Jump to content

TopGunZ

Members
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TopGunZ

  1. Σε TSi εκεί παίζεις, αν σε ανοικτό δρόμο φτάσεις στα 80 και δεν έχεις βάλει 6η τζάμπα βενζίνη καις. Ελπίζω φυσικά να μην πήγες και τα 900 χλμ με κάτω από 3000 στροφές, κρίμα είναι καινούριο μοτέρ να το ζορίζεις.
  2. Μάλλον χαρούμενοι θα έπρεπε να ήταν όσοι είχανε πάνω από 50 χιλιόμετρα όταν το παρέλαβαν γιατί αυτό σημαίνει ότι ήταν από τα αμάξια που "κληρωθήκανε" να δοκιμαστούνε στο εργοστάσιο πιο διεξοδικά. Το να σου το πάρει κάποιος μηχανικός ή οποιοσδήποτε στο PDI ή στην αντιπροσωπεία και να στο κάνει 50 ολόκληρα χιλιόμετρα είναι το λιγότερο αφελές να το πιστεύεις. Πρώτον κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος να βγει με ανασφάλιστο όχημα που ούτε καν του ανήκει να κάνει τσάρκες, ούτε φυσικά ο υπεύθυνος των PDI ή ο εκάστοτε αντιπρόσωπος ή διευθυντής πωλήσεων να αφήσει κάποιον υπάλληλο να το κάνει. Δευτερον, αν σώνει και καλά κάποιος ήθελε να το πάει κάπου μακριά, τραβάει ένα βγάλσιμο τα καλώδια του abs και σταματάει να γράφει το κοντέρ. Τα βάζεις ξανά πίσω και σβήνεις τα σφάλματα. Τρίτον, αν ο άλλος είναι τόσο ηλίθιος ώστε να στο "σπάσει" μπορεί και με 2-3 χιλιόμετρα να σου φάει δίσκο και λάστιχα. Περισσότερο κακό πάντως κάνετε στο αυτοκίνητο σας πηγαίνοντάς το με 3000 στροφές για 1000 χιλιόμετρα, παρά αν το κάνει κάποιος 2-3 "μπαντιλίκια". Αυτά τα ολίγα για να μην αγχώνεστε άδικα.
  3. 55/700 = 7,9/100 Το 12,5 πως το υπολόγισες?
  4. Εκτός από την πολύ χρήσιμη ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού, άντε και κανένα μπαρόμετρο, τι ακριβώς μπορεί να χρειάζεται να μετρήσεις σε ένα σύγχρονο αμάξι ώστε να έχεις 5 οργανάκια??? Εντυπωσιακότατο είναι και πολύ καλή δουλειά, αλλά τι κάνει το καθένα? Θερμοκρασία και πίεση λαδιού, μπαρόμετρο, λάμδα και πυρόμετρο? Ή μήπως κανά πιο ψαγμένο όπως θερμοκρασία DSG? Πάντως σε ένα σύγχρονο αμάξι το μόνο 100% χρήσιμο είναι όπως προείπα η ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού, άααντε το πολύ το μπαρόμετρο (για λόγους διάγνωσης κυρίως). Τα υπόλοιπα, πίεση λαδιού, λάμδα και θερμοκρασία καυσαερίων, παρακολουθούνται αποτελεσματικότατα από το ίδιο το αυτοκίνητο, ακόμα και η θερμοκρασία του DSG.
  5. Μάλλον κακό θα κάνεις στην τουρμπίνα και στο αυτοκίνητο γενικότερα, κατά πάσα πιθανότητα θα μπερδεύει πριν καν το βάλεις μπρος.
  6. Πάντως το ΑΚ στη SEAT έχει τιμή λιανικής με ΦΠΑ 230 ευρώ, απλά δεν ξέρω τι παίζει με την τοποθέτηση και τα πλαστικά πλαινά, κουμπώνουνε κανονικά με τις υπάρχουσες σωληνώσεις με σφιχτήρες?
  7. Yeap, από κοντά δείχνουν φοβερές, η φωτό δε λέει ούτε τη μισή αλήθεια.
  8. Για το χτύπημα έλεγξε αν ακουμπάει ο σωλήνας του κλιματισμού, όπως ανοίγεις το καπώ αριστερά σου (στα δεξιά δλδ του αυτοκινήτου) δίπλα και προς τα κάτω από τον κινητήρα. Για την πίεση. Για λόγους ασφαλείας κατά τη μεταφορά (αποτροπή του να ακουμπήσει "κάτω") υιοθετείται μια αρκετά "στιβαρή" πίεση την οποία μειώνουμε όταν παραδίδουμε το αυτοκίνητο. Εγώ να σου πω βέβαια την αλήθεια συνήθως σε δικό μου αμάξι την κρατάω ψηλά γιατί έχω μια τάση να καίω πλαινά...
  9. TopGunZ

    Vw Eos 2011

    To corrado ηταν ο αντικαταστάτης του scirocco, δεν εχει νόημα να υπάρχουνε και τα δύο οχήματα και δεν ξέρω κατά πόσο όταν κάποια στιγμή αλλαχτεί το τωρινό scirocco θα είναι συμφέρον να αλλάξει όνομα και να χάσει μέρος της δυναμικής που έχει χτίσει.
  10. TopGunZ

    Vw Eos 2011

    Αναλόγως τι θεωρεί κανείς "σωστό Golf, Eos, Scirocco". Για την εταιρεία προφανώς είναι αυτό που θα πουλήσει στον περισσότερο κόσμο και όχι απαραίτητα μόνο σε εμάς τους sport enthusiasts. Μετά από τόσα χρόνια που είμαι στην πρώτη γραμμή και των πωλήσεων και των φόρουμ, αν οι εταιρείες ακολουθούσανε τις απαιτήσεις και τις ευχές των διαφόρων φορουμιτών, οι μισές θα κλείνανε. Μακάρι να βγαίνανε όλα κουπέ, πισωκίνητα με άγρια χαρακτηριστικά, αλλά πρέπει να διαλέξεις συνετά ως εταιρεία το target group σου... Εγώ να σας πω την αλήθεια το συμπαθώ πιο πολύ με αυτό το νέο σχέδιο (μη το διαβάσει η αδερφή μου μόνο και περάσει από πάνω μου με το ΕΟS της) και σίγουρα περισσότερο από τα εξαμβλώματα της Peugeot, γούστα είναι αυτά, όπως όντως το παρόν Passat μου αρέσει περισσότερο από το ανανεωμένο.
  11. Αν έχεις την προκαταβολή σίγουρα συμφέρει το άτοκο, αν έχεις δε όλο το ποσό πας σε μετρητοίς και έκπτωση, εκτός αν έχεις πρόβλημα με τα λογιστικά σου και δεν μπορείς να τα εμφανίσεις μπραφ. Κοίτα, το όλο θέμα με τις χρηματοδοτήσεις είναι παρεξηγημένο. Οτιδήποτε στην περιοχή του 6-7% και κάτω πάει με χασούρα για την κεντρική (όταν είναι πανελλαδικό πρόγραμμα) ή την τοπική αντιπροσωπεία. Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ, άλλος πουλάει αξιοπιστία και after sales, άλλος τιμή, άλλος χρηματοδοτικό, άλλος TSi και πάει λέγοντας.
  12. Το ποσό που σου έμεινε για το δάνειο πόσο είναι? Κανονικά πρέπει να είναι 10.000 ευρώ. Εάν επέλεξες αυτό τοτε δεν μπορείς να έχεις την έκπτωση των 750 ευρώ (και το άτοκο έχει κόστος για την αντιπροσωπεία, δεν χαρίζει καμιά τράπεζα λεφτά). Τώρα το ότι έδωσες 10.000 προκαταβολή έχει να κάνει με το ότι κόστισε γύρω στα 20.000 ευρώ το αυτοκίνητο, αν ήταν στα 22.000 θα έδινες 12.000 προκαταβολή.
  13. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το ποστ σου απ'άκρη εις άκρην. Εμείς προτείνουμε τα edge στους πελάτες του συνεργείου λόγω και Βορείου Ελλάδος. Τσιμπάνε ελαφρώς, όχι πάντα, αλλά δουλεύουν εξαιρετικά ακόμα και σε ψυχρές εκκινήσεις. Το καλοκαίρι που έκανα μερικά ταξίδια δουλεύανε στους 110 με 115 βαθμούς. Σε Golf VI 122άρη και σε Polo 1.2 TSi με περίπου 10-11.000 χλμ. έκαστο μέσα σε 6 μήνες δεν έκαψε καθόλου. Για το θέμα του χτυπήματος που έγραψε πιο πάνω ο φίλος είναι κατά 99% ο σωλήνας του κλιματισμού, πολύ απλά μπορεί να διορθωθεί στο συνεργείο.
  14. Είμαι dealer στην επαρχία. Είναι ίδιες με του highline μόνo που στο εσωτερικό των ακτίνων έχει μια φλούδα ανθρακί χρώματος που κάνει φοβερή αίσθηση. Δεν σκέφτηκα να το βγάλω φωτό και τώρα δεν έχω στην έκθεση.
  15. Το κουμπάκι το "ΟΚ" αν το πατήσεις μια φορά θα δεις ότι αλλάζει σε ορισμένες ενδείξεις ένα μικρό νουμεράκι πάνω και δεξιά από την ένδειξη, από 1 σε 2 και αντίστροφα. Σε αυτά αναφερόμαστε.
  16. Πλέον αντικαθίσταται ένα μόνο αν θυμάμαι καλά ανταλλακτικό και με κωδικοποίηση και προγραμματισμό λύνεται το πρόβλημα.
  17. Είσαι σίγουρος? Γιατί εγώ άλλα έχω ακούσει για την Toyota και όπως λες δεν έχεις, αντιθέτως με την Allianz δεν είχαμε μέχρι σήμερα πρόβλημα μη έγκρισης. Επίσης σε εδνιαφέρει αν σαν πελάτης πληρώνεις τα μαλιοκέφαλα σου για ένα αμάξι ποιότητας playmobil και έχεις μέσα κρυφές χρεώσεις που στις πασάρουν για παροχές. Για το after sales ναι, είναι πολύ καλοί, η εγγύηση όμως είναι τυράκι.
  18. Είχες προλάβει το R που είχαμε? Λοιπόν, εκθεσιακό θεωρείται οποιοδήποτε αυτοκίνητο βρίσκεται εκτελωνισμένο στην έκθεση (βιτρίνα) της αντιπροσωπείας. Δε θεωρείται ικανή συνθήκη για περαιτέρω έκπτωση το ότι είναι εκθεσιακό ένα αυτοκίνητο, κάποιος μπορεί να το επιλέξει για λόγους οικονομίας χρόνου (άμεσα ετοιμοπαράδοτο). Τώρα, εάν ο αντιπρόσωπος το έχει καιρό στην έκθεση και σε συνεργασία με τα κεντρικά κάνουνε κάποια προωθητική ενέργεια είναι άλλο θέμα. Σε σχέση με των πελατών, ναι, εάν πρόκειται για κάποιο εξέχον μοντέλο, ίσως κατά την διαδικασία αναμονής για διεκπεραίωση των εγγράφων της πώλησης (τιμολόγηση, έκδοση πινακίδων) επιλέξει ο αντιπρόσωπος να το τοποθετήσει στη βιτρίνα, αυστηρά όμως κλειδωμένο. Επίσης, είθισται να κλειδώνεται, αν όχι να αφαιρείται άμεσα από την βιτρίνα ένα εκθεσιακό όχημα που έχει πωληθεί. Σε γενικές γραμμές δλδ, όχημα που ανήκει σε πελάτη πλέον δεν είναι διαθέσιμο για εκτενή επίδειξη. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσα να δικαιολογήσω να κάνεις επίδειξη σε κάποιον τρίτο ένα πουλημένο αυτοκίνητο είναι εάν έχεις μια συγκεκριμένη έκδοση που τον ενδιαφέρει και τον συνοδεύσεις να το δει, όχι φυσικά να στρογγυλοκάτσει μέσα και να αρχίσει να παίζει ναυμαχία με τα λεβιεδάκια και τα χειριστήρια, και φυσικά κατά προτίμηση με την άδεια και αν γίνεται την παρουσία του αγοραστή.
  19. Προσοχή! Έχει αλλάξει η διαδικασία επισκευής του εν λόγω προβλήματος και στοιχίζει πολύ λιγότερο από ότι στο παρελθόν. Μιλάμε για περίπου το 1/6 του κόστους, δλδ γύρω στα 200 ευρώ.
  20. Επειδή έχει γίνει συχνά συζήτηση για το θέμα της εγγύησης, δεν είναι εργοστασιακή πάνω από 2 χρόνια (εκτός ίσως του ΚΙΑ cee'd που το επισημαίνει) σε οποιαδήποτε μάρκα, παρά μέσω ασφαλιστικής, οπότε τρεχαγυρευόπουλος. Απλά είναι ενσωματωμένη στη τιμή και φυσικά το ίδιο μπορείς να κάνεις και στο οποιοδήποτε VW, που τουλάχιστον συνεργάζεσαι και με σοβαρές εταιρείες (VW Insurance Brokers-Allianz). Πάντως, στο θέμα της Toyota είναι αξιοθαύμαστο πως μια μέτριας προς καλής αξιοπιστίας εταιρεία (γιατί περί τέτοιας πρόκειται) έχει καταφέρει δεκαετίες τώρα να προλαμβάνει έγκαιρα παρά να (κακο)θεραπεύει και να κρατάει πολύ ψηλά τον δείκτη αξιοπιστίας!
  21. Τα 1 και 2 θεωρούνται Δεδομένα Ημέρας και Συνεχή Δεδομένα. Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται ότι τα δεδομένα στη θέση 1 θα σβηστούν με την πάροδο του χρόνου (δε θυμάμαι αν είναι 24ωρο ή έχει να κάνει με το πόση ώρα μένει σβηστό) ενώ τα δεδομένα στη θέση 2 δεν σβήνουνε ποτέ χωρίς την παρέμβαση/εντολή του οδηγού.
  22. Καλά ρε παιδιά όσα λέτε, αλλά ας αφήσουμε λίγο και την καραμέλα με τα Ιαπωνικά, ήρθε το ¶μαροκ, έχουνε τρέξει όλοι να αλλάξουνε τα Ναβάρα και οι τιμές ανταλλαγής είναι απογοητευτικές γιατί έχουνε βγάλει φήμη ότι κάνουνε... μπαμ! Για να καταλάβετε, πρέπει κάθε 50.000 χιλιόμετρα να αλλάζεις κουζινέτα για να μην κάνει κράου ο κινητήρας! Σε κινητήρα diesel! Για να μην πω ότι για πόσα χρόνια είχαμε το εξουσιοδοτημένο service της Nissan και είχαμε ένα σωρό χαρακτηριστικές βλάβες (κεφαλάρια Ν13, μπράτσα multi-link από Primera κλπ). Για δείτε και τώρα που αρχίσανε σιγά σιγά να βάζουνε και κανά ηλεκτρονικό πάνω στα αμάξια τους οι Ιάπωνες τι ωραία που χαλάνε, Avensis και κεφαλάρι diesel, Prius που σκοτώσανε κόσμο...
  23. Φίλε μου ta6ape δεν έχεις δίκιο. Πρώτον, ο 14άρης TSI κοστίζει περισσότερο από τον 2λιτρο TFSI κυρίως λόγω απόσβεσης κόστους εξέλιξης. Την συμφέρει όμως την VW για λόγους πωλήσεων, εκτός αν πιστεύεις πως αυτός που αγοράζει 14άρη θα αγόραζε το ίδιο εύκολα έναν δίλιτρο. Δεύτερον, φυσικά και είχε(έχει) τεράστιο κόστος εξέλιξης! Δεν "τούρμπισε" απλά έναν 14άρη κινητήρα! Όλα τα μηχανικά μέρη και όλη η λειτουργία του μοτέρ θέλουνε μελέτη! Δεν είναι βελτιωτικός οίκος, να εκμεταλλεύεται τις εργοστασιακές ανοχές για να δώσει απλά λίγα άλογα παραπάνω, είναι σα να συγκρίνεις την ανέγερση ενός ουρανοξύστη με την διακοσμηση εσωτερικού χώρου του ρετιρέ του! Επίσης το ότι δίνει σε κάποιες εταιρείες το...φασόν για κάποια μέρη, δε σημαίνει ότι τα βρήκε έτοιμα!
  24. Εδώ και λίγους μήνες (καλοκαίρι ουσιαστικά) υπάρχει αυτή η προσφορά αλλά αφορά 10.000 ευρώ κεφάλαιο. Δλδ τα 10.000 ευρώ είναι άτοκα και τα υπόλοιπα προκαταβολή. Οπότε σε ένα GTΙ θα έπρεπε να δώσεις καμιά 25άρα χιλιάρικα προκαταβολή. Καλύτερα να πάρεις την έκπτωση και να ζητήσεις κανά πιο μικρό επιτόκιο (επιτόκια στα επίπεδα του 9% προ κρίσης μόνο).
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.