Jump to content

tsikis007

Members
 • Posts

  298
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Everything posted by tsikis007

 1. Εν ολίγοις έμπλεξες μάλλον άσχημα.
 2. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι πήγες το αυτοκίνητο για αντλία νερού και έμεινες από πεταλούδα γκαζιού; Πάρτους τηλ και ζητά τους τα ρέστα.
 3. Για δοκίμασε αυτό Liqui Moly Hydraulic Lifter Additive 300ml. Η τιμή του είναι περίπου στα €6,96
 4. ΄Αλλαξε μηχανικό διότι αυτός πάει να σε δαγκώσει άσχημα. Τα ωστήρια φθείρονται εσωτερικά και όχι εξωτερικά. Ο θόρυβος ακούγεται ψηλά στον κινητήρα από το καπάκι των βαλβίδων. Βασικά αίτια φθοράς είναι: 1. Όταν πλακώνουμε τον κινητήρα κρύο (δεν έχει προλάβει να ανεβάσει λάδι) 2.΄Οταν δεν αλλάζεται έγκαιρα το λάδι + φίλτρο 3. Όταν βάζουμε άλλον τύπο λαδιού από τον προβλεπόμενο
 5. Δεν πειράζεις τίποτα και συνεχίζεις την ευλαβική συντήρηση του πατέρα σου.
 6. Σήκωσε το αυτοκίνητο και πέσε από κάτω. Δες αν το κιβώτιο ταχυτήτων σου είναι ίδιο με αυτό του πρώτου βίντεο. Αν είναι το ίδιο ακολούθησε την διαδικασία του workshop manual. Όσον αφορά τον τύπο βαλβολινής μπες στα site εταιριών λιπαντικών να δεις τον τύπο. Πχ MOTUL, VALVOLINE, LIQUI MOLY, ARAL ΤOTAL, ELF κλπ.
 7. Εννοείται ότι ψάχνεις για κόρνα στην δευτερογενή αγορά ή σε σκραπατζιδικο για γνήσια μεταχειρο.
 8. Άμεση αλλαγή των πρώτων λαδιών. Τύπος λαδιού αυτόν που συνιστά η VW. Αλλαγές Λ+Φ κάθε 10Κ χλμ. ή στον χρόνο. Σου εύχομαι καλά και χωρίς προβλήματα χλμ.
 9. Πας για νέο (μεταχειρο) κινητήρα. Να μετρηθεί η συμπίεση πριν την αγορά. Καλό θα ήταν να ανοιχτεί και να γίνει γενική επισκευή.
 10. Kινεζικα ελαστικά θα ξαναβάλω μόνο στο καρότσι οικοδομής.
 11. Τα φανάρια μου είναι HELLA και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Μια φορά το χρόνο χρησιμοποιώ (αυτή είναι η 4η χρονιά) το προϊόν στο link. https://www.glykas-shop.gr/el/-/1534-meguiar-s-plast-x-clear-plastic-cleaner-polish-296ml-0070382800192.html
 12. http://amortiser-antallaktika.gr/old/
 13. 1. Στα πόσα χλμ το έκανε γκαζιέρα. 2.Πόσα χλμ έκανε ως γκαζιέρα. 3.Τι μάρκα είναι σύστημα γκαζιεροκίνησης. 4.Γιατί πουλάει ένα αυτοκίνητο 11 ετών αφού το έκανε γκαζιέρα. 5.To DSG σε τι κατάσταση είναι; 6.Τα χλμ που έχει γράψει είναι νορμάλ 13Κ το χρόνο. 7.Επισημο βιβλίο συντήρησης ενημερωμένο υπάρχει. 8. Από όσο ξέρω ΤSI και LPG δεν τα πάνε καλά. 9.Τα πιο πάνω είναι προσωπικές απόψεις. Ξέχασα να αναφέρω τις εναποθέσεις άνθρακα στις βαλβίδες.
 14. Πίστεψε με δεν θέλεις να μπλέξεις.
 15. Eχω ασφαλισμένα και τα δύο αυτοκίνητα στην Interasco. To Nissan από το 2008 (αγοράστηκε καινούργιο). Το Fiat από το 2011 (αγοράστηκε μεταχείρο).
 16. Το UP που αναφέρεις τι κινητήρα φοράει 1.0L ΜΡΙ Ι3 ή 1.0L TSI I3 ή 1.0L ΜΡΙ Ι3 CNG; Για να μιλάμε συγκεκριμένα.
 17. Ο κάθε ένας κάνει αυτό που νομίζει σωστό για το αυτοκίνητο του και την τσέπη του.
 18. Δεν έχει να κάνει με το ζέσταμα του κινητήρα αλλά με τον χρόνο που μεσολαβεί για να φτιάσει το λάδι από την ελαιολεκάνη στα ωστήρια των βαλβίδων και σε τι κατάσταση είναι το λάδι. Συχνή αλλαγή λαδιού+φίλτρου κινητήρα. Αλλαγή max 8K χλμ ή στον χρόνο.
 19. Ο θόρυβος που ακούς είναι από τα υδραυλικά ωστήρια βαλβίδων μέχρι να γεμίσουν λάδι. Είναι χαρακτηριστικό των κινητήρων με υδραυλικά ωστήρια βαλβίδων. Η διάρκεια ζωής τους όπως πολλών εξαρτημάτων εντός του κινητήρα εξαρτάται από την κατάσταση του λιπαντικού.
 20. Πρώτα πρέπει να αγοράσεις σπρέι καθαρισμού φρένων. Οι τιμές κυμαίνονται από €2,00 - €10,00. Για να απομακρύνεις το λάδι του κινητήρα που έβαλες και λοιπές βρωμιές από την περιοχή. Μετά να αγοράσεις σπρέι με βάση τεφλόν (PTFE) και ψέκασε την περιοχή. Οι τιμές κυμαίνονται από €4,00 - €10,00. Μάρκες WD-40, WURTH, MORRIS, LIQUI MOLY, BISON, ποτέ ποτέ φέρνει και το LIDL. Το γράσσο τεφλόν (PTFE) έχει υψηλή διεισδυτικότητα. Καθώς ψεκάζουμε εξατμίζεται το προωθητικό αέριο και παραμένει το γράσσο. Ελπίζω να βοήθησα.
 21. Πρέπει να βγάλεις τροχούς για να δεις τι παίζει.
 22. Κύρια διαφορά - Απεσταγμένο έναντι απιονισμένου νερού Το απεσταγμένο νερό και το απιονισμένο νερό είναι δύο μορφές νερού που ποικίλουν ανάλογα με τη μέθοδο καθαρισμού. Το απεσταγμένο νερό παράγεται με απόσταξη νερού, δηλ. Με βρασμό που ακολουθείται από συμπύκνωση. Το απιονισμένο νερό παράγεται με απιονισμό, που περιλαμβάνει την αφαίρεση όλων των φορτισμένων σωματιδίων από το νερό. Το απιονισμένο νερό είναι τόσο καθαρό όσο το απεσταγμένο νερό, ίσως ακόμα καθαρότερο. Το αποσταγμένο νερό είναι πόσιμο, αλλά δεν έχει θρεπτική αξία αφού αφαιρούνται όλα τα ορυκτά. Το απιονισμένο νερό μπορεί να περιέχει αφόρτιστα σωματίδια και μόρια που δεν μπορούν να απομακρυνθούν στη διαδικασία απιονισμού. Η κύρια διαφορά μεταξύ αποσταγμένου νερού και απιονισμένου νερού είναι αυτή το αποσταγμένο νερό παράγεται με βρασμό ακολουθούμενο από συμπύκνωση ενώ παράγεται απιονισμένο νερό χρησιμοποιώντας ρητίνες ανταλλαγής ιόντων.
 23. Το νερό που θα χρησιμοποιήσεις για τον καθαρισμό πρέπει να είναι απιονισμένο. Εσύ θες να καθαρίσεις το κύκλωμα ψύξης του αυτοκινήτου σου από σκουριές. Φαινόμενο που παρατηρείτε όταν αργούμε πάρα πολύ να αλλάξουμε το εργοστασιακό αντιψυκτικό, όταν χρησιμοποιούμε φθηνά αντιψυκτικά ή όταν συμπληρώνουμε με νερό βρύσης. Το νερό της βρύσης δεν είναι απαλλαγμένο από άλατα το απιονισμένο όμως είναι.
 24. Στην επιλογή Golf mk7 tdi μεταχείρο ελλοχεύει ο κίνδυνος αγοράς αυτοκινήτου leasing ''καλομεταχειρισμένου" από τας Ευρώπας με το λιγότερο 200Κ - 300Κ χλμ. Δεν νομίζω πως υπάρχει Έλληνας που θα αποχωρίζονταν τόσο νωρίς το 10 ετών Golf mk7 tdi;;;;;;
 25. O Μανώλης Τατούρης επισκεύασε Α1. Είχε πρόβλημα μεγάλης κατανάλωσης λαδιού και νομίζω φθορά στον 1ο κύλινδρο. Πριν το παραδώσει στον πελάτη το έβαλε στο δυναμόμετρο. Η μόνη σχέση που έχω το συγκεκριμένο μηχανικό είναι ότι έχω κάνει εγγραφεί στο κανάλι του στο youtube.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.