Jump to content

Mk2SP

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mk2SP

  1. Κανε μια βολτιτσα στις μαντρες τωρα που τελειωσε η αποσυρση. Παιζουν πολλες Mk1 υδραυλικες κρεμαγιερες. Συγκεκριμενα απο cabrio Mk1. Οπως και aircondition... Η γεφυρα απο Μκ2 θελει πολυ πατεντα να κουμπωσει...
  2. Γεια σου φιλε. Λιγο αργοπορημενος κι εγω αλλα δεν πειραζει... Τα Μκ4 τα φρενα τα εβαλα. 288 δισκοι με δαγκανα-τακακια Μκ4, σωληνακια υψηλης, σεβρο μαμα GTI 16V και αντλια 22αρα. Τα φρενα ειναι λιγακι καλυτερα απο τα G60 με τους 280 δισκους-τακακια. Σε αισθηση μου αρεσαν περισσοτερο τα G60. Εχω δοκιμασει 312 και μου αρεσαν περισσοτερο απο τα 288. Κ αντεχουν πολυ περισσοτερο εαν ζητηθουν πιο motorsport-track καταστασεις... Εαν σε παιρνει οικονομικα παντως πηγαινε για 4-πιστονες. Αλλιως 312 απο S3.
  3. Νομίζω οτι, εν όψη του Track Day στην πιστα των Σερρων 17-18 Νοεμβρίου, η ημερομηνια διεξαγωγης της πανελληνιας συναντησης στη Ναυπακτο ειναι λιγακι...ακυρη. Πολλοι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, σκεφτομασταν να ερθουμε, αλλα δυστυχως μια εβδομαδα αργοτερα διεξαγεται το Track Day στις Σερρες και για εμας τους "Βόρειους" είναι λιγακι δυσκολο να κανουμε τοσα χιλιομετρα σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα (και καθως τα αυτοκινητα ετοιμαζονται για το Track Day). Ειμαι πεποισμενος πως αν η εκδρομη καθοριζοταν καποια αλλη στιγμη, θα ειχε σιγουρα μεγαλυτερη ανταποκριση απο περισσοτερους εδω στη Β. Ελλαδα. Προσωπικα, θα ηθελα να βρεθω και στα δυο αλλα θεωρωντας σαν μεγαλυτερο γεγονος (αλλα και γεγονος της χρονιάς) το Track Day των Σερρων θα προτιμησω να παω σε αυτο. Πιστευω ομως, πως την επομενη φορα μια πιο προσεκτικη μελετη της ημερομηνιας διεξαγωγης της Πανελληνιας Συναντησης θα ηταν απαραιτητη καθως αυτο στερεί σε αρκετούς την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν εν΄οψη Track Day αλλα και απο αρκετους "Νότιους" (ίσως) την συμμετοχη στο Track Day. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Στέλιος.
  4. Mk2SP

    Wide Golf Mk2

    Με το μπαρδον μοντερατορια!
  5. Mk2SP

    Wide Golf Mk2

    Θα ερθει κι αυτο φιλε μου. Με βλεπω με το 16αρι σου κ συ με το 2αρι να κυνηγιόμαστε...χεχε!!!
  6. Mk2SP

    Wide Golf Mk2

    Ραλάκι??? Για να σοβαρευόμαστε παρακαλώ! Σε είχα για γνώστη παιδαρέ μου...Δυστυχώς βλέπω αρκετούς να μην έχουν πίστη στα 2αρια (και άλλα πολλά καλά αυτοκίνητα) και να συνεχίζουν να θεοποιούν τα ραλλιά...Θα συνεχίσω την προσπαθεια προς απόδειξης του αντιθέτου. Anyway...μόλις μπήκαν τα φρένα. ¶γκυρες! Σε μία εβδομάδα έρχετε κ η PSS. Τώρα αρχίζουν τα καλά. Πιστεύω δυνατά, γνωρίζοντας το αμάξι μου κι τις δυνατότητές του,για 1.35 ξερό. Ίσως 34 ψηλά. Χρόνη μου, αυτά με 7,2 κιλά/ίππο κ χωρίς μπλοκέ...Τις σκέψεις για μετά από αυτά, τις αφήνω σε σένα... Σκέφτηκα κι εγώ για GOLF 3 πράματα, πιστεύω όμως πως η σωστή και επιθετική γεωμετρία που εχει το αυτοκινητο θα παέι περίπατο. Αν γνωρίζεις να οδηγείς το 2αρι οπως πρεπει μπορεις να κανεις πολλά.
  7. Το παρατηρησα κι εγω για το τακακι απο το 4αρι. Πραγματικα...μεγαλο! Νομιζω πως εχεις δικιο φιλε Ste-lth, θα ναι αγκυρες Αυριο παω Σερρες για Track Day και δυστυχως δεν προλαβα να βαλω τα φρενα απο το 4αρι. Την επομενη εβδομαδα ομως θα τα περασω και θα βγαλω το αχτι μου! Θα τα λιωσω Το καλο? Μου εκατσαν και οι πισω δαγκανες (μαζι με τις ντιζες κ τα σωληνακια) απο το 4αρι. Σωστα και ολοκληρωμενα πραματα
  8. Φιλε μου θα το δοκιμασω τοτε κ θα δω τι θα προκυψει. Σε ευχαριστω. Θα επανελθω.
  9. Καλημερα αγορι... Να με συμπαθας που δεν μπορεσα να σε δω χθες. Με κρατησε το αφεντικο μου παραπανω. Θα τα βαλω αν ειναι ρε φιλε να δω τι θα γινει. Παινουν τα 288mm σε 15αρες? Χρειαζομαι κ το σεβρο απο το 4αρι?
  10. Εχω κομπλε συστημα φρενων απο 4αρι GTi. Moυ ειπαν οτι δεν αλλαζει κατι τοσο πολυ.Εσυ τα φορας και ειδες διαφορα? Αν ναι, να τα βαλω κ γω. Χρειαζομαι κ το σεβρο απο το 4αρι? Το εχω.
  11. Οχι και στα δυο.
  12. α) Δισκοι μπρος πισω καινουργιοι. Τακακια μπρος πισω καινουργια. β) Σωληνακια αεροπορικου τυπου Goodridge. γ) Μετα απο πολλους οπτικους ελεγχους των πισω δισκων και δαγκανων δουλευουν ολα κανονικοτατα. Υπονοια 1) Λες να φταινε τα υγρα? Υπονοια 2) Λες να χρειαζεται καλυτερο τακακι τυπου DS2500? Υπονοια 3) Λες να να φταιει ο κατανεμητης? ? Ερωτηση: Τι κερδιζω με ενα πιο μεγαλο σεβρο? Τι χανω αντιστοιχα? Γιατι οχι σε ενα σεβρο?
  13. Χρειαζομαι βοηθεια. Στο 2αρι μου εχω αλλαξει τα φρενα από 256 σε 280 με Corrado G60 δαγκανα. Εχω αλλαξει επισης και την αντλια (Master Cylinder) με 22αρα. Ομως τα φρενα μου ειναι χαλια. Δεν ειναι δυνατα και νομιζω οτι δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα με τα μαμα 256 και τη μαμα 19αρα αντλια. Εξαερωσεις ατελειωτες κ τιποτα παλι. Τα υγρα ειναι DΟΤ 4.5. Ρε παιδια εξηγηστε μου επιτελους τι γινετε με αυτο το περιφημο G60 Brake Conversion! Λεω να αλλαξω το σεβρο. Από GTi 16v που εχει τωρα (μου ειπαν πως ειναι 7ιντσο), να βαλω από Transporter που ειναι 9ιντσο. Θα πετυχει? Οποιαδηποτε γνωμη δεκτη.
  14. Ευχαριστώ για τις ευχές. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορταζόμενους.
  15. Φιλαράκο Stel-th, κρίμα που δε θα σαι στο Τrack Day, θα χαιρόμουν αν σε γνώριζα κ ανταλλάσαμε απόψεις.
  16. Πιστεύω πως αν ένα αυτοκίνητο έχει απόκλιση στους πίσω τροχούς βοηθάει πολύ στο να τοποθετείς ευκολότερα το πίσω μέρος με αποτέλεσμα το μπροστινό να μαζεύει κ πιο γρήγορα. Ή αν θες να σε ακολουθεί ευκολότερα το πίσω μέρος. Δυστυχώς τα 2άρια έχουν ημιάκαμπτο άξονα με ευτυχώς αρκετή εργοστασιακή απόκλιση. Αν είχα τη δυνατότητα να δώσω κι άλλη θα το κανα. Νομίζω πως είστε τυχεροί που στα 5άρια έχετε αυτή τη δυνατότητα.Εκμεταλλευτείτε το! Λουίζα θυμάμαι που κοίταζα το Golf σου από κάτω για να βρω το link που ρυθμίζει την σύγκλιση-απόκλιση. Thanx λοιπόν στο Λάζαρο (ΤοunasL) για τα φώτα του.
  17. Πολυτιμες οι πληροφοριες σου. Ευχομαι να το ευχαριστηθεις το Γκολφακι σου. Θελω κ γω Μεγαρα... κλαψ!
  18. Το θεμα βασικα ειναι για ενα Γκολφ ενος φιλου. Εχει μιζεριασει με την αποκριση του γκαζιου (πατας γκαζι τη Δευτερα κ ακουει τη Παρασκευη!!!). Ξερει μηπως κανεις αν τα διαφορα aftermarket φισακια που υπαρχουν κ κουμπωνουν στο ηλεκτρικο γκαζι (κ λενε οτι κανουν κανουν καλυτερη την αποκριση!) πραγματικα δουλευουν? Ειναι ακριβα τα ρημαδια (170 ευρωπουλα!) Ευχαριστω παιδια προκαταβολικα.
  19. Φιλε μου stel-th μακαρι εμεις οι δυο να μεναμε στην ιδια περιοχη. Θε περνουσαμε τελεια! Γερασιμε οπως βλεπεις εχεις να απαντησεις σε αρκετα ερωτηματα μας!!! Σορρυ, stel-th αν δε σου κανει κοπο μπορεις να μοθ πεις λεπτομερειες για τη weitec coil over, με ενδιαφερει. Τι ρυθμισεις εχει? Σε τι κλιμακα υψους παιζει? Σε συγκριση με την pss9 (υπαρχει κ pss10 τωρα πια) εχει καποια σημαντικα προτερηματα, πρωτη φορα την ακουω. Α! κ φυσικα σε τι τιμη παιζει? Ευχαριστω.
  20. Γερασιμε, απο αποκριση το πλαισιο πως ειναι? Το τιμονι? Ο κωλος συνεχιζει να παιχνιδιζει η το κοψε? Θελω αναλυτικη περιγραφη! Τα πισω σινεμπλοκ βοηθησαν το πισω να συμμετεχει πιο πολυ στις στροφες??
  21. Γεια σου ste-thακο. Σωστος! 1-1,5 μοιρα αν τερματησουν ολα (το ανεφερα αν θυμαμαι πως χωρις aftermarket καμπεροβιδες ή top mount ρυθμιζομενα δεν γινεται 2,5). Το setting που αναφερεις για μαμα αναρτηση θα συμφωνησω πως ειναι ιδανικο απο αποψη handling και οικονομια ελαστικων. Πολυ σωστος για το οταν ο οδηγος ειναι μεσα στο αμαξι! Η ερωτηση μου για την αντιστρεπτικη ηταν ποια εννοεις οτι καταργεις? Το Golf μου ειναι 1.8 16v. Ειμαι με μαμα αναρτηση και εμπρος ειμαι στη 1 μοιρα καμπερ κ 0.5mm αποκλιση (τροχοι προς τα εξω) σε καθε τροχο. Ειλικρινα, το πισω μερος του αυτοκινητου μου ειναι οχι απλα φλυαρο αλλα λαλιστατο! Ο αδερφος μου εχει Πεζο Ραλλι (ΝΑΙ αυτα με το διθυραμβικά φημισμενο φλυαρο πισω μερος!) και απλα στο Golf νομιζεις οτι στριβει κ πισω!!! Μπαινεις σε μια στροφη, εχεις πολυ καλο μπροστινο κ αφου στριψεις, στριβει κ το πισω μερος κ σε βοηθα πραγματικα. Ειναι απιστευτος ο τροπος που φορτιζεται το πλαισιο (σε εσακια και ειδικα με αριστερο στο φρενο). Το αμαξι εχει εμπρος ολες τις μπαρες κ ετοιμαζεται για αναρτηση coilover και εμπρος σινεμπλοκ πολυουρεθανης (ειναι γνωστο οτι τα golfakia με μαμα σινεμπλοκ λαστιχαρουν και καθυστερουν να στριψουν οταν γυρισεις το τιμονι). Τοτε το μπροστινο θα ναι ακομα πιο καλο. Εαν εισαι στην συναντηση της Κυριακης (Θεσσαλονικη) παμε μαζι μια βολτα κ θα καταλαβεις τι εννοω. Οδηγω και τα δυο (Πεζο-Γκολφ) στις ιδιες διαδρομες. Stel-th οταν λεω οδηγω, το εννοω με ολη τη σημασια της λεξης. Ψαχνω καθε τους λεπτομερεια σε υποστροφη, υπερστροφη, φλικαρισμα, υπερστροφη με φρενο, κτλ, κτλ. Πιστεψε με, δε τα παραλεω. Εχω καταλειξει πως με το Γκολφ κινεισαι πιο γρηγορα με το πισω μερος να συνεργαζεται περισσοτερο αλλα συναμα να ειναι λιγοτερο νευρικο (ειδικα σε καμπες χλμετρων) λογω μεγαλυτερου μεταξονιου. Εκει που το Γκολφ χανει λιγο ειναι στο μπροστινο (στο turn in) με τα μαμα σινεμπλοκ που καθυστερουν να φορτιστουν στο αρχικο στριψιμο (πραγμα που με τα πολυουρεθανης θα ειναι παρελθον κ τοτε απλα θα ναι ακομα μεγαλυτερη η χαρα!). Να προσθεσω εδω πως ενα μεγαλο συν στον ολο τροπο συμπεριφορας του Γκολφ (και γιατι οχι και του Πεζο) ειναι ο ιδανικος για γρηγορη οδηγηση λογος μεταξονιου-μετατροχιων και η ¨επιθετικη¨ γεωμετρια του πισω αξονα. Αυτα για την ωρα και ειναι και αργα! Καληνυχτα λοιπον και περιμενω να ανταλλαξουμε και αλλες αποψεις οποτε θελεις. Εγω ετσι κι αλλιως οταν σκεφτομαι το 2αρι μου χανω τον υπνο μου!!!
  22. Οταν υπαρχουν πολλες αποψεις βγαινει και καλυτερο αποτελεσμα!!! Δεν υπαρχει τιποτα προσωπικο οσα λεμε ειναι παντα σε φιλικο πνευμα. Αλεξ, τα χαιρετισματα μου. Θα σου τηλ. για τη Κυριακη (συναντηση στη Θεσσαλονικη).
  23. Φιλε μου Stel-th, σεβαστη η αποψη σου οπως και καθε αλλη και θα χαρω ΠΟΛΥ να συζηταμε αυτο το θεμα για...ΠΑΝΤΑ!!!.θα συμφωνησω μαζι σου για τις ρυθμισεις που ανεφερες. Ομως η καμπερ δεν ανοιγει 2.5 μοιρες με μαμα καμπεροβιδα στο γονατο. Αν εχεις το ¨μαγικο-aftermarket¨ βιδακι που θα σου επιτρεψει εξτρα καμπερ (ή ρυθμιζομενα top mounts) τοτε ολα οκ. Ειναι αυτονοητο μετα απο εξτρα ρυθμιση καμπερ να χρειαζετε επαναπροσδιορισμο και η toe angle (διοτι με μεγαλυτερη καμπερ χρειαζετε λιγακι toe ακομη)+(για να γινομαστε λεπτομερεις η toe angle χωριζετε σε: συγκλιση=οι τροχοι κλεινουν προς τα μεσα, αποκλιση=οι τροχοι ανοιγουν προς τα εξω). Εχω την εντυπωση πως εννοουσες αποκλιση (λογω της συνηθειας μας εδω στο Ελλαντα να αποκαλουμε τη toe ως συγκλιση). Δεν εχω καταλαβει για ποια αντιστρεπτικη μιλας. Με τις λιμπρες που αναφερεις νομιζω πως η αναρτηση σου ειναι αρκετα σκληρη για το δρομο. Αληθεια τι λαστιχα φορας (μαρκα)? Το αυτοκινητο μου τρεχει με μαμα αναρτηση και μαμα υψος, με τις ρυθμισεις που ανεφερα κ το πισω μερος ειναι παραπανω απο...φλυαρο (ακομα κ σε οδηγηση με γραμμες). Φιλε μου, με τιμα η προταση σου, ομως ειμαι λιγακι βορεια (Κοζανη) οπου χαιρομαι κ πειραματιζομαι τις ατελειωτες ορεινες διαδρομες. Θα θελα ομως παρα πολυ να μιλαμε κ να ανταλλασουμε αποψεις κ γιατι οχι σε ενα EVENT με την τεραστια παιδικη χαρα που ακουει στο ονομα GTi mk2. Επισκεπτομαι τις Σερρες και το Αιγινιο συχνα κ το αμαξι (ακομη και μαμα) ειναι απιστευτο (ειδικα στο αιγινιο που ειναι πιο κλειστη πιστα). Τα φορτε του ομως ειναι οι ορεινες διαδρομες...Σε προσκαλω λοιπον σε μια απο αυτες να...παιξουμε παρεα!
  24. Περιμενω να μου πεις τα νεοτερα λοιπον. Ξυπνατε αδελφιαααααα!!!!!!! Κατανοηστε τι εχετε στα χερια σας!!! Τα 2αρια ΔΕΝ ειναι για ευθειες!!!!
  25. Γεια κ απο μενα. Λοιπον..Το τοπικ που ξεκινησε περι στησιματων νομιζω οτι θελει αρκετη κουβεντα. Ειναι αμετρητες οι παραμετροι που παιζουν ρολο στη συμπεριφορα ενος οχηματος σε μια στροφη. Ο λογισμος μου λεει να ξεκινησω απο τη σημαντικοτερη. Το τι ταιριαζει στο καθε οδηγο. Αλλιως στριβει ο α και αλλιως ο β οδηγος. Σχεδον με οτι εχει αναφερθει στο τοπικ εως τωρα, συμφωνω απολυτα. Θα ηθελα ομως να προσθεσω και κατι. Το ρολο του ελαστικου και της ασφαλτου στη συμπεριφορα ενος οχηματος. Αν καποιος θελει να ριξει λεφτα για να βελτιωσει την ολη συμπεριφορα του αυτοκινητου του ας το κανει για αρχη στο καλυτερο ελαστικο που ταιριαζει σε αυτον, στο αυτοκινητο του και στο τροπο που οδηγει. Ενα πολυ σκληρο αυτοκινητο, στην ελληνικη ασφαλτο γυαλι, δεν αφηνει το ελαστικο να δουλεψει οπως πρεπει. Πιστευω πως η χρυση τομη στους γλιστερους ορεινους δρομους μας ειναι ενα οχι πολυ σκληρο αυτοκινητο με παρα πολυ καλο ελαστικο. Επομενο σταδιο ειναι με τις οδηγικες ικανοτητες που εχει ο καθενας μας, να φτασει το αυτοκινητο στα ορια του με αυτο το ελαστικο. Μετα ειναι η στιγμη που αναζητας αλλα ελατηρια, αμορτισερ, αντιστρεπτικες, κτλ κτλ. Θα μπορουσαμε να μιλαμε για ωρες αλλα ειναι ενα τοσο μεγαλο κεφαλαιο το στησιμο ενος αυτοκινητου που πιστευω οτι αυτα που ανεφερα παραπανω ειναι μια πολυυυ μικρη περιληψη του . Γερασιμε ειμαι σιγουρος οτι γνωριζεις πως το 2αρι GTi μπορεις να το κανεις οτι θελεις. Το αμαξι ειναι ανεκτικο στα παντα (κυριολεκτικα). Το χαρισματικο του στησιμο σε συνδιασμο με εναν ικανο οδηγο εχει κανει και συνεχιζει ακομη και σημερα να κανει (σε σφιχτα κομματια) πολλους συνδυασμους ανεξαρτητου επιπεδου να παραμιλανε! Εχω την τυχη να εχω ψαχτει απεριοριστα στο θεμα του στησιματος ενος mk2 GTi. Το 2αρι που εχω ειναι στημενο ετσι οπως εσυ αναφερεις στην αρχη. Απο την εμπειρια που εχω λοιπον προτεινω χωρις φοβο τα παρακατω: 1) Δεσε το μπροστινο σου. Μπαρες και Σινεμπλοκ πολυουρεθανης σε ολο το μπροστινο συστημα. Ο λογος απλος...Για να εχεις μουρη! Αν εχεις μουρη τοτε εχεις κερδισει το μισο αγωνα! 2) -1.3 μοιρες αρνητικη καμπερ (ο καθε τροχος) εμπρος και 0.5 mm αποκλιση (δηλαδη οι εμπρος τροχοι να ανοιξουν προς τα εξω απο 0.5 mm ο ενας). Εαν εχεις ρυθμιζομενα top mounts ακομα καλυτερα. 3) Αφηνεις μαμα τα πισω σινεμπλοκ (ελεο παθητικης τετραδιευθυνσης) καθως και την εμπρος αντιστρεπτικη. Στο σημειο αυτο θα θελα να σου πω πως οσο πιο πολυ μαλακωνουν-παλιωνουν τα πισω σινεμπλοκ τοσο πιο υπερστροφικο γινεται το πισω μερος (προσεχε μη φαγωθουν υπερβολικα). Η υπερστροφη ομως δεν ερχεται αποτομα. Κατι ακομη. Μια χοντροτερη πισω αντιστρεπτικη θα κανει μεν το αυτοκινητο πιο υπερστροφικο αλλα και πιο αποτομο στο διωξιμο της ουρας. Ισως σε μια κλειστη πιστα με καλη ασφαλτο και χαμηλοτερο υψος αυτοκινητου, αυτο να ηταν σωτηριο αλλα εξω στη γλιτσα...πιστεψε με ειναι αποτομο! 4) Οτι αναρτηση και αν φορεσεις κρατα το υψος του αυτοκινητου σου κοντα στα εργοστασιακα νουμερα. 5) Τοποθετησε ενα ελαστικο που να εχει σκληρο πλαινο (ελεο υπερστροφης) και το πελμα του να ¨κραταει¨ το drift. Απεφυγε τα michelin. Εχω 1 τετραδα στο γκαραζ μου με σβησμενα ολα τα γραμματα που απεικονιζονται στο πλαι του ελαστικου απο το σβαρνing . Τα Bridgestone για παραδειγμα ειναι πολυ αρεστα σε αυτου του ειδους την οδηγηση. Πιστευω να σε βοηθαω. Με ολα αυτα και αν ξερεις να φλικαρεις το Γκολφακι σου, σου υποσχομαι πως θα χασεις τον υπνο σου για αρκετες μερες (κ μαλλον και καποιοι αλλοι!) . Καλη τυχη...Υποκλινομαι στο Γκολφακι σου
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.