Jump to content
Dark Angel

Seat Exeo

Recommended Posts

Πηγή TopGear.gr http://www.topgear.gr/drives/c1603,1,Seat_Exeo.html

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!

H Seat κάνει «copy» στο προηγούμενο A4 και «paste» στην γκάμα της. Σε ρόλο Αρτέμη Μάτσα, o Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, που βάζει την κουκούλα και κατασκοπεύει το Exeo.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς! Έχω «ξεσκονίσει» τουλάχιστον τρεις φορές το press kit του Exeo και δεν κατάφερα να εντοπίσω ούτε μια αναφορά στο Audi A4, στο οποίο βασίζει την ύπαρξη του το ισπανικό sedan. OK, δεν θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για ένα νέο μοντέλο να έχει τόση στενή σχέση συγγένειας με ένα αυτοκίνητο που έχει ήδη αποσυρθεί αλλά, να πάρει η ευχή, ακόμα και η προηγούμενη γενιά του A4 ήταν εξαιρετική. Τέλος πάντων, ας μην γκρινιάζω. ¶λλωστε το σημαντικό θέμα είναι πως η Seat με το Exeo κάνει δυναμική είσοδο στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών, όπου ελέω του άναρχου σχεδιαστικά (και λίγα λέω) Toledo ήταν ωσεί παρούσα. Αν μάλιστα επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν τη βασική έκδοση του νέου μοντέλου να τιμάται 2.000¤ λιγότερο από το Mondeo, τότε ετοιμαστείτε για εντυπωσιακές ανακατατάξεις στο μοίρασμα της πίτας (η οποία όλο και μικραίνει).

Μη βιαστείτε να καταδικάσετε το Exeo επειδή η εξέλιξή του έγινε σε μόλις δύο χρόνια, όταν ο συνήθης χρόνος μετουσίωσης μιας ιδέας απαιτεί το διπλάσιο διάστημα. Μη σταθείτε ούτε στην εξωτερική του εμφάνιση που σαφώς υστερεί σε φαντασία από αυτή του γερμανικού sedan. ¶λλωστε τα καλύτερα έρχονται μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, εκεί όπου δεσπόζει σχεδόν αυτούσιο το ταμπλό από την ανοιχτή έκδοση του Α4. Κάτι που εκ των πραγμάτων συνεπάγεται πολύ καλή ποιότητα υλικών, εξαιρετική συναρμολόγηση, πολυτέλεια και υψηλά επίπεδα λειτουργικότητας. Στοιχεία τα οποία συμπληρώνουν οι επαρκείς χώροι για 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους (460 λίτρα).

Από πλευράς κινητήρων, το Exeo επίσης «εκμεταλλεύεται» τη σχέση του με τον όμιλο VW. Ο (πιο γνωστός δεν γίνεται) 1.600άρης με τους 102 ίππους, που «ανοίγει» την γκάμα, δεν αφήνει πολλές υποσχέσεις, αλλά τόσο ο 1.8 των 150 ίππων όσο και ο δίλιτρος των 200 (TFSI) χαρίζουν στο Exeo πολύ καλές επιδόσεις και σπιρτάδα ακόμα και με μεγάλο φορτίο. Η κύλιση είναι ποιοτική και άνετη (ήταν έτσι κι αλλιώς, αλλά οι τεχνικοί της Seat έκαναν βελτιώσεις στις ρυθμίσεις της ανάρτησης).

icemax700x430seatexeocr.jpg

icemax700x430seatexeo01.jpg

icemax700x430seatexeo02.jpg

icemax700x430seatexeo03.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μην το υποτίμας επιδή είναι Seat δεν πάευει να είναι ένα ολόκληρο Audi με σηματάκια seat.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε για μεγάλη πατάτα της Seat. thumbsdown.gif

Μέχρι πρότινος η Skoda ήταν που έβγαζε τα πιο οικονομικά αντίγραφα των Audi & VW. Η Seat ένα προτέρημα που είχε ήταν ότι είχε δική της σχεδιαστική ταυτότητα.

Μου θυμίζει την Dacia με την Renault ή την Daewoo που είχε πάρει την γραμμή παραγωγής του Opel Kadett και έκανε αναβίωση του kadett μετά από 20 χρόνια!!

Link to comment
Share on other sites

Μονο που ο μηχανισμος του group vag (vw + audi πιο πανω με seat + skoda προσιτα και τιμια) δουλευει εμπορικα πολύ επιτυχημενα απο οποιαδηποτε αλλη αντιγραφη η δανεισμο ιδεων...Οποτε γιατι οχι???Στην τελικη το exeo αν το δεις σαν απλος καταναλωτης, ειναι αρκετα ελκυστικο για sedan...

Link to comment
Share on other sites

Μονο που ο μηχανισμος του group vag (vw + audi πιο πανω με seat + skoda προσιτα και τιμια) δουλευει εμπορικα πολύ επιτυχημενα απο οποιαδηποτε αλλη αντιγραφη η δανεισμο ιδεων...Οποτε γιατι οχι???Στην τελικη το exeo αν το δεις σαν απλος καταναλωτης, ειναι αρκετα ελκυστικο για sedan...

+1000 μαγκες και εγω μια χαρα το βλεπω το αμαξι.φθηνο,μεγαλους χωρους καλη ποιοτητα και γρηγορο.εγω αν θα ηθελα κατι μεγαλυτερο θα επερνα ή octavia RS ή αυτο στην ποιο γρηγορη εκδοση του.value for money :pardon:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.