Jump to content
aqua

φωτάκι υπερθέρμανσης και φωτάκι πινακίδας

Recommended Posts

Καλησπέρα,

2 προβληματάκια, το 1ο θεωρώ σοβαρό...

Καταρχάς, τις τελευταίες μέρες με τα κρύα άναβε στο ταμπλό το φωτάκι υπερθέρμανσης ακολουθούμενο από ένα ενοχλητικό ήχο (3 φορές)

Το αυτοκίνητο έχει κάνει πρόσφατα σέρβις (πριν 3.000χλμ) και αυτό το ξεκίνησε τις μέρες με το κρύο, όταν έπαιρνε μπροστά για μικρό χρονικό διάστημα (δλδ το έσβηνα, το ξαναάναβα και ήταν οκ).

Το πρόβλημα είναι ότι μου το έκανε και προχθές που είχε μια χαρά θερμοκρασία.

Γενικά ανάβει και χτυπάει μέχρι να ζεσταθεί. Συμπεριφέρεται σα να θεωρεί επικίνδυνη θερμοκρασία το κρύο?.. Αλλά και αυτό όχι πάντα.

Νόμιζα ότι το φωτάκι αυτό είναι σε περίπτωση υπερθέρμανσης μόνο (λόγω κάποιου προβλήματος στο ψυγείο) αλλά μου ανάβει με το αυτοκίνητο κρύο. Είδα στο βιβλίο οδηγιών αλλά και εκεί έχει οδηγίες μόνο για περίπτωση υπερθέρμανσης.

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει? Κάποιος χαλασμένος αισθητήρας ίσως;

Αναφέρομαι σε Polo 9N μοντέλο 2005.

Το 2ο έχει να κάνει με καμμένο φωτάκι πινακίδας. Το 1 από τα 2. Το ανακάλυψα ξαφνικά προχθές. Δε με απασχολεί ιδιαίτερα, αφού δεν είναι κάτι επικίνδυνο και έλεγα να το αλλάξω στο σέρβις πια, αλλά αν είναι εύκολη η αλλαγή και η προμήθεια του ανταλλακτικού, σκέφτομαι μήπως το έκανα μόνος μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by aqua
Link to comment
Share on other sites

Για το 1ο προβλημα τσεκαρε και την σταθμη του ψυκτικου υγρου.

Για το 2ο δεν ειναι τιποτα.

Βγαζεις προσεκτικα το πλαστικο καλυμα και ειναι το λαμπακι μεσα.

Link to comment
Share on other sites

Για το 1ο προβλημα τσεκαρε και την σταθμη του ψυκτικου υγρου.

έχει μια λογική η σκέψη σου φίλε μου,όμως αν ήταν η στάθμη του ψυκτικότ υγρού θα άναβε κάθε φορά που είναι κρύο το εργαλείο του φίλου μας..Όμως αυτό δεν ανάβει πάντα.Ίσως να είναι κάποιο πρόβλημα στο αισθητήρα που μέτρα την θερμοκρασία,Ή κάποιο κύκλωμα..Μάλλον χρειάζετε την βόλτούλα του στην μαμα vw

Link to comment
Share on other sites

Το κοίταξα. Ήταν λίγο πάνω από το ΜΙΝ (νομίζω δεν υπήρχε πρόβλημα) αλλά συμπλήρωσα λίγο και περιμένω να δω τι θα κάνει. Προς το παρόν την 1η φορά είμαστε οκ, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατι και παλιά δεν άναβε κάθε φορά...

Για το 2ο έχει κάποιος υπόψη να μου πει ένα μαγαζί για να πάω να πάρω το φωτάκι? Πρόσεξα ότι έχει 2 βίδες και βγαίνει ένα πλαστικό, πράγματι δεν φαίνεται κάτι δύσκολο, αλλά αν είναι να πάω μέχρι την αντιπροσωπεία ή το συνεργείο το αφήνω στο σέρβις.

Ένα μαγαζί κάπου στο κέντρο της Αθήνας, Παγκράτι, Ιλίσια, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Καισαριανή.

Edited by aqua
Link to comment
Share on other sites

NA ΠΩ Κ ΓΩ TH

ΓNΩMH MOY?

ΛOIΠON,ΕΦΌΣΟΝ TO ΠΡΌΒΛΗΓ ΞΕΚΊΝΣΕ ME TA ΚΡΎΑ,TOTE MΠOPEI TO ΑΙΣΘΗΤΉΡΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗΣ THΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑΣ NA EXEI KAΠOIA ΠPOBΛHMATA ΣΥΣΤΟΛΩΝ OTAN EINAI KPYO ΛOΓO ΚΑΚΉΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉΣ.

AΛΛA TO ΠΙΘΑΝΌΤΕΡΟ EINAI NA ΠHPE KAΠOIO ΠΟΣΟΣΤΌ ΥΓΡΑΣΊΑΣ MEΣA ME KAΠOION TPOΠO Κ ΛOΓO ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗΣ NA ΚΛΕΊΝΕΙ ΚΎΚΛΩΜΑ Κ NA ΣOY ΔΕΊΧΝΕΙ ΥΠΕΡΘΈΡΜΑΝΣΗ.

ΕΦΌΣΟΝ EIΠEΣ BEBAIA OTI OTAN TO ΣΒΉΝΕΙΣ Κ TO ΞANABAZEIΣ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤ¶ΕΙ,ΠOΛY ΠIΘANON NA ΣΤΑΜΑΤ¶ΕΙ ΛOΓO ΠΡΟΘΈΡΜΑΝΣΗΣ Κ ΕΞ¶ΤΜΙΣΗΣ THΣ ΥΓΡΑΣΊΑΣ.

EIΠEΣ EΠIΣHΣ OTI TO ΞANAKANE OTAN Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ HTAN ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΉ.YΠAPXEI Κ ΓΙ'AYTO ΕΞΉΓΗΣΗ.YΠAPXEI TO ΕΝΔΕΧΌΜΑΙ NA ΣΥΣΩΡΡΕΥΤΙΚΕ ΑΡΚΕΤΉ YΓPAΣIA ΏΣΤΕ NA MH ΠΡΌΛΑΒΕ NA ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΊ OΛH Κ NA ΜΈΝΕΙ ΕΓΚΛΟΒΙΣΜΕΝΗ.

TETOIA ΠPOBΛHMATA ΠΑΡΟΥΣΙ¶ΖΟΝΤΑΙ ΠOΛY ΣΥΧΝ¶ ΣE ΠΑΡΑΘΑΛ¶ΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ Η ΟΡΕΙΝ¶ ΜΈΡΗ OΠOY ΚΑΛΎΠΤΟΝΤΑΙ AΠO ΒΑΡΙ¶ ΣΎΝΝΕΦΑ.

@

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΙΓΕΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ....18ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΛΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΚ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΙΟΝ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ Π.Μ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.