Jump to content

nikdev

Global Moderator
 • Posts

  8,409
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  415

nikdev last won the day on April 13

nikdev had the most liked content!

About nikdev

 • Birthday August 11

User Information

 • Gender
  Male | Άνδρας
 • Δήμος
  Δεν έχει οριστεί
 • Νομός
  Μη ορισμένος

User Profile

 • Interests
  Βελτίωσεις Αυτοκινήτων - Τεχνικά Θέματα Αυτοκινήτων

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 5
 • Car's nickname
  Leon Cupra R Golf 5 KawaZX

Recent Profile Visitors

28,508 profile views

nikdev's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

2.8k

Reputation

 1. Ρίξε μια ματιά στο EQ της πηγής, αλλά αν μιλάμε για εργοστασιακά, αν ανεβάσεις πολύ την ένταση θα έχεις μεγάλη παραμόρφωση. Προφανώς αν έχεις απαιτήσεις πρέπει να πας σε aftermarket
 2. πιθανότατα αντλία νερού εάν έχεις 100-150κ χλμ με την ίδια.
 3. Εγώ σου προτείνω να το ανοίξεις και να τη φτιάξεις. Φρόντισε μόνο να το πλανιάρει σωστός άνθρωπος πριν μπεί πάνω. Δεν είναι κάτι τρομερό. Να προσέξεις : Η φλάτζα να είναι εργοστασιακή και να αγοράσεις καινούργια όλα τα μπουζόνια και μπουλόνια από την αντιπροσωπεία όχι τα ίδια. Θα χρειαστείς επίσης φλατζόκολλα για το ψευτοκάπακο. Πάρε εργοστασιακή. Καλό καθάρισμα πριν μπεί. Επειδή θα βγεί και η πολλαπλή εισ/εξαγ. θα χρειαστείς και τις φλάτζες τους μαζί με βίδες. Όλα αυτά μπορείς να τα αγοράσεις με τον αριθμό πλαισιου από μια αντιπροσωπεία. Το καλοκαίρι θα ζοριστεί περισσότερο και μπορεί να μεγαλώσει η διαρροή και είναι κρίμα να γεμίζει και λαδίλες ο χώρος. Την παρούσα διαρροή μπορείς να καθαρίσεις με λίγο σπρέυ φρένων κι ένα πανί. Σε συνεργείο με υγρό φρένων και πιστόλι αέρος με στενόμακρο ακροφύσιο πίεσης.
 4. Δεν είναι άγνωστο όπως αναφέρθηκε στο πρώτο ποστ. Είναι πρόβλημα του αφαλού της κλειδαριάς 99% και 1% του κουφαριού του αφαλού. Η κλειδαριά αποτελείται από 2 κομμάτια στα τελευταία μοντέλα 20ετίας. Το έχω αναλύσει παλιότερα σε άλλο θέμα. Το πίσω και μέσα κομμάτι περιέχει 2 ή 1 αυτιά τα οποία ενεργοποιούν το κλείδωμα του τιμονιού και απελευθερώνουν το κλειδί. Το είχα πάθει και γω σε Golf 5 το 17 ή 18 χωρίς να με προειδοποιήσει. Πήρα και τα 2 μέρη από τη VW και τελικά τα άλλαξα το 21 γιατί απλά την είχα. Εξηγούμαι.. Eίχα βάλει γράσσο λιθίου όχι WD40, έτσι κατάφερα με λίγη δύναμη να κάνω τα αυτάκια να υποχωρήσουν και να μην έχει ξανά ποτέ πρόβλημα. Απλά είχα χάσει το κλείδωμα τιμονιού. Το θέμα είναι σοβαρό, οπότε αν κάποιος έχει συνεχή κλειδώματα καλό είναι να το λύσει γιατί δεν ξέρεις πότε θα σου την κάνει. Όσο μ΄αυτό που λέει ο Doggy, διαφωνώ κάθετα με τα συστήματα καρτών και ανέπαφου immo/start. 9/10 κλοπές πλέον είναι σε τέτοια αυτοκίνητα.
 5. Μην ανοίγεις νέα θέματα συνεχώς, κάνε αναζήτηση και θα σου λυθούν πολλές απορίες. Στα μετέφερα εδώ και τα 2. Το 1,4Tsi Gen1-2, θέλει προδιαγραφή VW504. Από τα καλύτερα λάδια είναι Mobil Esp 5w30, το LM 5w30 TopTec4200 ή Molygen, Motul 5w30 XClean, Castrol Edge 5w30 κλπ. Τα λάδια που ανέφερες είναι καλά, πλην του 300V. Δεν είναι για τη χρήση που θες. Αν χρησιμοποιούσες ένα συγκεκριμένο συνέχισε με αυτό εφόσον δεν είχε κάποιο πρόβλημα, είναι προτιμότερο. Μοτέρ με 250Κ+ χλμ, θέλει flush για φρεσκάρισμα. Η οποιαδήποτε αλλαγή λαδιών σε μάρκα, θέλει τουλάχιστο 2 αλλαγές για να έχει αποτέλεσμα. Κάνε αλλαγές ανά 7,500 ανελλιπώς και το μοτέρ θα βγάλει πολλά χλμ απροβλημάτιστα.
 6. Είσαι πολύ καλά στα 105, μετά είναι ασύμφορο.
 7. nikdev

  AEB head

  @Fiori Alia You have to apply a pressure test to the head in order to be 100% accurate. In some ocassions, its ok for oem hp, but if you are into big turbo you have to replace it.
 8. Παρακαλώ να γράφουμε με μικρά γράμματα.
 9. Νομίζω ότι καλά θα κάνεις, δεν ήταν και κάτι ιδιαίτερο μεταξύ μας. Αν σ΄ ένδιαφέρει ο ήχος κι όχι μόνο τα εφέ/μπλιμπλίκια δες την Pioneer AVIC-Z930DAB και Alpine ΙLX-705D
 10. Το κλασικό όργανο δείχνει πάντα 90oC. Ηλεκτρονικά αν το δεις η θερμοκρασία έχει διακυμάνσεις ανάλογα τα όρια των θερμοστατών. πχ ένας υψηλός 105oC θα φτάσει το νερό στα νούμερα που λες. Ανάλογα σε ποιο σημείο μετράει βλέπει και διαφορετική θερμοκρασία στο κύκλωμα. (πχ είσοδο - έξοδο ψυγείου/μπλοκ) Σε κίνηση ή ανηφόρα το καλοκαίρι συνήθως αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό η θερμοκρασία νερού αλλά εφόσον πέφτει δεν θα πρέπει να ανησυχεί, διότι δουλεύει σωστά στους 105οC όπως λες. Μπορείς βέβαια, χωρίς να είναι απαραίτητο, να βάλεις έναν ίδιο 95/97οC και να μένει χαμηλότερα η θερμοκρασία στο μοτέρ.
 11. Υπάρχουν updates που μπορείς να κάνεις στη μονάδα. Βέβαια είναι και αρκετά παλιά πλεόν.. Το zenec εμφανίζει τη γνωστή μπλέ "σκάλα" διαβάθμιση όταν ανοίγει η πίσω οθόνη αν θυμάμαι σωστά.. Στα εμπόδια στους αισθητήρες εννοείς τα κίτρινα ημικυκλικά ?
 12. @Sarul Ρίξτε μια ματιά στα καλώδια μέσα στους δύο ελαστικούς σωλήνες (κανάλια) που πηγαίνουν από την οροφή στο πορτπαγκάζ. Αν θυμάμαι καλά είναι στον δεξιά.
 13. Όχι greeklish παρακαλώ. Μοιάζει με αντλία υψηλής ή χρονισμό, αλλά θέλει περισσότερο ψάξιμο
 14. Είναι καλό το 1000άρι, καλύτερο φυσικά από τον παλαιότερο 1,2, όπως ειπώθηκε σωστά. Είμαι υπέρ αν το πάρεις καινούργιο το αυτοκίνητο, αλλά κατά αν το πάρεις μεταχειρισμένο με καμιά 200κ χλμ. Αν δεν φορτώνεις τέζα άτομα και αποσκευές και μετά του πίνεις το αίμα είναι εξαιρετικό. Έχω οδηγήσει το συγκεκριμένο μοτέρ και θα σου πρότεινα να το συνδυάσεις με Dsg. To manual ήθελε συχνές αλλαγές, ενώ με το Dsg θα είσαι πάντα σε ωφέλιμο εύρος και θα νιώθεις ότι οδηγάς κάτι γρηγορότερο από 1000άρι. Εκεί που υστερεί είναι φυσικά στα πολλά χλμ αλλά νομίζω λογικό. Δεν ξέρω και τι έχεις συνηθίσει οδηγικά ή τις απαιτήσεις σου.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.