Jump to content

ekaradimos

Members
 • Posts

  517
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ekaradimos last won the day on January 15 2018

ekaradimos had the most liked content!

About ekaradimos

 • Birthday 02/17/1975

User Information

 • Gender
  Male | Άνδρας
 • Δήμος
  Αττικής - Ηλιούπολης
 • Νομός
  Αττικής

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 5

Recent Profile Visitors

9,863 profile views

ekaradimos's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

16

Reputation

 1. Εδώ και καιρό έχει ξεκολλήσει το ύφασμα στις 4 πόρτες. Ειδικά οι 2 πίσω είναι τελείως χάλια. Ψάχνω για καλό, αξιόπιστο και οικονομικό ταπετσέρη. Ξέρει κανείς για Ν. Προάστια (Ηλιούπολη)? Έχω βρει με 25Ε ανά πόρτα και δε δίνω περισσότερα.
 2. Σ' ευχαριστώ πολύ. Τον πήρα τηλέφωνο και μου έδωσε πολύ καλή τιμέ (25Ε και για τα 2). Μου είπε ότι αν περάσω από εκεί μου τα αλλάζει δωρεάν. Βλέπω αν με καλύπτουν και μετά πληρώνω. Με έπεισε.
 3. Καλησπέρα, Μετά από 11,5 χρόνια με το αμαξάκι μου (VW GOLF TSI 140HP, 5/2007) ήρθε η ώρα να αλλάξω τα αμορτισέρ ανύψωσης για το πορτ μπαγκάζ. Πλέον δε μπορεί να κρατήσει το πορτ μπαγκάζ σταθερά στη θέση του (ψηλά). Κυκλοφορούν πολλά αμορτισέρ άλλων εταιριών, αλλά έχω διαβάσει ότι δεν έχουν μηχανισμό "φρεναρίσματος" και όταν σηκώνεις το πορτ μπαγκάζ, σηκώνεται απότομα. Έχει κανείς τον μαμίσιο κωδικό για 1k1 (golf mkV) και κωδικό κινητήρα BMY (μάλλον δεν έχει σημασία)? Επίσης, έχει βάλει κανείς αμορτισέρ άλλης εταιρίας για να μου προτείνει? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
 4. Update. Τώρα έχει ξεκολήσει το ύφασμα και στις 4 πόρτες. Τελείως απαράδεκτο. Επίσης, ο ταπετσέρης που μου χάλασε το φως στο σκιάδι του οδηγού, μου έδωσε τιμή 25€ ανά πόρτα. Έχει κανείς να προτείνει κάτι πιο οικονομικό?
 5. Συγχαρητήρια για τα DIY σου. Και έγω προσπαθήσει αρκετά με ένα 66% επιτυχία. Έχω τεμπέλη και είδα DIY από το youtube. Είναι μεγάλη φασαρία. Μπορεί και να το δοκιμάσω. Βασικά είμαι και σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου (καθαρά λόγω παλαιότητας, δεν έχει προβλήματα).
 6. Δυστυχώς έχει σπάσει σε κομάτια το συρταρωτό. Δεν έχω καταφέρει να τα βγάλω. Είναι στο μπροστινό μέρος από την ποτηροθήκη. Σε DIY στο youtube είδα ότι είναι φασαρία να αλλάξεις ποτηροθήκη + 50€ κόστος της. Το θέμα είναι να αγόραζα μόνο το συρταρωτό και να έμπαινε χωρίς ξεβιδώματα.
 7. Καλησπέρα, Μετά από 11 χρόνια με το γκολφάκι μου, έπαθα το εξής κουφό: Πίσω από το λεβιέ ταχυτήτων υπάρχει η κλασσική ποτηροθήκη με το συρταρωτό κάλυμμα από πάνω. Πηγαίνωντας προχθές να ανοίξω το κάλλυμα, μου έμεινε στο χέρι. Ψάχνωντας βρήκα τον κωδικό για το ανταλλακτικό 1K0862531AUBN. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω μόνο το συρταρωτό κομμάτι? Επίσης, υπάρχει κανένα DIY για την αφαίρεση του ανταλλακτικού (central cup holder)?
 8. Έτσι μου είπε ένας γνωστός που δούλευε σε μάστορα. Ότι αγοράζει 80Ε την καδένα με τα παρελκόμενα και 200Ε το γρανάζι μεταβλητού χρονισμού. Ρωτώντας σε ένα συνεργείο (κοντά στο ΙΚΕΑ), που το πάει χρόνια ένας φίλος, μου είπε για 500Ε με VW υλικά, όλα μαζί.
 9. Η τιμή αυτή είναι από συνεργείο (όχι αντιπροσωπεία).
 10. Οι τιμές που γράφετε παραπάνω ΔΕΝ παίζουν. 80Ε έχει το σετ καδένας (με τεντωτήρες, γλύστρες κλπ) και 200Ε το γρανάζι μεταβλητού. Με τα εργατικά και 2-3 παρελκόμενα δε φεύγουμε από τα 500Ε (χωρίς ΦΠΑ).
 11. Επανέρχομαι μετά από καιρό στο θέμα. Σε εμένα έγινε καλύτερη δουλειά - ικανοποιητική. Το μόνο θέμα είναι ότι μου έχει χαλάσει το φως στο σκιάδιο του οδηγού. Προσπάθησα να το μαστορέψω χθες χωρίς αποτέλεσμα. Γενικά, θέλει σχολαστικό έλεγχο κατά την παραλαβή.
 12. Αφού έκανα το service μου αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα στον μπροστά άξονα (ζαμφόρ, σινεμπλόκ, ημίμπαρα και μπαλάκια ψαλίδιων Χ 2 όλα) έκανα και ευθυγράμμιση. Είπα στο μάστορα και μου έκανε δωρεάν έλεγχο αμορτισέρ. 85% τα 2 πίσω και 84% τα 2 μπροστά. Μου είπε ότι για 10,5 χρόνια και 125000 Km, που έχω το αμάξι, είναι καταπληκτικά. Μάλλον επιβεβαιώνω την πολύ καλή ποιότητα των μαμά αμορτισέρ.
 13. Καλησπέρα. Είχα και εγώ Ρ2015, το 2013. Άλλαξα μία βαλβίδα (40€) και από τότε δεν έχει ξαναβγεί.
 14. Ρώτα αντιπροσωπεία για τα Ah. Αν δεν έχεις πειράξει το εργοστασιακό setup, βάζωντας καμμιά περίεργη πηγή κατανάλωσης, είσαι οκ με 44ah. Εγώ έχω βάλει 52ah varta. Μεγάλη προσοχή στο ρεύμα εκκίνησης. Να είναι τουλάχιστον αυτό της μαμίσιας μπαταρίας.
 15. Εμένα εδώ και 2 χρόνια μου κάνει το γνωστό κροτάλισμα. Δεν το κάνει κάθε μέρα και δε διαρκεί πάνω από μισό δευτερόλεπτο. 3 φορές έχει τύχει να σβήσει η μηχανή, αφοϋ πρώτα μου πέταξε "engine fault, garage". Βάλαμε διαγνωστικό με ένα φίλο και έλεγε κάτι για low voltage. Άλλαξα μπαταρία και από τότε δε ξαναβγήκε το engine fault, garage στο ταμπλώ. Μάλλον, ισχύει αυτό που λένε ότι αν γίνεται σε cold start και για πολύ λίγο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.