Jump to content

jgoros

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jgoros

  1. Τα τακακια τα εχω αλλάξει απλά θα ήθελα να ξέρω αν κανουν checκ και σε κατι αλλο (ιμαντες, πεταλουδα, κλπ.) Είδες διαφορά με τα μπουζί ; Ποια έβαλες;
  2. Καλημερα σας Έχω το TSI 122 και είμαι στα 60,000 χλμ καποιος απο εσας εχει κανει το αντιστοιχο service να με ενημερωσει σχετικα με το τι γινεται ελεγχοσ και αλλαγη σε αυτα τα χλμ?
  3. ok οτι χρειαστεις πες μας
  4. καλησπερα σου ευχομαι ποτε να μην σου ξανασυμβει. Αν ενδιαφέρεσαι πουλάω μάσκα gt sport επειδή εγώ έβαλα του GTI. Aν θέλεις στείλε μου pm ή e-mail στο : oustgoros@gmail.com
  5. Thanks boys για τις απαντησεις σας. προχθες το απογευμα κοιταξα τα λαδια ηταν στη μεση ο δεικτης εχω κανει 13000 με αυτα κοντευω στην αλλαγη τους συμπληρωσα και τωρα δεν ακουγεται το πρωι εδω και 2 μερες λετε να εφταιγε αυτο? (ακουγοταν ας πηγαινεσ με το αυτι σου πανω στη μηχανη σαν να μν ειχε ανεβει ολο το λαδι, οχι δυνατα να χτυπανε βαλβιδες. Πολυ λιγο ισα που το ακουγες οταν εφτανα στον προορισμο μου 5 χλμ μετα δλδ δεν ακουγοταν τιποτα)
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ μιλαω για τον ηχο που κανει στο cold start που ανεβαζει στροφες για μερικα δευτερολεπτα και μετα πεφτουν, μετα απο αυτο μπορει καποιεσ μερες στο ρελαντι να ακουγεται λιγο μεταλικος ηχος. Οταν ζεσταθει μετα δεν ακουγεται τιποτα!
  7. φανταζομαι με καταλαβες μονο οταν ειναι κρυα οταν ειναι ζεστα δεν ακουγεται κιχ παντως thanks για την απαντηση
  8. Ναι αυτο ακριβως λεω ειναι φυσιολογικο?
  9. οχι δεν εννοω σε αυτον εννοωώ μεταλικο ηχο στη μηχανη αφου εχουν πεσει οι στροφες στο ρελαντι κανονικα
  10. Παιδια κανεις δεν γνωρίζει??
  11. παιδια καλημερα εχω το GOLF TSI 122 το πρωι τις τελευταιες ημερες οταν βαζω μπρος στη μηχανη ακουγεται ενας ηχος σαν να χτυπανε βαλβιδες (ακουγεται ρυθμικα και μετα σταματαει μετα ξεκιναει μετα σταματει) πολυ μικρος ηχος. Οταν ζεσταθει δεν ακουγεται καθολου. Μπορει να το ακουγα και παλαιοτερα και να μν ειχα σωσει σημασια. Οποιος εχει παρομοια εμπειρια ή γνωρίζει ας μου πει γιατι θέλω να ξέρω αν ειναι πρόβλημα ή όχι
  12. o ήχος ειναι κατα 85% ίδιος με τον ηχο χωρις καπακι στο φιλτροκουτι. Απλα για να ακουστει και ο "αγριος" ηχος της μηχανής πρεπει απο την πλευρα που εχω βαλει το σωληνα να τον βγαλω. Ακουγεται πιο ωραια απο πριν γιατι το βαρελακι δημιουργει τελειο αντιλαλο αλλα δεν παιρνει κρυο αερα. Οποτε το αγηνω με τον σωληνα που και παλι ακουγεται ωραια και "βεβαιως" η σκαστρα δινει και παιρνει κανονικα ε?
  13. Εγώ έβαλα αυτό http://www.bmcairfilters.com/VisDetailCDA.asp?ID=391 στο δικό μου και κάθεται τέλεια. Έφυγε το φιλτροκούτι και τέριαξε κατευθείαν και πανω στην εισαγωγή και από την άλλη άκρη έβαλα σωλήνα που τον οδήγησα προς τα κάτω στην άκρη αριστερά και πέρνει φρέσκο αέρα. έχω tsi 122 !! ktm δεν ξέρω αν με θυμάσαι. Σου χα στείλει και πιο παλιά pm για την εισαγωγή και ψαχνόμουνα..
  14. To εύχομαι!!! Εσυ το έχεις ανοικτο τώρα??? Πάντως όσους έχω ρωτήσει σε forum πάντα μιλάω μου είπαν ότι δεν είναι καλό " Θα προκαλέσει προβλήματα στον κινητηρα σε βαθος χρονου" Στην δική μου περίπτωση για κανα 2 μέρες που το άφησα ανοικτό ΠΙΣΤΕΨΕ το αμαξι το αισθανόμουν πολύ πιο άνετο ΑΛΛΑ πόσο θα κρατησει και τι επιπτωσεις θα έχει!!!!
  15. Φιλε ΚΤΜ επειδή ψαχνομαι αρκετα με αυτο το θεμα πες μου λιγο την γνωμη σου, εφοσον ανοιξεις το καπακι και ας υποθεσουμε οτι δεν περνανε σκουπιδακια Ο αερας που μπαινει δεν ειναι ζεστος πλεον? γιατι δεν στροφιλιζεται πλεον με δροσερο απο την εισαγωγη, γιατι ρουφαει απο πανω το ζεστο αερα της μηχανης που ανακυκλωνεται αναμεσα σε καπω και μηχανη!! Ειναι καλό αυτο ?????? Καμμια ιδεα ριξτε για κανενα Intake kit!
  16. Δεν ξερω μακαρι να εχεις δικιο και εγω μαζι σου ειμαι και θελω να ακουγεται ηχος και δεν θα χα προβλημα να φηνω ανοιχτο το καπακι αλλα ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο και ποσο πιο αξιοπιστο θα ειναι αν καποιος βελτιωτικος οικος βγαλει ολοκληρωμενο συστημα
  17. ΦΙΛΕ ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΒΡΗΚΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΕΡΑ : Ο MAF (Mass Air Flow) ή στα ελληνικά Μετρητής Ροής Μάζας Αέρα είναι ένας αισθητήρας που μετρά την θερμοκρασία αλλά και τη ροή της μάζας του αέρα που εισέρχεται μέσω της πεταλούδας γκαζιού προς το θάλαμο καύσης. Αυτή την πληροφορία τη διαβιβάζει στην Κεντρική Μονάδα Ελέγχου έτσι ώστε να υπολογιστεί με ακρίβεια το μίγμα της καύσης. Είναι τύπου θερμού σύρματος (hot wire) με απευθείας μέτρηση της ροής της μάζας του αέρα. Στην πραγματικότητα είναι διπλός αισθητήρας με δύο νήματα, έναν για την ροή της μάζας του αέρα και έναν για την θερμοκρασία. Η αρχή λειτουργίας του, είναι να μετρά συνεχώς την αντίσταση του «νήματος». Για αυτόν το λόγο θερμαίνει το νήμα σε συγκεκριμένη θεροκρασία, αυτό ακολούθως παγώνει λόγω της εισροής αέρα και έτσι μέσω της θερμικής διαφοράς υπολογίζεται η ροή της μάζας του εισερχόμενου αέρα. Για την ακρίβεια της μέτρησης ο δεύτερος αισθητήρας-νήμα μετρά τη θερμοκρασία του αέρα, ώστε το σύστημα να είναι συνεχώς ελεγχόμενο. Ένας βρώμικος από επικαθίσεις MAF, αδυνατεί να μετρήσει σωστά τόσο τη θερμοκρασία όσο και την πραγματική ροή της μάζας του αέρα, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται λανθασμένες πληροφορίες προς την κεντρική μονάδα και αυτή με τη σειρά της να δίνει λανθασμένες οδηγίες ψεκασμού. Ακολούθως, η καύση δεν γίνεται σωστή το αντιλαμβάνεται ο αισθητήρας λ, επανατροφοδοτεί την κεντρική μονάδα η οποία προσπαθεί να διορθώσει και γενικότερα γίνεται ένας φαύλος κύκλος αλληλοδιορθώσεων που το μόνο που επιτυγχάνεται είναι μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου, πτώση της απόδοσης και δισταγμούς κατά την επιτάγχυνση. Φυσικά, σε πλήρη κατεστραμμένο MAF το αυτοκίνητο σχεδόν «γονατίζει» και λειτουργεί με βοηθητικό πρόγραμμα ασφαλείας. ΤΟ link ειναι αυτό : http://lancialybra.mlemo.gr/operation/motor/maf/maf.htm (Φυσικά, σε πλήρη κατεστραμμένο MAF το αυτοκίνητο σχεδόν «γονατίζει» και λειτουργεί με βοηθητικό πρόγραμμα ασφαλείας) Αυτο το ειχα παθει με το προηγουμενο μου αμαξει Fiat Punto 16V 2004 στο οποίο ειχα αλλαξει φιλτρο αερα και προκειμενου να εχει αγριο ηχο εκανα τρυπες στο καπακι απο το φιλτροκουτι με αποτελεσμα να ρουφαει παραπανω αερα απ οσο πρεπει . Καποια στιγμη μετα απο 1μιση χρονο μου ανοιξε διαγνωστικος ελεγχος και το αμαξι δεν πηγαινε πανω απο 120 χλμ. Βεβαιως στην αντιπροσωπεια οταν πηγα του ειχα βαλει το δικο του φιλτρο και ενα καπακι κανονικο χωρις τρυπες για να μην το καταλαβουν. Μου αντικαταστησαν μπουζοκαλωδια ετσι μου χαν πει. Αλλα εγω πιστευω πως ηταν απο αυτο και σιγουρα τα μπουζοκαλωδια δεν χαλανε σε ενα αμαξι 2μιση ετων που ηταν τοτε!!!
  18. Για να δούμε θα βγαλουν τιποτα Thanks παντως! Τωρα οποιος αλλος εχει ιδεα ας την ριξει!!!
  19. Περίπου πρίν απο 4 μήνες αντικατέστησα το χαρτινο εργοστσσιακο φίλτρο με βαρελακι της BMC χωρίς κανενα πρόβλημα. Θα ηθελα να μαθω αν καποιος γνωρίζει συγκεκριμενα αν μπορω να αντικαταστησω το συγκεκριμενο φιλτρο η μπορω να κανω καποια μετατροπη ετσι ωστε να εχω καλυτερα αποτελεσματα σε θεματα ηχου Θελω να σημειωσω πως χωρις το καπακι απο το φιλτροκουτι η ηχος του αυτοκινητου αλλαζει εντυπωσιακα (ακουγεται σχαστρα πιο εντονα, το γεμισμα του turbo και ο ηχος της μηχανής είνμαι πιο αγριος) μπορω να κυκλοφορω με ανοικτο το καπακι? και με το φιλτρο μεσα? με αποτελεσμα να ρουφαει απο εκει αερα ? θα εχω προβλημα, δεδομενου οτι στο φιλτροκουτι συνδεεται και η σκαστρα με ενα καλωδιακι? Το καλυτερο θα ηταν να υπηρχε καποιο ολοκληρωμενο συστημα. Αν μπορει κάποιος να απαντησει διοτι η διαταξη της μηχανης 122 και 140 εχει διαφορα!! Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.