Jump to content
grnemo

Πτώση Τάσης (Φώτων-Μέσα-Έξω) Στιγμιαία

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ήμουν σε ρελαντί και ξεκινώντας πατώντας λίγο γκάζι, στιγμιαία έσβησαν όλα τα φώτα, μέσα έξω και το ράδιο και ξανα-άναψαν. Πάντα παρατηρούσα μία μικρή πτώση τάσης όταν στρίβουμε το τιμόνι, ή όταν πατάμε το γκάζι, αλλά πρώτη φορά στιγμιαίο σβήσιμο (αρκετά σύντομο αλλά αισθητό). Δεν μου το έκανε στην υπόλοιπη διαδρομή, δεν έχει κάποιο λαμπάκι αναμμένο.

Σας έχει ξανασυμβεί;

Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με μπαταρία, δυναμό, ή κάτι άλλο και να μην ανάψει led;

Thank you all,

Άγγελος

Edited by PAGOURISTAS
Link to comment
Share on other sites

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=49549&hl=&fromsearch=1

Πιστεύω ότι μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τι μπαταρία φοράς και πόσο καιρό την έχεις?

Link to comment
Share on other sites

2 χρόνια. Οσο είναι και το αυτοκίνητο.... Θα το πάω αντιπροσωπεία μέσα στην εβδομάδα, αν είναι. Οδήγησα για κανά 15-λεπτο και το έκανε αυτό. Αν είχε πρόβλημα η μπαταρία, δε θα το έκανε αμέσως μόλις έκανα τα πρώτα μέτρα; Οπότε, με διαγνωστικό πιστεύεις ότι μπορεί να έχει καταγραφεί και να δει από που πιθανόν προήλθε. Δλδ, είναι από τα πράγματα που γίνονται logged. Right?

Link to comment
Share on other sites

Αν υπάρχει ηλεκτρικό πρόβλημα μάλλον θα βρείτε κάποιο σφάλμα στο εγκέφαλο.

Αλλιώς ελέγχεις την μπαταρία που είναι ο συνήθης ύποπτος. Ίσως έχει θέμα και ο εγκέφαλος έκοψε στιγμιαία τα μέσα φώτα για να μην σου σβήσει το μοτερ.

Αν δεν είναι η μπαταρία ελέγχεις το δυναμό κλπ. Λογικά έχεις ακόμα εγγύηση οπότε τους το πας και βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

Άγγελε έχω δύο περιπτώσεις.

α.

Ένα pug 307 1.4 '03 κάπου στο 2004,που το έκανε αρκετές φορές και μάλιστα έμεινε δίχως ABS αφού μία πό αυτές τις φορές ήταν σε φρενάρισμα πανικού. Η διάγνωση στο αυτοκίνητο της συναδέλφου ήταν εγκέφαλος. Στο διαγνωστικό δεν έβγαζε σφάλματα ούτε και στον πίνακα οργάνων. Απλά το είχαν παρουσιάσει αρκετά αυτοκίνητα τότε και έτσι έλυσαν το πρόβλημα.

β.

Ένα opel astra gtc 1.6 '09 μόλις προχθές. Του το έκανε στην Εγνατία με περίπου 100 χ.α.ω. Δεν άφησε λαμπάκι αναμμένο και δεν βρήκαν τίποτε στο διαγνωστικό. Δεν του το ξαναέκανε.

Σε αυτοκίνητα του ομίλου μας δεν έτυχε να ακούσω κάτι παρόμοιο. Θα κοιτούσα με την αυτή σειρά, πόλους μήπως χαλάρωσαν, γείωση για τον ίδιο λόγο, θα "κουνούσα" τις ασφάλειες. Θα το πήγαινα για διάγνωση (δεν θα δείξει τίποτα), μετά θα έψαχνα τα σημεία που έγραψε ο Paul_Fsi και τέλος θα έλεγα ότι είναι τυχαίο γεγονός.

Να δεις που θα σκάσεις, θα σου γυρίσει το στομάχι το μέσα έξω και θα σε κοιτάζουν περίεργα στο συνεργείο δίνοντας σου ακόμη πιο περίεργες απαντήσεις. Μετά θα περάσουν αρκετά χρόνια, θα το πουλήσεις και μετά από μερικούς μήνες θα το ξανακάνει, οδηγόντας τον επόμενο ιδιοκτήστη στο συμπέρασμα ότι αυτός ήταν ο λόγος που πωλήθηκε το αυτοκίνητο.

Πάντως όπως και να έχει αν έχεις την καλοσύνη γράψε το ιστορικό της αναζήτησης λύσης.

Edited by stratosg
Link to comment
Share on other sites

Είσαι φοβερός ρε φίλε. Thank you. Ακριβώς τα ίδια έκανα. Μπαταρία, άνοιγμα το καπάκι, σφήξιμο, έλεγχος του canbus των φώτων, εγκεφάλου, ασφάλειας. Δεν είναι και πολλά που μπορείς να κάνεις, χωρίς εξοπλισμό. Μας έχει γίνει ψύχωση το αυτοκίνητο. Σε αυτά που λες θα προσθέσω ότι ακόμα και πρόβλημα να ήταν, δε θα έπρεπε να σκάμε, γιατί καλά το έθεσες (ήταν και ΣΚ, οπότε λίγο με πήρε από κάτω).

Θα σας πω μέσα στην εβδομάδα.

Ευκαιρία και για το ετήσιο service. Ας πάω και νωρίτερα, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν ... Για το ριμάδι το Octavia χάλασα το στομάχι μου και παρά λίγο να χαλάσω και το γάμο μου. Τελικά το πούλησα μετά από οκτώ χρόνια και 57.000 χλμ για 6.500 ευρώ κι αισθάνθηκα ξαλαφρωμένος αλλά και συνάμμα ηλίθιος για τη στάση μου αυτή. Άρα και δεν το ευχαριστήθηκα και μου έφαγε την ψυχή, σε αντίθεση με το 106 που αγόρασα στο ενδιάμεσο, μεταχειρ για τη σύζυγο και που του ήπιαμε το αίμα. Το Fabia (που αντικατέστησε το pug) δεν το προλάβαμε γιατί μας πρόλαβε η κρίση και έκανε παρέα στο Octavia, δίνοντας τη θέση τους στο παγωτατζίδικο.

Το βανάκι λοιπόν έχει 23.000 χλμ σε 18 μήνες και ναι δεν με νοιάζει που μετά από 10.000 χλμ από το service κατάπιε και μισό λίτρο λαδάκι, ούτε που ψιλοτραβάει αριστερά. Άλλωστε δεν κάνω τον ζογκλέρ για να οδηγώ χωρίς χέρια με δυο μωρά φορτωμένος.

Θέλω να πω πως ναι θα σφιχτεί λίγο το στομάχι σε μια νέα κατάσταση αλλά ώς εκεί. Δυστυχώς η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή και συνάμμα η ζωή είναι μεγάλη για να είναι καρναβάλι (παραφράζοντας τις τρύπες).

Αν και τώρα που το παρατηρώ καλύτερα ξέρω τι φταίει για το στιγμιαίο black out στο polo.... Η Haskell ;) . Πάντως η κατάσταση με τα αυτοκίνητα τείνει να γίνει ίδια με τους υπολογιστές. Κολλησε; Ε! Σβήστο, ξανά άναψε το και θα λειτουργήσει, μετά κάνεις κι ένα update με το τελευταίο service pack και είσαι έτοιμος. Που θα πάει, θα έρθει εκείνη η μέρα που θα μπορούμε να κάνουμε και format (low level) κατά προτίμηση, ή θα ρίχνουμε ένα ghost-ακι με την τελευταία σωστή κατάσταση λειτουργίας.

Αφού θα πας λοιπόν για το ετήσιο για μέτρα και πόσα λάδια θα πάρει συνολικά, γιατί το δικό μου λέει 3.6 λίτρα στο βιβλίο αλλά πήρε 4.2 σε αντίθεση με το scout ενός φίλου που στα 3.6 ήταν στο πάνω όριο. Α! θα πεις και τιμή.

Ξέρω ότι είμαι τελείως off topic αλλά σήμερα ήταν μια από εκείνες τις συννεφιασμένες Κυριακές του Τσιτσάνη.

Edited by stratosg
Link to comment
Share on other sites

Όλα οκ. Έγινε αναβάθμιση εγκεφάλου, canbus (μιας και το πήγα και είχαν νέα versions, δεν σχετίζεται με αυτό το θέμα). Μου έδειξε το report για αυτό το θέμα. Υπάρχει τέτοια περίπτωση να πέσει η τάση και είναι "φυσιολογικό" και λέει μία πληθώρα λόγων.

Όπως τα είπες.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.