Jump to content

geopro

Members
 • Posts

  258
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

geopro last won the day on February 17

geopro had the most liked content!

1 Follower

User Information

 • Gender
  Male
 • Δήμος
  Αττικής - Περιστερίου
 • Νομός
  Αττικής

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 5

Recent Profile Visitors

2,377 profile views

geopro's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

132

Reputation

 1. Σήμερα πρόσεξα ότι βγαίνουν ίνες υαλοβάμβακα από την εξάτμιση golf V 1.4 fsi, bln Πρέπει να είναι από το τελικό καζανάκι. Είναι επείγουσα η αλλαγή ; Τραβάω έξω όσες ίνες μπορώ και μετά τί ; Καινούργιο aftermarket ή μαμά μεταχειρισμένο ; Έχω βρει ένα τελικό καζανάκι από 1.6 fsi , ταιριάζει; Είναι ίδιο ; Ευχαριστώ
 2. Για Golf V 1.4 fsi τελείως "μαμά" 195/65/15 και τελείως στανταρντ οδήγηση , τα Bilstein B4 50mm μαύρα ειναι όντως τόσο άσχημα όσο ακούγεται (κάποιοι τα αποκαλούν σκουπίδια) σε σχέση με τα αντίστοιχα στανταρντ SACHS ? Ειναι αρκετά φθηνοτερα τα Bilstein B4 και θα ήθελα να εξοικονομήσω χρήματα.
 3. Αν φτάσουμε στο σημείο να παρατηρήσουμε κατακάθια στο πάτο του μπουκαλιού τότε πλέον μιλάμε όχι για μειωμένη απόδοση μόνον αλλά και "σπασμένη" δομή του λιπαντικού.
 4. Μάλλον θα πρέπει να το βρεις μόνη σου. Ας καθήσει κάποιος στα πίσω καθίσματα και ένας απέξω να ρίχνει νερό με πίεση επιμένοντας όμως.
 5. Οπότε συνοψίζοντας ας έχουν το νου τους οι αγοραστές λιπαντικών μεταξύ άλλων και για την ημερομηνία παραγωγής. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν ως οδηγία περί της διάρκειας ζωής του λιπαντικού την πενταετία με την προϋπόθεση το δοχείο να μην έχει ανοιχτεί και οι συνθήκες αποθήκευσης να είναι οι κατάλληλες. Αν το δοχείο έχει ανοιχθεί τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε ένα χρόνο. Το περιβάλλον τύπου γκαράζ δεν νοείται ως κατάλληλος χώρος αποθήκευσης. Εξαίρεση είναι η οδηγία της total η οποία λέει ότι αν το ζητούμενο είναι η βέλτιστη απόδοση τότε δεν συνιστά την χρήση λιπαντικού παραγωγής μεγαλύτερης της διετίας. Η αγορά έχει πάθει απορρύθμιση χωρίς να διαφαίνεται βελτίωση σύντομα. Τά αναλώσιμα έχουν ακριβήνει πολύ και ειδικά τα καλά προϊόντα ακόμη περισσότερο λόγω του ότι δεν είναι εμπορεύσιμα πλέον. Ο Λαμπριανίδης έχει σταματήσει να φέρνει εδώ και ένα χρόνο λιπαντικά Liqui Molly λόγω ότι δεν τα βρίσκει σε εμπορεύσιμη τιμή. Το κατάστημα που μου πούλησε LM παρτίδας του 2019 δεν μου είχε δείξει στο παρελθόν τέτοια δείγματα γραφής. Άλλωστε από εκεί είχα αγοράσει αρχές του 2023 το top tec 4200 και ήταν παραγωγής του Ιουλίου 2022. Ίσως η διάθεση στην αγορά παλιάς παρτίδας (πρότερης της έκδοσης new generation) να είναι υπαιτιότητα του εισαγωγέα ο οποίος να "ξετρυπωσε" κάποιο παλιό αδιάθετο στην παγκόσμια αγορά στοκ και να έκρινε ότι είναι "καλή" ιδέα να μας το πασάρει. Σκοπεύω να τη χρησιμοποιήσω την παλιά παρτίδα του 2019 αλλά θα βγει πιο γρήγορα έξω από το συνηθισμένο, δεν θα την κρατήσω περισσότερο από 7.000 Km.
 6. Update: Απευθύνθηκα στο κατάστημα για να βρεθεί μια λύση. Δεν είχαν νεώτερη παρτίδα να μου δώσουν αλλά ούτε επιστροφή χρημάτων δέχονταν να κάνουν. Μόνο να αγόραζα κάτι άλλο. Πρότειναν να πάρω πεντάλιτρο το οποίο ήταν παραγωγής Ιανουάριος 2021 (όχι new generation δηλαδή) αλλά δεν δέχτηκα μιας και ήδη είχα 1,5 λίτρο από παλαιότερη αλλαγή οπότε θα περίσσευαν για τους χρόνου τα τρία λίτρα σε ένα δοχείο τετραετίας και μάλιστα ανοιγμένο. Γενικά η συζήτηση κινήθηκε από την πλευρά τους σε ένα μοτίβο του τύπου ότι τα λιπαντικά "δεν λήγουν". Όταν τους παρουσίασα την οδηγία της LM ότι κατά ελάχιστο η διάρκεια ζωής είναι πέντε χρόνια υπό την προϋπόθεση όμως να είναι σε σωστές συνθήκες αποθήκευσης μου απάντησαν ότι έχουν σωστές συνθήκες. Το πιθανότερο είναι ότι βρήκαν κάπου κάποιες παλιές παρτίδες από ξεστοκάρισμα. Κρίμα πάντως γιατί είναι παλιό μαγαζί και είχα αγοράσει από εκεί αρκετές φορές.
 7. Αγόρασα LM top tec 4200 5W - 30 αλλά διαπιστώθηκε ότι η ημερομηνία παραγωγής είναι 11 / 2019 (δηλαδή 4 χρόνια +) και φυσικά δεν είναι new generation. Η LM δηλώνει ως ελάχιστη διάρκεια ζωής τα 5 χρόνια με την προϋπόθεση των καλών συνθηκών αποθήκευσης (όχι σε συνθήκες γκαράζ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά) Δεν το πρόσεξα την ώρα της αγοράς. Εσείς θά τό χρησιμοποιούσατε; Να το επιστρέψω ;
 8. Αλλαγή λαδιών στις 30Κ km είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Θεωρητικά και μόνο είναι εφικτό αν η κίνηση είναι αποκλειστικά σε αυτοκινητόδρομο και ομαλή λειτουργία στην περιοχή της μέγιστης ροπής. Στην πράξη αυτό το σενάριο δεν υπάρχει. Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία από το εδάφιο περί τύπου σέρβις και ακόλουθης προδιαγραφής από το βιβλίο του κατασκευαστή ; (Ο Θεός να το κάνει βιβλίο κατασκευαστή αλλά τέλος πάντων....)
 9. Υπάρχουν δύο τύποι σέρβις. Ο ένας ονομάζεται μεταβλητό σέρβις και ο άλλος σταθερό σέρβις. Το σύνηθες είναι το σταθερό σέρβις μια φορά το χρόνο ή μετά την κάλυψη ενός χιλιομετρικού ορίου. Εδώ βέβαια να πούμε ότι by the book αυτό το χιλιομετρικό όριο είναι εξωφρενικά μεγάλο του τύπου κάθε 30K km. Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία από το βιβλίο του κατασκευαστή σχετικά με το εδάφιο περί μεταβλητού σέρβις και σταθερού σέρβις για να δούμε ποια προδιαγραφή ακολουθείται ανά περίπτωση ; Δεν είναι ασυνήθιστο η VW να αντιφάσκει. Για δες ένα παράδειγμα: Εγώ αυτό που βλέπω στο βιβλίο του κατασκευαστή είναι ότι για κινητήρες χωρίς φίλτρο σωματιδίων και σταθερά διαστήματα σέρβις η οδηγία είναι vw 502 και.... τίποτα άλλο
 10. Καλημέρα, Ε, όχι να πάει για πώληση για μια διαρροή ρεύματος, άλλωστε τί είναι ο μελλοντικός αγοραστής ; Κορόιδο; Ας περιοριστεί αυτή η κακή νοοτροπία επιτέλους! Η διαρροή μπορεί να είναι από διαφόρους λόγους, ακόμη και από την multimedia οθόνη. Μιας και είσαι Ίλιον, σχετικά κοντά σε εσένα είναι αυτό το ηλεκτρολογείο,δίπλα στο γήπεδο του Ατρομήτου.
 11. Ομοιοπαθής και εγώ ! Έχουν γίνει δυο προσπάθειες (αποτυχημένες) για τοποθέτηση οθόνης σε golf V Στην πρώτη προσπάθεια χωρίς canbus μου άδειαζε την μπαταρία γιατί εσβηνε η οθόνη μόνο φαινομενικά ενώ το λειτουργικό “έτρεχε” στο παρασκήνιο. Στην δεύτερη προσπάθεια με canbus εσβηνε μεν αλλά η λειτουργία της οθόνης του ήταν ασταθής , πότε εσβηνε μόνη της με το αυτοκίνητο εν κινήσει , πότε δεν αναγνώριζε τη νυχτερινή λειτουργία και παρέμενε η φωτεινότητα σε υψηλή φωτεινότητα ημέρας. Χώρια που δεν άναβαν οι φωτεινές ενδείξεις του volume την νύχτα και δεν έβλεπα την ρύθμιση ήχου. Ένα χάλι δηλαδή. Δεν μου έβρισκαν λύση οι εγκαταστάτες στα μαγαζιά και πλήρωνα 40€ για την εργασία χωρίς αποτέλεσμα, από δυο φορές μάλιστα. Που να πάω να είναι γνώστες και να γίνει σωστή δουλειά ;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.