Jump to content

arkiou

Members
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by arkiou

  1. Τελικα Shadowman έβγαλες ακρη? Χρονια πολλα και καλή χρονια!
  2. Κατα τα αλλά το τιμόνι εάν είναι από σιροκκο μπαίνει στο πόλο 100%?????
  3. Τι δικό μου τιμόνι δεν έχει κουμπιά.. Έχω βρει ένα τιμόνι από σιροκο χωρίς κουμπιά επίσης!!! θα ήθελα να μάθω σίγουρα εάν μπαίνει στο πόλο και επίσης για τον αεροσακοο!! και τα δυο τιμονια είναι χωρίς κουμπιά!!!
  4. ο αεροσακος απο το τιμονι του πολο μπορει να μπει σε αυτα απο scirocco????????
  5. Δηλαδη ρε παιδια εμεις με τον κλασσικό προφυλακτήρα highline μπορούμε να το κάνουμε σαν το r line με το έξτρα κομμάτι που φαινεται και τον διάχυτη; Η αλλάζουμε τον υπάρχον προφυλακτήρα; Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Παιδια απ οτι εχω καταλαβει ο πισω προφυλακτηρα του R line ειναι μονοκομματος και δεν ειναι προσθετο το μισο κατω κομματι! αρα και σε οποιοφηποτε απλο πολο πχ Hightline πρπεει να αλλαχτει ολος ο προφυλακτιρας και ας φαινεται σαν προσθετο κομματακι! σωστα???
  7. Καλησπέρα παιδια, θα ηθελα να μου πει καποιος που να εχει γνώση του θέματος η ακόμα καλυτερα καποιος που στο πόλο του να εχει κανει την μετατροπή σε υγραεριο LPG. Αξίζει, εχει απόδοση ο κινητήρας; Ροπή; Ιπποδύναμη; Η κατανάλωση ενδεικτικά; Καθώς επίσης και ποσο περιπου παει η μετατροπή για αυτο το αμαξι!!
  8. arkiou

    Polo R Line

    Αμαρτωλε!!
  9. arkiou

    Polo R Line

    Κουκλί ειναι φίλε!!!!
  10. γεια σας παιδια! θα ηθελα να μου πειτε τι εργασιες γινονται στο μεγαλο σερβις για το polaki και τι τσεκαρισματα σαν εξτρα! καθως και τι παιζει με την εγγυηση αν το παω σε ενα συνεργειο της γειτονιας μου. γιατι τα 360 που ζητα η Καρεντα ειναι απαγορευτηκα!
  11. Και πως θα μαθουμε ρε γαμωτο! ειναι πολυ τουμπανο το κομματι αυτο!
  12. Το εχω και εγω απορία αυτο! καθως και εαν ο πισω προφ του r line ειναι ιδιος με του highline και ο διαχυτης μπορει να μπει σαν προσθετο, η ειναι μονοκομματος??
  13. Πολυ καλη ιδεα! και κωλονα να βαλω εταζερα γιατι δεν ηθελα να φαινονται εκει τα ηχεια!
  14. Φιλε μου στην εταζιερα τα οβαλ τα εχεις βαλει τυφλα? στην φωτο ετσι φαινεται! Προτεινεις εταζιερα η πισω πορτες σε 2 πορτο πολακι?
  15. Φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση! απλα εχει ενα θεμα το polo tsi το κοντερ του δεν εχει θερμοκρασια!! και ο δικτης σταθμης βενζινης ειναι ηλεκτονικος στην οθονη! θα ηθελα να ξερω αν λειτουργουν ολα! αν εχει ετοιμες φυσες για την θερμοκρασια!
  16. Γεια σας παιδια! θα ηθελα να μου πει καποιος που εχει αλλαξει το κοντερ σε tsi και να βαλει του gti με τα εξτρα οργανα! υπαρχουν ετοιμες φυσες για να δουλευει η θερμοκρασια λαδιου σταθμη βενζινης κτλ???? δουλευει 100%??? καθως και αν ειναι ευκολο να γινει αλλαγη!! Ευχαριστώ παιδια εκ των προτέρων!
  17. Εισαι αρχοντας!! Ευχαριστωωω.
  18. Γεια σας παιδια, σκεφτομαι την αλλαγη τιμονιου στο πολακι μου (TSI). εχω βρει ενα απο R line σε πολυ καλη τιμη! κι θα ηθελα να μου πειτε αν εχει αλλαξει καποιος και αν το συνιστα? γτ το φοβαμαι λιγο! καθως και αν μπαινει ο αεροσακος ο δικος μου πανω στο καινουργιο τιμονι που δεν εχει!!!!!
  19. απ οτι εχω δει το r-line πισω εχει τον κανονικο προφιλακτηρα συν ενα επιπλεον (σαν) προσθετο κομματι με τον μαυρο διαχιτη! αυτο το κομματι στοιχιζει 380?
  20. Εισαι θεουλης Ευχαριστω Overhauled
  21. καλησπερα παιδες, θα μπορουσε καποιος να με βοηθηση βγαζοντας μια φωτο τις ασφαλειες κατω απο το τιμονι? εαν δν εχει πειραξει καμια φυσικα!!
  22. Και στο δικο μου πολακι το κανει παιδες! υποθετο πως γινετε σε ολα τα πολακια. εμενα ακουγεται ενας ηχος σαν να συντονιζεται κατι και μολις ανεβουν οι στροφες ή κατεβουν ο ηχος εξαφανιζεται!! ειναι λιγο ενοχλητικο αλλα πιστευω δεν υπαρχει προβλημα με κατι!
  23. ενταξει το χρωμα απλα ειναι πολυυυυυ μπροστα! οσο για τον κινητηρα ειναι τεχνολογιας tsi μονο που για οικονομια κλεινει τουσ δυο κυλινδρους απο τους τεσσερις στις χαμηλες ταχυτητες
  24. οντως το χρώμα ειναι απίστευτο!!! μικρές αλλαγές ενα gti με μάσκα tsi μασπιε gti χωρις προβολάκια! παντως πανεμορφο!
  25. Το παρουσίασε και στη Γενεύη το Polo BlueGT η Volkswagen. Το αυτοκίνητο είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volkswagen το οποίο φορά τον νέο 1.400αρη TSI κινητήρα με σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων. O 1.400αρης TSI αποδίδει 140 άλογα με μέση κατανάλωση 4.7 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές CO2 108 γρ/χλμ με το χειροκίνητο κιβώτιο και 4.5 λίτρα/100 χλμ και 105 γρ/χλμ εκπομπές CO2 με το αυτόματο κιβώτιο 7-σχέσεων DSG. Ο κινητήρας συνδυάζεται με σύστημα Start/Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Το σύστημα λειτουργεί σε μεσαία φορτία και με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα. Παραδείγματος χάρη όταν ένα αυτοκίνητο κινείται με 50 χλμ/ώρα με τρίτη ή τετάρτη ταχύτητα η εξοικονόμηση ανέρχεται περίπου στο 1 λίτρο/100 χλμ. Αυτό κάνει τον κινητήρα να πιάνει πλέον τα στάνταρ του Euro 6. To σύστημα απενεργοποίησης θα λειτουργεί στο φάσμα στροφών 1.400 – 4.000 σ.α.λ με την ροπή να κυμαίνεται από τα 25 έως τα 75 Nm. Μόλις ο οδηγός πατήσει το γκάζι δυνατά, οι κύλινδροι 2 και 3 ενεργοποιούνται ακαριαία, προσφέροντας έτσι όλη τη δύναμη του κινητήρα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7.9 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα . Από στιλιστικής πλευράς, το Polo BlueGT φορά 17″ ζάντες αλουμινίου, χαμηλότερη ανάρτηση, αεροτομή, πλαϊνά σπόιλερ και νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη. Στο εσωτερικό υπάρχει σπορ δερμάτινο τιμόνι, αλουμινένια διακοσμητικά και μια μεγάλη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών η οποία προβάλει όλες τις λεπτομέρειες ανάμεσα τους και το πότε απενεργοποιούνται οι κύλινδροι. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από το τρίτο τρίμηνο του έτος με τις τιμές του να μην έχουνε ανακοινωθεί ακόμη. http://www.youtube.com/embed/HTunwfXZQXg
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.