Jump to content
nikkosnet

Ανακλήσεις αυτοκινήτων.

Recommended Posts

Μια αυτοκινητοβιομηχανια ανακαλει τα αυτοκινητα της, οταν ενα τμημα ή ενα ανταλλακτικο εχει λαθος σχεδιασμο εξ αρχης, οταν καποιο κομματι του αυτοκινητου δεν μονταριστηκε σωστα, οταν ενα ανταλλακτικο ανηκει σε ελλατωματικη παρτιδα, οταν ενα τμημα ή ανταλλακτικο φθειρεται προωρα και σε ακραιες περιπτωσεις οταν η συμπεριφορα του οχηματος στα χερια του μεσου οδηγου, ειναι διαφορετικη απο αυτη των δοκιμων (οπως ειχε γινει με την πρωτη Mercedes A-Class και το προβλημα ευσταθειας που ειχε). Η πιεση να βγει ενα αυτοκινητο γρηγορα στην αγορα, η μεγαλη πλεον συμμετοχη ηλεκτρονικων συστηματων (ΑBS, ESP, εγκεφαλοι κλπ) η μειωση του χρονου δοκιμων και η αντικατασταση των πραγματικων δοκιμων με virtual δοκιμες μεσω pc, εχουν ως αποτελεσμα να διπλασιαστει ο αριθμος των ανακλησεων των αυτοκινητων τα τελευταια 8 χρονια.

Συγκεκριμενα μονο το 2004 ανακληθηκαν:

> 680.000 επιβατικα Mercedes λογω προβληματων με το ηλεκτρονικο συστημα φρενων,

> 1.000.000 Vw & Audi λογω κινδυνου θραυσης του μπροστινου αξονα

> 4.660 BMW X3 με προβληματα στο συστημα διευθυνσης,

> 25.000 Renault Scenic II με προβλημα στο πενταλ φρενων (στην δουλεια μας ηρθαν αρκετα και κανενα δεν ειχε προβλημα ευτυχως :thumbsup: )

> 130.000 Chevrolet (Daewoo) διοτι ..... μπλοκαρε το τιμονι κατα την πορεια :lol:

> 1.200 Ford με προβλημα στο αυτοματο ηλεκτρονικο συστημα φρενων

> 10.028 Peugeot με προβλημα σταθεροτητας

> 40.000 Volvo λογω κινδυνου πυρκαγιας

> 42.000 Chrysler λογω προβληματων στις ζωνες ασφαλειας.

Υπηρχαν και ανακλησεις με μικροτερης σημασιας προβληματα, οπως τα Renault Megane Cabrio II με τριγμους στην σκληρη οροφη και τα Porsche Cayenne με προβληματα στα καθισματα.

Συνολικα ανακληθηκαν ουτε λιγο, ουτε πολυ 2.382.645 αυτοκινητα για σοβαρα ελλατωματα.

Οι αντιπροσωπειες οφειλουν να ενημερωνουν το κοινο, ειτε με ατομικες επιστολες, ειτε με αναφορες στον Τυπο για αυτες τις ανακλησεις, και οι καταναλωτες οφειλουμε να πηγαινουμε σε καποιο εξουσιοδοτημενο service για την αποκατασταση του προβληματος. Ολα αυτα βεβαια πρεπει να γινονται χωρις πανικο και προκαταληψεις. :lol:

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Όντως σε ειδοποιούνε με ατομική επιστολή? Δηλαδή αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το POLO θα μου έστελνε η ΚΟΣΜΟΚΑΡ επιστολή ή θα έβγαζε μια ανακοινωση και όποιος της έβλεπε θα πήγαινε να το διορθώσει??

Link to comment
Share on other sites

Όντως σε ειδοποιούνε με ατομική επιστολή? Δηλαδή αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το POLO θα μου έστελνε η ΚΟΣΜΟΚΑΡ επιστολή ή θα έβγαζε μια ανακοινωση και όποιος της έβλεπε θα πήγαινε να το διορθώσει??

Να σου πω, οταν ειχαν ερθει τα πρωτα 100αρια στην Ελλαδα (μαλιστα δεν ειχαν δισκοφρενα πισω), ειχαν προβληματα με το ταμπλω, το γνωστο προβλημα που εχουμε οι περισσοτεροι, τοτε λοιπον ειχαν ειδοποιηθει οι ιδιοκτητες τους απο την ΚΟΣΜΟΚΑΡ, για να τους αλλαξουν ταμπλω. :thumbsup: Συνηθως η ανακληση γινεται μεσα στους πρωτους μηνες κυκλοφοριας ενος μοντελου.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω, οταν ειχαν ερθει τα πρωτα 100αρια στην Ελλαδα (μαλιστα δεν ειχαν δισκοφρενα πισω), ειχαν προβληματα με το ταμπλω, το γνωστο προβλημα που εχουμε οι περισσοτεροι, τοτε λοιπον ειχαν ειδοποιηθει οι ιδιοκτητες τους απο την ΚΟΣΜΟΚΑΡ, για να τους αλλαξουν ταμπλω.  :thumbsup: Συνηθως η ανακληση γινεται μεσα στους πρωτους μηνες κυκλοφοριας ενος μοντελου.

Το δικό μου 100 άρι είναι το 8ο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και δεν με ειδοποιησε κανένας για να αντικαταστήσω το ταμπλώ μου.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση!!!

Εγω το πήρα μτχ έάν υπάρχει πρόβλημα θα στήλουν στον 1ο ιδιωκτητη!!!!

και αν αυτός δεν με ενημερώσει και με γράψει κανονικά τι κάνω?????

υπαρχει περίπτωση να μου το πουν από το παζαρόπουλο που το πάω για service????

που μπορουμε να μαθουμε ποιά παρτήδα golf v βγηκε ελατωματική και σε ποια ακριβως ημερομηνία!!!!!!

ευχαριστώ!!! 8)

Link to comment
Share on other sites

2793011.jpg

Σε διπλή ανάκληση του μοντέλου RX-8 προχώρησε η εταιρία ΕΛΜΑ, αντιπρόσωπος της MAZDA στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η πρώτη ανάκληση αφορά 408 οχήματα παραγωγής από 28-7-2003 έως και 1-7-2005, διότι σε κάποια από αυτά διαπιστώθηκε ότι σε ασυνήθιστες συνθήκες υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί η θερμοκρασία στη δεξαμενή καυσίμου, προκαλώντας διάφορες δυσλειτουργίες με χειρότερη την περίπτωση να διαρρεύσει καύσιμο από το ρεζερβουάρ.

Η δεύτερη ανάκληση αφορά 240 οχήματα παραγωγής από 28-7-2003 έως και 27-12-2003 γιατί διαπιστώθηκε ελάττωμα στην υποδοχή της σφαιρικής άρθρωσης του εμπρός κάτω ψαλιδιού, και ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα κάτω από ακραίες συνθήκες οδήγησης να αποκολληθεί από την υποδοχή, προκαλώντας αδυναμία ελέγχου του αυτοκινήτου.

Η εταιρία αναφέρει ότι ενημέρωσε με επιστολές τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών, οι οποίοι δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα κόστος για την αντικατάσταση των υλικών ή την εργασία.

ΑΠΕ

Link to comment
Share on other sites

Χμμ ζορικα τα πραγματα, αλλα μην ξεχνατε και τα δικα μας με τα golf και την αστοχια του εμπρος αξονα με σοβαρες πιθανοτητες καταρρευσης.

Στις ΗΠΑ ανακληθηκαν 335.000 οχηματα των εταιριων ΚΙΑ (Sedona) και Chrysler (Cirrus, Dodge Stratus, Plymouth Breeze), καθως 29 απο αυτα πηραν φωτια οι κινητηρες τους. Στις 13 περιπτωσεις τα οχηματα βρισκονταν εν κινεισει, ενω στις υπολοιπες περιπτωσεις τα οχηματα ηταν σταθμευμενα.

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

για τα 1.000.000 vw + audi δεν μιλαει κανενας...... :whistling::whistling::baby::baby::baby::baby::baby::whistling:;)

το rx-8 τα κραζατε για τον κινητηρα αλλα ακομα τιποτα δεν εχει παθει, ..... :thumbsup::thumbsup::thumbsup:

ενω τo golf που πινει λαδακι ,και εχει τοσα προβληματα δεν το αναφερει κανενας.:μην εφαρμοζουμε το δικο μου ειναι το καλυτερο αυτοκινητο και τα αλλα ειναι χρεπια.

και εγω golf v εχω αλλα θα πρεπει να τα βλεπουμε πλατια μερικα πραγματα και οχι στενα.

Edited by powergolf
Link to comment
Share on other sites

na elegan k thn αναλογια που εχουν στις πωλησεις μεχρι τοτε....

ετσι δεν βγαινουν κ πολλα συμπερασματα,αν κ για μενα το θεωρω πιο σωστο να τις κανουν παρα να τις περνανε στα κρυφα.

παντως σε φιλο ηρθε πριν κανα 2μηνο στο polo 100ps ανακληση απο αντι/πεια που το πειρε για σωληνακια φρενων

Link to comment
Share on other sites

H Hyundai Ελλας ανακοινωσε την προληπτικη ανακληση των μοντελων Tuscon & Sonata, με σκοπο τον ελεγχο και την αποκατασταση της λειτουργιας τυχον ελλατωματικων μερων. Πιο συγκεκριμενα ανακαλουναι 25 SUV Tuscon, με σκοπο να ελεγχθει το χειροφρενο τους, αφου παρουσιαστηκε δυσλειτουργια της καστανιας.

Επισης ανακαλουνται 99 Sonata, στα οποια θα ελεγχει και αν χρειαστει θα επαναπρογραμματιστει το ESP. Συμφωνα με την αντιπροσωπεια, το προβλημα ειναι οτι σε διαδρομες με στροφες, το ESP μπορει να μειωσει την ταχυτητα στα 50 Km/h.

Oλοι οι κατοχοι των παραπανω οχηματων θα ενημερωθουν με γραπτη επιστολη.

Πηγη: Car & Speed

Link to comment
Share on other sites

Guest pnklout

clio και modus πάντως παρουσιασαν προβλήματα σε πλεξούδα και ατέρμονα αν καταλαβα καλα και ανακλήθηκαν αρκετες μονάδες...

Link to comment
Share on other sites

Γι τα Renault Clio η ανακληση αφορα την καλωδιωση της κορνας. Το καλωδιο εν εχει τοποθετηθει σωστα μεσα στο τιμονι και πρεπει να ''κουμπωσει'' σε ενα κλιπ. Στα modus αλλαζεται η κολωνα του τιμονιου. Στην Ελλαδα δεν χρειαστηκε να γινει κατι τετοιο προς το παρον.

Ενδεχόμενο πρόβλημα δυσλειτουργίας -καθυστέρησης στην απόκριση του εγκεφάλου των αερόσακων- αναγνώρισε η Audi στο μοντέλο της «Α6», ανακαλώντας μια σειρά αντίστοιχων οχημάτων για τεχνικό έλεγχο.

Η ανάκληση αφορά 403 οχήματα που παρήχθησαν από τον Ιούλιο του 2004 έως και σήμερα. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν άμεσα, με συστημένες επιστολές. Ο έλεγχος και η αναβάθμιση του λογισμικού συστήματος των αερόσακων θα γίνει στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρείας, χωρίς επιβάρυνση από την πλευρά του πελάτη.

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Δεν ήξερα πως έχουμε ειδικό topic για τις ανακλήσεις αυτοκινήτων και έτσι το είχα ποστάρει στα Audi http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=3739

Την ανάκληση 403 αυτοκίνητων AUDI A6 αποφάσισε η ΚΟΣΜΟΚΑΡ, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Καταναλωτή για επισκευή και αναβάθμιση του εγκεφάλου των αερόσακων. Η ανάκληση θεωρείται επιβεβλημένη μετά την διαπίστωση μιας σχετικής καθυστέρησης του συστήματος ανοίγματος του αερόσακου, που μπορεί σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να αποβεί μοιραία. Αφορά μόνο ορισμένα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου που παράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2004 έως σήμερα. Η ανάκληση έχει ενεργοποιηθεί από τις 26-9-2005 ενώ οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν άμεσα με συστημένες επιστολές, ενώ η αναβάθμιση του λογισμικού θα γίνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

27/9/2005 5:15μμ

Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

Πηγή: ERT.gr

Link to comment
Share on other sites

Toyota Prius

H Τoyota προχωρησε σε ανάκληση 160.000 υβριδικών μοντέλων Prius, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ ¶υγουστο 2003 και Φεβρουάριο 2005, λόγω πιθανου ηλεκτρικού προβλήματος που μπορεί να οδηγήσει σε σβησιμο του κινητήρα.

Το πρόβλημα προέρχεται από λαθος στον προγραμματισμό του υπολογιστή, που ελέγχει τις ηλεκτρονικές μονάδες, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε σε παύσεις των κινητήρων οταν το όχημα βρίσκονταν εν κινήσει, "υποχρεώνοντας" το να τροφοδοτείται μόνο από τον ηλεκτρικό κινητήρα.

Συνολικα θα ανακληθούν 75.000 Prius στις ΗΠΑ, 70.000 στην Ιαπωνία και τα υπόλοιπα στην Ευρώπη, Αυστραλία και σε άλλες αγορές.

Κατα πασα πιθανοτητα στην Ελλαδα δεν θα υπαρξει προβλημα καθως η χωρα μας ειναι σχετικα μικρη αγορα και το συγκεκριμενο μοντελο εχει πουλησει λιγες μοναδες.

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Porsche 911 Carrera (997)

Σε ανακληση μικρου αριθμου οχηματων στην Ελλαδα αλλα και σε ολο τον κοσμο, προχωρα η Porsche. Συγκεκριμενα προκειται για την Carrera στην οποια η αποληξη της εξατμισης ενδεχεται να αποκοληθει κατα την πορεια του αυτοκινητου, λογω αναποτελεσματικης συρραφης. Κινδυνος για τον οδηγο και το ιδιο το οχημα δεν υπαρχει, μπορει ομως σε εξαιρετικες συνθηκες να θεσει σε κινδυνο αλλα διερχομενα αυτοκινητα. Απο τις 30 περιπου περιπτωσεις παγκοσμιως οπου υπηρξε απωλεια της αποληξης, σε καμμια δεν αναφερθηκε τραυματισμος ή υλικη ζημια.

Ηδη εχουν ενημερωθει οι πελατες τα αυτοκινητα των οποιων περιλαμβανονται στην ανακληση.

Nissan Pathfinder και D40

H Nissan με τη σειρα της ανακαλει παρτιδα του μοντελου της Pathfinder, στα οποια ενδεχεται να παρουσιαστει χαλαρωση και αποκοληση του αξονα μεταδοσης του αυτοκινητου. To προβλημα οφειλεται σε λαθος τιμη ροπής σύσφιξης των βιδών, που βρίσκονται στις ενώσεις των αξόνων με το εμπρός και πίσω διαφορικό. Η ιδια ανακληση καλυπτει και το μοντελο D40.

Edited by nikkosnet
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο στις εταιρειες που κανουν ανακλησεις παντως γιατι παραδεχονται τα λαθη τους και σεβονται τους πελατες.

Τoyota Lexus Hyundai worthy.gifworthy.gif οι πιο αξιοπιστες πλεον worthy.gifworthy.gif

(ενταξει το Prius ειναι τοσο πολυπλοκο και καινουρια τεχνολογια - δικαιολογειται)

Ο κοσμος παντως κοιταει πανω απο ολα αξιοπιστια-ποιοτητα.

Και για να πω και για τα δικα μας τα χαλια... τ

ωρα ακομα ο κοσμος δεν εχει εμπεδωσει τα προβληματα που βγαζουν τα VW.. μονο οταν αγορασεις το συνειδητοποιεις..

Αν συνεχισει ετσι η εταιρεια, σε λιγα χρονια θα εμπεδωθει στον κοσμο η ιδεα οτι η VW Fiatοποιηθηκε και αντε γεια...

ουτε στιβαροτητα, ουτε τεχνολογια, ουτε ασφαλεια.. αμα καταλαβει ο κοσμος οτι το αμαξι θα χαλαει καθε τοσο.. put the kot down slowly και παμε για Toyota :ninja:

Link to comment
Share on other sites

αμα καταλαβει ο κοσμος οτι το αμαξι θα χαλαει καθε τοσο.. put the kot down slowly και παμε για Toyota :ninja:

:D Εγώ έχω αλλάξει 3 VW και κανένα δεν είχε σημαντικό πρόβλημα! Το 9Ν δεν έχει και κάποιο πολύ σημαντικό πρόβλημα! Λίγα τριξιματάκια είχε και φτιάχτηκαν, και αυτό γιατί είναι χάλια οι ελληνικοί δρόμοι! 2μισι χρόνια τώρα κανένα πρόβλημα ούτε στην μηχανή, ούτε σε κάτι άλλο!

Link to comment
Share on other sites

Για τον φίλο που είπε για τα 1.000.000 vw ...

Καταρχάς ο πατέρας μου έχει mercedes καινούριο και το λέω γιατι δεν είνα φτηνα αμάξια και του έχουν στείλει 8 ανακλησεις και μάλιστα πολύ σοβαρές ... Εμένα ούτε 1.

2. Το πιο μικρό πρόβλημα ανακλήσεων που είχε η λίστα ήταν στα renault & vw...

Αν σου σπάσει το ψαλίδι κάτι θα κάνεις. Αν πάρεις όμως φωτιά ή χάσεις πλήρως τα φρένα σου ... Πας περίπατο ....

3. ίδιες πωλήσεις κάνει η vw με τις άλλες εταιρείες ? To group vag κάνει τόσες πωλήσεις που απορώ πώς προλαβαίνουν να τα φτιάξουν ... Κι ας είναι 15 εργοστάσια ....

Link to comment
Share on other sites

Τοyota RAV4

Η Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. ανακαλεί 193 RAV4 πρώτης γενιάς (ημερομηνία παραγωγής 19 Μαΐου 1995 έως 31 Ιουλίου 1995), διότι λόγω ανεπαρκούς προεργασίας, η βαφή στα μπροστινά ελατήρια της ανάρτησης μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί αποτελεσματικά, με συνέπεια την πιθανότητα οξείδωσης του ελατηρίου, όταν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται σε έντονα οξειδωτικό περιβάλλον, όπως δρόμοι με αλάτι. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό αυτές τις συνθήκες, η οξείδωση που αναπτύσσεται μπορεί να οδηγήσει τελικά και σε θραύση του ελατηρίου.

Οι κατοχοι των συγκκριμένων RAV4, έχουν ενημερωθεί με σχετική επιστολή, ώστε να γίνει αντικατάσταση των εν λόγω ελατηρίων στα οχήματα τους, χωρίς απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση.

Link to comment
Share on other sites

Ανάκληση Citroen και Seat

Ανακλήθηκαν αυτοκίνητα Seat, μοντέλα Ibiza και Cordoba, για έλεγχο ενός αισθητήρα στο εσωτερικό του γκαζιού, καθώς και αυτοκίνητα Citroen, μοντέλο C4, για έλεγχο στο στοπ γκαζιού, και C3 Pluriel για επικόλληση νέας ετικέτας ενδεικνυόμενης πίεσης ελαστικού ρεζέρβας και έλεγχο της πίεσης ελαστικού.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σήμερα, η ανάκληση των μοντέλων της Seat αφορά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί μετά το Μάϊο του 2005 με εύρος αριθμών πλαισίου από VSS_6L_6R083532 ως VSS_6L_6R090394, των οποίων 85 έχουν πουληθεί σε πελάτες. Για την Citroen η ανάκληση αφορά 1.227 οχήματα για το μοντέλο 3 Pluriel και 53 οχήματα για το μοντέλο C4.

Η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλτή συνεργάζεται με τις εταιρείες και παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.