Jump to content
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble
Slate Blackcurrant Watermelon Strawberry Orange Banana Apple Emerald Chocolate Marble

ekaradimos

Members
 • Content Count

  517
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ekaradimos

 1. Εδώ και καιρό έχει ξεκολλήσει το ύφασμα στις 4 πόρτες. Ειδικά οι 2 πίσω είναι τελείως χάλια. Ψάχνω για καλό, αξιόπιστο και οικονομικό ταπετσέρη. Ξέρει κανείς για Ν. Προάστια (Ηλιούπολη)? Έχω βρει με 25Ε ανά πόρτα και δε δίνω περισσότερα.
 2. Σ' ευχαριστώ πολύ. Τον πήρα τηλέφωνο και μου έδωσε πολύ καλή τιμέ (25Ε και για τα 2). Μου είπε ότι αν περάσω από εκεί μου τα αλλάζει δωρεάν. Βλέπω αν με καλύπτουν και μετά πληρώνω. Με έπεισε.
 3. Καλησπέρα, Μετά από 11,5 χρόνια με το αμαξάκι μου (VW GOLF TSI 140HP, 5/2007) ήρθε η ώρα να αλλάξω τα αμορτισέρ ανύψωσης για το πορτ μπαγκάζ. Πλέον δε μπορεί να κρατήσει το πορτ μπαγκάζ σταθερά στη θέση του (ψηλά). Κυκλοφορούν πολλά αμορτισέρ άλλων εταιριών, αλλά έχω διαβάσει ότι δεν έχουν μηχανισμό "φρεναρίσματος" και όταν σηκώνεις το πορτ μπαγκάζ, σηκώνεται απότομα. Έχει κανείς τον μαμίσιο κωδικό για 1k1 (golf mkV) και κωδικό κινητήρα BMY (μάλλον δεν έχει σημασία)? Επίσης, έχει βάλει κανείς αμορτισέρ άλλης εταιρίας για να μου προτείνει? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
 4. Update. Τώρα έχει ξεκολήσει το ύφασμα και στις 4 πόρτες. Τελείως απαράδεκτο. Επίσης, ο ταπετσέρης που μου χάλασε το φως στο σκιάδι του οδηγού, μου έδωσε τιμή 25€ ανά πόρτα. Έχει κανείς να προτείνει κάτι πιο οικονομικό?
 5. Συγχαρητήρια για τα DIY σου. Και έγω προσπαθήσει αρκετά με ένα 66% επιτυχία. Έχω τεμπέλη και είδα DIY από το youtube. Είναι μεγάλη φασαρία. Μπορεί και να το δοκιμάσω. Βασικά είμαι και σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου (καθαρά λόγω παλαιότητας, δεν έχει προβλήματα).
 6. Δυστυχώς έχει σπάσει σε κομάτια το συρταρωτό. Δεν έχω καταφέρει να τα βγάλω. Είναι στο μπροστινό μέρος από την ποτηροθήκη. Σε DIY στο youtube είδα ότι είναι φασαρία να αλλάξεις ποτηροθήκη + 50€ κόστος της. Το θέμα είναι να αγόραζα μόνο το συρταρωτό και να έμπαινε χωρίς ξεβιδώματα.
 7. Καλησπέρα, Μετά από 11 χρόνια με το γκολφάκι μου, έπαθα το εξής κουφό: Πίσω από το λεβιέ ταχυτήτων υπάρχει η κλασσική ποτηροθήκη με το συρταρωτό κάλυμμα από πάνω. Πηγαίνωντας προχθές να ανοίξω το κάλλυμα, μου έμεινε στο χέρι. Ψάχνωντας βρήκα τον κωδικό για το ανταλλακτικό 1K0862531AUBN. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω μόνο το συρταρωτό κομμάτι? Επίσης, υπάρχει κανένα DIY για την αφαίρεση του ανταλλακτικού (central cup holder)?
 8. Έτσι μου είπε ένας γνωστός που δούλευε σε μάστορα. Ότι αγοράζει 80Ε την καδένα με τα παρελκόμενα και 200Ε το γρανάζι μεταβλητού χρονισμού. Ρωτώντας σε ένα συνεργείο (κοντά στο ΙΚΕΑ), που το πάει χρόνια ένας φίλος, μου είπε για 500Ε με VW υλικά, όλα μαζί.
 9. Η τιμή αυτή είναι από συνεργείο (όχι αντιπροσωπεία).
 10. Οι τιμές που γράφετε παραπάνω ΔΕΝ παίζουν. 80Ε έχει το σετ καδένας (με τεντωτήρες, γλύστρες κλπ) και 200Ε το γρανάζι μεταβλητού. Με τα εργατικά και 2-3 παρελκόμενα δε φεύγουμε από τα 500Ε (χωρίς ΦΠΑ).
 11. Επανέρχομαι μετά από καιρό στο θέμα. Σε εμένα έγινε καλύτερη δουλειά - ικανοποιητική. Το μόνο θέμα είναι ότι μου έχει χαλάσει το φως στο σκιάδιο του οδηγού. Προσπάθησα να το μαστορέψω χθες χωρίς αποτέλεσμα. Γενικά, θέλει σχολαστικό έλεγχο κατά την παραλαβή.
 12. Αφού έκανα το service μου αλλάζοντας σχεδόν τα πάντα στον μπροστά άξονα (ζαμφόρ, σινεμπλόκ, ημίμπαρα και μπαλάκια ψαλίδιων Χ 2 όλα) έκανα και ευθυγράμμιση. Είπα στο μάστορα και μου έκανε δωρεάν έλεγχο αμορτισέρ. 85% τα 2 πίσω και 84% τα 2 μπροστά. Μου είπε ότι για 10,5 χρόνια και 125000 Km, που έχω το αμάξι, είναι καταπληκτικά. Μάλλον επιβεβαιώνω την πολύ καλή ποιότητα των μαμά αμορτισέρ.
 13. Καλησπέρα. Είχα και εγώ Ρ2015, το 2013. Άλλαξα μία βαλβίδα (40€) και από τότε δεν έχει ξαναβγεί.
 14. Ρώτα αντιπροσωπεία για τα Ah. Αν δεν έχεις πειράξει το εργοστασιακό setup, βάζωντας καμμιά περίεργη πηγή κατανάλωσης, είσαι οκ με 44ah. Εγώ έχω βάλει 52ah varta. Μεγάλη προσοχή στο ρεύμα εκκίνησης. Να είναι τουλάχιστον αυτό της μαμίσιας μπαταρίας.
 15. Εμένα εδώ και 2 χρόνια μου κάνει το γνωστό κροτάλισμα. Δεν το κάνει κάθε μέρα και δε διαρκεί πάνω από μισό δευτερόλεπτο. 3 φορές έχει τύχει να σβήσει η μηχανή, αφοϋ πρώτα μου πέταξε "engine fault, garage". Βάλαμε διαγνωστικό με ένα φίλο και έλεγε κάτι για low voltage. Άλλαξα μπαταρία και από τότε δε ξαναβγήκε το engine fault, garage στο ταμπλώ. Μάλλον, ισχύει αυτό που λένε ότι αν γίνεται σε cold start και για πολύ λίγο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
 16. Είναι 3η φορά αυτές τις μέρες που μου το βγάζει. Ξέρω ότι έχω θέμα με την καδένα αλλά δεν την έφτιαξα ακόμα, καθώς δεν υπάρχει σάλιο. Βάζω μπρος (cold start) και ακούγεται αρκετά η καδένα, μετά μειώνονται οι στροφές απότομα, αλλά τελικα καταφέρνει να πάρει μπρος και σβήνει το engine fault garage. Επίσης, δεν ανάβει κανένα άλλο λαμπάκι. Όταν ξαναεκκινήσω όλα οκ (δεν ακούω ούτε καν τον θόρυβο της καδένας). Έχω πάρει τιμή 480€ για καδένα και γρανάζι.
 17. Ευχαριστώ για την απάντηση. Μιλάμε για τη 2η περίπτωση. Το δικό μου θα πουληθεί, οπότε δύσκολο να ξηλώσω cruise control και τεμπέλη. Το θέμα είναι ότι ξέρω το ιστορικό του Plus και δεν είχε κάποιο θέμα. Επίσης, ακόμα δεν έχει βγάλει καδένα (το δικό μου θέλω να σκάσω το 500άρικο για καδένα - 2 φορές με cold start έπεσαν οι στροφές και πήγε να μου σβήσει η μηχανή).
 18. Ανοίγω ένα post για να πάρω κάποια συμβουλή από ειδικούς. Έχω ένα Golf MKV TSI 140HP του 2007 (έκδοση highline). Έχει κλείσει 10ετία και έχω 119000 Km. Μέχρι στιγμής δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από την καδένα που πρέπει, σύντομα, να αλλάξω. Έχω επιλογή ανταλλαγής με το GOLF MKV PLUS TSI 140HP του συγχωρεμένου του πατέρα μου. Μοντέλο 2008 (έκδοση Sport) με 60000km. Στην περίπτωση που κρατήσω το δικό μου έχω τα εξής: - Αλλαγή καδένας (500Ε). - Αλλαγή ιμάντα AC και δυναμό (στο service 120000 Km - 200 - 250Ε). - 2 μπαλάκια για αριστερό ψαλίδι και ημίμπαρου (εύρημα στο ΚΤΕΟ). - Επισκευή τουρμπίνας (καίει λάδια) - κόστος 200 - 250Ε. Στην περίπτωση που κάνω την τράμπα έχω: - Χάνω τον τεμπέλη και του cruise control αλλά κερδίζω σε αυτόματο κλιματισμό, mp3 player και πιο σπορ ανάρτηση (λόγω του sport edition). - Επισκευή χτυπήματος στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου με κόστος περίπου 300Ε. - 180Ε μεταβίβαση από τη μητέρα μου σ' εμένα. Η λογική μου λέει να κάνω την τράμπα, λόγω χιλιομέτρων. Ανησυχώ γιατί το αμάξι είναι σχεδόν ακίνητο για 3 χρόνια (κινείται 3 φορές το χρόνο για μια μικρή διαδρομή). Ακούω γνώμες. Να κάνω ή να μην κάνω την τράμπα?
 19. Έρχομαι κατευθείαν στο ψητό. Χθες πήγα στο ΚΤΕΟ όπου πέρασα με δευτερεύουσες ελλείψεις. Δ 7403 Ανάρτηση - Διαβρώσεις *** Μπροστά αριστερό μπαλάκι - ψαλίδι *** Δ 5205.2 Κιβώτιο διεύθυνσης: Προστατευτικά καλύματα από τη σκόνη είναι φθαρμένα ή σχισμένα *** Ακρόμπαρα κρεμαγιέρας - μπαλάκι *** Ο μάστορας στο ΚΤΕΟ μου είπε ότι τώρα δεν έχει τζόγο, αλλά αργότερα που θα κάνει θα έχω πρόβλημα. Έχει κανείς κόστος και vw golf 5 tsi 140hp (bmy)? Καμμιά ιδέα για τα εργατικά? Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.
 20. Καλημέρα, Κάποιοι ακόμα ζητάνε ότι να'ναι. Ο συνεργιάς μου (γνωστός στο φόρουμ) μου είπε για 1100Ε τουλάχιστον. Χθες πήγα αλλού και μου είπαν για 470Ε + 40Ε αντλία λαδιού (για καλύτερη πίεση) με γνήσια ανταλλακτικά VW. Θα ρωτήσω και αντιπροσωπείες αλλά δε νομίζω να βρω καλύτερη τιμή.
 21. Πολύ καλή δουλειά ο Κώστας. Σχολαστικός και λάτρης της λεπτομέρειας. Συστήνεται.
 22. Άκουσα την πρότασή σου και πήγα. Θα γράψω εντυπώσεις όταν τελειώσει η δουλειά την Παρασκευή. Χθες που ξεμόνταρε τον ουρανό ήμουν μπροστά και κατάλαβα ότι ξέρει τη δουλειά, δεν έκανε κάποια ζημιά. Φαίνεται μια χαρά
 23. Καλημέρα, Δυστυχώς δεν έχω περισσότερες πληροφορίες. Σίγουρα αφορά στον BMY κινητήρα (όπως είναι ο δικός μου). Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερα και θα επανέλθω.
 24. Από εσωτερική πληροφόρηση, η καδένα έχει 80€ και το γρανάζι έχει άλλα 220€. Όλα αυτά μαζί με τα παρελκόμενα (γλύστρες κλπ.). Ξέρει κανείς κανένα αξιόπιστο συνεργείο που να ζητάει λογική τιμή (όχι πάνω από 500€ συνολικά) για Αττική; pm
 25. Μάλλον, είμαι και εγώ από τους τυχερούς. Στις 105000 Km πριν μια βδομάδα άκουσα ένα κρααακ για σχεδόν 1 δευτερόλεπτο και αφού είχα αφήσει το αμάξι ακίνητο για 4-5 μέρες. Σήμερα, μετά από 1 βδομάδα το ξανάκουσα. Αναμένω και εγώ οδηγίες (pm) με οικονομικό και αξιόπιστο συνεργείο για αποκατάσταση.
×
×
 • Create New...