Jump to content

nikdev

Global Moderator
 • Posts

  8,341
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  401

Everything posted by nikdev

 1. Δες το από κάτω σ΄αυτά που σου είπα για το στρίψιμο. Στο γκάζωμα μπορεί να είναι από το διαφορικό ή εντός του κιβωτίου κάποιο ρουλεμάν.
 2. Στο μετέφερα εδώ
 3. Σήκωσέ το σε ράμπα Κώστα, διαφορικό πίσω θα ακουγόταν όταν κόμπλάριζε και σε ευθεία. Έχεις πολλά χλμ? ΝΑ δεις τι προβλέπεται για τις αλλαγές στα υγρά διαφορικού, αν το έχεις κάνει ήδη δες για διαρροές ή μήπως δεν έχει σωστή ποσότητα λιπαντικού. Πρέπει να δεις όλους τους συνδέσμους + φούσκες.
 4. Σιγα τον ελεγχο που κανουν στο κτεο. Την γνωμη μου στην ειπα, αν θες ενα ενα να τα αποκλεισεις και να καταληξεις καπου.
 5. Είναι εξαιρετική η κατανάλωση, λαμβάνοντας όλα τα δεδομένα υπόψη (πχ. Average Speed). Γενικά με πρόγραμμα, αν οδηγείς έξυπνα και ΔΕΝ ΠΑΤΑΣ όλα τα τουρμπάτα καίνε λιγότερο από εργοστασιακά.
 6. @Xristos K. Το βερνίκι, έχει σπάσει θέλει βάψιμο. Δεν νομίζω ότι έγινε από το κλιματιστικό. Φαίνεται στα πίσω φτερά. Γενικά το βλέπω πολύ ταλαιπωρημένο το αυτοκίνητο.
 7. Απαραίτητα παρουσίαση restoration του Polo @Vw Polo MK1
 8. Γράψε για το δικό σου πρόβλημα αναλυτικά.
 9. Η αλήθεια είναι ότι έβγαζε μπουζοκαλώδια το συγκεκριμένο. Αλλά όχι τόσο συχνά. Μπορείς να τα βοηθήσεις με φρέσκια μπαταρία και καινούργια μπουζί όταν τα αλλάξεις. Μπορείς να φτιάξεις μπουζοκαλώδια ή να πάρεις από άλλο μοντέλο και να τα προσαρμόσεις αλλά νομίζω ότι, Αν δοκιμάσεις τα μπουζοκαλώδια της NGK και αλλάξεις και τον διανομέα (πηνίο) σε NGK ή Beru θα είναι εντάξει πλέον. Αν έχεις πολύμετρο, μπορείς να μετρήσεις την εμπέδηση στο πηνίο (~3,5-4,5KOhm) και στα καλώδια (4-7ΚOhm). Αν ξεφεύγουν οι μετρήσεις κάνε τις αλλαγές ανάλογα.
 10. Πήγαινε σε συνεργείο και κάνε leak test υποπιέσεων, αν είναι εντάξει όπως λες χωρίς σφάλματα, άλλαξε μια Ν75 γι΄αρχή. Αν έχει πάνω από 130Κ χλμ μπορεί να χρειαστεί αντλία νερού.
 11. Εσύ πουλάκι μου @doggy μόλις κατέβηκες ψήθηκες κατευθείαν για βόλτες ! Polo ή Troc ?
 12. Θέλει live Logάρισμα, συνέχεια μέχρι να πετύχεις το σφάλμα και να έχεις καταγραφή τιμών. Θέλει δουλειά μεθοδική. Μην εστιάζεις μόνο στο ηλεκτρικό κομμάτι της πεταλούδας. Η συγκεκριμένη έχει αλλάξει διάφορα part numbers. Η πεταλούδα που κλείνει μπορεί να είναι αποτέλεσμα κάποιας άλλης δυσλειτουργίας. Έχεις ελέγξει τα μπεκ ? Έχει γίνε έλεγχος της πίεσης καυσίμου της αντλίας ? Διαρροές αέρα με leak test ? Να αλλάξεις αφού τσεκάρεις και τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Να δοκιμάσεις και άλλον map. Και φυσικά να πάρεις συμπίεση, με τόσα χιλιόμετρα σίγουρα θα είναι πεσμένος ο κινητήρας ή καμιά βαλβίδα λίγο στραβωμένη ή φθαρμένοι οδηγοί. Αν έχεις την αρχική εργοστασιακή πεταλούδα να τη βάλεις πάνω και να της κάνεις βασική ρύθμιση, εφόσον ότι έκανες ήταν άσκοπο. Καλό είναι να συγκροτήσεις τη σκέψη σου και να γράψεις αναλυτικά και με σειρά τι έχεις αλλάξει και αναλυτικά τα συμπτώματα.
 13. Το ίδιο καζανάκι φοράει το Polo Gti, για θόρυβο θες να το βάλεις στο Diesel? Του βενζινοκίνητου είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, το άλλο πιο κυλινδρικό. Διαστάσεις ίδιες θα είναι αφού είναι ίδιο αμάξωμα, οπότε ναι χωράει. Αν το Diesel, ψάχνεται, ας βάλει ένα απλό πρόγραμμα 1ου σταδίου 145ps/300-310nm ροπή άλλο αυτοκίνητο, μην πειράζετε εξατμίσεις κλπ. δεν αξίζει να το καγκουρεύεις το αυτοκίνητο και πεταμένα λεφτά στο τέλος. Αυτή είναι η γνώμη μου..
 14. Στο μετέφερα εδώ. Δες πάνω υπάρχει η αναζήτηση, θα σε βοηθήσει να βρεις ήδη ανοιχτά θέματα, τα οποία θα λύσουν τις απορίες σου ή είναι σχετικά μ΄αυτό που σε απασχολεί. Δεν απαιτούμε άμεσες απαντήσεις, όταν το δει κάποιος θα το απαντήσει. Για να γίνει αυτό και να έχουμε καλύτερη ανταπόκριση, ποστάρουμε στη σωστή ενότητα. Επίσης δεν δημοσιεύουμε προσωπικά στοιχεία. Καλή αρχή!
 15. Με τους αισθητήρες abs δουλεύει, σωστά σου είπε. Τα λάστιχα φαντάζομαι, ήταν εντάξει από πίεση αέρα? Δεν το γράφεις πουθενά. Κάνε έναν έλεγχο των ελαστικών σε ράμπα, μου έτυχε σε αυτοκίνητο με παρόμοιο σύστημα να ανάβει 1-2 φορές μέσα στο τρίμηνο. Ενώ τσέκαρα τον αέρα που ήταν εντάξει, έκανα reset με το να περνάει τα νέα δεδομένα όλα καλά. Έλεγα θα έτυχε λόγω ζέστης και ταξιδιού με υψηλή ταχύτητα. Μετά από 1-1,5 μήνα ίσως και παραπάνω ξανά λαμπάκι. Έλεγχος πίεσης, όλα εντάξει και πάλι. Το έβαλα στη ράμπα και τελικά ήταν εσωτερικά κομμένα (15-20cm) τα δύο μπροστινά λάστιχα. Λάστιχα 2 ετών με κάτω από 15000χλμ, σαν καινούργια οπτικά. Υγ. Το συγκεκριμένο, όσο προχωρούσε το κόψιμο άρχισε να βγάζει ελάχιστο τρέμουλο κατά την επιτάχυνση. Το σύστημα όμως το "τσίμπησε" στο αρχικό του στάδιο που άρχισε να χάνει τη δομή του.
 16. Το αυτοκίνητο έχει DPF ?
 17. Εγγύηση δεν έχεις ? Έστω εγγύηση καλή θέλησης, αν κάνεις εκεί τα service. Πες μου τι κωδικό κιβωτίου έχεις. SND, USM ? Έχει στη Γερμανία από 600-800 με ελάχιστα χλμ. Και Αθήνα βρίσκεις.
 18. Δες το DPF αν έχει βουλώσει γι΄αρχή. Υπάρχουν λύσεις, η αφαίρεση δεν είναι λύση. Μην το καταργήσεις, για κάποιο λόγο υπάρχει. ΥΓ. Ψάξε σίγουρα το σφάλμα σε άλλο συνεργείο.
 19. Αν και καθυστερημένα σου απαντώ, βάλε τα NGK SIZFR6B8EG ή NGK BKR7EIX Τα κοψίματα, ίσως να είναι πολλαπλασιαστές,βενζίνη,Ν75, ίσως και κάτι άλλο.
 20. Με γεια το Corollάκι, το Passat ? Έχασα επεισόδια
 21. Για ρίξε ένα Feedback με τα λάστιχα έστρωσαν ? @GIANNIS_KAN
 22. Όχι JR ρε παιδιά, είναι άθλιες ζάντες, ποιοτικά και εμφανισιακά. Γέμισε η αγορά από δαύτες μέσα στην κρίση και μετά γεμίζουν οι αγγελίες μεταχειρισμένων με τις κινεζοζάντες. Για τις SR συμφωνώ θέλει 18 και πάνω, 19 ιδανικό, το 17 είναι πολύ μικρό. Έχω φίλο με 5άρι Gti κόκκινο, τις άλλαξε στη βδομάδα με 18άρες, χάνοντας και κανένα 250άρι € μαζί με τα λάστιχα. Από 16->18 θα ανέβει η κατανάλωση +1λ/100 και ρεπρίζ με 155ps θα πέσει αρκετά το αυτοκίνητο. Καλύτερα να περίμενες και να πάρεις μια σωστή ζάντα, ίσως και εργοστασιακή.πχ. Pretoria 6άρι με BBS SR 19"
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.