Jump to content
TSI140

Κλιματισμου Αποριας Αξιον..

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια... για να ρωτησω κατι αν και εψαξα στο φορουμ αλλα δεν μπηρα 100% απαντηση.

Σε Golf TSI 140 2006' με τον απλο τον κλιματισμο και το ECON , σημερα παραδοξος το αναψα και τι παρατηρησα.

1ον) Οι κεντρικοι αεραγωγοι βγαζουν απο το τιποτα εως ελαχιστο αερα ακομα και οταν κλεισω τους πλαινους.

2ον) Το ιδιο συμβαινει ειτε βαλω κρυο ειτε ζεστο αερα

3ον) Οταν το γυρναω να χτυπαει στα ποδια παλι οι 2 αεραγωγοι στην ακρη βγαζουν παλι αερα ειναι φυσιολογικο?

Υπαρχει περιπτωση να υπαρχει προβλημα στην μοναδα ? Να μην δινει σωστα εντολη?

Aυτο ειναι

http://www.mythos-gti.net/images/golfv009.jpg

Edited by Panos140
Link to comment
Share on other sites

Το Econ αν το ψάξεις και στο βιβλίο είναι ουσιαστικά η απενεργοποίηση του κομπρεσσέρ του A/C και όλου του κλιματισμού γενικότερα. Οπότε αυτό που αναφέρεις ως δεύτερη παρατήρηση είναι επειδή σταματάει να διαβάσει τον επιλογέα θερμοκρασίας.

Θεωρητικά δεν θα επρεπε να φέρνει τίποτα αλλά αυτό γίνεται μόνο στον διζωνικό (climatronic) όπου έχει ηλεκτρονικά κλαπέτα και τα κλείνει όλα. Στο δικό μας απλά όσο περισσότερο τρέχεις τόσο παραπάνω αέρας περνάει μέσα. Αν δεν θες καθόλου μπορείς να κλείσεις όλους τους αεραγωγούς. Οι ακρινοί αεραγωγοί ποτέ νομίζω δεν απομωνόνται πλήρως για λόγους ορατότητας δλδ να μην θαμπώνει το τζάμι εκτός και αν τους κλείσεις χειροκίνητα.

Δεν έχει κάποιο πρόβλημα, αυτή είναι η λειτουργία του. Το καλύτερο είναι αν δεν θες να σου έρχεται αέρας να το γυρνάς στο παρμπρίζ...

Link to comment
Share on other sites

μηπως εχεις λυσει την κεντρικη κονσολα?σε ραδιοφωνο κλπ?οσο για τους ακριανους αεραγωγους ναι ετσι γβαζει γτ στα ποδια μονο ειναι πολυς ο αερας για να μην ζωριζεται τ μοτερ αρρα ειναι φυσιολογικο,αλλα ελενξε αν εχεις λυσει κατι στην κεντρικη κονσολα λλα αν εχεις και συτα πανω πανω μηπως ειναι ανοιχτη αυτη?

Link to comment
Share on other sites

Την κεντρικη κονσολα την εχω λυση μονο για την τοποθετηση 2din ραδιο cd αλλα ειδα οτι ολα κομπλε δεν εχει καποιο θεμα! Εικαζω οτι οντως ετσι ειναι η λειτουργια του!

Link to comment
Share on other sites

οι αεραγογοι εινια κουμποτοι πανο στο ασιμι ή μαυρο πλαστικο που εχει κεντρικα επανω,επεισης χαμηλα εχει ενα αλλο κουμπομα και ενα σαν πορτακι,ισως εκει εχεις καπιο προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον...μετα απο καιρο τωρα με την αδεια το ξανα ειδα το θεμα .. Ελυσα την κεντρικη κονσολα και ειδα οτι το "πορτακι" ειναι κλειστο που φερνει αερα μεσα το κουνησα με το χερι και το ανοιξα για να δω αν δουλευει. Εννοειται επειδη εχω την απλη εκδοση του ac δεν ειναι ηλεκτρονικο οποτε το αφησα κλειστο αφου δεν το χρησιμοποιω. Τωρα αυτο που παρατηρησα ειναι... οτι οταν γυρναω την μοναδα να φυσαει ΜΟΝΟ στα ποδια...οι πλαινοι συνεχιζουν και βγαζουν αερα! Κανονικα δεν θα επρεπε να κλεισουν εντελως? Και επεισης οταν το γυρναω στο παρμπριζ παλι βγαζουν ολοι αερα (ποδια - πλαινοι). Ειναι φυσιολογικο ή εχει απορυθμιστει κατι? Σημειωτεων κλιματισμος και μοτερ δουλευουν αψογα δεν εχω καποιο θεμα...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.