Jump to content

GolfVI

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GolfVI

  1. Ξέρει κάποιος να πει σε Golf VI TSI 122 τι ελαστικό μπαίνει; Από την αντιπροσωπεία μου το είχαν παραδώσει με 91V και μια φορά που είχα αναγκαστεί να αλλάξω τα μπροστινά λάστιχα, στο βουλκανιζατέρ μου έβαλαν 91H. Τα λάστιχα είναι 205/55/R16.
  2. Ευχαριστώ για την απάντηση! Η ζάντα είναι 205/55/16.
  3. Παιδιά, τώρα που χάλασε και ο καιρός, να ξαναθέσω τα ερωτήματα. Υπάρχει πρόβλημα να μπούνε κανονικές αλυσίδες στο Golf 6 Highline; Ισχύει αυτό που μου είπαν στην αντιπροσωπεία ότι πρέπει να βάλω μόνο κουβέρτες;
  4. Παιδιά, θέλω να πάρω αλυσίδες και από την αντιπροσωπεία μου είχαν πει μόνο κουβέρτες. Να σας δώσω και κάποια στοιχεία: έχω τη Highline έκδοση του Golf 6 122 και τις αλυσίδες θα τις χρησιμοποιώ σπάνια. Δεν έχω πρόβλημα να βάλω κουβέρτες, αλλά θα ήθελα και τις γνώμες σας.
  5. Χαίρομαι που ακούω ότι είστε ευχαριστημένοι! Σ' ευχαριστώ πολύ alexpsk!
  6. Άρα πολύ καλά γενικώς! Αυτούς τους πολλαπλασιαστές από ό,τι βλέπω δύσκολα τους γλυτώνουμε! Χαίρομαι πάντως που δεν αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα!
  7. Παιδιά, όσοι έχετε πάει e-tuners, μπορείτε να μας κάνετε ένα update για την κατάσταση των κινητήρων σας και τις επιδόσεις τους; Θα με ενδιέφερε να ακούσω όλες τις γνώμες και φυσικά οποιοδήποτε (ακόμη και μικρό να είναι) παράπονο.
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Μπορείτε να μου δείξετε κάπου στο forum που να εξηγούνται με λεπτομέρειες οι διαφορές μεταξύ custom και κονσέρβας;
  9. Συνεχίζω εδώ την ερώτηση που άφησα στο άλλο topic, σχετικά με το πόσο αξίζει να βάλεις πρόγραμμα στον 122. Εσείς πόσο ευχαριστημένοι μείνατε με ένα απλό κονσέρβα-πρόγραμμα; Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι παραπάνω. Αν βάλω κονσέρβα-πρόγραμμα και μετά θέλω κάτι παραπάνω, θα μπορώ να το κάνω πάνω στο πρόγραμμα που είχα βάλει ή θα πρέπει να βάλω νέο πρόγραμμα για να γίνουν οι επόμενες μετατροπές; Sorry αν η ερώτηση ακούγεται χαζή, αλλά γνωρίζω πολύ λίγα για το συγκεκριμένο θέμα.
  10. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως συνηθίσω γρήγορα τα 30 άλογα παραπάνω!
  11. Να κάνω μια γενική ερώτηση για το 122άρι; Αξίζει τον κόπο να δώσεις τα χρήματα για να ανέβει 30 ίππους; Ή πας με την ελπίδα να γίνει κανένα "θαύμα", δεδομένου ότι δε θα γίνουν και πολλές μετατροπές; Ποιες είναι οι απόψεις σας;
  12. Επειδή το link δεν εμφανίζει κάτι, αυτό εδώ εννοείς;
  13. Τα longlife δεν είναι για 15.000χλμ; Για παραπάνω είναι; Καλός ακούγεται πάντως ο Μπουρμάς.
  14. Πάντως βλέπουμε ότι οι καλές τιμές και εξυπηρετήσεις έχουν πάει περίπατο τα τελευταία χρόνια. Αυτό το thread πρέπει διαρκώς να ανανεώνεται με νέες απόψεις.
  15. @Gmis: Μάλλον ούτε εμένα θα με δει ο Φιλοσίδης. Ε όχι και να είναι ακριβώς το ίδιο κόστος, είτε πάω, είτε δεν πάω λάδια! Κοίτα να δεις που καταντάμε να πηγαίνουμε σε αυτόν που μας κλέβει λιγότερο. @nikosp11: Δυστυχώς η εγγύησή μου είναι τετραετής (τους "πίεσα" να μου κάνουν δώρο δύο έξτρα χρόνια, πανάθεμά με). Εννοείται πως γνωρίζω ότι το σηματάκι της Castrol είναι μια εμπορική συμφωνία και τίποτα άλλο. Γι' αυτό και είπα "βάζω Castrol φέτος και Mobil του χρόνου", δηλαδή καθαρά για θέμα δοκιμής πώς δουλεύουν δύο λιπαντικά που θα αγοράσω εγώ από το εμπόριο. Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο πιο πολύ έχω "γραμμένες" τις αντιπροσωπείες και τις εγγυήσεις τους. Απλά λέω, άσε τον πρώτο χρόνο να δούμε πώς θα λειτουργήσει το αμάξι ή αν θα βγάλει κανένα προβληματάκι και βλέπουμε. Και έχε χάρη που είμαι στον πρώτο χρόνο του αυτοκινήτου, αλλιώς θα περίμενα κανονικότατα να περάσουν τα 15.000 χιλιόμετρα για να αλλάξω λαδάκια. Εννοείται φίλε μου ότι δεν την πήρα προσωπικά την άποψή σου. Απεναντίας, τη βρίσκω πάρα πολύ σωστή. Θα έπρεπε να ντρέπονται που κάνουν τέτοια πράγματα ειδικά σε τέτοιους καιρούς.
  16. Πήρα τηλέφωνο Φιλοσίδη και Παζαρόπουλο (Ν. Ιωνία). Και οι δύο δεν είχαν πρόβλημα να πάω δικά μου λάδια. Να όμως το γιατί: Παζαρόπουλος: Τιμή με δικά τους λάδια - 132€ / Τιμή με δικά μου λάδια: 70€ (50€ + φίλτρο λαδιού + κάρτα καυσαερίων) Φιλοσίδης: Τιμή με δικά τους λάδια - 130€ / Τιμή με δικά μου λάδια: 81€ (60€ + φίλτρο λαδιού + κάρτα καυσαερίων) Δηλαδή ο Παζαρόπουλος θέλει 50€ εργατικά και ο Φιλοσίδης 60€!!! Ελάτε και πείτε μου τώρα ρε παιδιά τι στο καλώ να τους κάνω... Σημειωτέον, στον Φιλοσίδη, με δικά μου λάδια (που κοστίζουν συνολικά 50€), μου βγαίνει και 1€ ακριβότερα!! Ήμαρτον!
  17. Έχετε δίκιο, τελικά δε γίνεται, παρά να πάρω μόνος μου λάδια. Πήρα τηλέφωνο τον Φιλοσίδη και είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να φέρω δικά μου λάδια. Τους ρώτησα ποιο θα είναι το κόστος χωρίς τα λάδια και μου είπαν ότι θα με πάρουν εκείνοι πίσω να μου πουν (βέβαια, κλείνει σε λιγάκι το συνεργείο, οπότε μπορεί και να μη με πάρουν ). Σκέφτομαι να βάλω Castrol φέτος και Mobil του χρόνου, έτσι για να κρίνω τι διαφορές έχουν μεταξύ τους. Αυτά εδώ είναι τα Castrol που πρέπει να πάρω; Ή εδώ, σε καλύτερη τιμή.
  18. Είμαι ανάμεσα σε Παζαρόπουλο (Ν. Ιωνία) ή Φιλοσίδη. Ποιον από τους δύο θα μου προτείνατε; P.S.: Από του χρόνου, θα αρχίσω να βάζω δικά μου.
  19. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου. Έκανα μια έρευνα αγοράς και σας δίνω τα αποτελέσματα, για να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας. KARENTA (Αργυρούπολη) : Kolben 5-30 / 160€ KARENTA (Πατήσια) : VW (δε μου έλεγε μάρκα) 5-30 / 172€ KARENTA (Μαρούσι) : Castrol 5-30 / 160€ KARENTA (Πειραιάς) : Castrol 5-30 / 170€ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (Αθήνα) : Valvoline 5-30 / 130€ ΠΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ (N. Ιωνία) : Castrol 5-30 / 132€ ΓΡΑΤΣΙΑΣ (Αγ. Παρασκευή) : Castrol 5-30 / 150€ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ (Αιγάλεω) : Castrol 5-30 / 145€ ΦΙΛΟΣΙΔΗΣ (Βύρωνας) : Castrol 5-30 / 130€ ΑUTO MARIN (Γκύζη) : Castrol 5-30 / 150€ ΑUTO CLUB (N. Φιλαδέλφεια) : Castrol 10-40 / 130€ ΡΩΡΡΗΣ (N. Ηράκλειο) : Fux 5-30 / 170-180€ ΡΩΡΡΗΣ (Λυκόβρυση) : Fux 5-30 / 150€ Στον Παζαρόπουλο της Ν. Ιωνίας μου είπε με λεπτομέρειες τι θα κάνει και αυτό μου φάνηκε ευχάριστο. Θα ήθελα όμως να μου πείτε όσοι θέλετε τη γνώμη σας, με βάση τα στοιχεία που έχω δώσει παραπάνω και με βάση τις δικές σας εμπειρίες.
  20. Καταρχάς καλή χρονιά σε όλους και να έχουμε όλοι υγεία, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε... ό,τι μας έχουν αφήσει να απολαμβάνουμε. Το γκολφάκι μου έκλεισε χρόνο και διένυσε 7.000km. Από την Karenta μου είπαν να το πάω για σέρβις όταν κλείσει χρόνο, αλλά εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας. Αξίζει τον κόπο να το πάω για αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού; Το αμάξι το οδηγώ γενικώς σε χαμηλές στροφές, του έχω κάνει 2-3 ταξίδια, και ορισμένες φορές του έχω ανεβάσει στροφές (εννοείται όταν ήταν ζεστό). Επίσης, τι γνώμη έχετε για την Karenta στον Πειραιά; Όχι μόνο από άποψη τιμής (που δεν περιμένω να είναι φθηνή), αλλά από άποψη παροχής υπηρεσιών.
  21. Όχι απόλυτα, αλλά καθόλου δεν πρέπει να το εμπιστεύομαι. Έβαλα να δω πώς καταγράφεται η στιγμιαία κατανάλωση και παρατηρούσα ότι, όταν τσούλαγε το αμάξι με ταχύτητα μέσα, έγραφε κατανάλωση 85.0!!!!!!!!!!!!!!! Και έμενε στο 85 μέχρι να φρενάρω και να ακινητοποιήσω! Ό,τι να 'ναι δηλαδή. Τέλος πάντων, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το αμάξι καίει κανονικότατα (εντός πόλης, αλλά ψιλοσπάνια σε μποτιλιαρίσματα, γύρω στα 600 χλμ. το ρεζερβουάρ). Τώρα βέβαια, τίθεται άλλο θέμα σχετικά με τις ενδείξεις της κατανάλωσης, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ. Ίσως το αναφέρω όταν πάω για το πρώτο σέρβις.
  22. Σκέφτηκα και κάτι ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να φτάσεις το γκάζι στις 5.500 στροφές και να ανέβει τόσο πολύ η στιγμιαία κατανάλωση, που να ανεβάζει τόσο πολύ τον μέσο όρο κατανάλωσης, ώστε μετά να χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να τον ρίξεις (ακόμα και με απίστευτα οικονομικό οδηγικό στυλ);
  23. @Professor: Όχι, δεν έχω χρησιμοποιήσει κλιματισμό. Σίγουρα θα το περιμένω λίγο καιρό ακόμα. @xristos/red tornado: Όχι, βάζω το μέσο όρο κατανάλωσης. Μηδενισμό (εννοώ στο πόσα χιλιόμετρα έχω διανύσει) κάνω κάθε φορά που πηγαίνω στο βενζινάδικο, για να βλέπω πόσα χιλιόμετρα με κράτησε. Μικρές διαδρομές δε θα το έλεγα, αλλά εκεί είναι το περίεργο. Δεν έχω αλλάξει διαδρομές! Εκεί είναι που μου φαίνεται το παράξενο :~ @KIRRA: Α, πολύ σωστό αυτό που λες. Δεν ξέρω αν παρατηρείται η ίδια διαφορά στη στάθμη της βενζίνης. Αλλά είναι κάπως δύσκολο να το παρακολουθήσω αυτό ρε γμτ, γιατί δεν κάνω καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου. Το στυλ οδήγησης έχει αλλάξει ελάχιστα, απλά ανεβάζω λίγο παραπάνω στροφές για το στρώσιμο. Θα το αφήσω να γράψει λίγο ακόμα και βλέπουμε. Πτώση απόδοσης δεν είδα. Μήπως ρε παιδιά παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι καλοκαιριάζει και έχει ανέβει η θερμοκρασία; Μήπως ξέρω γω οι TSI κινητήρες έχουν "πρόβλημα" στη ζέστη λόγω turbo; Εσείς δεν παρατηρήσατε ποτέ στα δικά σας αυτοκίνητα διαφορές στην κατανάλωση (όχι φυσικά αν αλλάξατε οδηγικό στυλ);
  24. Γεια σας! Το πρόβλημα που αναφέρω στον τίτλο του topic είναι ότι ξαφνικά το GolfVI 122PS άρχισε από τα 1700 χιλ. και έπειτα (τώρα πλησιάζω τα 1800) να εμφανίζει υψηλή κατανάλωση. Δηλαδή, εκεί που εντός πόλης είχα κατά μέσο όσο 9, τώρα έφτασε μέχρι και 14, ακόμη και σε διαδρομή που δεν κολλούσα σε κίνηση. Γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα; Να δώσω και ένα ακόμα στοιχείο. Βενζίνη είχα βάλει shell 95, η οποία μου φάνηκε και καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη (ανεξάρτητο πρατήριο) από άποψη επιδόσεων (το ένιωθα πιο "ζωντανό" το γκάζι). Να ενημερώσω επίσης ότι δεν άλλαξα παρά ελάχιστα το οδηγικό μου στυλ. Το πολύ πολύ να ανέβαζα καμιά φορά λίγο παραπάνω στροφές, γιατί πρέπει να στρωθεί και το αμάξι Ειλικρινά, οι συμβουλές σας θα μου είναι πολύ χρήσιμες.
  25. Άρα έχουμε δύο απόψεις μέχρι στιγμής: είτε κάθε 7.500 χιλ. σταθερά, είτε σχετικά νωρίς και μετά κάθε 15.000 χιλ. (με βάση το αρχικό πρόγραμμα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το πρώτο σερβις). Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Θα με ενδιέφεραν φυσικά και άλλες γνώμες, αν έχει κανείς να προσθέσει κάτι ή να διαφωνήσει πάνω σε αυτό.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.