Jump to content

JIM THEO

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JIM THEO

  1. Κανενα προβλημα και συγνωμη που δεν διαβασα παλαιοτερα σχετικα θεματα απλα ακομη και η ιδια η Mobil θεωρει το 0W/40 καλυτερο απο το 5W/30 (εκτος του οτι δεν ειναι τοσο enviromentally friendly οσο το δευτερο) και γ'αυτο μου κανει τοση εντυπωση σε τουρμπο αυτοκινητο με πιεση 2 bar και φανταζομαι exhaust gas temperature κοντα στους 1000 Κελσιου να βαζετε τοσο λεπτο λαδι και να μιλανε καποιοι για αλλαγη καθε 15000 η ακομη χειροτερα καθε 30000χλμ. Παντως οταν με το καλο παρω το Scirocco που φορα το ιδιο μοτερ στα 160 αλογα Mobil1 0W/40 σκεφτομαι να βαλω και αλλαγη καθε 5000χλμ οτι κι αν λεει η αντιπροσωπεια, στα Subaru εβαζα παντα Motul V300 η Redline 5 η 10W/40 αλλα αυτα ειναι πιο ειδικα λαδια κι ας ειναι πιο ανθεκτικα στην σκληρη χρηση.
  2. Οι προδιαγραφες της VW 502-507 εχουν κυριως να κανουν με την περιεκτικοτητα σε θειο αλλα και με το δεικτη αντοχης σε υψηλη θερμοκρασια-υψηλη πιεση φιλμ λαδιου (HTHS) που πρεπει να ειναι πανω απο 3,5 αν θυμαμαι καλα. Γιατι να μη βαλει καποιος λαδι 5/W40 η/και 0W/40 ακομη καλυτερα εφοσον αυτο εχει καλυτερες ιδιοτητες απο τα προτεινομενα απο τη VW λαδια αρα του παρεχει και καλυτερη προστασια; Για οσους δεν θεωρουν σωστα λαδια τα 0/40(δεν εχω κανενα κερδος, δεν κανω διαφημηση ουτε και με νοιαζει αν παρετε Mobil1 η Μotul xcess η το ταδε λαδι που επισης ειναι αριστο) ριξτε μια ματια εδω: http://www.audiusa.com/etc/medialib/cms4im...r.0023.File.pdf
  3. Σε τουρμπο αυτοκινητο απλα δεν υφισταται αλλαγη καθε 30000 και δεν εχει να κανει με την ποιοτητα κατασκευης του, την τεχνολογια του κλπ αφου το fuel dillution ειναι τεραστιο με αποτελεσμα το λαδι μετα απο 5-10000χλμ να εχει υποβαθμιστει και να μην προστατευει επαρκως τον κινητηρα σου, αν βαζεις 5/30 λαδι οτι κι αν ειναι αυτο μετα απο 30000χλμ θα ειναι πχ 0/20 ισως και 0/15 και θα εχει χασει την πλειοψηφια των ιδιοτητων του. Αν ψαξεις στο ιντερνετ θα δεις στους δεικτες των λιπαντικων τον δεικτη ΤΒΝ (total base number) που εχει να κανει με την ανοχη του λιπαντικου σε οξειδωση και ξενες προσμιξεις, οτι λαδι και να σου βαζουν στη VW Ιταλιας δεν ειναι σιγουρα καλυτερο απο κλασσικα λαδια οπως ειναι το Mobil1 ESP 5/30 που αναφερει ο συναδελφος και χρησιμοποιουν πολλα τοπικα συνεργεια η απο αλλα οπως το Mobil1 0/40, Castrol 5/30 κλπ Αν δεν κανω λαθος - εσεις θα το δειτε στο manual του αυτοκινητου σας - ο συγκεκριμενος κινητηρας απαιτει λαδι με προδιαγραφη VW504.
  4. Και βεβαια μην πει κανεις πως δεν εχει την VW502 προδιαγραφη αφου αφορα αν θυμαμαι καλα περιεκτικοτητα σε θειο κι απο πλευρας προδιαγραφης HTHS που απαιτει η VW καλυπτει και με το παραπανω.
  5. Γιατι δεν χρησιμοποιειτε λαδια οπως το Mobil1 0W/40 που ειναι απο τα λιγα εναπομειναντα συνθετικα με βαση εστερες, καταλληλο για τουρμπο, με σωστο ιξωδες για το συγκεκριμενο μοτερ και αρκετες VW προδιαγραφες; Καλο χειμωνα καλοκαιρι και εφοσον τα αλλαζει καποιος καθε 5-7500 βαρια 10000χλμ πιστευω δεν θα εχει σοβαρη καταναλωση, οχι τουλαχιστον περισσοτερη απο ενα κανονικα δουλεμενο τουρμπο αυτοκινητο.
  6. Γεια σας, με λενε Δημητρη και παροτι ακομη δεν εχω καποιο VW αποφασισα να γραφτω στο φορουμ καθως σκοπευω συντομα να αγορασω το Scirocco TSI-160. Κατοχος μεχρι τωρα σχεδον μονο Ιαπωνικων αυτοκινητων (πλην μιας εξαιρεσης με ενα 13αρι Rally) και προσφατα καμποσων Impreza αποφασισα να παρω αυτο το αυτοκινητο οχι μονο γιατι μου αρεσει εμφανισιακα αλλα και γιατι στριβει συμφωνα τουλαχιστον με φιλο δημοσιογραφο σε μεγαλο περιοδικο αυτοκινητου που το οδηγησε, γιατι ελπιζω να ειναι ρυθμισιμο (τουτεστιν υπερστροφικο με καταλληλους χειρισμους) και φυσικα λογω του μικρου κυβισμου του και του οικονομικου αναλογικα κινητηρα μετα και την επαναφορα τεκμηριων. Ο μονος μου ενδοιασμος ειναι πιθανα προβληματα κινητηρα καθως εχω διαβασει καμποσα σχετικα σε ξενα fora VW και ειμαι επιφυλακτικος επιπλεον επειδη το συγκεκριμενο μοντελο θα παραγεται στην Πορτογαλια με οτι αυτο εχει δειξει στα μοντελα που παραγονται εκει. Καλως σας βρηκα λοιπον! Δημητρης
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.