Jump to content
ekaradimos

Climatic Σε Golf Tsi 140Hp

Recommended Posts

Μετά από 5 χρόνια παρέα με το Golfάκι μου, ακούω έναν περίεργο ήχο από το μοτέρ του A/C. Ξέρει κανείς αν πρέπει να το πάω σε κάποιον να το κοιτάξει, χωρίς να με "γδάρει"? Στο παλιό μου αυτοκίνητο μου αλλάξαν το φρέον με κόστος 80Ευρώ !!! Δεν θέλω να την ξαναπατήσω?

Link to comment
Share on other sites

Σαν τι θόρυβο ακούς δηλαδή; Αν είναι ένα κρρρρρ όταν ανάβεις το a/c τότε το πιο πιθανό είναι να έχει χάσει freon (ναι ξέρω, κλειστό κύκλωμα που δεν χάνει κλπ) κι επειδή το freon έχει και λάδι για τη λίπανση του συμπιεστή ακούς αυτόν το θόρυβο. Το είχα κι εγώ στο προηγούμενό μου Fabia.

Μετά την πλήρωση του σχεδόν έπαψε να ακούγεται. Εγώ το είχα πάει σε εξειδικευμένο συνεργείο Skoda (Επαρχία) και πλήρωσα 30 ευρώ γιατί η αντιπροσωπεία μου ζητούσε 80 ή 90 δεν θυμάμαι καλά. Μπορείς βέβαια να ρωτήσεις για τιμή και σε κάποιο Bosch Service Center ή σε αδελφικές αντιπροσωπείες (Skoda, Seat).

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε εδώ http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=10&view=findpost&p=493977

Αν είναι από freon με 40 € καθάρισες, πες ότι είσαι από το club.

Link to comment
Share on other sites

Με αφησε χωρις a/c την πιο ζεστη μερα του Αυγουστου (44 βαθμους) και μαλιστα πηγαινοντας απο Αθηνα σε Λουτρακι. Το εφτιαξα στο Λουτρακι. Δεν ειχε μεινει σταγονα φρεον. Ειχε χαλασει η πρεσσοστατικη βαλβιδα και το εχανε ολο απο εκει. Μου πηρα ο μαστορας 140€ με αποδειξη. Η πρεσσοστατικη απο την αντιπροσωπεια ειχα 62€. Τωρα παει μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Φέτος πάλι μας την κάνει το A/C. Όταν το ανοίγω κάνει ένα περίεργο θόρυβο, ενώ μία φορά έβαλα μπρος στο αμάξι και σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξα A/C και πήγε να γίνει έκρηξη από το κροτάλισμα του κινητήρα (δε ξέρω γιατί έγινε). Αμέσως έκλεισα το A/C και σταμάτησε το κροτάλισμα. Σβήνω μηχανή, την ξαναανοίγω, ανοίγω το A/C και όλα καλά. Σε λίγες μέρες έρχεται VAG COM καλώδιο και θα κάνω ένα scan για λάθη. Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα στον ιμάντα του A/C?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.