Jump to content
Pacific

Μεγάλο πρόβλημα ...

Recommended Posts

Παιδιά έβαλα τακάκια της ferodo. 120 ¤ μπρός πίσω την ώρα που στην vw ήθελαν 140 μόνο για τα μπροστά !!!

Δεν μπορώ να πώ είδα διαφορά στο φρενάρισμα και εγώ τα φρένα τα σκίζω. 2 φορές τα μαμίσια τα εχω σκάσει τόσο πολύ που απλά γλυστράγαν επάνω στο δίσκο και βρομούσε καμένο. Επιασέ μέταλο το ενα πισω και το άλλο ήταν έτοιμο και αυτά πολύ πριν καν φάω τα μπροστά!

Τέσπα να μην ξεφεύγω απο το θέμα. Το πρόβλημα είναι οτι οταν φρανάρω με μικρή ταχύτητα η αφού φτάσω κάτω απο 40-30 χλμ τότε κάνουν τόσο σφύριγμα που νομίζεις οτι δίπλα σου φρενάρισε νταλίκα !!! Τί να κάνω ? Είναι τα prenium. όταν τα άλαξα οι δίσκοι είχαν 26.000 χλμ και τώρα έχουν 29.000 σχεδόν. Πείτε μου τι να κάνω ... Είναι πολύ κουραστικό !

Edited by Pacific
Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν είμαι ο πλέον ειδικός στο φόρουμ για το θέμα,

ξέρω πως τα σκληρότερα τακάκια κάνουν τρελό θόρυβο.

Ειδικά αν μέσα στην πόλη δεν το κυνηγάς κάνουν τον θόρυβο που αναφέρεις.

Δοκίμασε κάθε τόσο να τους ρίχνεις δυο-τρία δυνατά (αλλά δυνατά όμως)

πατήματα για να καθαρίζουν οι δίσκοι από τη γυαλάδα και τη σκόνη που αφήνουν τα τακάκια.

Καλά ρε τα εργοστασιακά δε σου έφταναν;

Αν το Autocar είναι σωστό και έχεις το 1,6 είσαι νούμερο 13 σε 300 μοντέλα που μέτρησε σε αποτελεσματικότητα φρεναρίσματος (τεύχος 72, Αύγουστος 2001). Το πρώτο ήταν η Ferrari 360....

Γενικά μην είσαι τόσο ευγενικός μαζί τους.

Link to comment
Share on other sites

Εχε υποψιν σου οτι το σκληροτερο τακακι φθειρει και πιο γρηγορα το δισκο.Εγω τα τακακια της Audi για το Α3 μου τα βρισκω με 60ευρω μπρος πισω και απλα δεν τα αλλαζω γιατι το αμαξι εχει φρεναρες!! Χθες κοιταξα που βρισκονται απο πλευρα φαγωματος.Τα μπροστα ειναι φαγωμενα στο ημισι και τα πισω ειναι ολοκαινουργια ακομα (δεν το κανιβαλιζω πολυ το ESP xxexe) και ειμαι στα 21000 χλμ μεχρι στιγμης!!

Το παραπανω σχολιο το εκανα οχι για αλλο λογο αλλα για να δεις οτι πληρωσες και παλι πολλα χρηματα για κατι που δεν σου χρειαζεται! Θα σου προτεινα να βαλεις τα μαμα τακακια τωρα και αργοτερα οταν ειναι να αλλαξεις δισκους βαλε τρυπητους στη διασταση που ηδη εχεις! Αυτη ειναι η καλυτερη βελτιωση!

Φιλικα,

Δημητρης

Edited by dpan_a3
Link to comment
Share on other sites

Εκτός οτι τα μαμά δεν μου φτάνουν ζητάνε τρελό νουμερο στην αντιπροσωπεία. Είδα καλύτερο φρένο με τα ferodo. Παιδιά τους ρίχνω γερά φρένα. Δεν είναι να πεις οτι μένει κάτι στο δίσκο. Κάνουν πολυ θόρυβο όμως. Τα prenium δεν είναι οι μαλακές γώμες ? Τους είχα πεί θέλω τα πιο μαλακά για να μην κάνουν θόρυβο και καλύτερο φρένο. Μου φαίνετε με δούλεψαν και θα γίνει της π*****ς ... Για πείτε. Τα prenium είναι τα σκληρά ???

Link to comment
Share on other sites

Φοράω και εγώ τα ferodo που περιγράφεις γιατι δεν ήθελα να δώσω μαμισιατικα στον παζαρόπουλο 250 € μόνο για τακάκια rocket.gif !!!!!!

Και μένα σφιρίζουν μέσα στην αθήνα αλλά όχι τόσο πολύ όσο το λές.Αν σφθρίζει πατάς δυο τρία δυνατά φρένα και μετά το βουλώνουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Ως παντογνώστης των Ferodo, αφού έχω δοκιμάσει τα πάντα, θα σου πώ τα εξής:Κατ'αρχάς αν έχεις κρατήσει το κουτί γράψε τον κωδικό! Ποιά είναι? Τα DS 2000 fast road?Ta DS 2500 semi-racing? ta παλιά αλλά ακόμα καλά DS 3000 racing? Ή τα νέα και άπαιχτα DS 3000 plus full racing?

Όταν θα γράψεις, θα σου απαντήσω! Γενικά τα Φερόντο σφυρίζουν πολύ, αλλά να ξέρεις, με εργοστασιακές δισκόπλακες επάνω και μάλιστα με τόσα χλμ...σύντομα θα ραγίσουν ή θα στραβώσουν! Με τέτοιο τακάκι χρειάζεσαι τουλάχιστον ολοκαίνουργιο και άντε εργοστασιακό δίσκο ή απλά έναν aftermarket καλής πάστας όπως πχ ΟΜΡ από χρωμιούχο νικέλιο, πάντα σε εργοστασιακή διάσταση!

Περιμένω τον κωδικό για να σου πώ!

Edited by DarthVader
Link to comment
Share on other sites

Στο κουτί επάνω γράφει prenium. Παιδιά εγώ όλη μέρα πηγαίνω τσίτα και βαράω συνέχεια δυνατά φρένα. Παρ όλα αυτα μεσα στν αθήνα κάτω απο τα 20 χλμ αρχιζοθν και σφυρίζουν. Οταν είναι κρύα περιεργος δεν σφυρίζουν !!!

Πάντως τις δισκόπλακες τις βλέπω αρκετά οκ. Γιατι να ραγίσουν ?

Και εαν γίνει αυτό πως θα το καταλάβω, είναι επικίνδυνο ?

After market peripou posa fraga gia sxetika kales oxi tpt trelo ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.