετική ένδειξη στο ταμπλό για το αν έχει γίνει ανίχνευση κλειδιού ή όχι.

Δεν θα πρέπει τα κλειδιά να εκπέμπουν σε καμία άλλη περίπτωση οπότε δεν βλέπω πώς αλλιώς να τα ανιχνεύσεις. Βεβαιώσου πώς δεν είναι ούτε πάνω σου σε κάποια περίεργη τσέπη ή τσαντάκι ή κάτω απο το χαλάκι ή πίσω απο το πεντάλ του γκαζιού. Πιστεύω να κοίταξες και στα ντουλαπάκια αριστερά/δεξιά θήκες στις πόρτες, στον ουρανό στην θήκη των γυαλιών, στον χώρο των επιβατών αλλά και στο πορτμπαγκάζ αν κάποια στιγμή το άνοιξες.

 

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε επίσης να σηκώσεις τέρμα τα καθίσματα οδηγού κ συνοδηγού και να τα τραβήξεις τέρμα μπροστά κ πίσω, λογικά κάπου κάτω από το κάθισμα θα είναι. Είχα χάσει micro SD εκεί κ τη βρήκα μετά από μια ώρα ψάξιμο :-P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.