Jump to content

golfistas

Members
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by golfistas

  1. Έτσι για την ιστορία ... Η αντιπροσωπεία δεν δέχτηκε να καλύψει κάτι οπότε έσκασα 1.200€ με πολύ πόνο ... Να μη σας τύχει παιδιά.
  2. Να πω κι εγώ τον πόνο μου. Έξοδος, περνάμε καλά, μπαίνουμε στο αυτοκίνητο να γυρίσουμε σπίτι και "Σφάλμα ESP". Η ένδειξη "P" να αναβοσβήνει. Λόγω σφάλματος η μηχανή δεν έπαιρνε μπροστά. Να μην τα πολυλογώ, οδική βοήθεια κ.λπ. Διάγνωση σήμερα: Απαιτείται αλλαγή mechatronic γιατί κάηκε μια ασφάλεια, η οποία "ΕΚΑΨΕ!!! την πλακέτα". Και εγώ που νόμιζα ότι οι ασφάλειες καιγόντουσαν για να προστατέψουν την πλακέτα. Η VW δεν μπορεί να κάνει τίποτε και ... κόστος 1200€. Τις γνώμες σας παιδιά θα ήθελα πως να κινηθώ. Α, το αυτοκίνητο είναι μοντέλο αρχές 2010.
  3. Αλλαγή βαλβολίνες στα 60.000 και τίποτε άλλο αν θυμάμαι καλά. Πρέπει να δω το βιβλίο συντήρησης.
  4. Εγώ το έκανα σε αντιπροσωπεία. Δεν είχα πρόβλημα μέχρι στιγμής (~7500 από τότε).
  5. Από την αρχή Castrol Edge 5w30. Όλα τα σέρβις με αυτό. Sent from my iPad using Tapatalk
  6. Εδώ μπορείτε να βρείτε τους δείκτες φθοράς, πρόσφυσης και θερμοκρασίας για όλες σχεδόν τις μάρκες και τύπους ελαστικών
  7. Τρέχει και είναι φυσιολογικό, οι υδρατμοί των καυσαερίων που βγαίνουν από την εξάτμιση υγροποιούνται επειδή ακουμπούν στο μέταλλο που είναι κρύο στην εκκίνηση, μέχρι αυτό να ζεσταθεί. Μετά δεν είναι φυσιολογικό. Αν η βενζίνη είναι νερωμένη θα τρέχει λίγο περισσότερο στην εκκίνηση αλλά μετά αν ο κύλινδρος πιάνει θερμοκρασία, πάλι θα βγαίνουν ως αέριο. Αν είναι τόσο πολύ το νερό μάλλον θα παρατηρήσεις και άλλα πράγματα εκτός από το νερό ... Όταν ο ταξιτζής σου είπε πάτα το να φύγει το νερό, εννοούσε εμπειρικά ότι ανεβάζοντας φορτίο, αυξάνονται οι θερμοκρασίες στον κύλινδρο, ζεσταίνεται πιο γρήγορα το μέταλλο της εξάτμισης και "φεύγει" (εξαφανίζεται) το νερό.
  8. Μετά από αναζήτηση εγώ κατέληξα στο μοντέλο 165 AS3 της Focal, 3 δρόμων (για μπροστινά ηχεία σε Golf Plus του 2010). Εαν κάποιος το έχει εγκαταστήσει θα ήθελα να μου πει εντυπώσεις από την αναβάθμιση σε σχέση με τα εργοστασιακά.
  9. Και ποια είναι αυτή γιατί με ενδιαφέρει και εμένα; Για δώστε ένα link παρακαλώ, γιατί στην αναζήτηση βγάζει μόνο αυτό το thread.
  10. Κάπως έτσι ακούγεται και σε μένα ...
  11. Θα σου απαντήσω με πμ γιατί το κάναμε off topic!
  12. Όχι απλά έλεγα στα παιδιά ότι θα έδινα σε αυτές προτεραιότητα για ομορφιά σε σχέση με τις μεμβράνες μια που οι συντελεστές απορρόφησης που ήδη έχω με καλύπτουν αρκετά. Και αυτό φαίνεται με μισάνοιχτο παράθυρο όπου το μισό χέρι καίγεται όταν το χτυπά άμεσα ο ήλιος ενώ το υπόλοιπο που μεσολαβεί το παράθυρο είναι μια χαρά.
  13. Αφενός, δύσκολοι οι καιροί, αφετέρου θα έδινα προτεραιότητα σε κάτι σαν κι αυτό (όχι απαραίτητα αυτό...)
  14. Καλημέρα Λίγο off topic η απάντηση αλλά η καλύτερη που έχω να δώσω. Είμαι κάτοχος golf plus και σε παλιότερο δικό μου ψάξιμο για μεμβράνες είχα ρωτήσει σχετικά με τους συντελεστές απορρόφησης των τζαμιών του αυτοκινήτου μου για να δω αν αξίζει η μεμβράνη ή όχι. Αφού έστειλα στην εξυπηρέτηση πελατών της kosmokar email με φωτο της σφραγίδας που έχει το τζάμι επάνω, η απάντηση ήταν η ακόλουθη: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τo 43R-001051 στη σφραγίδα σημαίνει ότι το τζάμι ακολουθεί τις προδιαγραφές ECE R43. Αυτές μεταφράζονται ότι το εμπρόσθιο παμπρίζ έχει απορροφητικότητα τουλάχιστον 75% στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αντίστοιχα τα πλαϊνά παράθυρα έχουν ποσοστό απορρόφησης 70%." Μετά από αυτό δεν προχώρησα σε τοποθέτηση μεμβράνης, δεδομένου ότι και το αυτοκίνητο είναι μέσα σε πάρκινγκ.
  15. Σε μια χτεσινή αναζήτηση στο internet βρήκα ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους κινητήρες με κωδικό BMY. Από την εμπειρία στο φόρουμ ισχύει κάτι τέτοιο ή το πρόβλημα το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι κινητήρες; Επίσης πόσο παίζει ρόλο η βελτίωση του κινητήρα σε αυτό; Κωδικός δικής μου μηχανής CAXA με 75.500 χλμ. και χωρίς θόρυβο μέχρι στιγμής (χτύπα ξύλο ...) Έχει κάποιος συμφορουμίτης συνολική εικόνα; Θα μπορούσε να γίνει ένα poll σχετικά με το θέμα;
  16. Για δες και αυτά ... σου θυμίζουν κάτι; http://www.ebay.co.uk/gds/TURBOCHARGER-OIL-LEAKS-TROUBLESHOOTING-TIPS-/10000000178320282/g.html http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=298060 Μια καλή ερώτηση είναι διαρροή ... προς τα που;;
  17. Μπα, με τα πρόστιμα που έχουν να πληρώσουν ...
  18. Ακούστηκε σήμερα ότι μπορεί και να γίνει ανάκληση σε όλα (11 εκατ. οχήματα) για νέο λογισμικό. Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στη λειτουργία του κινητήρα είναι άγνωστο. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι σίγουρο ότι θα γίνουν γνωστές μετά από την απάντηση της VW για τα σχέδιά της περί συμμόρφωσης που της έχουν ζητήσει οι γερμανικές αρχές μέχρι τις 7 Οκτ.
  19. Σωστά, δικό μου λάθος, το αυτοκίνητο είναι διαφορετικό. Στο ετήσιο σέρβις αν δεν έχει βγάλει σφάλμα ο εγκέφαλος για να το δουν και να το καθαρίσουν δυστυχώς δεν μετράνε τίποτα (εγώ τουλάχιστον δεν τους έχω δει). Παραμένει όμως το γεγονός της σύνδεσης των δύο βλαβών για μένα. Ίσως πρέπει να κάνεις μια ερώτηση ποια φτερωτή του τούρμπο έσπασε: η φτερωτή του αέρα εισαγωγής ή των καυσαερίων; Αν είναι η δεύτερη ενισχύει αυτό που είπε ο φίλος dasauto γιατί κομμάτια από το πιστόνι (δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι) θα μπορούσαν να περάσουν από τις βαλβίδες εξαγωγής και να καταλήξουν στην τουρμπίνα (έχω δει και κομματάκι βαλβίδας σφηνωμένο σε φτερωτή).
  20. Αλλαγή απαραίτητα. Το λάδι λιπαίνει και την τουρμπίνα. Οποιαδήποτε γρέζια θα πέρναγαν εκεί και θεωρητικά θα πιάνονταν στο φίλτρο. Εδώ ο φίλος συμφώνησε να πληρώσει τόσα χρήματα, στο πενηντάρικο θα κόλλαγε; Το φίλτρο θεωρητικά σε καλύπτει, αλλά γιατί να μην έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Μην ξεχνάς ότι αν σπάσει η φτερωτή της τουρμπίνας (λογικά γι' αυτό μιλάμε) με 35-40000 στροφές ανά λεπτό (τα μικρά τούρμπο ίσως και περισσότερο) τι αζυγοσταθμία προκαλείται και τι φθορά στα έδρανα.
  21. Διάβασα την επιστολή και επειδή έχω κάποια πείρα μέ μεγάλους κινητήρες εσωτερικής καύσης, λόγω δουλειάς να επισημάνω τα εξής: Τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται σε μηχανές σαν αυτές που έχω δουλέψει είναι όντως ανακατασκευασμένα (π.χ. κυλινδροκεφαλές αλλά και τούρμπο). Αυτό γίνεται καθαρά για λόγους κόστους (είναι στο 50%, όπως στην περίπτωση του φίλου) αλλά επί χρόνια δεν είχε παρατηρηθεί πρόβλημα. Και μιλάω για μηχανές που δούλευαν 24×7 στο 100% για πάνω από 10 χρόνια. Ως προς το τεχνικό σκέλος δε θα είχα πρόβλημα, προσωπικά. Στον έλεγχο για το σωληνάκι αναθυμιάσεων δεν παραξενεύτηκαν ότι σε ένα μήνα χάθηκε ένα λίτρο λάδι; Με πόσα km στο οδόμετρο για το μήνα αυτό; Ως προς το σκέλος αντιμετώπισης του πελάτη, δυστυχώς δεν είμαστε στις ΗΠΑ. Αφενός κατά την ενημέρωση για τα ανταλλακτικά και προκειμένου να γίνει και καλά η έκπτωση, παρουσιάζουν τιμές για καινούρια, για να τις μειώσουν μετά στις τιμές για "καινούρια", χωρίς καμία ενημέρωση και με καθαρή κοροϊδία και χωρίς ουσιαστική έκπτωση. Και μετά από την απαίτηση του πελάτη για καινούρια ανταλλακτικά, οι τιμές επιστρέφουν στα επίπεδα των πραγματικά καινούριων. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο από την επιστολή είναι ότι αναφέρει "το χειρότερο δυνατό σενάριο". Δηλ. δεν είναι ακόμη σίγουρο; Όταν το αυτοκίνητο παθαίνει τέτοια βλάβη στα χέρια σου, απλά ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ χωρίς να ζητάς το οποιοδήποτε ποσό για έλεγχο. Αν ισχύει το αναφερόμενο, ένας σωστός συντηρητής πριν βάλει τον κινητήρα σε λειτουργία θα έπρεπε να έχει ελέγξει τα πάντα, ανοίξει καπάκι, επιθεωρήσει και καθαρίσει κυλίνδρους από γρέζια και θράυσματα της τουρμπίνας και μετά να το πάει για δοκιμή, αφού ΠΑΝΤΑ τα θραύσματα της τουρμπίνας καταλήγουν στον κινητήρα. Λάδια επίσης μπορεί να περάσουν λόγω σπασμένης τουρμπίνας και να καούν έχοντας προκαλέσει θερμική καταπόνηση και μετά από αυτό να προκύψει πρόβλημα με τις αυξημένες πιέσεις (στα επίπεδα τα κανονικά πλέον) λόγω νέας τουρμπίνας. Έχεις προσέξει αν η εξάτμισή σου είναι περισσότερο μαυρισμένη τελευταία; Με το ψάξιμο, πριν το βάλει μπροστά θα μείωνε τις επιτπώσεις από μια ενδεχόμενη νέα βλάβη κατά πολύ. Το ότι οι δύο βλάβες είναι άσχετες μεταξύ τους είναι η απόλυτη ΜΠΟΥΡΔΑ!!! Όταν σπάει αυτοκίνητο στα χέρια σου απλά ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ και ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ. Τίποτε άλλο. Καλό κουράγιο. Θα χρειαστεί.
  22. Σύμφωνα με αναζήτηση στο internet τα μοντέλα είναι: 2009 VW Jetta, VW Jetta Sportswagen – test groups 9VWXV02.035N/9VWXV02.0U5N 2010 VW Jetta, VW Jetta Sportswagen, VW Golf, Audi A3 – test group AVWXV02.OU5N 2011 VW Jetta, VW Jetta Sportswagen, VW Golf, Audi A3 – test group BVWXV02OU5N 2012 VW Jetta, VW Jetta Sportswagen, VW Golf, Audi A3, VW Beetle, VW Beetle Convertible – test group CVWXV02OU5N 2012 – VW Passat – test group CVWXV02OU4S 2013 - VW Jetta, VW Jetta Sportswagen, VW Golf, Audi A3, VW Beetle, VW Beetle Convertible – test group CVWXV02OU5N 2013 – VW Passat – test group DVWXV02OU4S 2014 - VW Jetta, VW Jetta Sportswagen, VW Golf, Audi A3, VW Beetle, VW Beetle Convertible – test group DVWXV02OU5N 2014 - VW Passat – test group EVWXV02OU4S 2015 VW Jetta, VW Jetta Sportswagen, VW Golf, Audi A3, VW Beetle, VW Beetle Convertible, VW Passat – test group FVGAV02.0VAL Ο κωδικός της μηχανής είναι ο ΕΑ189, ο οποίος φοριέται επίσης σε SEAT και Skoda
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.