Jump to content
zbutsam

Αφαίρεση Πνίχτη - Αύξηση Στροφών Ρελαντί

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους

Διαβάζοντας αυτό το How To αποφάσισα κι εγώ να αφαιρέσω τον "πνίχτη" που υπάρχει στο εργοστασιακό φιλτροκούτι του Polo 9N. Πραγματικά, διαπίστωσα κι εγώ καλύτερη απόκριση του κινητήρα, περισσότερο γκάζι, αισθητή γενικά βελτίωση.

Ωστόσο παρατήρησα ότι έχουν αυξηθει και οι στροφές του ρελαντί. Δηλαδή από εκεί που ήταν στις 600 έχουν πάει στις 1000. Με τις ελάχιστες μηχανολογικές μου γνώσεις υποθέτω ότι επειδή μπαίνει πιο πολύς κρύος αέρας, γίνεται πιο πλούσιο το μείγμα και γι'αυτό αυξήθηκαν οι στροφές. Μπορεί βέβαια να λέω και βλακείες.

Να σημειώσω οτι ένα μήνα περίπου πρίν βγάλω τον πνίχτη μου είχε ανάψει το λαμπάκι για τα καυσαέρια αλλά όταν έβαλα βενζίνα ξαναέσβησε μόνο του. Μήπως δηλαδη αυξήθηκαν τότε οι στροφές και δεν το πήρα χαμπάρι.

Έχει καποιος φίλος καμμιά εξήγηση και , εν τέλει, πρέπει να ανησυχώ μήπως πάθω καμμιά ζημιά;

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα φιλε μου,

δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με την αφαίρεση του πνιχτή, ούτε καν ότι μπαίνει πιο πολύς αέρας, απλά ο πνίχτης του σπάει κάπως την πίεση και τον μοιράζει στο μαμά χάρτινο φίλτρο, κάτι που δεν χρειάζεται στο ελεύθερο και για αυτό καλύτερα να βγαίνει. :angry:

προσωπικά είχα και ελεύθερο, μετά αφαίρεσα και τον πνιχτή και είδα πολύ μικρή έως ελαχιστη διαφορα και περισσότερο ένα κλικ στον ήχο. καμια σχέση με το βαρελάκι που έβαλα που πραγματικά είδα διαφορα και στον ήχο περισσότερο φυσικά πολύ πολύ καλή.. :angry:

δεν νομίζω φυσικά ότι σου δημιούργησε αυτό κανένα πρόβλημα και ούτε πρόκειται να δημιουργήσει, αλλα και πάλι οι 600 στροφές ρελαντί που λες μου φαίνονται πολύ λίγες μήπως κανεις κάποιο λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.