Jump to content

Simeon

Members
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Simeon

 1. Φίλε μου, εγώ έχω το συγκεκριμένο μοντέλο από τον 01/07 και μέχρι τώρα έχω κάνει 27.000 km. Όπως θα έχεις καταλάβει κι απ' το nick name μου είμαι "Αλφαρωμαιάκιας" και είναι η πρώτη φορά που αγοράζω αυτοκίνητο άλλης εταιρίας για τις βόλτες μου. Το επέλεξα γιατί πραγματικά κάλυπτε όλες τις ανάγκες μου από ένα αυτοκίνητο. Γρήγορο, cabrio/coupe και μάλιστα με ηλιοροφή ανοιγόμενη, όμορφο και η τιμή μου φάνηκε λογική για αυτά που μου πρόσφερε. Πριν το αγοράσω έκανα test drive το 2λιτρο με τους 150hp γιατί φυσικά καμία αντιπροσωπεία τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη δεν διέθετε το αυτοκίνητο που ήθελα. Συγκρίνοντας λοιπόν αυτά τα δύο, αν επέλεγα σήμερα θα διάλεγα την έκδοση χωρίς turbo για τους εξής λόγους: Πρώτον το αυτοκίνητο είναι κάμπριο, οπότε εκ των πραγμάτων με ανοιχτή οροφή δεν έχεις διάθεση να κινηθείς γρήγορα, αλλά και να θέλεις μετά τα 140 - 150 km/h είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Δεύτερον το αυτοκίνητο δεν έχει σπορ σχεδίαση. Εννοώ ότι οι ρυθμίσεις τις ανάρτησης έχουν στόχο περισσότερο την άνεση και τη δυνατόν λιγότερη καταπόνηση του αμαξώματος ελλείψει οροφής, οπότε πρέπει να ξέρεις ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει οδική συμπεριφορά Golf GTI. Όχι βέβαια πως μετανόησα που το αγόρασα, απλά νομίζω ότι η ποιο ισορροπημένη έκδοση για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η 2,0 FSI 150hp. Ελπίζω να σε βοήθησα. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση στην διάθεσή σου.
 2. Simeon

  Eos Service

  Με το καλό να το παραλάβεις και καλοτάξιδο...... Σε γενικές γραμμές εγώ είμαι ευχαριστημένος, παρόλο που μου έβγαλε αρκετά μικροπροβλήματα. Ελπίζω να έχεις σκεφτεί καλά πριν αποφασίσεις να αγοράσεις cabrio, γιατί ναι μεν απολαμβάνεις κάποια πράγματα με τέτοιου είδους αυτοκίνητα, απ' την άλλη όμως θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις συμβιβασμούς. Αν λοιπόν πήρες την απόφασή σου είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσεις και θα το χαρείς για πολλά χρόνια και τα μικροπροβλήματα δεν θα σε ενοχλούν. Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους.
 3. Όντως είναι απλά, και αν θέλεις τη γνώμη μου τα φρένα για το αυτοκίνητό μου είναι επιεικώς απαράδεκτα, σε αίσθηση και απόδοση.
 4. Κι εγώ παρέλαβα την επέκταση μαζί με όλα τα χαρτιά του αυτοκινήτου. Νομίζω ότι πρέπει να πας και να τους πιέσεις.
 5. Simeon

  Λάδι!

  Φίλοι μου. Για να σωθήτε πάρτε Ιταλικά αυτοκίνητα Φίλε μου Sppedster, διστυχώς οι FSI καίνε λίγα λάδια. Στο δικό μου EOS με τον 2,0 Turbo FSI κινητήρα χρειάστηκε να συμπληρώσω στις 12.800km περίπου 1/2 λίτρο λάδι. Μου έκανε πάντως εντύπωση και μένα η πυκνότητα του λαδιού. Ενώ όταν το παρέλαβα ο τεχνικός που μου έδωσε τις πτώτες οδηγίες μου είπε αφενώς ότι στον συγκεκριμένο κινητήρα χρειάζεται να συμπληρώνουμε λίγα λάδια (επειδή είναι Turbo), αφετέρου ο τύπος που μου υπόδειξε ήταν 0-30, την περασμένη εβδομάδα που πήγα στην αντιπροσωπεία να αγοράσω λάδι για να συμπληρώσω μου έδωσαν Shell Hellix 5-30 !!!! Ax Alfa Romeo. Σταγώνα δεν έκαιγε και ας πήγαινα συνέχεια στα κόκκινα.
 6. Simeon

  τόσο κοντά...

  Καλοτάξιδο με πολλά ξένοιαστα και ασφαλή χιλιόμετρα. Περιμένουμε φωτογραφίες το συντομότερο........
 7. Το δικό μου βγήκε, φυσικά, απ' το μεγάλο πάθος μου για τις Alfa Romeo. Τώρα τι έγινε και άλλαξα στρατόπεδο ούτε κι εγώ το κατάλαβα. Μάλλον ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Αυτό φαίνετε εξ' άλλου και στην πρόσφατη ακτινογραφία θώρακος. Η καρδιά μου έπαθε μεγάλη βλάβη !!! Ελπίζω να μην μετανιώσω για την επιλογή μου αυτή, αλλά όπως και να 'χει το πάθος μου για τις Alfa δεν θα σβήσει ποτέ.......... Μόνο όσοι είχαν στην κατοχή τους Alfa Romeo μπορούν να με καταλάβουν.
 8. Ευχαριστώ πολύ. Πρόγραμμα λέω να βάλω ένα για συνθετικά και ευαίσθητα, μιας κι όταν το παρέλαβα μου μιλούσαν μισή ώρα για το τι πρέπει να προσέχω και τι δεν πρέπει να κάνω. Χθες μου διάβασα μερικές σελίδες απ' το manual άλλες τόσες οδηγίες. Αφού σκέφτομαι να το κλείσω σε μια γυάλα μια και καλή και να το βλέπω απ' έξω. Μωρέ τι μας λένε..... Πότε είπαμε είναι το επόμενο truck day?
 9. Ευχαριστώ πολύ. Δεν παραμελώ ποτέ την ασφάλεια.
 10. Ευχαριστώ πολύ. ¶ντε, τώρα επόμενο είναι το δικό σου. Έχεις κανένα νέο;
 11. Ναι είναι γεγονός................. Το πήρα κι είμαι τελείως τρελλός απ' την χαρά μου. Δεν περιγράφω άλλο.........
 12. Σε ερώτηση που έκανα πάντως σήμερα στην αντιπροσωπεία, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει καν στα έξτρα ή στα αξεσουάρ. Θα ρωτήσουν στην Kosmocar και θα μου απαντήσουν το συντομότερο.
 13. Άντε, να βάλω κι εγώ μια. Είναι η πρώτη φορά που το είδα στην αντιπροσωπεία και δεν είναι και τόσο κολακευτική. Μόλις το παραλάβω, την Παρασκευή με το καλό, θα στείλω πολλές και καλές. Soilas edit: Picture resized
 14. Simeon

  Alfisti's VW EOS

  VW EOS 2,0 TFSI 2007
 15. Simeon

  First contact

  From the album: Alfisti's VW EOS

  Η πρώτη ματιά στην αντιπροσωπεία

  © © Hellenic VWClub - Members

 16. Πολύ ωραίο. Βέβαια εγώ προτίμησα μπεζ εσωτερικό. Νομίζω ότι δείχνει καλύτερα το ανοιχτόχρωμο σαλόνι. Ελπίζω να μην χρειάζεται να είμαι με ένα σφουγκάρι στο χέρι συνέχεια. ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ.....
 17. Καλοτάξιδο Ηλία. Καλώς μας βρήκες. Ελπίζω να μαζευτούμε αρκετοί
 18. Simeon

  VolksWagen EOS

  Ευχαριστώ πολύ. Λογικά θα σου το δώσουν. Αν το πληρώσεις είναι δικό σου, μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις. Απλά για την διαδρομή να τους ζητήσεις να σου δώσουν πινακίδες "ΔΟΚ" για καλό και για κακό, καθότι χωρίς πινακίδες δεν μπορεί να είναι ασφαλισμένο. Συναγερμό θα βάλουν στον Μανδύλα. Το σίγουρο είναι ότι είναι CAN BUS. Τώρα για τη μάρκα και τον τύπο δεν γνωρίζω. Απ' όσο ξέρω βάζουν GT.
 19. Simeon

  VolksWagen EOS

  Ήρθε, ήρθε............... Πήγα το είδα........ Θα στείλω και φωτογραφίες μόλις αποκατασταθεί η βλάβη στην σύνδεση του σπιτιού μου. Τελικά θα το πάρω και δεν θα το πάρω. Θα το πληρώσω, θα το βάλω στο γκαράζ του σπιτιού μου και θα ταξινομηθεί το 2007, μιας και αθέτησαν την υπόσχεση να πληρώσουν όλα τα τέλη, ήθελαν να δώσουν μόνο τα 170,00€, οπότε άλλαξα τη συμφωνία και θα μου κάνουν το ποσό αυτό έκπτωση στο συναγερμό. Λογικά Τετάρτη - Πέμτη θα το έχω.
 20. Simeon

  VolksWagen EOS

  Από όλα το μόνο που θα ήθελα είναι αυτό. Ξέρεις αν μπορεί να μπει και στα δικά μας από την αντιπροσωπεία;
 21. Simeon

  VolksWagen EOS

  Η προσφορά για το σηματάκι ισχύει. Τι αλλαγές θα γίνουν; Μη μ' αφήνεις στην αγωνία. Ολοκλήρωσέ το....... Όσο για το ότι ήρθε το δικό μου νωρίτερα απ' το δικό σου ήταν πραγματικά έκπληξη. Εδώ έφτασε νωρίτερα κι απ΄ότι περίμεναν στην αντιπροσωπεία !!!!
 22. Καλώς ήρθες Βασίλη στην παρέα μας. Καλοτάξιδο το EOS σου. Αν θέλεις στείλε μας 1 - 2 φωτογραφίες στο: http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=13270 και πες μας τις εντυπώσεις σου για το αυτοκίνητο.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.