Jump to content

lary7

Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

lary7 last won the day on October 23 2019

lary7 had the most liked content!

About lary7

User Information

 • Gender
  Male | Άνδρας
 • Νομός
  Μη ορισμένος

Other Info

 • Car Type
  Golf MK 5

Recent Profile Visitors

3,755 profile views

lary7's Achievements

VWClub Member

VWClub Member (1/1)

7

Reputation

 1. Μία ερώτηση αν ξέρει κανείς στα σίγουρα, το γνωστό τρίξιμο που κάνουν τα Golf όταν είναι σταματημένα με νεκρά και σταματάει οταν πατάς συμπλέκτη, είναι απο το ρουλεμάν του συμπλέκτη ή απο ρουλεμαν του κιβωτίου; Τώρα που είναι λυμένο σκέφτομαι μήπως αλλάξω το ρουλεμάν του συμπλέκτη.
 2. Τρέμει συνέχεια ή ανά κάποια δευτερόλεπτά κάνει ενα τρέμουλο;
 3. Ominus ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πάρω ανακατασκευασμένο απο γερμανία ώστε τουλάχιστον να έχω το κεφάλι μου ήσυχο 2 χρόνια. Το ψάξιμο Αθήνα έπρεπε να είχε γίνει πέρυσι που εμφανίστηκε το θέμα. Αν και με 1 που μίλησα από Αθήνα μου ανέφερε 750 για ανταλλαγή με ανακατασκευασμένο, όταν με 660€ έρχεται από γερμάνια με 2 χρόνια εγγύηση.
 4. Δεν είναι κανένα απο τους 2. Σε αυτόν με έστειλε ο μάστορας από Κατερίνη, δεν μπορώ να πω πως όλα πήγαν καλά αν διαβάσεις και παραπάνω, αν και σε όλα τα προηγούμενα που έφτιαξε δεν υπήρξε θέμα. Αυτήν την φορά ξεκόλησε και ένας αφαλός μου λέει και πρέπει να μπει με κολλά και ποντα...Δεν δίνω ουτε 1€ πλέον σε μάστορα. Από Γερμανία θα κοστίσει 660€ με τα μεταφορικά και τις βαλβολίνες, δίνοντας πίσω το δικό μου, κρίμα που βασίστηκα σε άτομα εδω και έφυγε χρήμα με το φτυάρι....
 5. Τελικά θα παραγγείλω από γερμανία ένα ανακατασκευασμένο, δίνουν 2 χρόνια εγγύηση, ελπίζω να ξεμπερδευω με τους μάστορες...
 6. Θες να μου πείς εσυ σε ποιόν αναφέρεσαι με PM για να μην εκθέσω κανέναν; Σαλονική άραγε πόσοι να είναι που ασχολούνται με κιβώτια.....
 7. Επανέρχομαι μετά από 1 ακριβώς χρόνο.... Ξανά διαρροές από το σασμάν, αυτήν την φορά μάλλον το θέμα είναι το διαφορικό, τα ημιαξόνια έχουν τζόγο άμα τα κουνήσεις με το χέρι. Βέβαια από πέρυσι που έγινε η ανακατασκευή παρατηρούσα ένα σφύριγμα όταν άφηνα το γκάζι και το αμάξι ρόλαρε. Στο χρόνο κάτι φαγώθηκε και πλέον χάνει, ενώ οι βαλβολίνες έχουν μαυρίσει. Αύριο κατεβαίνει το σαζμάν, υπάρχει κάποια πρόταση που μπορώ να βρω κάτι αξιόπιστο μεταχειρισμένο μπας και ξεμπερδέψω;
 8. Απο ζάντες λογικά είμαι ΟΚ, χειμώνα βάζω σιδερένιες και δεν αλλάζει η συμπεριφορά. Θα κάνω μια επίσκεψη στον μάστορα μέσα στην εβδομμάδα, θα ζητήσω έλεγχο ακρόμπαρων - ημίμπαρων να δώ αν είναι εκεί το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναπαράγω τον θόρυβο που έκανε για να μπορεί να γίνει πιο σωστή διάγνωση. Θα πάω να ζαλίσω λίγο τον μάστορα μπας και βγεί άκρη.
 9. O μάστορας για τις ευθυγραμμίσεις είναι ο καλύτερος της πόλης θεωριτικά. Θα μπορούσε να είναι κρεμμαργιέρα, αλλά σκέφτομαι να δώ αρχικά τα πιο απλά, αν κανείς έχεις ασχοληθεί με τα ακρόμπαρά τους θα ήταν χρήσιμη η εμπειρία του.
 10. Αθήνα λίγο δύσκολο να ξανα-κατέβω αφού είμαι στην Κατερίνη. Λάστιχα άλλαξα πριν 1.5 χρόνο, αλλά αλλάζω κάθε χρόνο χειμερινά-θερινά και η αίσθηση του τιμονιού είναι η ίδια. Αμορτισέρ άλλαξα μετά από 175.000χλμ γιατί το αμάξι είχε γίνει βάρκα και έβαλα sachs που είναι ίδια με τα εργοστασιακά. Το θέμα (πλήν του θορύβου) το είχε από πριν, το ανέφερα στον μάστορα που άλλαξε τα αμορτισέρ και μου είπε πως μετά την ευθυγράμμιση θα λυθεί, κάτι που δεν έγινε. Για αυτό σκέφτομαι τί άλλο θα μπορεί να είναι (βάσεις ψαλιδιών άλλαξα μαζί με τα αμορτισερ).
 11. Καλημέρα. Το αμάξι είχε αγοραστεί καινούργιο και πραγματικά είχε το πιο ακριβές τιμόνι σε σχέση με τα αρκετά αμάξια που έχω οδηγήσει. Εδώ και 2-3 χρόνια όμως έχει χάσει σε ακρίβεια ιδιαίτερα σε εθνική οδό όπου κάνω και πολλά χλμ. Το νιώθω να έχει αποκτήσει λίγο τζόγο, να έχει μια τάση να στρίβει προς τα δεξιά ευκολότερα ενώ και η ευθεία του θέλει το τιμόνι 0.5 μοίρες περίπου στριμμένο δεξιά. Γενικά είναι δύσκολο να περιγράψω το πρόβλημα, αλλά έχει γίνει πιο ασαφές και λιγότερο απολαυστικό στην οδήγηση. Ευθυγράμμιση έχει γίνει πρίν 8 μήνες όταν και άλλαξα τα αμορτισέρ και το αμάξι δεν τραβάει στον δρόμο. Πριν 10 μέρες πήγα ένα ταξίδι εξωτερικό, και μετά από αναμονή 1 ώρας στα σύνορα και σε θερμοκρασίες 35C++ άρχισε να κάνει ένα θόρυβο έντονο όταν έστριβα το τιμόνι δεξιά αριστερά, περίεργος ο θόρυβος αργότερα εξαφανίστηκε οπότε τον αποδίδω στο ότι κάτι ζεστάθηκε. Θέλοντας να επαναφέρω το σύστημα σε σωστή κατάσταση αναρωτιέμαι τι χρειάζεται αλλαγή; Πάω για ακρόμπαρα; Μπάρα τιμονιού; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να προκαλεί αυτήν την συμπεριφορά και καλό είναι προληπτικά να το αλλάξω;
 12. Οσο δεν κάνει θόρυβο μην σε αγχώνει. Θα το καταλάβεις αν σε κρύα εκκίνηση κάνει σαν diesel και παραμμένει ο θόρυβος. Μέχρι τότε τακτικές αλλαγες λαδιών, θεωριτικά οι καδένες έχουν μεγάλο χρόνο ζωής, απλά η VW κάπου τα έκανε μαντάρα με τους τεντωτήρες.
 13. Τελικά το κουστούμι βγήκε 1050 χωρίς την εργασία ανέβασμα-κατέβασμα. Αλλάχτηκαν όλα τα ρουλεμάν (9 στο σύνολο) μαζι με κάτι άλλα πράγματα. Τα περισσότερα ρουλεμάν τα βρήκα μόνος, αλλά στο τέλος με χρέωσε τόρνο 250€ για επισκευή του ενός άξονα (κάτι κωρονοπηνια) και το κόστος πήγε στον θεό. Με 750€ έπαιρνα ανακατασκευασμένο απο Αθήνα, κακώς άκουσα τον δικό μου μάστορα και άφησα να φύγει το κιβώτιο Θεσσαλονίκη. Για 14 χρονών αμάξι θεωρώ πως είναι πολλά, και αυτά τα 6τάχυτα είναι μανίκι να ανοιχτούν και θέλουν ειδικά εργαλεία, εξου και χρεώνουν χρυσό οι τεχνίτες. Οπότε προσοχή στις βαλβολίνες να είναι εργοστασιακές, και μετα την αλλαγή λίγο συμπλήρωμα απο τάπα εξαέρωσης όπως έχουν αναφέρει κάποιοι εδώ μέσα, η VW με τα 6τάχυτα δεν περνει βραβείο αξιοπιστίας.
 14. Λοιπόν βρήκα μόνος μου τα περισσότερα ρουλεμάν με κόστος 185€ (6 τεμάχια). Το μόνο που δεν βρήκα ακόμα είναι ένα καπάκια στην πίσω πλευρά που πάει μαζί με τα 2 ρουλεμάν του. Αυτό δεν φαίνεται να έχει αρπάξει αλλά λέει πως καλό είναι να αλλαχτεί για να πατάει ο άξονας σε καινούργια ρουλεμάν και όχι σε παλιά στην μία πλευρά και βγάλει κανένα θέμα ευθυγράμμισης. Για αυτό έχω κωδικούς άλλα δεν βγαίνουν μόνο ρουλεμάν, οπότε πρέπει να ψαχτώ, μάλλον μόνο στην VW θα το βρω. Επειδή το σασμάν είναι ήδη ανοιχτό αναγκαστικά θα κοιτάξω να κλείσει το δικό μου με το ελάχιστο κόστος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.