Jump to content
peter39

ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Recommended Posts

Μόλις σήμερα άλλαξα ελαστικά στο Passat μου, (1,6 FSI SPORTLINE). Και ενώ τόσο καιρό πίστευα ότι έχω αισθητήρες πίεσης ελαστικών, αφού έτσι το παράγγειλα, διαπιστώνω ότι στις βαλβίδες των ελαστικών που θα έπρεπε να βρίσκονται, σύμφωνα με το manual, οι αισθητήρες , δεν υπάρχει τίποτε!!!!! Στην κονσόλα δίπλα στις ταχύτητες υπάρχει το κουμπί ενεργοποίησης και στο ταμλώ η αντίστοιχη ένδειξη λειτουργεί κανονικά με το ηχητικό σήμα όταν κάνεις chek στο σύστημα!!!!!! Οπότε πιστεύω ότι διακόπτης και λαμπάκι είναι απλώς διακοσμιτικά στοιχεία!!!!!!! Υπάρχει περίπτωση να μην τοποθέτησε τους αισθητήρες το εργοστάσιο? ¨Η συμβαίνει κάτι άλλο με την εδώ αντιπροσωπία?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω και εγώ στο δικό μου τέτοιο σύστημα ελέγχου πίεσης να σου πω ότι ο έλεγχος γίνεται με κάποιο τρόπο από τους αισθητήρες, μάλλον, του ABS. Βλέπει όταν αλλάζει η περίμετρος κάποιου ελαστικού και σου βγάζει alarm ότι κάποιο από τα ελαστικά σου έχει πρόβλημα. Γι΄ αυτό κάνεις στην αρχή και το set με το πλήκτρο. Για να ορίσεις τη σωστή τιμή περιμέτρου.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, έτσι ακριβώς είναι και στο manual λέει ότι το abs συνεργάζεται με τους αισθητήρες στις βαλβίδες. Οι οποίοι μάλιστα αναφέρει πρέπει να αντικαθιστούνται κάθε έξι χρόνια! ¨Αρα και πάνω στα ελαστικά κάτι πρέπει να υπάρχει για να πέρνει ένδειξη το ABS.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπία και μου είπανε ότι τα πρώτα Passat, 2005, 2006 δεν χρησιμοποιούν αισθητήρες στα ελαστικά αλλά παρακολουθούν την περίμετρο κύλισης του τροχού μόνο μέσω του ABS, και ανάβει η προειδοποιητική λυχνία σε περίπτωση απώλειας πίεσης. ¨Ολα καλά λοιπόν. Την απάντηση μου την έδωσε η αντιπροσωπία Φιλιππαίος VW στον Κηφησσό όπου αγόρασα το αυτοκίνητο γιατί η εδώ αντιπροσωπία που μένω πλέον (Τρίκαλα) στη οποία ρώτησα πρώτα είχε μαύρα μεσάνυχτα!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πάντως 2 ειδών αισθητήρες ως επιλογή για το Passat. Υπάρχουν οι "απλοί" (οι οποίοι σε κάποιες εκδόσεις είναι στον στάνταρ εξοπλισμό) και οι πιο "σύνθετοι". Ακριβώς διαφορές δεν ξέρω. Πάντως εγώ που πλήρωσα για τους "σύνθετους", έχω σε κάθε ρόδα τον "κλασσικό" αισθητήρα στην βαλβίδα... (σαν αυτόν που φαίνεται στο pdf του joop).

Link to comment
Share on other sites

Στο δικό μου έχω τους απλούς που λειτουργούν μόνο μέσω του ABS. Στο manual αναφέρεται το σύστημα ως '' 'ελεγχος κατάστασης ελαστικών''. Το άλλο με τους αισθητήρες στις βαλβίδες αναφέρεται ως ''ελεγχος πίεσης ελαστικών''. Βασικά κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.