Jump to content

lary7

Members
 • Posts

  114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by lary7

 1. Μία ερώτηση αν ξέρει κανείς στα σίγουρα, το γνωστό τρίξιμο που κάνουν τα Golf όταν είναι σταματημένα με νεκρά και σταματάει οταν πατάς συμπλέκτη, είναι απο το ρουλεμάν του συμπλέκτη ή απο ρουλεμαν του κιβωτίου; Τώρα που είναι λυμένο σκέφτομαι μήπως αλλάξω το ρουλεμάν του συμπλέκτη.
 2. Τρέμει συνέχεια ή ανά κάποια δευτερόλεπτά κάνει ενα τρέμουλο;
 3. Ominus ευχαριστώ για την απάντηση. Θα πάρω ανακατασκευασμένο απο γερμανία ώστε τουλάχιστον να έχω το κεφάλι μου ήσυχο 2 χρόνια. Το ψάξιμο Αθήνα έπρεπε να είχε γίνει πέρυσι που εμφανίστηκε το θέμα. Αν και με 1 που μίλησα από Αθήνα μου ανέφερε 750 για ανταλλαγή με ανακατασκευασμένο, όταν με 660€ έρχεται από γερμάνια με 2 χρόνια εγγύηση.
 4. Δεν είναι κανένα απο τους 2. Σε αυτόν με έστειλε ο μάστορας από Κατερίνη, δεν μπορώ να πω πως όλα πήγαν καλά αν διαβάσεις και παραπάνω, αν και σε όλα τα προηγούμενα που έφτιαξε δεν υπήρξε θέμα. Αυτήν την φορά ξεκόλησε και ένας αφαλός μου λέει και πρέπει να μπει με κολλά και ποντα...Δεν δίνω ουτε 1€ πλέον σε μάστορα. Από Γερμανία θα κοστίσει 660€ με τα μεταφορικά και τις βαλβολίνες, δίνοντας πίσω το δικό μου, κρίμα που βασίστηκα σε άτομα εδω και έφυγε χρήμα με το φτυάρι....
 5. Τελικά θα παραγγείλω από γερμανία ένα ανακατασκευασμένο, δίνουν 2 χρόνια εγγύηση, ελπίζω να ξεμπερδευω με τους μάστορες...
 6. Θες να μου πείς εσυ σε ποιόν αναφέρεσαι με PM για να μην εκθέσω κανέναν; Σαλονική άραγε πόσοι να είναι που ασχολούνται με κιβώτια.....
 7. Επανέρχομαι μετά από 1 ακριβώς χρόνο.... Ξανά διαρροές από το σασμάν, αυτήν την φορά μάλλον το θέμα είναι το διαφορικό, τα ημιαξόνια έχουν τζόγο άμα τα κουνήσεις με το χέρι. Βέβαια από πέρυσι που έγινε η ανακατασκευή παρατηρούσα ένα σφύριγμα όταν άφηνα το γκάζι και το αμάξι ρόλαρε. Στο χρόνο κάτι φαγώθηκε και πλέον χάνει, ενώ οι βαλβολίνες έχουν μαυρίσει. Αύριο κατεβαίνει το σαζμάν, υπάρχει κάποια πρόταση που μπορώ να βρω κάτι αξιόπιστο μεταχειρισμένο μπας και ξεμπερδέψω;
 8. Απο ζάντες λογικά είμαι ΟΚ, χειμώνα βάζω σιδερένιες και δεν αλλάζει η συμπεριφορά. Θα κάνω μια επίσκεψη στον μάστορα μέσα στην εβδομμάδα, θα ζητήσω έλεγχο ακρόμπαρων - ημίμπαρων να δώ αν είναι εκεί το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναπαράγω τον θόρυβο που έκανε για να μπορεί να γίνει πιο σωστή διάγνωση. Θα πάω να ζαλίσω λίγο τον μάστορα μπας και βγεί άκρη.
 9. O μάστορας για τις ευθυγραμμίσεις είναι ο καλύτερος της πόλης θεωριτικά. Θα μπορούσε να είναι κρεμμαργιέρα, αλλά σκέφτομαι να δώ αρχικά τα πιο απλά, αν κανείς έχεις ασχοληθεί με τα ακρόμπαρά τους θα ήταν χρήσιμη η εμπειρία του.
 10. Αθήνα λίγο δύσκολο να ξανα-κατέβω αφού είμαι στην Κατερίνη. Λάστιχα άλλαξα πριν 1.5 χρόνο, αλλά αλλάζω κάθε χρόνο χειμερινά-θερινά και η αίσθηση του τιμονιού είναι η ίδια. Αμορτισέρ άλλαξα μετά από 175.000χλμ γιατί το αμάξι είχε γίνει βάρκα και έβαλα sachs που είναι ίδια με τα εργοστασιακά. Το θέμα (πλήν του θορύβου) το είχε από πριν, το ανέφερα στον μάστορα που άλλαξε τα αμορτισέρ και μου είπε πως μετά την ευθυγράμμιση θα λυθεί, κάτι που δεν έγινε. Για αυτό σκέφτομαι τί άλλο θα μπορεί να είναι (βάσεις ψαλιδιών άλλαξα μαζί με τα αμορτισερ).
 11. Καλημέρα. Το αμάξι είχε αγοραστεί καινούργιο και πραγματικά είχε το πιο ακριβές τιμόνι σε σχέση με τα αρκετά αμάξια που έχω οδηγήσει. Εδώ και 2-3 χρόνια όμως έχει χάσει σε ακρίβεια ιδιαίτερα σε εθνική οδό όπου κάνω και πολλά χλμ. Το νιώθω να έχει αποκτήσει λίγο τζόγο, να έχει μια τάση να στρίβει προς τα δεξιά ευκολότερα ενώ και η ευθεία του θέλει το τιμόνι 0.5 μοίρες περίπου στριμμένο δεξιά. Γενικά είναι δύσκολο να περιγράψω το πρόβλημα, αλλά έχει γίνει πιο ασαφές και λιγότερο απολαυστικό στην οδήγηση. Ευθυγράμμιση έχει γίνει πρίν 8 μήνες όταν και άλλαξα τα αμορτισέρ και το αμάξι δεν τραβάει στον δρόμο. Πριν 10 μέρες πήγα ένα ταξίδι εξωτερικό, και μετά από αναμονή 1 ώρας στα σύνορα και σε θερμοκρασίες 35C++ άρχισε να κάνει ένα θόρυβο έντονο όταν έστριβα το τιμόνι δεξιά αριστερά, περίεργος ο θόρυβος αργότερα εξαφανίστηκε οπότε τον αποδίδω στο ότι κάτι ζεστάθηκε. Θέλοντας να επαναφέρω το σύστημα σε σωστή κατάσταση αναρωτιέμαι τι χρειάζεται αλλαγή; Πάω για ακρόμπαρα; Μπάρα τιμονιού; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να προκαλεί αυτήν την συμπεριφορά και καλό είναι προληπτικά να το αλλάξω;
 12. Οσο δεν κάνει θόρυβο μην σε αγχώνει. Θα το καταλάβεις αν σε κρύα εκκίνηση κάνει σαν diesel και παραμμένει ο θόρυβος. Μέχρι τότε τακτικές αλλαγες λαδιών, θεωριτικά οι καδένες έχουν μεγάλο χρόνο ζωής, απλά η VW κάπου τα έκανε μαντάρα με τους τεντωτήρες.
 13. Τελικά το κουστούμι βγήκε 1050 χωρίς την εργασία ανέβασμα-κατέβασμα. Αλλάχτηκαν όλα τα ρουλεμάν (9 στο σύνολο) μαζι με κάτι άλλα πράγματα. Τα περισσότερα ρουλεμάν τα βρήκα μόνος, αλλά στο τέλος με χρέωσε τόρνο 250€ για επισκευή του ενός άξονα (κάτι κωρονοπηνια) και το κόστος πήγε στον θεό. Με 750€ έπαιρνα ανακατασκευασμένο απο Αθήνα, κακώς άκουσα τον δικό μου μάστορα και άφησα να φύγει το κιβώτιο Θεσσαλονίκη. Για 14 χρονών αμάξι θεωρώ πως είναι πολλά, και αυτά τα 6τάχυτα είναι μανίκι να ανοιχτούν και θέλουν ειδικά εργαλεία, εξου και χρεώνουν χρυσό οι τεχνίτες. Οπότε προσοχή στις βαλβολίνες να είναι εργοστασιακές, και μετα την αλλαγή λίγο συμπλήρωμα απο τάπα εξαέρωσης όπως έχουν αναφέρει κάποιοι εδώ μέσα, η VW με τα 6τάχυτα δεν περνει βραβείο αξιοπιστίας.
 14. Λοιπόν βρήκα μόνος μου τα περισσότερα ρουλεμάν με κόστος 185€ (6 τεμάχια). Το μόνο που δεν βρήκα ακόμα είναι ένα καπάκια στην πίσω πλευρά που πάει μαζί με τα 2 ρουλεμάν του. Αυτό δεν φαίνεται να έχει αρπάξει αλλά λέει πως καλό είναι να αλλαχτεί για να πατάει ο άξονας σε καινούργια ρουλεμάν και όχι σε παλιά στην μία πλευρά και βγάλει κανένα θέμα ευθυγράμμισης. Για αυτό έχω κωδικούς άλλα δεν βγαίνουν μόνο ρουλεμάν, οπότε πρέπει να ψαχτώ, μάλλον μόνο στην VW θα το βρω. Επειδή το σασμάν είναι ήδη ανοιχτό αναγκαστικά θα κοιτάξω να κλείσει το δικό μου με το ελάχιστο κόστος.
 15. Ο μηχανικος που το εξέτασε (θεσσαλονικη) μου ειπε πως το κιβώτιο εχει αρπάξει λόγω βαλβολίνης μαλλον και έβγαλε ενα κουστουμακι 900++ για να αλλαχτουν ολα τα ρουλεμαν και κάποια άλλα εξαρτήματα.... Οποτε ζήτησα να μου στείλει τα ρουλεμαν για να ψάξω μόνος για τα ανταλλακτικά αλλα λέω να αρχίσω να κοιτάω και για μεταχειρισμένο κιβώτιο. Γνωρίζει κανείς καμια μάντρα σχετικά αξιόπιστη που μπορώ να βρω 6ρι απο BAG μηχανη;
 16. Τελικά αυριο θα κατεβει το κιβωτιο και θα πάει θεσσαλονικη για επισκευή. Μαλλον ειναι ρουλεμαν, ευτυχώς δεν εχει θέμα τα γρανάζια, δεν δουλεψε στεγνο. Γνωρίζει κανείς κόστος αντικατάστασης των ρουλεμαν; Και πόσα ρουλεμαν εχει το κιβώτιο; Ήξεραν για ενα 2πλο, αλλα ο μηχανικός λεει οτι έχει και άλλο και καλά ειναι να αλλαχτουν όλα, ανεξάρτητα πιο ειναι χαλασμένο.
 17. Παιδια αυτή η βαλβολίνη κάνει για Golf5 1.6 6τάχυτο; Ήδη άλλαξα μια φορά, θα χρειαστεί να ξανα-αλλάξω και ο μηχανικός επιμένει για 75-90W που ειναι ακριβή. Την συγκεκριμένη την βρίσκω πολύ φθηνά.
 18. Λοιπόν αυτον τον θόρυβο τον έχω και εγω κοντά στα 8 χρόνια και δεν έχω κάνει τιποτα. Πρίν λίγες μέρες όμως εμφάνησε αλλο θέμα, αρχισε διαρροη απο την τσιμούχα του κιβωτίου και έχανε βαλβολίνες. Ευτυχώς συνέπεσε με μετακόμηση σε νέο σπίτι που έχει πυλωτή και είδα τα λάδια παντού απο κάτω, αν ημουν στο παλαιό σπίτι που πάρκαρα στον δρόμο δεν θα έπαιρνα χαμπάρι και θα επαιρνα το κιβώτιο στο χέρι(είχε μείνει με 1 λίτρο βαλβολίνες...). Ο μάστορας είδε την παλιά τσιμούχα αρπαγμένη, λεει μπορεί να έτυχε ή το ρουλεμάν που κάνει θόρυβο να μετατόπισε τον άξονα λίγο και να τρώει τις τσιμούχες. Θα το παρακολουθώ για αρκετα χλμ να δώ πως θα πάει, υπόψιν πως απο τσιμούχα μπορεί να πάρει φωτιά το αμάξι. Όταν έρθει η ώρα για αλλαγή συμπλέκτη θα δω αν θα κατεβάσω και κιβώτιο. Για το θέμα που μου είχες απαντήσει πιο παλιά, τελικά άλλαξα μόνος μου τον αισθητήρα θερμοκρασίας (κόστος 15 €) και τώρα είναι οκ, θερμοστάτη δεν πείραξα.
 19. Ομοιοπαθής και εγώ, αρχισε να χάνει βαλβολίνες και ευτυχώς συνέπεσε με την αλλαγή σπιτιού οπότε στο νεο σπίτι έχω πυλωτή με θέση πάρκινγκ και είδα τις λιμνούλες απο βαλβολίνη, στο παλιό που πάρκαρα στον δρόμο δεν θα έπερνα χαμπάρι... Σήμερα άλλαξε ο μηχανικός την τσιμούχα, αλλά βρήκε την παλιά φθαρμένη και υποψιάζεται οτι έχει αρπάξει κάποιο ρουλεμάν στο κιβώτιο και έφαγε την τσιμούχα. Θά το κάνω μια μεγάλη βόλτα να δώ αν ξαναέχω διαρροές, ελπίζω να την γλυτώσω με το 70ρι της τσιμούχας και να μην κατεβάσουμε κιβώτιο.
 20. Αν δεν αλλαζες λαδια στο κιβώτιο στα διαστήματα που λεει το manual τότε πάς για επισκευή. Το body valve ειναι ευαίστητο και λογικά εκεί ειναι το θέμα, είτε επισκευή σε κάποιον που να ξέρει είτε αντικατάσταση.
 21. Παιδιά τα DOT 5.1 κάνουν; Από την αποθήκη που παίρνω λάδια-ξιδια τώρα τελευταία έχουν μόνο 5.1 σαν καλύτερα. Επειδή δευτέρα πάω για σέρβις να βάλω τα 5.1 άφοβα(από πίσω το μπουκαλάκι γράφει κάτι ότι είναι κατάλληλο και για DOT4)
 22. Εμενα ειναι με αυτον τον ηχο για 8 χρόνια και 90.000χλμ. Οταν αλλάξω συμπλέκτη τοτε θα στρώσει.
 23. Όταν λες χάνει σε στυλ να χάσει τα υγρά σε 1-2 μήνες ή το να χάνει μέσα σε 2+ χρόνια είναι νορμάλ και δεν χρειάζεται αλλαγή;
 24. Σε εμενα το καταλαβαινω οταν αρχισει να σφυραει η βαλβιδα πισω απο τους κεντρικους αεραγωγους. Διαρροη παντως δεν βρηκε ο τεχνικος.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.