hydra1981 Posted September 30, 2024 Report Posted September 30, 2024 Πριν 5-6 μήνες έριξα το Golf (TSI GT Sport) σε μια λακούβα και έσπασε το καρτερ. Από τότε είμαι συνεχώς με προβλήματα. Αλλάχτηκε φυσικά το κάρτερ αλλά μετά κάθε 15 μέρες αλλάζαμε και κάτι άλλο. Βεντιλατερ, ψυγείο, αντλία νερού, αντλία νερού ξανά κτλ κτλ. Τώρα που αλλάχτηκε η αντλία νερού για δεύτερη φορά μιας που με την πρώτη αλλαγή δεν δούλευε ο κομπρέσσορας, το αμάξι βγάζει πολύ λευκό καπνό σε στροφές (λίγο όμως καπνό στο ρελαντί) από εξάτμιση, κυρίως όταν κάνω όπισθεν 1-2 μέτρα και μετά 1η και μπροστά, τότε αρχίζει να καπνίζει. Το κάνει όταν είναι ζεστό. Δεν έχει error codes και πάει μια χαρά σε όλες τις στροφές. Ο κομπρέσσορας όμως κάνει θόρυβο (βζιιιιιινννν) αρκετό όταν δουλεύει πλέον, παλιότερα, πριν την καινούργια αντλία νερού δεν έκανε, ήταν σχεδόν αθόρυβος. Δεν φαίνεται να καταναλώνει ψυκτικό και λάδια. Το συνεργείο που παω λέει το αμάξι δεν έχει τιποτα (και ο καπνός τί είναι τότε; δεν μας τα λένε καλα). Οπότε έχω εκνευριστεί λίγο μαζί τους και ψάχνω κάτι άλλο. Έχει να προτίνει κανείς κάτι για ανατολική Θεσσαλονίκη από Μαρτίου μέχρι Περαία; Κατα προτίμηση Καλαμαριά, Πυλαία, Θέρμη κτλ; Δεν θέλω τυχαίο συνεργείο που όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν αλλά κάποιον που να ξέρει το αμάξι και να έχει μεράκι να το φτιάξει. Ευχαριστώ! Quote
nikoskallithea Posted September 30, 2024 Report Posted September 30, 2024 Εεε τι το ψαχνεις με το χτύπημα πηρε και ο κινητήρας πας για άνοιγμα και επισκευή Quote
hydra1981 Posted September 30, 2024 Author Report Posted September 30, 2024 Δεν νομίζω γιατί όταν αλλάχτηκε το κάρτερ το αυτοκίνητο δεν είχε πρόβλημα μετά. Το θέμα με τον καπνό παρουσιάστηκε μήνες μετά όταν αλλάξαμε προληπτικά την αντλία νερού. Λέω προληπτικά γιατί ο μηχανικός είπε ότι έχει ελαφριά διαρροή που για την ώρα είναι οκ αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Και αφού είναι στο συνεργείο ας το κάνουμε. Για να καταλάβεις, το κάρτερ αλλάχτηκε Πάσχα, το βεντιλατερ αρχές Ιουλίου μαζί με αντλία συμπλεκτη, η αντλία νερού τέλη Ιούλιου και όλο τον Αύγουστο ήμασταν διακοπές με το αμάξι χωρίς να δουλεύει ο κομπρεσσορας. Κάναμε 2000χμ έτσι χωρίς πρόβλημα με αμάξι ψιλό ψοφιο κάτω από τις 3000 στροφές αλλά εντάξει μετά με το τούρμπο. Απλά το κράταγα ψηλά στις στροφές. Τώρα μπορεί η αντλία νερού να είναι σύμπτωση και δεν με πειράζει να γίνει ότι είναι να γίνει. Αρκεί να το αναλάβει κάποιος, το συνεργείο που το πάω μου λέει δεν βλέπει πρόβλημα. Προφανώς αγνόησαν πλήρως το τι τους είπα για το πότε συμβαίνει και με εκνεύρισαν λίγο οπότε δεν θέλω να τους το γυρίσω πίσω. Ευχαριστώ! Quote
hydra1981 Posted September 30, 2024 Author Report Posted September 30, 2024 Τελικά το πήγα σε ένα τυχαίο συνεργείο που μου φάνηκαν καλοί και η διάγνωση είναι κάψιμο λαδιού στο τούρμπο. Θα χρειαστεί είτε να επισκευαστεί (αν φτιάχνεται) ή να μπει καινούργιο. Οπότε έχουμε και λέμε.... παμε για καινούργιο, καινούργιο απομίμα κινέζικο, του κατασκευαστή αλλα μεταχειρισμένο ή πάμε για μεγαλύτερο για το κέφι (κοιτάω να δω αν μπαίνει Κ04 σε αυτό το μοντέλο) + ένα remap. Quote
nikdev Posted September 30, 2024 Report Posted September 30, 2024 Καινούργιο αυθεντικό cartridge βάλε και τέλος. Ούτε έπισκευές ούτε κινεζιές. Βγάζει μαμά πάνω από 250κ χλμ Μίλα με Turbo Hellas ή άλλο εισαγωγέα. Αν έχεις έκπτωση σε αντιπροσωπεία μπορείς να δώσεις το δικό σου και να πάρεις έτοιμη ανακατασκευασμένη πίσω. Τα άλλα άστα δεν χρειάζονται Quote
hydra1981 Posted October 1, 2024 Author Report Posted October 1, 2024 8 hours ago, nikdev said: Καινούργιο αυθεντικό cartridge βάλε και τέλος. Ούτε έπισκευές ούτε κινεζιές. Βγάζει μαμά πάνω από 250κ χλμ Μίλα με Turbo Hellas ή άλλο εισαγωγέα. Αν έχεις έκπτωση σε αντιπροσωπεία μπορείς να δώσεις το δικό σου και να πάρεις έτοιμη ανακατασκευασμένη πίσω. Τα άλλα άστα δεν χρειάζονται Ευχαριστώ! Το αμάξι έχει ήδη 240,000χμ, δεν νομίζω να βγάλει άλλα τόσα. Όχι γιατί δεν γίνεται αλλά γιατί απλά στα επόμενα 20 χρόνια όλα θα αλλάξουν. Σε αντιπροσωπεία δεν έχω τίποτα αλλά σίγουρα θα με ενδιέφερε κάποια ανταλλαγή. Όλα αυτά τα διάφορα turbo που βλέπω στο Autodoc τί διαφορά έχουν μεταξύ τους και οι τιμές είναι τόσο διαφορετικές; π.χ Ridex/Magnetti Marelli κτλ έναντι Garret, ο κωδικός είναι αν κατάλαβα καλά 03C145703A. Quote
hydra1981 Posted October 11, 2024 Author Report Posted October 11, 2024 On 10/4/2024 at 6:50 AM, nikdev said: Borgwagner μονο θα βαλεις. Τελικά αυτό έγινε, αλλάξαμε το cartridge με καινούργιο BorgWagner. Το παλιό όντως κουνιόταν και ήταν και φαγωμένες οι λεπίδες... Για 240,000χμ και πολύ άντεξε! Quote