Jump to content
Jimaras33

Αλλαγή ιξώδους

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα Golf IV 1.4 του 2002. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου ανέφερε ότι έβαζε στο αυτοκίνητο Shell Helix HX7 10w40 και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το να καίει λάδια. Εγώ εδώ και 2 χρόνια του έχω βάλει Eneos Hyper 5w40 και Total Quartz9000 5w40. Και τις δύο φορές μου τα έκαψε και με το παραπάνω. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα στα τσιμουχάκια καθώς τα καίει μέσα στην κίνηση της πόλης μετά από ώρα σε ρελαντί. Πιστεύετε πως πρέπει να γυρίσω πάλι σε 10w40 ? Ή είναι ψέμα πως δεν τα έκαιγε ?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε Liqui Moly 10W-40 Super Low Friction. Έχει συστατικά που συντηρούν και διατηρούν σε καλή κατάσταση φλάντζες τσιμούχες κλπ.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago , tsikis007 said:

Δοκίμασε Liqui Moly 10W-40 Super Low Friction. Έχει συστατικά που συντηρούν και διατηρούν σε καλή κατάσταση φλάντζες τσιμούχες κλπ.

 

Προς το παρόν σκεφτόμουν να δοκιμάσω το πρόσθετο της Liquy Moly - Motor Oil Saver. Λέει ότι αναζωογονεί τσιμουχάκια και λοιπά λαστιχάκια. Έχεις μήπως εικόνα για το συγκεκριμένο ;

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago , Giorgos 4 said:

Κάθε πόσο αλλάζεις λάδια?

Πόσο λάδι σου καίει στο διαστημα αυτό?

Ποσα χλμ έχει το αυτοκινητο?

Το αυτοκίνητο έχει 172.000 χλμ. Ο πρώτος ιδιοκτήτης, μέχρι τις 70.000χλμ που το είχε, αναφέρει στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου ότι έβαζε 5w30 (δεν αναφέρει κάποια μάρκα). Ο δεύτερος ιδιοκτήτης, το είχε από τις 70.000-155.000 χλμ. Αναφέρει ότι του έβαζε 10w40 Shell. Κανείς τους δεν αναφέρει ότι έκαιγε λάδια το αυτοκίνητο. Εγώ το έχω από τις 155.000χλμ έως σήμερα. Όταν το αγόρασα, έβαλα τα Castrol GTX Ultraclean 10w40. Τον πρώτο καιρό δεν τα έκαιγε, αλλά μετά τα 1500χλμ περίπου, άρχισε να τα καίει σαν νερό. Τα άλλαξα λοιπόν και αυτά και μετά δοκίμασα Eneos Hyper 5w40 και Total Quartz 9000 5w40. Επέλεξα τα συγκεκριμένα, καθώς έχουν από τις υψηλότερες ρευστότητες σε θερμοκρασία 100°C οπότε <<νερώνουν>> θεωρητικά δυσκολότερα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε κατανάλωση περίπου 1 λίτρο στα 1000χλμ. Ξέρω ότι σύμφωνα με τη VW είναι αποδεκτό, απλά τώρα με τις ζέστες το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο και για αυτό ψάχνω μια προσωρινή λύση μέχρι να αλλάξω τα τσιμουχάκια. Αλλάζω λάδια κάθε 7500χλμ περίπου.

Edited by Jimaras33
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.