Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

Foinx

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Foinx

 1. Καλησπέρα κοπέλια και καλή χρονιά να έχουμε! Συγχαρητήρια για το όλο εγχείρημα που τελικά πέτυχε! Ο επιμένων νικά! Μπορείς να δώσεις κάποιες λεπτομέρειες για το όλο project; Τα βήματα που έκανες από την αρχή και όποια λεπτομέρεια μπορείς να δώσεις.
 2. Κοπέλια επανέρχομαι στο θέμα για γενική πληροφόρηση, μιας και το έλυσα! Τελικά το πρόβλημα ήταν πολύ απλό! Είχε ξεκουμπώσει ένα clip που κούμπωνε στο ύψος του θόλου του συνοδηγού και συγκρατούσε την ποδιά κάτω από τον προφυλακτήρα. So simple! Πήγαμε μια βόλτα με τον μηχανικό και μόλις άκουσε το θόρυβο το κατάλαβε, μου σήκωσε το αμάξι και μου έδειξε, μου κούμπωσε το clip και βουαλά! Τέλος ο θόρυβος! Μάλλον, όπως είπε και αυτός, θα έπεσα σε καμιά λακκούβα (δύσκολο και περίεργο πράμα στους ελληνικούς δρόμους) και θα ξεκούμπωσε και γι αυτό ακουγότανε αυτός ο πλαστικός θόρυβος που περιέγραψα παραπάνω. Βέβαια ο συντονισμός από τα σωληνάκια της βενζίνης ακούγεται αρά και που, αλλά θα το φτιάξω και αυτό σε κάποιο επόμενο σερβις, για την οποία εργασία μου είπαν κόστος κάνα 70 €!
 3. Είναι μία από τις 2 πλαστικές βίδες που στηρίζουν το αφρολεξένιο κάλυμμα του φίλτρου καμπίνας κάτω από τα πόδια του συνοδηγού.
 4. Προσπαθώ να βρω από που προέρχεται ο θόρυβος και ψάχνοντας διαπίστωσα ότι ένα κουτάκι που φαίνεται στις φώτο και δείχνω με βελάκι είχε τζόγο και του έβαλα 2 χαρτάκια για να κοντράρει με το θόλο του τροχού στα αριστερά. Ο τζόγος έφυγε όπως επίσης παρατήρησα ότι ο θόρυβος-τρίξιμο άλλαξε λίγο σε ένταση και ήχο. Μπορεί να μην έχει καθόλου σχέση αλλά μπορεί να σημαίνει και κάτι. Ξέρει κανείς τι περνάει μέσα από αυτό το καναλάκι; Μήπως εκεί έχει τίποτα σωληνάκια και μέσα στο κανάλι τρίζουν και από κει προέρχεται; Επίσης στην τελευταία φώτο φαίνονται τα 2 δεματικά που έχω πιάσει τα σωληνάκια της βενζίνης που έτριζαν παλιότερα. Αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα!
 5. Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Πριν μερικούς μήνες είχα ένα θόρυβο σαν συντονισμό στις 1300 στροφές νομίζω, και τότε είχα κοιτάξει τα σωληνάκια και όντως προερχόταν από κει. Τα έδεσα με ένα δεματικό (ταϊρ απ) και έκτοτε σταμάτησε ο θόρυβος. Λες να είναι από κει πάλι; Σήμερα που κοίταξα πιο μέσα στην πορεία των σωλήνων προς την μεριά της μονάδας ABS η αλήθεια είναι ότι είχε διάφορα μπαργαλιά που μπορεί να ευθύνονται για το θόρυβο. Μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου για να το σταματήσω; (αν προέρχεται από εκεί) Οι ώρες συνεργείου συμπέφτουν με το ωράριο εργασίας μου και δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για επίσκεψη στο συνεργείο. Μπορεί να ευθύνεται κάτι άλλο που μπορώ να κοιτάξω; Επίσης παρατήρησα, αν βοηθάει, ότι όταν κλείνω την πόρτα του συνοδηγού ακούγεται ένα συντονισμός από τη μεριά του φτερού στο χώρο του κινητήρα, και αυτό θα μπορούσε να συναινεί στο γεγονός ότι φταίνε τα σωληνάκια και η όλη πορεία τους μέχρι το χώρο της μηχανής. Κλείνοντας τις άλλες πόρτες δεν ακούγεται κάτι παρόμοιο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 6. Καλησπέρα κοπέλια, Είμαι κάτοχος ενός Golf 5 Gt Sport 140 PS (9ος/2017). Τόσα χρόνια δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με τριγμούς και θορύβους. Κάτι παροδικά τριξίματα αλλά έφευγαν με το καιρό. Γενικά τίποτα σημαντικό. Τώρα εδώ και μερικές μέρες έχει αρχίσει ένας έντονος και εκνευριστικός ήχος από την μεριά του συνοδηγού. Τον εντοπίζω προς τον αριστερό αεραγωγό, ντουλαπάκι, πόρτα (σε αυτήν την περιοχή) Είναι σαν να έχεις βάλει ένα cd το ένα πάνω στο άλλο και να μην εφάπτονται καλά και να τρίζουν μεταξύ τους. Ένας "πλαστικός" θόρυβος δηλαδή. Το κάνει κυρίως στις χαμηλές ταχύτητες (< 40 χλμ/ώρα) και όταν περνάω από λακκούβες, αλλά όχι σε όλες τις λακκούβες. Στην εθνική που κινούμαι κατά κόρον δεν ακούγεται. Εννοείται ότι έχω αδειάσει ντουλαπάκι και λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους από μπιχλιμπίδια και το κάνει πάλι. Επίσης έχω σφίξει τις βίδες περιμετρικά της πόρτας του ντουλαπιού και στα αριστερά (εκεί που είναι η αντίστοιχη ασφαλειοθήκη από τη μεριά του συνοδηγού) κούνησα και τον ταμπλά της πόρτας αλλά τίποτα. Ο θόρυβος επιμένει. Ενδεχομένως να προέρχεται και από την κεντρική κονσόλα, αλλά κατά 90% είναι από την αριστερή μεριά. Ξεκίνησε ξαφνικά μια μέρα χωρίς να έχει συμβεί κάτι ενδιάμεσα. Είναι αρκετά εκνευριστικός θόρυβος και θέλω τα φώτα σας για τυχόν λύσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την έκταση του ποστ, αλλά ήθελα να γίνω όσο το δυνατό πιο κατανοητός. Ευχαριστώ.
 7. Παιδιά σας ευχαριστώ και τους δύο για τις πληροφορίες και τις φώτο! Τώρα επιτέλους κατάλαβα σε ποια σωληνάκια εντοπίζεται το πρόβλημα. Θα το τσεκάρω βάζοντας έναν να πατάει γκάζι και θα το βλέπω εγώ στο χώρο της μηχανής. Ευχαριστώ και πάλι!
 8. Μαζί απαντήσαμε! Οπότε προτείνεις να επισκεφτώ συνεργείο κατευθείαν; Δεν μπορώ να κάνω κάτι πρόχειρο μόνος μου;
 9. Ευχαριστώ για τη φώτο!!! Πρόκειται για αυτά τα δύο μαύρα σωληνάκια που είναι ακριβώς κάτω από το παγούρι του ψυγείου; Να τα δέσω μεταξύ τους με δεματικά (ταιραπ) και να το παρακολουθήσω; Η τι άλλο προτείνετε;
 10. Υποθέτω ότι ο θόρυβος προέρχεται από τα σωληνάκια της βενζίνης. Ακούγεται από 1100 έως 1400 σαλ.(με πατημένο και χωρίς πατημένο συμπλέκτη) Γι αυτό θέλω να μου δείξει κάποιος σε φωτογραφία που βρίσκονται αυτά τα σωληνάκια (σε Golf 5) ώστε να τα δέσω για να αποκλείσω ότι προέρχεται από κει ο θόρυβος.
 11. Παιδιά κάνεις;! Ας ανεβάσει κάποιος τη φώτο με τα σωληνάκια! Ο θόρυβος γίνετε ενοχλητικός!
 12. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Αν και με απογοήτευσε! Είναι δυνατόν σε τέτοιας κατηγορίας αμάξι η vw να βάζει τέτοια σκληρά πλαστικά;! Τι θα τους κόστιζε παραπάνω;! Πάντως, για το δεύτερο που αναφέρεις, έχω παρατηρήσει σε polo στην βασική έκδοση (νομίζω trendline) τα πλαστικά είναι σκληρά όπως του T-Roc και σε μεγαλύτερες εκδόσεις όπως beats π.χ. να είναι αφρώδη. Τα είδα δίπλα δίπλα στην έκθεση γι αυτό το αναφέρω. Κι επειδή το T-Roc είναι στο εσωτερικό όπως το νέο polo, νόμιζα ότι τα σκληρά πλαστικά θα είναι μόνο στη βασική έκδοση.
 13. Πήγα πρόσφατα στην αντιπροσωπεία και είδα από κοντά το T-Roc και ομολογουμένως με εντυπωσίασε. Πραγματικά ένα μικρό Tiguan. Αυτό που με απογοήτευσε εν μέρη είναι τα πλαστικά στην κεντρική κονσόλα, ήταν σκληρά και όχι τα αφρώδη πλαστικά που έχουμε συνηθίσει. Ειδικά στο πάνω μέρος του ταμπλό. Σε αντίστοιχο polo beats που είχε αφρώδη πλαστικά ήταν πολύ βελτιωμένη η εικόνα του εσωτερικού. Βέβαια η έκδοση της έκθεσης ήταν η βασική (discover). Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω του κατόχους παραπάνω είναι: τα πλαστικά του ταμπλό είναι όντως σκληρά και στις δικές σας εκδόσεις; (εκτός της βασικής discover που είδα ήδη) Ευχαριστώ!
 14. Γειά σας κοπέλια, επειδή και στο δικό μου Golf 5 του 2007, ακούω τώρα τελευταία ένα τρίξιμο-συντονισμό στις 1200 με 1600 στροφές, μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφία με αυτά τα περιβόητα σωληνάκια στο χώρο του κινητήρα; Προσπαθώ να τα βρω στο χώρο του κινητήρα για να δω αν προέρχεται ο θόρυβος από κει και δεν τα βρίσκω. Παραπάνω η φωτογραφία του vassilis3 δεν φαίνεται διαθέσιμη. Σας ευχαριστώ.
 15. Καλησπέρα κοπέλια, Μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός (περίπου χρόνος) θα ήθελα να ακούσω σχόλια από αυτούς που έχουν κάνει την μετατροπή. Όλα εξακολουθούν να δουλεύουν ρολόι; Υπάρχει καμιά παρατήρηση, ενημέρωση, σχόλιο μετά από τόσο καιρό χρήσης; Το θέμα εξακολουθεί να με καίει αλλά δεν έχω δυστυχώς κάποιον που να μπορεί να με βοηθήσει με τα τεχνικά. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε ενημέρωση.
 16. Κοσμά θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφία ή να μετρήσω τα καλώδια που είναι συνδεμένα. Βέβαια πρέπει να βρω λίγο χρόνο. Αν και απ' ότι έχω δει η μονάδα ABS είναι πάνω αριστερά όπως κοιτάμε από τη μούρη και είναι σχετικά σε δύσβατο σημείο. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να τα τσεκάρω όπως είπες. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! και όπως είπαν και παραπάνω είσαι άπαιχτος!
 17. Έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο μοντέλο μόνο που εμένα είναι 9ος/2007 και έβαλα έξτρα το cruise control. Η διαδικασία κρίνοντας από εμένα, είναι πολύ απλή και γρήγορη. Εγώ άλλαξα μόνο το αριστερό χειριστήριο (που έχει τα κουμπιά του C.C.) μου το κωδικοποίησαν και έφυγα. Δεν χρειάστηκε ούτε εγκέφαλος, ούτε τίποτα άλλο! Και σε μισή ώρα είχα φύγει. Εγώ βέβαια το έκανα σε επίσημη αντιπροσωπία. Αν το χρησιμοποιείς είναι μια ευκολία που σίγουρα θα την ευχαριστηθείς και δεν κοστίζει ούτε πολλά χρήματα, ούτε πολύ χρόνο η όλη μετατροπή.
 18. Κοσμά ευχαριστώ για τις πρώτες πληροφορίες! Αν έκανες μόνος σου την όλη εργασία τότε πρακτικά για μένα σημαίνει ότι δεν γίνετε! Αν δεν αναλαμβάνει ούτε η αντιπροσωπεία (δεν περίμενα να αναλαμβάνει εδώ που τα λέμε), ούτε κάποιος έξω τότε δεν θα μπορώ να το κάνω κι εγώ αφού δεν έχω τόσο "βαθιά" γνώση. Παρόλα αυτά θα με ενδιέφερε μια πληροφόρηση περί του θέματος. Όσο αφορά την καλωδίωση εσύ που βρήκες τις πληροφορίες; Δηλαδή εγώ αν έχω 17 καλώδια στη φύσα τι έξτρα πρέπει να κουμπώσω πάνω της; Αντάπτορες και την μονάδα το ESP τα βρίσκω εύκολα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά με την καλωδίωση τι γίνετε; Από που πρέπει να τραβηχτούν νέες γραμμές για να κουμπώσουν στην φύσα της μονάδας; Υπάρχει κάποιος ιστότοπος για να πληροφορηθώ/πληροφορηθούμε περαιτέρω; Ευχαριστώ!
 19. Κοσμά τρέλανέ μας!!!! Σχεδόν το είχα διαγράψει το θέμα από το μυαλό μου και να που μετά από καιρό έχουμε νέα πάνω στο θέμα! Δηλαδή θες να μας πεις ότι το ESP σου είναι πλήρως λειτουργικό σαν εργοστασιακό; Επίσης αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω για το κόστος. Το δικό μου Golf είναι 9ος/2007 έκδοση GT Sport (οπότε νομίζω ότι είναι MY2008). Άρα μια απλή αλλαγή στην μονάδα ABS με κωδικό 1K0907379BE όπως ανέφερες και μερικά κόψε-ράψε (αλλαγή καλωδίωσης, αντάπτορες στα σωληνάκια) θα είναι οκ και σε μένα; Επίσης ποιος έκανε σε σένα την όλη εργασία; Θα μπορούσε να το αναλάβει η αντιπροσωπεία;
 20. Καλησπέρα κι από μένα κοπέλια, έχω παρατηρήσει κι εγώ στο δικό μου ένα τρίξιμο μερικές φορές, όχι πάντα, από τη μεριά του συνοδηγού. Το εντοπίζω περίπου στο ντουλαπάκι. Αυτό με τα σωληνάκια βενζίνης που λέτε πως ακριβώς θα το ελέγξω να δω αν είναι αυτό; Που πρέπει να κοιτάξω για να τα βρω και να τα δέσω; Δεν ακούγετε πάντα το τρίξιμο, αλλά με αυτά που διαβάζω μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά μου και θέλω να το τσεκάρω μπας και είναι αυτό και μπορώ να το διορθώσω.
 21. Ευχαριστώ για τις απόψεις σας παιδιά. Το θέμα είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι 2'' αλλά πολύ περισσότερο, οπότε θα κοιτάξω το θέμα της μπαταρίας. Να πω την αλήθεια κι εγώ την μπαταρία σκεφτόμουν, αλλά στο σέρβις του Σεπτεμβρίου μου μετρήσανε την μπαταρία και μου την βγάλανε καλή. Οπότε ή αυτοί δεν μου κάνανε καλή μέτρηση ή κάτι άλλο συμβαίνει. Όσο αφορά τη μέτρηση, μου δώσανε ένα χαρτάκι σαν απόδειξη, που έγραφε τάση εκκίνησης 9 κάτι Volt (αν δεν κάνω λάθος στο νούμερο, γτ δεν θυμάμαι) και κατάσταση καλή. Τώρα αν μπορεί κάποιος να βγάλει από αυτό συμπέρασμα δεν ξέρω.
 22. Αυτό έκανα το καλοκαίρι για να μην ψηθώ μέχρι να ανοίξουν. Αλλά δεν παιδιά είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι έτσι ήταν πάντα; Εγώ γτ το παρατηρώ μόνο τους τελευταίους μήνες; Και ποιος ο λόγος να δουλεύουν έτσι;
 23. Είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι από την αρχή; Εμένα πάντως σίγουρα δεν το έκανε από την αρχή. Το όλο θέμα άρχισε από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, δηλαδή περίπου 5 μήνες τώρα. Η μπαταρία είναι αλλαγμένη 3 χρόνια τώρα και σε σέρβις που έκανα τον Σεπτέμβρη ήταν σε καλή κατάσταση.
 24. Κοπέλια χαιρετώ το forum.Τον τελευταίο καιρό έχω ένα θεματάκι με τους διακόπτες των παραθύρων. Εξηγώ: μόλις ανάψω την μηχανή και πατήσω να κατεβούν τα παράθυρα ο διακόπτης δεν λειτουργεί για κάποια δευτερόλεπτα (σαν να μην δίνει ρεύμα) και ενώ τον έχω πατημένο ή τον αφήνω και τον ξαναπατάω 2-3 φορές μετά από λίγο λειτουργούν κανονικά και κατεβαίνουν τα παράθυρα. Το ίδιο κάνει σε όλα τα παράθυρα. Να σημειώσω ότι τον τελευταίο καιρό το κάνει αυτό. Επίσης όταν βάλω τη μίζα στην πρώτη σκάλα (στη θέση που δίνει ρεύμα, πριν την ανάφλεξη) τα παράθυρα λειτουργούν κανονικά και ανταποκρίνεται ο διακόπτης άμεσα. Μόνο όταν το βάλω μπροστά και για μερικά δευτερόλεπτα (3-10 sec) δεν λειτουργούν οι διακόπτες). Τώρα που είναι χειμώνας δεν έχω τόσο πρόβλημα γιατί δεν ανοίγω αμέσως τα παράθυρα λόγω κρύου, αλλά το καλοκαίρι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το αμάξι βράζει στον ήλιο και μόλις μπεις θες κατευθείαν να ανοίξεις το παράθυρο για να φύγει η κάψα από μέσα. Έχει κάποιος κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το φτιάξω;
 25. Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν, ότι στην οθόνη προβάλεται ότι στοιχείο δίνει ο εγκέφαλος. Αλλά για να μην την πατήσω μπορεί κάποιος που ξέρει να μου απαντήσει με σιγουριά;
×
×
 • Create New...