Jump to content

koge

Members
  • Posts

    153
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by koge

  1. Η VW ρύθμισε κινητήρα και κιβώτιο με κύριο μέλημα τη οικονομία, δεν μπορεί να ρυθμίσει τον τρόπο οδήγησης του καθενός. Έτσι, όταν ξεκινάει το αυτοκίνητο με έντονη επιτάχυνση, το σασμάν θα αλλάξει ταχύτητες γρήγορα για να κρατήσει τις στροφές χαμηλά, αν η επιτάχυνση δεν έχει διάρκεια αλλά είναι μόνο κάποια δλ και μετά πέφτουμε στα φρένα, τότε απλά καταπονούμε όλα τα μηχανικά μέρη χωρίς λόγο.
  2. Ακριβώς, οπότε όταν είμαστε αναγκασμένοι να οδηγήσουμε σε τέτοιες συνθήκες, είναι καλύτερα να βάζουμε το Μ ή S ώστε να μη φτάνουμε να έχουμε μεγάλες σχέσεις σε τόσα λίγα χλμ και επίσης να μην αναγκάζουμε το DSG να ανεβάζει και κατεβάζει τόσες πολλές σχέσεις από φανάρι σε φανάρι πχ.
  3. Με 4-5η και 50 χλμ/ω περιμένεις να δουλεύει στρωτά ο κινητήρας; Αυτά τα χλμ είναι για 2-3η, οπότε λογικό να σκορτσάρει ο κινητήρας. Επίσης αν δουλεύεις με τέτοιο τρόπο diesel κιντητήρα, σε λίγες μέρες θα ανοίξεις θέμα για πρόβλημα στο DPF.
  4. Πές όμως και τι αμορτισέρ φοράς;;; Μπορείς άνετα να βάλεις KONI κόκκινα, το συνδυασμό Κονι κόκκινα και eibach pro kit τα είχα φορέσει σε ΜΚ5 με 18αρές και στόχο την άνεση. Ο συνδυασμός ήταν απόλυτα επιτυχημένος χωρίς καμιά ασυμφωνία ή δυσλειτουργία. Τα οδήγησα περίπου 50.000 χλμ μέχρι που άλλαξα αυτοκίνητο.
  5. Απολύτως λάθος επιλογή κινητήρα, δυστυχώς ο κινητήρας δεν έρχεται ποτέ σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας και το DPF δεν θα ολοκληρώσει ποτέ καμιά αναγέννηση. Καλύτερη λύση είναι αλλαγή αυτοκινήτου σε οποιοδήποτε άλλο καύσιμο εκτός από ντίζελ!
  6. Όπως ανέφερε και nikdev η διαφορά στο center bore διορθώνεται εύκολα με τα λεγόμενα spigot rings τα οποία μπορεί να είναι μεταλλικά ή συνηθέστερα απο σκληρό πλαστικό, χωρίς το τελευταίο να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα τους και την αντοχή τους.
  7. Το πολύ κάθε δύο χρόνια και περίπου 50.000 χλμ, πέλμα συνήθως έχει μείνει κατά την αλλαγή αλλά μετά από τόσα χιλιόμετρα πέφτει η απόδοση των ελαστικών αισθητά.
  8. Τα λες λίγο μπερδεμένα, θόρυβος με σβηστό κινητήρα και το αυτοκίνητο να τσουλάει προέρχεται συνήθως από φθαρμένα ρουλεμάν τροχού/τροχών, διαφορετικά κοίτα προσεχτικά όλες τις τροχαλίες που κινεί ο ιμάντας poly-v και κυρίως του δυναμό και του συμπιεστή ac. ΥΓ: γιατί δεν φαίνονται ημερομηνίες;;
  9. Βουλωμένη EGR κατά 99%, εφόσον όλα δουλεύουν κανονικά ψαξε την EGR. Μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει για αποτελεσματικό καθαρισμό της EGR αλλά κάπου πρέπει να γίνεται γιατί η τιμή ξεφεύγει για αλλαγή, π.χ. για τους CAYC (105) CLCA (110) είναι κοντά στα 300
  10. Οι κινητήρες πριν το 09 ήταν κυρίως κινητήρες pd όπου ο εκκεντροφόρος συμπίεζε και το πετρέλαιο σε πιέσεις από 1920(pd105, pd140) έως 2200 bar(pd170), οπότε αν σκεφτείς ότι στα CR ο εκκεντροφόρος είναι απαλλαγμένος από τέτοιο φορτίο, τότε τα 210.000 χλμ είναι λογικότατο νούμερο. Άρα είναι 5 χρόνια ή 210.000 χλμ, όποιο έρθει πρώτο.
  11. Γράψε και τις στροφές που το παθαίνεις αυτό γιατί σίγουρα είσαι κάτω απο 1500 και υποψιάζομαι πιό πολύ κοντά στις 1000, ε; Αν ναι, δίνε λίγο παραπάνω γκάζι γιατί πάει να σου σβήσει! Δεν μου φαίνεται για πρόβλημα πάντως. Στάλθηκε από το Bluboo Dual μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  12. Όχι, η 505 είναι προδιαγραφή για ντίζελ, αντικαταστάθηκε από τη 505.01 και εδώ έχουμε μια ιδιαιτερότητα καθώς η μεθεπόμενη 507 δεν καλύπτει ούτε τη 505.01 ούτε τη σπάνια 506.01.
  13. 20vt= 503 ta 150αρια και 503.01 τα 180-225, και οι δύο προδιαγραφές καλύπτονται απο τη νεότερη 504. Άρα θες λιπαντικά που καλύπτουν τη 504.
  14. Μάλλον είσαι τύχερος και πρόλαβες να σταματήσεις. Αν έφτανε βένζινη στο θάλαμο καύσης θα έχανες το κινητήρα, όχι μπεκ και dpf! Στάλθηκε από το Bluboo Dual μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  15. Εφόσον δεν δούλεψε με βενζίνη, ο κινητήρας δεν έχει πάθει τίποτα. Θα καθαριστεί το ρεζερβουαρ και τα σωληνάκια με το φίλτρο, θα γεμίσεις με ντίζελ και είσαι έτοιμος. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα η παρενέργεια. Στάλθηκε από το Bluboo Dual μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  16. Τα ντίζελ είναι πιο "βρώμικα" από τα βενζίνης καθώς έχουν περισσότερες αναθυμιάσεις και αέρια καύσης από το χώρο του κινητήρα. Στο pd105 που είχα, είχε πάντα λάδι στο κάτω μέρος του ιντεκούλερ, το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού ήταν από την εξαέρωση του κινητήρα. Στα CR πράγματα θα είναι σημαντικά βελτιωμένα λόγω χαμηλότερης συμπίεσης, 16 ή 16,5 αντί για 18,5, χαμηλότερης πίεσης ψεκασμού, περίπου 1500 αντί 1900-2100, και πολύ λιγότερων καυσαερίων. Οπότε συμφωνώ ότι στα 141.000 δεν είναι απαραίτητος ο καθαρισμός αλλά αν το αυτοκίνητο μπαίνει συνεργείο έτσι και αλλιώς, σίγουρα δεν θα κάνει κακό!
  17. Εδώ είναι και ο σύνδεσμος, είναι λίγο παλιό αλλά δεν αλλάζει κάτι, επίσης διόρθωσα και το προηγούμενο ποστάρισμα παραλείποντας το "πετρέλαιο ή βενζίνη" αφού δεν αναφέρεται στο σύνδεσμο! Θα τη κάνεις μόνος σου τη διαδικασία ή σε κάποιο συνεργείο;
  18. Θέλει: 1) Σπρέι καθαρισμού πεταλούδας, ψεκάζεις και από τις δύο πλευρές και αφήνεις λίγα λεπτά να δράσει. 2) Ξεπλένεις με χλιαρό σαπουνόνερο μέχρι να σταματήσει να βγάζει μαυρίλα. Αυτά θυμάμαι από όταν το έψαχνα, μόλις βρώ και το σχετικό σύνδεσμο θα το προσθέσω. Άν έχεις πολλά χιλιόμετρα θα κάνει καλό ένας καθαρισμός. Εγώ δεν προχώρησα σε καθαρισμό καθώς είχα σκοπό να ακολουθήσω τη διαδικασία πάνω στο αυτοκίνητο αλλά τελικά το άφησα λόγω πολυπλοκότητας (σχετικής) και απουσία ράμπας.
  19. Όποτε TeoFele θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το racechip σε όποια έκδοση σου αρέσει. Έχει συζητηθεί εδώ μέσα, απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ακούσεις αρνητική άποψη από κάποιον που το έχει χρησιμοποιήσει. Αντίθετα θα ακούσεις αρνητικές απόψεις υποστηριζόμενες με εμμονικό τρόπο από άτομα που δεν το έχουν χρησιμοποιήσει, δεν ξέρουν πως δουλεύει και δεν γνωρίζουν πως αποδίδει. Αγορά μπορείς να κάνεις από το επίσημο site και η τοποθέτηση είναι πολύ εύκολη. Το σκέφτεσαι και αποφασίζεις.
  20. marvas όπως σου είπαν για το revo, 140 -150ps και 310 - 324!Nm δίνει η revo, τώρα αν το δυναμόμετρο είναι ρυθμισμένο να μετράει σταγάλια, όποιος πληρώνει στραγάλια ας έχει στραγάλια.
  21. Το στάδιο που αναφέρεται ο Τεο είναι το αμέσως πιο πάνω μετά το ΦΠΕ και αρκετά πιο οικονομικό από αυτό που ανέφερα και προτείνουν στο darkside, αλλά περιορίζεται από τα μπεκ κάπου στα 180 άλογα, τα μαμά σωθικά είναι επαρκέστατα για τέτοιες βελτιώσεις.
  22. Teo62045 πολύ καλά νούμερα, προφανώς για τις τιμές βελτίωσης που έχεις το DPF μπορούσε να μείνει πάνω. Μου φαίνεται πολύ περίεργο που τα 75/90/105 δεν διαφέρουν μηχανικά αλλά έτσι φαίνεται να είναι. Επιπλέον με ένα μεγαλύτερο turbo θα δεις σημαντικά αυξημένες τιμές καθώς με λίγο ψάξιμο βρίσκω ότι το τούρμπο είναι αυτό που τερματίζει πρώτο στα 150-160 και όχι τα μπεκ τα οποία αρκούν για μέχρι 180, οπότε αν θες και μπορείς υπάρχει το GTD1752 σε συνδυασμό με μεγαλύτερα μπεκ για 200+++ σύν αλλαγή στα περιφερειακά. Ακριβές βελτιώσεις πάντως. Ζαχάρωνα παρόμοια βελτίωση για το 1.9 pd105 DSG6 που είχα αλλά το σοβαρότερο πρόβλημα μου ήταν ότι δεν είχα συνεργείο σε λογική απόσταση <100χλμ για τέτοιες παρεμβάσεις.
  23. Ωπα, οπότε όταν λες για καθαριστικά μιλάς κατα βάση για μυκητοκτόνα, τα οποία είναι τα μόνα που έχει νόημα και πρέπει να χρησιμοποιούνται! Εγώ και πολλοι στο εξωτερικό λέω φιδέλαια τα καθαριστικά/βελτιωτικά. Οπότε συννενοηθήκαμε για αυτό. Για τα Navara αναφέρομαι σε μοντέλα απο το 08 μέχρι το 16, σε εργοταξιακά αυτοκίνητα που μπαίναν συνεργείο το ένα μετά το άλλο για διάφορους λόγους, κινητήρες, μετάδοση, φρένα. Την ίδια στιγμή τα hilux σπάνια σταματούσαν. Φυσικά τα μοντέλα που αναφέρεσαι ήταν σκέτη καταστροφή και δεν συγκρίνονται ούτε με τα επόμενα! Στάλθηκε από το Bluboo Dual μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
  24. Τα Navara δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης για κανένα άλλο αυτοκίνητο, βγάζουν αμέτρητες ζημιές σε πολλά θέματα, μιλάμε για ότι πιο ζημιάρικο υπάρχει και όλες οι εκδόσεις. Τα καθαριστικά και δήθεν βελτιωτικά είναι στη καλύτερη φιδέλαια, άλλοι πίνουν νερό στην ύπαρξη τους και άλλοι, όπως εγώ, δεν τα χρησιμοποιούν ποτέ. Οπότε ο καθένας έχει τις απόψεις του. Έχω κάποιες απορίες για τον Teo62045, από τα 75 στα 140 έφτασε με τα ίδια μπεκ και το ίδιο τούρμπο;
  25. ΄Όσο συχνά αλλάζονται και τα μπεκ βενζίνης, προσωπικά δεν μου έχει τύχει ζημιά σε μπέκ. Με μεγαλύτερα μπεκ θες και μεγαλύτερο τούρμπο, άρα και εξάτμιση και κάτι ψιλοπράγματα, σωληνάκια κτλπ. Η ένστασή μου στη βελτίωση των ντίζελ είναι, ο μάστορας που θα το βελτιώσει μπορεί να αλλάξει φλάντζα κεφαλής και το αυτοκίνητο να δουλέψει απροβλημάτιστα για 100000-200000χλμ; Γιατί με την τσαπατσουλιά που υπάρχει και την έλλειψη γνώσεων, αν μία αλλαγή φλάντζας σε βενζίνη βγάζει μαξ 50000χλμ, στο ντίζελ θα βγάλει το πολύ τα μισά, οπότε άστα βράστα, βάλε ένα πρόγραμμα και είσαι οκ, και με dpf ε; ΥΓ. Για το φίλο που ανέφερε το Ροδίτικο Χ5 που άρπαξε φωτιά, μου θύμισε ότι όταν είχα ακούσει για το συμβάν, γελούσα. Γελούσα γιατί ο τύπος είχε μυαλό για να έχει χρήματα για Χ5, μυαλό για να επιλέξει κατάλληλο κινητήρα προφανώς δεν είχε, το Χ5 ντιζελ στο νησί δεν θα δούλεψε όπως πρέπει να δουλεύει ποτέ.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.