Jump to content

Foinx

Members
 • Posts

  138
 • Joined

 • Last visited

About Foinx

 • Birthday 12/11/1983

User Information

 • Gender
  Male
 • Νομός
  Ηρακλείου

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 5

Recent Profile Visitors

4,070 profile views

Foinx's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

6

Reputation

 1. Καλησπέρα κοπέλια και καλή χρονιά να έχουμε! Συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα που τελικά πέτυχε! Ο επιμένων νικά! Μπορείς να δώσεις κάποιες λεπτομέρειες για το όλο project; Τα βήματα που έκανες από την αρχή και όποια λεπτομέρεια μπορείς να δώσεις.
 2. Κοπέλια επανέρχομαι στο θέμα για γενική πληροφόρηση, μιας και το έλυσα! Τελικά το πρόβλημα ήταν πολύ απλό! Είχε ξεκουμπώσει ένα clip που κούμπωνε στο ύψος του θόλου του συνοδηγού και συγκρατούσε την ποδιά κάτω από τον προφυλακτήρα. So simple! Πήγαμε μια βόλτα με τον μηχανικό και μόλις άκουσε το θόρυβο το κατάλαβε, μου σήκωσε το αμάξι και μου έδειξε, μου κούμπωσε το clip και βουαλά! Τέλος ο θόρυβος! Μάλλον, όπως είπε και αυτός, θα έπεσα σε καμιά λακκούβα (δύσκολο και περίεργο πράμα στους ελληνικούς δρόμους) και θα ξεκούμπωσε και γι αυτό ακουγότανε αυτός ο πλαστικός θόρυβος που περιέγραψα παραπάνω. Βέβαια ο συντονισμός από τα σωληνάκια της βενζίνης ακούγεται αρά και που, αλλά θα το φτιάξω και αυτό σε κάποιο επόμενο σερβις, για την οποία εργασία μου είπαν κόστος κάνα 70 €!
 3. Είναι μία από τις 2 πλαστικές βίδες που στηρίζουν το αφρολεξένιο κάλυμμα του φίλτρου καμπίνας κάτω από τα πόδια του συνοδηγού.
 4. Προσπαθώ να βρω από που προέρχεται ο θόρυβος και ψάχνοντας διαπίστωσα ότι ένα κουτάκι που φαίνεται στις φώτο και δείχνω με βελάκι είχε τζόγο και του έβαλα 2 χαρτάκια για να κοντράρει με το θόλο του τροχού στα αριστερά. Ο τζόγος έφυγε όπως επίσης παρατήρησα ότι ο θόρυβος-τρίξιμο άλλαξε λίγο σε ένταση και ήχο. Μπορεί να μην έχει καθόλου σχέση αλλά μπορεί να σημαίνει και κάτι. Ξέρει κανείς τι περνάει μέσα από αυτό το καναλάκι; Μήπως εκεί έχει τίποτα σωληνάκια και μέσα στο κανάλι τρίζουν και από κει προέρχεται; Επίσης στην τελευταία φώτο φαίνονται τα 2 δεματικά που έχω πιάσει τα σωληνάκια της βενζίνης που έτριζαν παλιότερα. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα!
 5. Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πριν μερικούς μήνες είχα ένα θόρυβο σαν συντονισμό στις 1300 στροφές νομίζω, και τότε είχα κοιτάξει τα σωληνάκια και όντως προερχόταν από κει. Τα έδεσα με ένα δεματικό (ταϊρ απ) και έκτοτε σταμάτησε ο θόρυβος. Λες να είναι από κει πάλι; Σήμερα που κοίταξα πιο μέσα στην πορεία των σωλήνων προς την μεριά της μονάδας ABS η αλήθεια είναι ότι είχε διάφορα μπαργαλιά που μπορεί να ευθύνονται για το θόρυβο. Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου για να το σταματήσω; (αν προέρχεται από εκεί) Οι ώρες συνεργείου συμπέφτουν με το ωράριο εργασίας μου και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για επίσκεψη στο συνεργείο. Μπορεί να ευθύνεται κάτι άλλο που μπορώ να κοιτάξω; Επίσης παρατήρησα, αν βοηθάει, ότι όταν κλείνω την πόρτα του συνοδηγού ακούγεται ένα συντονισμός από τη μεριά του φτερού στο χώρο του κινητήρα, και αυτό θα μπορούσε να συναινεί στο γεγονός ότι φταίνε τα σωληνάκια και η όλη πορεία τους μέχρι το χώρο της μηχανής. Κλείνοντας τις άλλες πόρτες δεν ακούγεται κάτι παρόμοιο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 6. Καλησπέρα κοπέλια, Είμαι κάτοχος ενός Golf 5 Gt Sport 140 PS (9ος/2017). Τόσα χρόνια δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με τριγμούς και θορύβους. Κάτι παροδικά τριξίματα αλλά έφευγαν με το καιρό. Γενικά τίποτα σημαντικό. Τώρα εδώ και μερικές μέρες έχει αρχίσει ένας έντονος και εκνευριστικός ήχος από την μεριά του συνοδηγού. Τον εντοπίζω προς τον αριστερό αεραγωγό, ντουλαπάκι, πόρτα (σε αυτήν την περιοχή) Είναι σαν να έχεις βάλει ένα cd το ένα πάνω στο άλλο και να μην εφάπτονται καλά και να τρίζουν μεταξύ τους. Ένας "πλαστικός" θόρυβος δηλαδή. Το κάνει κυρίως στις χαμηλές ταχύτητες (< 40 χλμ/ώρα) και όταν περνάω από λακκούβες, αλλά όχι σε όλες τις λακκούβες. Στην εθνική που κινούμαι κατά κόρον δεν ακούγεται. Εννοείται ότι έχω αδειάσει ντουλαπάκι και λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους από μπιχλιμπίδια και το κάνει πάλι. Επίσης έχω σφίξει τις βίδες περιμετρικά της πόρτας του ντουλαπιού και στα αριστερά (εκεί που είναι η αντίστοιχη ασφαλειοθήκη από τη μεριά του συνοδηγού) κούνησα και τον ταμπλά της πόρτας αλλά τίποτα. Ο θόρυβος επιμένει. Ενδεχομένως να προέρχεται και από την κεντρική κονσόλα, αλλά κατά 90% είναι από την αριστερή μεριά. Ξεκίνησε ξαφνικά μια μέρα χωρίς να έχει συμβεί κάτι ενδιάμεσα. Είναι αρκετά εκνευριστικός θόρυβος και θέλω τα φώτα σας για τυχόν λύσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την έκταση του ποστ, αλλά ήθελα να γίνω όσο το δυνατό πιο κατανοητός. Ευχαριστώ.
 7. Παιδιά σας ευχαριστώ και τους δύο για τις πληροφορίες και τις φώτο! Τώρα επιτέλους κατάλαβα σε ποια σωληνάκια εντοπίζεται το πρόβλημα. Θα το τσεκάρω βάζοντας έναν να πατάει γκάζι και θα το βλέπω εγώ στο χώρο της μηχανής. Ευχαριστώ και πάλι!
 8. Μαζί απαντήσαμε! Οπότε προτείνεις να επισκεφτώ συνεργείο κατευθείαν; Δεν μπορώ να κάνω κάτι πρόχειρο μόνος μου;
 9. Ευχαριστώ για τη φώτο!!! Πρόκειται για αυτά τα δύο μαύρα σωληνάκια που είναι ακριβώς κάτω από το παγούρι του ψυγείου; Να τα δέσω μεταξύ τους με δεματικά (ταιραπ) και να το παρακολουθήσω; Η τι άλλο προτείνετε;
 10. Υποθέτω ότι ο θόρυβος προέρχεται από τα σωληνάκια της βενζίνης. Ακούγεται από 1100 έως 1400 σαλ.(με πατημένο και χωρίς πατημένο συμπλέκτη) Γι αυτό θέλω να μου δείξει κάποιος σε φωτογραφία που βρίσκονται αυτά τα σωληνάκια (σε Golf 5) ώστε να τα δέσω για να αποκλείσω ότι προέρχεται από κει ο θόρυβος.
 11. Παιδιά κάνεις;! Ας ανεβάσει κάποιος τη φώτο με τα σωληνάκια! Ο θόρυβος γίνετε ενοχλητικός!
 12. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Αν και με απογοήτευσε! Είναι δυνατόν σε τέτοιας κατηγορίας αμάξι η vw να βάζει τέτοια σκληρά πλαστικά;! Τι θα τους κόστιζε παραπάνω;! Πάντως, για το δεύτερο που αναφέρεις, έχω παρατηρήσει σε polo στην βασική έκδοση (νομίζω trendline) τα πλαστικά είναι σκληρά όπως του T-Roc και σε μεγαλύτερες εκδόσεις όπως beats π.χ. να είναι αφρώδη. Τα είδα δίπλα δίπλα στην έκθεση γι αυτό το αναφέρω. Κι επειδή το T-Roc είναι στο εσωτερικό όπως το νέο polo, νόμιζα ότι τα σκληρά πλαστικά θα είναι μόνο στη βασική έκδοση.
 13. Πήγα πρόσφατα στην αντιπροσωπεία και είδα από κοντά το T-Roc και ομολογουμένως με εντυπωσίασε. Πραγματικά ένα μικρό Tiguan. Αυτό που με απογοήτευσε εν μέρη είναι τα πλαστικά στην κεντρική κονσόλα, ήταν σκληρά και όχι τα αφρώδη πλαστικά που έχουμε συνηθίσει. Ειδικά στο πάνω μέρος του ταμπλό. Σε αντίστοιχο polo beats που είχε αφρώδη πλαστικά ήταν πολύ βελτιωμένη η εικόνα του εσωτερικού. Βέβαια η έκδοση της έκθεσης ήταν η βασική (discover). Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω του κατόχους παραπάνω είναι: τα πλαστικά του ταμπλό είναι όντως σκληρά και στις δικές σας εκδόσεις; (εκτός της βασικής discover που είδα ήδη) Ευχαριστώ!
 14. Γειά σας κοπέλια, επειδή και στο δικό μου Golf 5 του 2007, ακούω τώρα τελευταία ένα τρίξιμο-συντονισμό στις 1200 με 1600 στροφές, μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφία με αυτά τα περιβόητα σωληνάκια στο χώρο του κινητήρα; Προσπαθώ να τα βρω στο χώρο του κινητήρα για να δω αν προέρχεται ο θόρυβος από κει και δεν τα βρίσκω. Παραπάνω η φωτογραφία του vassilis3 δεν φαίνεται διαθέσιμη. Σας ευχαριστώ.
 15. Καλησπέρα κοπέλια, Μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός (περίπου χρόνος) θα ήθελα να ακούσω σχόλια από αυτούς που έχουν κάνει την μετατροπή. Όλα εξακολουθούν να δουλεύουν ρολόι; Υπάρχει καμιά παρατήρηση, ενημέρωση, σχόλιο μετά από τόσο καιρό χρήσης; Το θέμα εξακολουθεί να με καίει αλλά δεν έχω δυστυχώς κάποιον που να μπορεί να με βοηθήσει με τα τεχνικά. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε ενημέρωση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.