Jump to content

helias

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by helias

  1. χιλια ευχαριστω φιλε να σαι καλα με βοηθησες πολυ!
  2. γεια σας παιδια το προβλημα μου ειναι το εξης¨΄θελω να βαλω abs στο αμαξι και θελω να ρωτησω αν ειναι ευκολο και αν με συμφερει λογο κοστους! χρειαζεται να αλλαξω εγκεφαλο η οχι!ευχαριστω προκαταβολικα οποιον κανει τον κοπο να μου απαντησει ,το αμαξι ειναι mk3 του 1995 με κινητηρα abd!ευχαριστω για τον χρονο σας!
  3. λοιπον παιδια εγω ηθελα να σας εξηγησω τι γινεται στην πραγματικοτητα !αλλα μαλλον το χω αναλυσει πολυ το θεμα με τα λαδια,δεν ειμαι διατεθειμενος να μπω σε κανενος το κεφαλι η την τσεπη,ετσι κι αλλιως εχει τελειωσει η εποχη που οδηγος ηταν χρηστης και μερικος συντηρητης που ασχολουταν με το αμαξι και το κραταγε 15και 20 χρονια που το ακουγε ...... τωρα μπαινει μεσα και εχει 500 λαμπακια και αισθητηρες να του λενε τι να κανει!γιαφτο και ενα καινουργιο αμαξι το οδηγαει ανετα και μια γυναικα, πριν 15 -20 χρονια θα την δυσκολευε γιατι καποτε η οδηγηση ηταν ανδρικη υποθεση και ο οδηγος ασχολουταν τεχνικα με το αμαξι ,σημερα και να θες δεν μπορεις γιατι ειναι ολο ηλεκτρονικο (πουστια του σκηνοθετη .....συγνωμη της εταιριας ηθελα να πω)αλλα δεν μπορουμε να αποφυγουμε την εξελιξη! και κατι τελευταιο το καλυτερο για ενα μηχανικο οταν σχεδιαζει ενα μοτερ, για να επιτυχει το σκοπο του ειναι οταν δεν εχει τιποτα να αφαιρεσει και οχι οταν δεν εχει τιποτα να προσθεσει ,ειναι στις αρχες της μηχανικης οσο πιο απλο τοσο πιο καλο!vag uber alles!!!!!
  4. εχεις δικιο το οτι η τεχνολογια προχωραει αλλα που?στα μπουζι ναι τα σημερινα αλλαζουν και καθε 60000χλμ μη σου πω ,αλλα το σκανδαλο με τα χιλιομετρα ειναι και σε αλλες εταιριες πχ.η ford λεει αλλαγη ιμαντα χρονισμου καθε 160000χλμ και λαδια καθε 20000χλμ.και εγω θα μπορουσα να αλλαζω λαδια καθε 15000η και 20000χλμ αμα πχ εβαζα τα πιο συνθετικα!αλλα το μυστικο ειναι αν τα λαδια ειναι να τα κρατησεις 20000 αλλαξε τα στα 15000χλμ,παντως η αληθεια ειναι οτι τα λαδια δεν πρεπει να μετρωνται μονο με τα χλμ αλλα και με τις ωρες λειτουργιας γιατι και στο ρελαντι χρησιμοποιηται το λαδι και που γιναν τα χλμ σε εθνικη στο κεντρο με κινηση με ζεστη η με κρυο?σε αλλουςν τομεις της τεχνολογιας πχ.αεροπλανα δεν αλλαζουν τα υγρα ανα μιλια αλλα το σερβις τους γινετι ανα ωρες !ειναι τυχαιο αυτο? το κολπο με τα λαδια το χουν εφευρει οι εταιριες για να προσελκυουν πελατες γιατι αμα ειναι καποιος που δεν εχει ψαχτει λιγο (εγω εχω ψαχτει λιγο)θελει να ακουει μεγαλα νουμερα χλμ στα σερβις για να τα αγορασει.δεν ειναι τυχαιο που η honda αλλαζει λαδια καθε 7500χλμ.σιγουρα τα καινουργια μοτερ εχουν λιγοτερες φθορες απο παλια αλλα οι μηχανικοι δεν ειναι θεοι και δεν ανακαλυψαν τα τελεια μεταλλα!βεβαια με τα ποσα που ακουω η 30 ευρο στα 5000χλμ η120 στα 20000χλμ το ιδιο ερχεται αλλα αλλαζεις λαδια συχνοτερα και καθαριζει το μοτερ απο μαυριλες γρεζια κτλ.επισης θα ηθελα να αναφερω και καποια χημικα πλυσης του συστηματος λιπανσης !που τα βαζεις πριν την αλλαγη κανα 10 λεπτο και μετα τα αδειαζεις ,βεβαια εγω το βαζω περιπου ανα 5 αλλαγες που το προιον λεει σε καθε αλλαγη!παντως στα 5000χλμ που αλλαζω τα λαδια μου και κανονικα πρεπει στα 8000χλμ ειναι καταξανθα!παντως οι φθορες απο τα λαδια θα αρχισουν να φαινονται μετα τα 200000χλμ πραγμα που ξερουν οι εταιριες οτι τοτε δεν θα εχεις το αμαξι και θα το εχεις πουλησει τι νομιζεις τις στατιστικες βλεπουν!
  5. για σας παιδια εχω ενα golf 3 τον μπεμπη,κατα πρωτον οι τιμες που δινουν οι αντιπροσωπιες που λενε 15000km αλλαγη λαδιων ειναι πολλα !αλλα και ετσι να ναι πρεπει να μπουν λαδια full συνθετικα οπου κοστιζουν 60 με 65 ευρο τα 4 λιτρα!δεν λεω μαρκα για να μην κανω διαφημηση!κατα δευτερον τα 15000 που δινουν οι εταιριες εχουν γινει τεστ ιδανικων συνθηκων σε πιστες και οχι μεσα στην αθηνα με μποτιλιαρισμα και αλλες αθλιες συνθηκες!οποτε τα λαδια αλλαγη συχνοτερα ,ελεγχος της σταθμης τακτικα και ελεγχος της ποιοτητας των λαδιων που βαζει η εταιρια!επισης και της μαρκας σημαντικο!βεβαια ολα αυτα για εναν ανθρωπο που θελει να κρατησει το αμαξι για πολλα χρονια πανω απο 10 και οχι σε καμια 5ετια το πολυ το δινω να παρω καινουργιο!επισης σε καθε αλλαγη ελαιου να αλλαζεται και το φιλτρο λαδιου και η ροδελα ταπας καρτερ!και οχι με την μεθοδο αναροφησης!οι τιμες που λενε οι εταιριες ειναι με τις εργατοωρες γιαφτο ξεφτιλιζουν στις τιμες!και μην μου πειτε οτι το golf 5 εχει εξελιγμενο κινητηρα και αντεχει τοσα χιλιομετρα με το ιδιο λαδι ,γιατι αμα νομιζετε ετσι πηγαινετε ρωτηστε κανα μηχανικο!αυτα ειχα να πω και να προσθεσω επισης οτι αλλαζω λαδια καθε 5000χλμ και τα υπολοιπα υγρα καθε 10000χλμ!ευχαριστω!
  6. καλησπερα παιδια πριν απο λιγο καιρο εβαλα πισω δισκους στο αμαξι απο golf 2 καινουργια ρουλεμαν ,καινουργια τακακια δισκους ντιζες κομπλε! αλλα ο μαστορας δεν μου εβαλε τον κατανεμητη που ειχε το συστημα γιατι δεν εβρισκε τα απαραιτητα σωληνακια και ετσι μου ειπε να περιμενω να τα βρει και οτι θα εχει το 95% του φρεναρισματος!τι να κανω αμα δεν βρεθουν τα σωληνακια να το αφησω ετσι, στην karenta δεν αναλαμβανουν μετατροπες. ευχαριστω προκαταβολικα οποιον απαντησει !αμα γνωριζετε καποιο συνεργειο που να μπορει να βαλει τον κατανεμητη σωστα θα μου ηταν χρησιμο! το αμαξι ειναι golf 3 μοντελο 95 διπορτο.και μια τελευταια παρακληση-αν γνωριζετε ακριβως τι κανει ο κατανεμητης. τα golf 3δεν ειχαν κατανεμητη ,τα δυαρια ειχαν αυτο μου ειπαν στην karenta!
  7. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ S3 ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ Α3 ΣΤΟ GOLF4 ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ VAG ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!
  8. ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΓΡΑΝΤΖΟΥΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΚΟΛΟΥΜΠΡΑ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΨΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΣΠΡΕΙ ΓΙΑ ΖΑΝΤΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ-ΚΡΑΜΑΤΟΣ,ΕΞΙΣΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΑΚΙ ΠΕΡΑΣΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ!ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΡΝΟ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΤΟ ΣΠΡΕΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 8 ΕΥΡΩ ,ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΛΥΝΕΙ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΖΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ.
  9. καλησπέρα παιδία εχω ενα μκ3 και πρόσφατα άλλαξα καπό σε ενα φανοποιό γιατί ήταν στραβό απο παλαιότερο τρακάρισμα,αλλά δεν ξέρω αν μου έβαλε γνήσιο γιατί του ειπα να βάλει μεταχειρισμένο γνήσιο ,πως θα το καταλάβω αν ειναί όντως γνήσιο? και μια δεύτερη ερώτηση,τα πλαστικά που πιάνουν τα σωληνάκια των υαλοκαθαριστήρων απο μέσα που θα τα βρώ?στην καρέντα μου είπαν οτί δεν υπάρχουν! ευχαριστώ.
  10. helias

    Vw Corrado

    λοιπον παιδια σασ ευχαριστω πολυ για την φωτογραφια του scirocco γιατι αμα βγει ετσι θα δακρυσουν πολλοι ιδιοκτητεσ κατι ιμιτασιον φτου γαλλικων -φτου γιαπονεζικων-και φτου ιταλικων κατα αυτουσ αυτοκινητων!καλα θα την δειξω και σε κατι φιλουσ μου που εχουν κατι ιμιτασιον και θα τουσ ξεφτιλισω την ψυχολογια!επισησ περιμενω και καμια εξυπνη διαφημηση τησ vw που λεει πολλα χωρισ να μιλαει γιατι μονο με τισ εικονεσ δεινει στον αλλο να καταλαβει τι σημαινει vw!
  11. helias

    Vw Corrado

    παιδια ειμαι κατοχοσ ενοσ golf3 που σημαινει οτι ειναι ξαδελφακι του corrado επαιρνε τον ιδιο κινητηρα ,μηχανηκα μερη αλλα.......δεν ειναι corrado!μακαρι να ξαναβγει στην παραγωγη για να ξεφτιλισει κατι bysexoual αυτοκινητα που κυκλοφορουν και εννοω σε σχεδιαση!κατι ακουσα οτι θα αναβοιωσουν το scirocco ,μακαρι!πιστευω οτι το corrado αν βγει στον δρομο σημερα θα ξεφτιλισει το 90% των αυτοκινητων και τα υπολοιπα που δεν θα ξεφτιλιστουν vw θα ειναι σιγουρα.ελπιζω στο μελλον να μπορεσω να αγορασω ενα corrado χωρισ φυσικα να πουλησω τον μπεμπη μου(golf3)που δεν με εχει πουλησει ποτε!
  12. καλησπέρα παιδιά έχω ενα golf 3 και έπαθα μια ζημιά στο πίσω δεξί φτερό ενα βαθούλομα και το πήγα εκεί στο chips...... ,σασ πληροφορώ οτι είναι σαν να μην εγινε ποτέ! καταπληκτική δουλειά με τοπική βαφή .110ευρώ που για την ζημιά ειναί λίγα εν σχέση με έναν απλό φανοποιό που θα έβαφε όλο το φτέρο .
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.