Jump to content
AntonisK

Περί Εγγύησης

Recommended Posts

Posted

Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν ξέρει.

Ενα αυτοκίνητο που έχει αλλάξει κατά την διάρκεια εγγύησης κάποια ανταλλακτικά, σε αυτά παρατείνεται η εγγύησή τους για άλλα δύο έτη ή αν λήξει η εγγύηση του αυτοκινήτου πλέον καλύπτονται από τον πελάτη.

Ευχαριστώ

Posted

νομιζω οτι ισχυει μονο αν αποδεικνυεται μεσω καποιου παραστατικου οτι τα ανταλλακτικα τοποθετηθηκαν απο εξουσιοδοτημενο προσωπικο.

Posted (edited)

Κι εγώ αυτό πιστεύω όπως το λέτε. Παραστατικά υπάρχουν.

Υπάρχει κάποια νομοθεσία περί εγγύησεων από προιόντα της ΕΕ και ποια είναι αυτή?

Ευχαριστώ

Edited by golf gtV
Posted

Κι εγώ αυτό πιστεύω όπως το λέτε. Παραστατικά υπάρχουν.

Υπάρχει κάποια νομοθεσία περί εγγύησεων από προιόντα της ΕΕ και ποια είναι αυτή?

Ευχαριστώ

http://www.varaderoforum.gr/main/archive/index.php/t-3647.html

Posted

ότι ανταλλακτικό τοποθετείς στην αντιπροσωπεία αυτόματα το συγκεκριμένο εχει και 2 χρόνια εγγύηση

Posted

Εαν αντικατασταθει βασει(εντος) της εργοστασιακης εγγυησης αυτο καλυπτεται για το υπολοιπο της εγγυησης και οχι για αλλα δυο χρονια. Δηλαδη αν σου αλλαξουν πχ την Ν75 πανω στον χρονο τοτε εχεις εγγυηση γι'αυτο το ανταλλακτικο για ενα ακομη χρονο μεχρι το τελος της εργοστασιακης εγγυησης των 2 χρονων και οχι για αλλα δυο χρονια (οχι δηλ μεχρι τον 3ο χρονο που θα εχεις το αυτοκινητο).

Οτιδηποτε ανταλλακτικο τοποθετηθει εκτος εγγυησης εχει 2 χρονια περαιτερω εγγυησης ανεξαρτητως.

Αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω εγω αν κρινω και απο αναλογη περιπτωση που μου εχει τυχει με αλλο αυτοκινητο μου.

Posted

Εαν αντικατασταθει βασει(εντος) της εργοστασιακης εγγυησης αυτο καλυπτεται για το υπολοιπο της εγγυησης και οχι για αλλα δυο χρονια. Δηλαδη αν σου αλλαξουν πχ την Ν75 πανω στον χρονο τοτε εχεις εγγυηση γι'αυτο το ανταλλακτικο για ενα ακομη χρονο μεχρι το τελος της εργοστασιακης εγγυησης των 2 χρονων και οχι για αλλα δυο χρονια (οχι δηλ μεχρι τον 3ο χρονο που θα εχεις το αυτοκινητο).

Οτιδηποτε ανταλλακτικο τοποθετηθει εκτος εγγυησης εχει 2 χρονια περαιτερω εγγυησης ανεξαρτητως.

Αυτο τουλαχιστον καταλαβαινω εγω αν κρινω και απο αναλογη περιπτωση που μου εχει τυχει με αλλο αυτοκινητο μου.

οποτε και να αντικατασταθει καποιο ανταλλακτικο εχει 2 χρονια εγγύηση

Posted (edited)

Για ρωτησε την αντιπροσωπεια.

Οταν το αντικαθιστας δωρεαν βασει της εργοστασιακης εγγυησης(εντος των πρωτων 2 χρονων για καινουργιο αυτοκινητο) τοτε η εγγυηση του ισχυει μεχρι τελος της εργοστασιακης, ανεξαρτητα του ποτε θα τοποθετηθει.

Αν δεις, οταν γινεται μεσα στην εγγυηση, δεν παιρνεις καν αποδειξη για οτι τοποθετειται, οποτε με ποια βαση θα παρεις και αλλα δυο χρονια στο συγκεκριμενο ανατλλακτικο?

Εκτος και αν εχουν αλλαξει τα πραγματα.

Edited by KIRRA
Posted (edited)

Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν ξέρει.

Ενα αυτοκίνητο που έχει αλλάξει κατά την διάρκεια εγγύησης κάποια ανταλλακτικά, σε αυτά παρατείνεται η εγγύησή τους για άλλα δύο έτη ή αν λήξει η εγγύηση του αυτοκινήτου πλέον καλύπτονται από τον πελάτη.

Ευχαριστώ

Εαν τα ανταλακτικά αυτά τα έχεις πληρώσει "εσύ σαν πελάτης" τότε ισχύει η εγγύηση ΔΥΟ χρόνων απο την ημερομηνία που αναγράφεται στην απόδειξη ή τιμολόγιο που έχεις στα χέρια σου!

Εάν τα ανταλλακτικά αυτά τα έχει "πληρώσει" κάποιου είδους εγγύηση -είτε εργοστασιακή, είτε προνομιακή- τότε το ανταλλακτικό καλύπτεται για ΕΝΑ χρόνο εγγύηση απο το εργοστάσιο!

Ξέχασα να πώ ότι όλα αυτά ισχύουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο το πότε λήγει η εγγύηση του αυτοκινήτου σας!!!

biggrin.gif

Edited by ta6ape
Posted

Η ελληνικη νομοθεσια ειναι ξεκαθαρη :

Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.

Νόμος 3043/2002 http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=5

Posted

Κάποιος έλεγε παραπάνω ότι δεν παίρνεις απόδειξη για τοποθέτηση ανταλλακτικού εντός εγγύησης. ΛΑΘΟΣ

Σαφώς και παίρνεις παραστατικό για ότι ανταλλακτικό πρόκειται να μπει στο αυτοκίνητο.

Και επιπλέον ο Νόμος 2251/1994 με τροποποίηση του το 2002 στο άρθρο 5 παράγραφος 5 το λέει ξεκάθαρα ότι η εγγύηση του αυτοκινητου δεν ανανεώνεται εκτός από τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά που πρόκειται να αντικατασταθούν όπου τους ανανεώνεται η εγγύηση για άλλα δύο έτη απροβλημάτιστης λειτουργίας.

Κι εγώ ρώτησα γιατί έχω ένα μικρό αυτοκίνητο όπου έχω αλλάξει κιβώτιο και διάφορα άλλα και επειδή βγήκε εκτός εγγύησης είχα ακούσει για κάτι τέτοιο και γι' αυτό ζήτησα την βοήθεια σας για κάτι ποιο επίσημο. Το συζήτησα μετά με τον δικηγόρο μου και μου είπε ότι όντως έτσι είναι.

Πήγα αντιπροσωπεια και λύθηκε το θέμα απλά και όμορφα

Posted

Τι προβλημα ειχες με την αντιπροσωπεια; Στην αρχη εκαναν τους κινεζους να φανταστω;

Posted

Και τους Τούρκους κάνουν και τους Αλβανούς και γενικά δουλεύουν σαν Έλληνες οι αντιπροσωπείες, αλλά ποτέ σαν Γερμανοί........