Jump to content

vastil

Members
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

vastil last won the day on September 2

vastil had the most liked content!

About vastil

 • Birthday 12/05/1986

User Information

 • Gender
  Male | Άνδρας
 • Δήμος
  Κεντρικής Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης
 • Νομός
  Θεσσαλονίκης

Other Info

 • Car Type
  Up
 • Car's nickname
  vw up!

Recent Profile Visitors

2,141 profile views

vastil's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

40

Reputation

 1. Σε ευχαριστώ πολύ. Είδε λάδια πάνω στον δίσκο τον δεξί στραβωμένο δίσκο δίσκο δεξί στη μέση. Δευτέρα πρωί μου είπε να αλλαξω και τη φυσούνα δεξιά σε δικό του άτομο και νομίζω το αυτοκίνητο θα είναι καινούργιο. Αυτό μου το είχαν πει και στην αντιπροσωπεία αλλά δεν θεωρούσα ότι θα έβγαζε τέτοιο πρόβλημα. Πίσω άλλαξε δαγκάνες και τύμπανα και μου ανέφερε τσακισμένα ελατήρια. Πίσω δεν υπήρχαν φρένα. Ουσιαστικά μου ανέφερε ένα φρένο είχα το αριστερό. Ήθελα να είμαι και μαζί του για να μου τα δείχνει βέβαια μου τα στείλε φωτογραφίες όλα. Πρώτη απορία. Όταν πας σε ένα συνεργείο και αλλάζεις φρένα κάνουν διάγνωση μόνο τα μπροστινά βλέπουν; Τα πίσω δεν τα ελέγχουν; Πίσω δεν υπάρχουν φρένα; Δεύτερη απορία. Από το ΚΤΕΟ πως με εγκρίναν αφού δεν είχα φρένα πίσω; Δηλαδή αν εμφανιστώ εγώ τους δώσω 50 ευρώ τους πω ότι εγώ είμαι αμάξι θα με περάσουν; Τρίτη απορία. Τόσο καλά είναι τα ΑΤΕ; Μου είπε ότι έχει δυο ποιότητες φθηνά και ακριβά αλλά τα ακριβά είναι τα καλύτερα. Πιστεύω να λυθεί δια πάντως το πρόβλημα.
 2. Είπε θα το δει αυτός ο φίλος και σίγουρα είπε θα ελέγξει τα Μουγιέ που δεν τα έλεγξε κανένας. Εάν χρειαστούν αλλαγή θα τα αλλάξουμε. Μηπως 120 είναι λίγα να του δώσω;
 3. Μακάρι είμαι απο Θεσσαλονίκη. Το χειρότερο αμάξι είναι στο κομμάτι των φρένων. Κάποιο σχεδιαστικό πρόβλημα πρέπει να έχει.
 4. Τον Μαίο του 2021 λίγο πριν το γάμο μου άλλαξα δίσκους. Μου έβαλε brembo σε ένα συνεργείο και καλά τους πλήρωσα 210 ευρώ μαζί με τακάκια textar. Μου ανέφερε οτι είναι οι καλύτεροι και θα φρενάρω σουπερ. Αυτό δεν κράτησε πολύ. Από τους 5 μήνες τους 2 έλειπα χωρίς αυτοκίνητο. Πριν 1 βδομάδα παρατήρησα οτι στράβωσαν πάλι το τιμόνι τρέμει και τσιρίζουν τα φρένα ακόμα και χωρίς να έχει βρέξει. Έχω έναν φίλο καλό που είναι λάτρης των αυτοκινήτων και δεν έχει συνεργείο αλλά στα δικά του τα αλλάζει μόνος του όλα και θέλει να με εξυπηρετήσει. Μου είπε οτι brembo κάτω από 500 ευρώ είναι ιμιτασιόν και να μην το συζητήσουμε παραπάνω. Χθες με έστειλε με μια έρευνα που έκανε να πάω να αγοράσω ATE την πρώτη κατηγορία 160 μόνο οι δίσκοι(81 ευρώ έκαστος) και μου είπε να αλλάξουμε τύμπανα πίσω και σιαγώνες πάλι ΑΤΕ με κόστος ανταλλακτικών 120 ευρώ και με έστειλε να τα πάρω μόνος μου, για να μη νομίζω οτι θα βγάλει κέρδος από τα ανταλλακτικά. Μάλιστα μου είπε οτι αν δεν αλλάξω και τα πίσω, τα μπροστά θα τρώνε ζόρι και ίσως ξαναστραβώσουν. Μου ανέφερε από χρήματα μου ζήτησε ότι θέλω. Πόσο πιστεύεται πως πρέπει να του δώσω 120? Φυσικά μου ανέφερε οτι θα τους μετρήσουμε τους υπάρχοντες δίσκους να δούμε πόση είναι η ζημιά. Έχω μια βασική ερώτηση. Υπάρχει κάποιος τίμιος σε όλη την Ελλάδα που να έχει συνεργείο? Το μόνο που ζητάω να βάζει καλά ανταλλακτικά αυθεντικά και να ζητάει παραπάνω χρήματα. Δεν με πειράζει το κόστος. Με πειράζει πωλούν αέρα για καλό και όταν εμφανίζεται το πρόβλημα λένε αστείες δικαιολογίες για νερά πλυντήρια και μπούρδες. Δηλαδή το μεγάλο μου αμάξι γιατί δεν έχει πρόβλημα? Το peugeot 207 γιατί δεν είχε ποτέ θέμα στα 10 χρόνια που το είχα? Σκέφτομαι να παω στο συνεργείο το εν λόγω όχι για να κάνω καυγά, αλλά για να πάω να τους χαρίσω για να τους τοποθετήσει σε άλλον πελάτη του και να τον ευχαριστήσω.
 5. Ενεργοποιήσετε τον ψηφιακό βοηθό και θα πατήσετε να επιτρέπεται.
 6. Μακριά είναι καδενοφάγα τα 1.4 και τα 2.0
 7. Τελικά από τη delectronics μου είπαν για το εν λόγω σύστημα δεν γίνεται ενεργοποίηση.
 8. Έχω το αυτοκίνητο του φάδερ μου. Έχει το tdi έκδοση discover με την μικρή οθόνη. Το app connect λέει να απευθυνθούμε στην vw. Η vw λέει δεν γίνεται. Εάν απευθυνθούμε στην delectronics γίνεται να πληρώσουμε δηλαδή και να το ενεργοποιήσουμε ; Σκέφτομαι αν γίνεται να το κατεβάσω Αθήνα να το φτιάξω. Επίσης μπαίνει σαν ρετροφιτ το ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ;
 9. Τιμή 896. Με αλλαγή σε όλα. Θα πάρω δυο εκπτώσεις σε εργατικά και σε ανταλλακτικά 30 και 36% αντίστοιχα όποτε θα κατέβουμε στα 618 και πιθανόν πιο κάτω από ότι μου είπαν ίσως με πολλά ερωτηματικά 550 απλώς μου είπαν ότι θα χρειαστούν πολλές βίδες γιατί το εν λόγω σασμάν έχει άπειρες βίδες. Τώρα τι σημαίνει αυτό δεν ξέρω.
 10. 200.000km και πάω για αλλαγή δίσκο πλατό. Με τις υγείες μου. Σήμερα παρατήρησα ότι ενώ πατάω γκάζι δεν τρέχει το αυτοκίνητο ανεβάζει στροφέςΣήμερα παρατήρησα ότι ενώ πατάω γκάζι δεν τρέχει το αυτοκίνητο ανεβάζει στροφές.
 11. Καλημέρα σας έχω το 1.000 αμάξι και σιγά σιγά θα πρέπει να προετοιμαστώ για το χιόνι. Βλέπετε εδώ πάνω δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Στο vw up! έχω χιονολάστιχα και κάθε Οκτώβρη πάω στον αντιπρόσωπο της Michelin και βγάζουμε από τη σιδερένια ζάντα τα καλοκαιρινά βάζουμε τα χειμερινά και τον Απρίλιο βγάζουμε τα χειμερινά και βάζουμε τα καλοκαιρινά. Με ψιλοκουράζει η διαδικασία να βάλω αλυσίδες αν και μετά την καταστροφή του 2017 με το χιόνι να φτάνει ως το γόνατο πήρα πτυχίο στην τοποθέτηση αλυσίδων. Το ίδιο σχέδιο σκέφτομαι να ακολουθήσω και στο troc. Φοράει ζάντα 16αρα και επί του παρόντος φοράει falken τα οποία μου άρεσαν αλλά μετά τα 40.000 θα αλλαχθούν και αυτά σίγουρα σε primacy 4. Αρχικά τι μάρκα ελαστικά χειμωνιάτικα θα μου προτείνατε; Δοκίμασα τα Nokian στο μικρό up! με 14αρα ζάντα και δεν με ξετρέλαναν. Θα κάνω και ταξίδια σε Εγνατία οδό με ταχύτητα μέχρι 160-180 αφού δεν τρέχω παραπάνω από 130 και θέλω καλή πρόσφυση στο χιόνι. Στης αδερφής μου το corsa με 15αρα ζάντα δοκίμασα τα Sava και μου άρεσαν πολύ για χιόνι καθώς μου φάνηκαν αρκετά μαλακά. Τα dunlop στα χειμερινά μου φάνηκαν αρκετά καλά. Διάσταση 205/60/r16. Επίσης πρέπει να αγοράσω και καινούργιες ζάντες; Ή δεν είναι απαραίτητο; Θα ταιριάζουν ή θέλουν τίποτα εξαρτήματα για να ταιριάξουν αν δω για καινούργιες; Υπάρχει κάποιο θέμα στις ζάντες να στραβώσουν από τις αλλαγές; Ευχαριστώ
 12. vastil

  Troc 1.0 tsi

  Μετά από 3700 km και ένα ταξίδι στη Λευκάδα έχω πιο πλήρη εικόνα σχετικά με τον κινητήρα 1.0 tsi. Θεωρώ τα αμορτισέρ του αρκετά μαλακά και ήταν αυτό που ζητούσα καθώς μου θύμιζαν εποχές peugeot 406. Άνετα για ένα ταξίδι ήρεμο. Λογικά σε 1500 κυβικά θα είναι πιο σφιχτά αφού έχει πολύ περισσότερα γκάζια. Συγκριτικά με το troc 1.6 tdi του πατέρα μου όντως το 1.0 έχει μαλακά αμορτισερ. Δεν έτρεχα διότι πλέον φοβάμαι την ταχύτητα. Πήγαινα με 130km/h και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα από Θεσσαλονίκη. Μόνο μελανό σημείο το αυτοκίνητο πάσχει στους πλευρικούς ανέμους το διαπίστωσα κατεβαίνοντας από Μέτσοβο στα τούνελ. Οπότε θέλει προσοχή. Το τούρμπο συνεχίζω να το αφήνω 4 λεπτά να ζεσταθεί και άλλα 4 μετά να κρυώσει και να κάτσουν τα λάδια. Πόσο θα το κάνω αυτό? Όσο χρειαστεί. Από κατανάλωση δηλώνω εντυπωσιασμένος. Καταναλώνει σχεδόν όσο το vw up! Ροπή απίστευτη καθώς κατάφερα να ανεβώ τις ανηφόρες της Κοζάνης με 6 δίχως να κατεβάσω σχέση. Κάτι το οποίο φάνταζε με όνειρο θερινής νυκτός. Το κλίμα σταθερό στους 23 βαθμούς και νομίζω πως οι μεμβράνες τελικά ήταν σωτήριες για να κρατάει θερμοκρασία το αυτοκίνητο στην καυτή ζέστη του μεσημεριού. Μαζί με το ew@y που έβγαλα και κόλλησα στο παρμπρίζ κατάφερα να κάνω ένα άνετο ταξίδι και να φτάσω πολύ γρήγορα στον προορισμό μου χωρίς να κολλήσω στα διόδια.
 13. Νομίζω οτι ο κύριος που θέλει αυτοκίνητο ή θα δει τα γκάζια ή την οικονομία ή θα δει ένα νέο που μπορεί και τα συνδυάζει κάπως και τα δύο. Όλα δεν μπορούμε να τα έχουμε. Πολύ προσοχή μην πετάξετε τα χρήματα σας άδικα.
 14. Το υγραέριο δεν δίνει μακροβιότητα στον εν λόγω κινητήρα. Είχα ρωτήσει παντού. Η πιο αξιόπιστη λύση το σύστημα που κάνει μετατροπή σε υγρό από αέριο. Το σύστημα είναι ολλανδικό και το βάζει η αντιπροσωπεία. Κόστος 2.500 αν θυμάμαι σωστά. Ή θα δείτε πιο οικονομικό αυτοκίνητο με μικρότερη κατανάλωση ή θα δείτε ατμοσφαιρικό αμάξι για να βάλετε αέριο ή θα βάλετε σε turbo αυτό με το σύστημα που το κάνει υγρό ή θα το βάλετε έτσι και πολύ πιθανόν σε 1 έτος να το πάρετε στο χέρι το μοτερ. Αυτά.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.