Jump to content
VASILIS92

Golf V

Recommended Posts

ρε παιδια τοσο καιρο ακουω για την θυρα vag com και δεν εχω μπει στην διαδικασια να μαθω τι ειναι..ας μου εξηγησει καποιος..ευχαριστω

Το VAG-COM είναι το πρόγραμμα-καλώδιο το οποίο συνδέεται στη θύρα OBD IΙ και η οποία βρίσκεται κοντά στο διακόπτη για το καπό συνήθως. Μέσω της θύρας αυτής(OBD IΙ) επικοινωνεί το πρόγραμμα-καλώδιο με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου.

Το VCDS (VAG-COM Diagnostic System) είναι ένα εξειδικευμένο διαγνωστικό πρόγραμμα, στην ελληνική γλώσσα, που λειτουργεί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές (σταθερούς ή φορητούς).

Καλύπτει όλα τα μοντέλα του VW Group (AUDI, VW, SEAT, SKODA) από 1990 έως 2010.

Μπορεί να πραγματοποιήσει:

* Ανάγνωση και διαγραφή κωδικών βλαβών σε όλες τις ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου. Υποστηρίζει στο σύνολο 115 διαφορετικές μονάδες και μπορεί σε αυτές να διαγνώσει πάνω από 11.000 κωδικούς βλαβών με λεπτομερή ελληνική επεξήγηση και τυχών αιτίες.

* Κωδικοποιήσεις σε μονάδες ελέγχου σύμφωνα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου (σε περίπτωση αντικατάστασης αυτών με καινούριες ή μεταχειρισμένες)

* Προσαρμογές εργοστασιακές αλλά και ειδικές όπως αυτόματο κλείδωμα του αυτοκινήτου όταν αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 15χλμ , αλλαγή γλώσσας στο καντράν, ρύθμιση ευαισθησίας του εργοστασιακού συναγερμού η του parktronic, ρύθμιση ύψους ανάρτησης κ.α.

* Βασικές ρυθμίσεις σε πεταλούδα γκαζιού , βαλβίδας ανακύκλωσης καυσαερίων, αισθητήρων λ , αντλίας βενζίνης π.χ. σε Golf V , δότης γωνίας τιμονιού μετά από ευθυγράμμιση τροχών κ.α.

* Προγραμματισμό νέων κλειδιών (με 5ψηφιο και 7ψηφιο κυλιόμενο κωδικό και ημερολόγιο)

* Έλεγχο και ρυθμίσεις σε Diesel για εκκίνηση , διάρκεια , χρόνο ψεκασμού κ.α.

* Προσαρμογές και έλεγχο των κωδικών ετοιμότητας (Readiness)

* Μηδενισμό και ρύθμιση διαστημάτων service

* Έλεγχο και ενεργοποίηση περιφερειακών εξαρτημάτων σε όλες της μονάδες, εξαέρωση φρένων , απενεργοποίηση φρένων για αλλαγή τακάκια κ.α.

* Ζωντανές μετρήσεις με παλμογράφο (και για τα TDI)

* Μετρητής επιτάχυνσης (0-100km/h, 400m κ.α.) σε όλο το VW Group αλλά και σε όλα τα μοντέλα με πρωτόκολλο επικοινωνίας OBD IΙ ή E-OBD.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις μονάδες ελέγχου που θα μπορούσε να έχει ακόμα και κάποιο από τα τελευταία μοντέλα 2010 του ομίλου Volkswagen με τεχνολογία CAN. (με κινητήρες FSI, TFSI & TSI Golf V GTi & GT, Golf 6, Eos, Passat CC, Tiguan, A5/S5, R8, Q5, Q7, TT νέο, Octavia 5, Superb νέο, Leon II , Ibiza 6J, Altea κ.α.)

Λειτουργία OBD II / EOBD για μετρήσεις, βλάβες και έλεγχο όλων των κινητήρων ανεξαρτήτως μάρκας αυτοκινήτου για τα μοντέλα χρονολογιών 2000-2001 μέχρι και σήμερα.

Πηγή

Edited by Speedy
Link to comment
Share on other sites

On 10/14/2023 at 8:09 PM, Bora bora said:

Καί πού μπορούμε να προμηθευθούμε αυτό το λογισμικό VCDS για VW Bora 1,6 του 2001?

 

online αγορά μπορείς να κάνεις. Αλλά υπάρχουν και αρκετά περισσότερα πλέον που παίζουν και από το κινητό κλπ.

π.χ. OBDeleven (προσωπικά το αγαπημένο μου για γρήγορα τσεκαρίσματα).

 

Αλλά αν δεν γνωρίζετε τι κάνετε, αποφύγετε να αγοράσετε κάτι τέτοιο καθώς μπορεί να δημιουργήσετε σοβαρά και ακριβά προβλήματα στο αυτοκίνητό σας.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.