pafsi Posted October 18 Report Posted October 18 (edited) T-Roc 1.5 – 150 hp – ΜΥ2020 – DSG7 (40.000 Km) - κινητήρας DPCA. Ο κινητήρα ζεστός, στο ρελαντί…Ακούγεται και μέσα στην καμπίνα με κλειστά παράθυρα. Αναγνωρίζει κάποιος από πού μπορεί να προέρχεται αυτός ο θόρυβος (τοκ τοκ τοκ τοκ τοκ) πίσω από τη γάργαρη κατά τα άλλα λειτουργία του κινητήρα??…και παλαιότερα τον ψιλο-άκουγα, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι αν ήταν το ίδιο έντονος όπως τελευταία. Σε Karenta που πήγα, έκαναν την υπόθεση μήπως ήταν από αντλία κενού ή από βαλβίδα ανακούφισης καυσίμου (Ν80)…Έβαλε ακουστικά ο αρχιμηχανικός της, έψαχνε για κανα 15λεπτο στη μηχανή και εν τέλει δεν βρήκε τίποτα...Μου λέει ’’φέρε το ένα πρωί, άστο μέχρι μεσημέρι να το ψάξω καλύτερα, να δω επίσης μήπως και κάποιο άλλο T-Roc εδώ λειτουργεί έτσι’’…(άμα κόβει το ρημάδι!!) Σε ανεξάρτητο ιδιωτικό συνεργείο μόνο για VW + Audi που το πήγα, πάλι δεν βρήκαν τίποτα και μου είπαν ότι ‘’έτσι δουλεύουν αυτά τα μοτέρ’’(!)…Κάποιος με ίδιο αμάξι, έχει διαπιστώσει παρόμοιο θόρυβο στον κινητήρα του?? 20241018_120351.mp4 Edited October 18 by pafsi Quote
Derv_7 Posted October 18 Report Posted October 18 Ο θόρυβος που περιγράφεις και ακούμε στο βίντεο είναι σαν να είναι στα αρχικά στάδια του παρακάτω βίντεο Quote
pafsi Posted October 18 Author Report Posted October 18 46 λεπτά πριν , Derv_7 said: Ο θόρυβος που περιγράφεις και ακούμε στο βίντεο είναι σαν να είναι στα αρχικά στάδια του παρακάτω βίντεο Σ' ευχαριστώ...ψυχολόγε μου!! Δεν ανοίγει όμως και δεν μπορώ να το ακούσω... Quote
Derv_7 Posted October 18 Report Posted October 18 Χαχα κάτσε να σου στείλω το λινκ του youtube 2 Quote
pafsi Posted October 18 Author Report Posted October 18 (edited) 1 hour ago , Derv_7 said: Χαχα κάτσε να σου στείλω το λινκ του youtube Εκ νέου ευχαριστώ, γιατρέ μου!...Μοιάζει λίγο ο θόρυβος μου όπως λες σαν πρώτο στάδιο αυτού του θορύβου στο youtube…Μόνο που εγώ δεν έχω χαλαρό, φθαρμένο ή κομμένο κάποιο κολάρο…Τελικά, με βλέπω να στήνομαι στα διόδια Μαλγάρων, να κάνω ωτοστόπ σε όποιον με T-Roc 1.5 περνάει απ’ εκεί και να τους ανοίγω καπό για ακροάσεις κινητήρων!! Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται για βλάβη, αλλά για ιδιαιτερότητα λειτουργίας του συγκεκριμένου μοτέρ DPCA (όπως δλδ μου είπαν και στο ανεξάρτητο συνεργείο με εξειδίκευση σε VW - AUDI)... Edited October 18 by pafsi Quote
Derv_7 Posted October 19 Report Posted October 19 13 hours ago, pafsi said: Εκ νέου ευχαριστώ, γιατρέ μου!...Μοιάζει λίγο ο θόρυβος μου όπως λες σαν πρώτο στάδιο αυτού του θορύβου στο youtube…Μόνο που εγώ δεν έχω χαλαρό, φθαρμένο ή κομμένο κάποιο κολάρο…Τελικά, με βλέπω να στήνομαι στα διόδια Μαλγάρων, να κάνω ωτοστόπ σε όποιον με T-Roc 1.5 περνάει απ’ εκεί και να τους ανοίγω καπό για ακροάσεις κινητήρων!! Θέλω να πιστεύω ότι δεν πρόκειται για βλάβη, αλλά για ιδιαιτερότητα λειτουργίας του συγκεκριμένου μοτέρ DPCA (όπως δλδ μου είπαν και στο ανεξάρτητο συνεργείο με εξειδίκευση σε VW - AUDI)... Εγώ στον δικό μου τον τρικύλινδρο έβαλα αυτό το ceratec της LM και ησύχασε αρκετά. Στην περίπτωσή μου μερικές φορές αισθανόμουνα της δομήσεις του κινητήρα όταν ήταν στο ρελαντί στο τιμόνι….. Θα το δοκίμαζα αν ήμουν θέση σου να δω αν υπάρχει διαφορά Quote
Derv_7 Posted October 19 Report Posted October 19 Just now, Derv_7 said: Εγώ στον δικό μου τον τρικύλινδρο έβαλα αυτό το ceratec της LM και ησύχασε αρκετά. Στην περίπτωσή μου μερικές φορές αισθανόμουνα της δομήσεις του κινητήρα όταν ήταν στο ρελαντί στο τιμόνι….. Θα το δοκίμαζα αν ήμουν θέση σου να δω αν υπάρχει διαφορά Επίσης δοκίμασε 100αρα βενζίνη και δες μήπως αλλάξει κάτι. το θέμα του ήχου του κινητήρα επειδή είμαι και εγώ άρρωστος και είχα συνηθίσει από κάτι διαμάντια 4 κύλινδους στο παρελθόν με έχει ταλαιπωρήσει και εμένα με τα καινούργια αυτοκίνητα. Quote
pafsi Posted October 19 Author Report Posted October 19 (edited) 3 hours ago , Derv_7 said: Εγώ στον δικό μου τον τρικύλινδρο έβαλα αυτό το ceratec της LM και ησύχασε αρκετά. Στην περίπτωσή μου μερικές φορές αισθανόμουνα της δομήσεις του κινητήρα όταν ήταν στο ρελαντί στο τιμόνι….. Θα το δοκίμαζα αν ήμουν θέση σου να δω αν υπάρχει διαφορά 3 hours ago , Derv_7 said: Επίσης δοκίμασε 100αρα βενζίνη και δες μήπως αλλάξει κάτι. το θέμα του ήχου του κινητήρα επειδή είμαι και εγώ άρρωστος και είχα συνηθίσει από κάτι διαμάντια 4 κύλινδους στο παρελθόν με έχει ταλαιπωρήσει και εμένα με τα καινούργια αυτοκίνητα. Δεν είναι too much;;;…Είμαι με 40.000 χλμ, σχεδον 5 ετών, με χωρίς σκισίματα τα 3 τελευταία χρόνια, με αλλαγές λιπαντικού (Amsoil) κάθε περίπου 4.000 χλμ (Δεκέμβριο-Ιούνιο), χωρίς ποτέ συμπλήρωση ενδιάμεσα, με 100άρα βενζίνη από γεννησιμιού του, χωρίς να τρέμει καθόλου στο ρελαντί, χωρίς δονήσεις στο τιμόνι…Στο δικό σου, στα πόσα χιλιόμετρα έριξες το ceratec;;;...Αν και δεν μοιάζει να είναι τέτοιο το θέμα μου (τριβές μετάλλων)…Λές;;;… Θα το ψάξω βέβαια λίγο ακόμη και θα δώ…Ίσως όντως να δουλεύει έτσι ο κινητήρας του, όπως μου είπαν και στο εξωτερικό συνεργείο…Πάντως, καλά έκανες που μου το έβαλες σε μια άκρη του μυαλού μου!…Thanks.. Edited October 19 by pafsi Quote
Derv_7 Posted October 19 Report Posted October 19 Εγώ έβαλα ceratec στα 70 000 χλμ. Είδα διαφορά σε σχέση με τις δονήσεις του 3 κύλινδρου και στον θόρυβο. Εμένα πριν έκανε και ένα άλλο θόρυβο σαν να έχεις ένα καπάκι σε μια χύτρα που δεν είναι καλά σφραγισμένη Δεν ξέρω αν μπορείς να με καταλάβεις Μου είπανε οτι είναι από την wastegate. Μετά το ceratec δεν πολύ ακούγονται. φυσικά και δεν είναι προς πάσα νόσο και χρήση. Το βάζεις κάθε 40000 χλμ. Κάτι θα κάνει. Επίσης παίζει και το λάδι ρόλο. Εμένα με castrol έκανε μέτριο θόρυβο, με mobil πολύ θόρυβο και με LM μέτριο. Όλα 5w30 Στην πρώτη αλλαγή στην αντιπροσωπεία μου είχαμε βάλει 5w40 castrol και έκανε πάρα πολύ θόρυβο. Άλλο αμάξι…… θα σου πρότεινα αρχικά να πας στην προδιαγραφή που σου συνιστά ως πρώτη το βιβλιαράκι σου.Σε castrol. Πιστεύω οτι θα δεις μεγάλη διαφορά. Μετά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο βάζεις και ceratec για να έχεις έξτρα προστασία λόγω χαμηλού ιξώδους. 1 Quote